הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחיל Starting Strength

• פותח/ת השרשור DoLeV
  • פורסם בתאריך
עזוב אותך מלספור ריסטים...בכל מקרה עושים יחסית הרבה כאלה עד שלומדים את הטכניקה כמו שצריך.
תגיע לסקוואט של 100 קילו ויש סיכוי שתמצה את התוכנית (לא בטוח בכלל).

אוקי אני אמשיך להתקדם לפחות עד סקוואט של 100, ודדליפט קרוב ל-150 (קודם צריך ללמוד את הטכניקה).
אתם יכולים להעיר על הדדליפט שהעליתי היום?

אוקי אני אמשיך להתקדם לפחות עד סקוואט של 100, ודדליפט קרוב ל-150 (קודם צריך ללמוד את הטכניקה).
אתם יכולים להעיר על הדדליפט שהעליתי היום?
אני רק יכול להגיד שהוא לא טוב. והעצה שאני יכול לתת לך כדי לשפר אותו היא לשים פלטה, לעמוד עם השוקיים במרחק 3 ס"מ מהמוט, לאחוז במוט באחיזה קצת יותר רחבה מהפיסוק שלך, להצמיד את השוקיים למוט, להרים חזה ולהרים את המוט. תראה את הסרטוני הדרכה:

http://startingstrength.wikia.com/wiki/Deadlift_Videos

ראיתי את הסרטונים אני חושב שעכשיו אני מבין את התנועה...
אפשר לעשות דדליפט (במשקל נמוך, 50 קילו) גם באימון B כדי לשפר את הטכניקה יותר מהר?

אימון 22.9.09
סקוואט 78 קילו 5 5 5 כבד...
פרס 35 קילו 3 4 3 ריסט אימון הבא
מתח משקל גוף 5 5 5

אימון 24.9.09
סקוואט 80 קילו 4 5 5
בנץ פרס 58 קילו 5 5 3 אימון הבא אותו משקל
דדליפט 50 קילו 5 טכניקה

צילמתי את הסקוואט כדי לבדוק אם הטכניקה עדיין בסדר, חוץ מזה שהברכיים קצת גולשות בסוף איך הסקוואט?

דדליפט:
צריך לזכור להסתכל לרצפה ולא למראה...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איכות הסרטון גרועה ודי קשה לראות היכן המוט ממקום ומה מצב הברכים.
נסה לבקש ממישהו עם מצלמה איכותית יותר לצלם ותעלה לפורם. ממש שאפשר להבין מהזוית הזאת (וזה לא הרבה),
הברכים אכן גולשות. שלח אותם יותר קדימה וזה יפותר את הבעיה.

אוקיי אני אתקן את זה באימון הבא.
לגבי הצילום, לא העירו לי על זה בעבר וגם העדפתי את זה על כלום.. אשתדל להביא צילום יותר טוב פעם הבאה.

כמו שמישל אמר, שלח את הברכיים יותר קדימה בהתחלת התנועה, ואז תדאג שהם ישמשו כציר בלבד.

אימון 24.9.09
סקוואט 80 קילו 5 5 5
פרס 30 קילו 5 5 5 היה קל
מתח משקל גוף 5 5 5

סקוואט:
נראה לי תיקנתי את הקטע של הברכיים...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסקאווט נראה בסדר כבר, אבל אתה מתחיל את התנועה מהברכיים במקום מהמותן.

כן שמתי לב שהתחלתי בטעות מהברכיים כי לא רציתי שיגלשו בכלל... אני יודע שהסקוואט בסדר אני פשוט רוצה לשפר את הדברים הקטנים האלה.

אימון 29.9.09
סקוואט 83 קילו 4 4 4 כבד, הרגשתי שאם אני יורד לעוד חזרה אז אני נשאר למטה חח
בנץ פרס 58 קילו 5 5 5 הלך טוב
דדליפט 60 קילו 5 הטכניקה נראה לי כבר בסדר, אימון הבא אני אביא עוד סרטון לוודא את זה

אממ בסט השני בסקוואט הרגשתי קצת את הגב התחתון, אבל בשלישי לא. זה אומר שלא החזקתי מספיק את הגב בסט השני?

אימון 29.9.09
סקוואט 83 קילו 4 4 4 כבד, הרגשתי שאם אני יורד לעוד חזרה אז אני נשאר למטה חח
בנץ פרס 58 קילו 5 5 5 הלך טוב
דדליפט 60 קילו 5 הטכניקה נראה לי כבר בסדר, אימון הבא אני אביא עוד סרטון לוודא את זה

אממ בסט השני בסקוואט הרגשתי קצת את הגב התחתון, אבל בשלישי לא. זה אומר שלא החזקתי מספיק את הגב בסט השני?
קשה לומר בלי סרטון, מה שכן אפשר לומר זה שהטכניקה לא הייתה זהה בשני הסטים, רוב הסיכויים הם שיצאת במיני גוד מורנינג בסט השני, זה לא נורא אבל עדיף להימנע מזה, זה בדרך כלל קורה לי מתי שהמשקל די כבד לי.

אימון 2.10.09
סקוואט 83 קילו 5 4 5 עוד אימון אחד ואני אעשה חמישיות..
פרס 33 קילו 5 5 5 סביר
מתח משקל גוף 5 5 5

אימון 5.10.09
סקוואט 83 קילו 5 5 5 הצלחתי אבל יש בעיה עם הברכיים (לפעמים גולשות)
בנץ פרס 60 קילו 5 5 5
דדליפט 68 קילו 5

סקוואט:

דדליפט:

בקשר לסקוואט:
1. שמתי לב שאני מרגיש את הגב ל 2-3 שניות אחרי שאני מחזיר את המוט למקום (במהלך הסקוואט עצמו אין בעיה). יכול להיות שאני מחזיר אותו בצורה לא טובה בגלל שה"ראק" אצלי נמוך מדי?
2. הברכיים עדיין גולשות קצת כשאני למטה. כשדחפתי אותן החוצה בהתחלה אמרו לי שהתנועה מתחילה מהברכיים במקום מהאגן, ואם אני לא דוחף החוצה אז הן גולשות.. מה לעשות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תתחיל מהאגן, ופשוט תרד ותן לברכיים לגלוש בהתחלה, אחרי זה תעצור אותן ותמשיך לרדת.

אוקיי, במשקל נמוך אין בעיה אז אני פשוט צריך לשים לב לזה גם במשקל הזה.
מה לגבי הגב?

אימון 7.10.09
סקוואט 85 קילו 4 4 4 קשה... לפחות סידרתי את הגלישה של הברכיים.
פרס 35 קילו 5 5 5 הריסט השתלם, הפעם הצלחתי
מתח משקל גוף 5 5 5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית