הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באק אוף סטים ותרגילי עזר בSS

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
אני כרגע בשבוע החמישי בSS
מתקדם טוב
לפני שההתחלתי את התוכנית ניתקלתי במושג באק אוף סטים (back off sets) בSS
מישו יכול להסביר מה זה והאם זה נחוץ?

ומאיזה שבוע אפשר להוסיף תרגילי עזר ואיזה?
*אני עושה במקום הPC מתח בסופינציה עם משקל

הכוונה היא שאם לא סיימת את הסטים הרגילים של ה-3X5, אז מורידים משקל ועושים סט או שניים של 8 חזרות, למשל.
אני לא מכיר מישהו שניסה את האופציה הזאת.
תרגילי עזר - כשהלחיצות יתחילו להיתקע, אל תתבייש להוסיף אינקליין או דיפס כלחיצת עזר ל-2-3 סטים של 8. באימון האחרון של השבוע אפשר להוסיף גם פמפומי ידיים (לא להיסחף עם נניח 10 סטים לבייספס - 2-3 סטים מספיק).

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא שאם לא סיימת את הסטים הרגילים של ה-3X5, אז מורידים משקל ועושים סט או שניים של 8 חזרות, למשל.
תרגילי עזר - כשהלחיצות יתחילו להיתקע, אל תתבייש להוסיף אינקליין או דיפס כלחיצת עזר ל-2-3 סטים של 8. באימון האחרון של השבוע אפשר להוסיף גם פמפומי ידיים (לא להיסחף עם נניח 10 סטים לבייספס - 2-3 סטים מספquote]
טוב אני עדיין מתקן תטכנעה בסקוואט אז אין צורך בבאר ר
תרגילי עזר - כשהלחיצות יתחילו להיתקע, אל תתבייש להוסיף אינקליין או דיפס כלחיצת עזר ל-2-3 סטים של 8. באימון האחרון של השבוע אפשר להוסיף גם פמפומי ידיים (לא להיסחף עם נניח 10 סטים לבייספס - 2-3 סטים מספיק).
סבבה אז בבאק אוף אין צורך בנתיים
ואינקליין יכול להיות בדאמבלים?

מתח (לא משנה איזה) אינו מהווה תחליף לפאוור קלין. תמצא מדריך מקצועי שילמד אותך את התרגיל.

אחת הסיבות שהפאוור קלין נמצא בכלל בתכנית היא משום שהוא התרגיל היחידי שמאלץ אותך "להתפוצץ" - כוח מתפרץ.

כל עוד אתה לא יודע לבצע אותו, הייתי מחליף אותו בשני תרגילים יחד: BOR ו-Box jumps.

• פותח/ת השרשור
מתח (לא משנה איזה) אינו מהווה תחליף לפאוור קלין. תמצא מדריך מקצועי שילמד אותך את התרגיל.

אחת הסיבות שהפאוור קלין נמצא בכלל בתכנית היא משום שהוא התרגיל היחידי שמאלץ אותך "להתפוצץ" - כוח מתפרץ.

כל עוד אתה לא יודע לבצע אותו, הייתי מחליף אותו בשני תרגילים יחד: BOR ו-Box jumps.
אני יודע לבצע אותו פשוט לא באלי
קראתי בכמה מקומות שלמטרת היפוטרפיה המתח עדיף, גם בSS

SS = סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, פרס ופאוור קלין.
זהו.
לא פחות ולא יותר.

כל וואריאציה או תוספת אחרת כשמה כן היא.

תוספטת של תרגילי עזר קיימטת גם בספר, ואפילו בו ריפטו מסתייג.

אני חושב שכל החבר'ה שסיימו SS על משקלים מפחידים לא עשו PC. אני לא אומר שזה לא תרגיל טוב אני אומר שזה לא חובה, בנוסף זה תרגיל מאוד קשה טכנית ואני יכול לספור על יד אחת את המאמנים שיודעים ללמד אותו ועובדים במכון מסחרי.

לגבי בק אוף - חשוב להבין שזה תרגיל "פמפום" במשקל תת מקסימלי, ממש לא קרוב לכשל, אם היית על 150 נגיד לחמישיות, הבק אוף צריך להיות סביב 120 נגיד.

אני מסכים לחלוטין עם המפצל. זה לגיטימי לחלוטין לקחת את הגרסה של PPST עם מתח וזה עדיין SS. פאוורקלין הוא תרגיל נפלא, אבל הוא יהיה פשוט בזבוז זמן ל-99.9%מ האוכלוסייה. ובינינו, עדיף לעשות מתח עם 20-30 ק"ג לחמישיות מאשר 70 ק"ג "wanna be powerclean".

• פותח/ת השרשור
אני מסכים לחלוטין עם המפצל. זה לגיטימי לחלוטין לקחת את הגרסה של PPST עם מתח וזה עדיין SS. פאוורקלין הוא תרגיל נפלא, אבל הוא יהיה פשוט בזבוז זמן ל-99.9%מ האוכלוסייה. ובינינו, עדיף לעשות מתח עם 20-30 ק"ג לחמישיות מאשר 70 ק"ג "wanna be powerclean".
ובקשר לאינקליין? דאמבלים או מוט

ויהיה גם צורך להוסיף תרגילי עזר למשיכוות? (מתח,דדליפט)

ב-SS זה די מיותר - סקוואט + דדליפט + פרס זה די והותר עומס לזוקפים. בשלב מתקדם בתכנית, כשכבר יהיה קשה להתקדם כל אימון, אפשר לעבור לאימון קל באמצע השבוע, ולעשות בו פרונט סקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית