הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS מתכונת שונה ללחיצות

ssharon95

משתמש מתחיל
118
21
נק' מוניטין:
33
118
21
אני בSS ויש לי בעיה בלחיצות, אני עולה משקל בלחיצות כל אימון שלישי וזה יוצא כל שבועיים או יותר , לדוגמא :
פרס
אימון 1 - 5*5*5 47.5
אימון 2 - 2*3*3 50
אימון 3 - 3*4*4 50
אימון 4 - 5*5*5 או 4*5*5 50

זה קורה גם בבנץ וגם בפרס .
משקל גוף עולה, בערך בפלוס קלורי של 700~
האם כדאי לי לעבור למתכונת אחרת ללחיצות? הסקוואט והדדליפט עדיין עולים.
וגם במתח אני מתקשה לעלות, אבל אני מניח שזה בגלל שהמשקל גוף גם עולה, מה דעתכם?

משקל גוף עולה, בערך בפלוס קלורי של 700~
עד כמה הוא עולה. הקורלציה בין משקל הגוף ללחיצות חזקה מאוד. גם אם מרבית העלייה היא שומן אתה אמור עדיין להבחין בשיפור בבנץ'/פרס. הקורלציה הפוכה במתח כמובן.
בכל אופן, לא ציינת משקל, אך ייתכן שפלג הגוף העליון קצת מפגר (אופייני ל-SS...).

כן אין ספק שבתוכניות כח בשלבים הראשונים של המתאמן יש הזנחה של הפלג גוף עליון.
בפורום יש דוגמאות לאנשים עם סקוואט מרשים ודדליפט עוד יותר אבל בנץ' חלש יחסית.

בכל זאת המשקל שאתה תקוע בו הוא לא גבוה אז ממליץ לך קודם כל לבדוק את הטכניקה, אם אתה מכווץ את כל הגוף, מערב את השרירים הנכונים ושומר על הצורה לכל אורך התנועה.

אחרי שתבדוק את עצמך בפן הזה תוכל לחשוב אולי על הוספת עוד נפח עם תרגיל עזר לבנץ'(2 סטים של מקבילים מאוד דחפו לי את הבנץ')

כמה הבנץ שלך עכשיו? ומכמה התחלת את התכנית בבנץ ובפרס?
בנץ 80 פרס 47.5 לחמישיות
עד כמה הוא עולה. הקורלציה בין משקל הגוף ללחיצות חזקה מאוד. גם אם מרבית העלייה היא שומן אתה אמור עדיין להבחין בשיפור בבנץ'/פרס. הקורלציה הפוכה במתח כמובן.
בכל אופן, לא ציינת משקל, אך ייתכן שפלג הגוף העליון קצת מפגר (אופייני ל-SS...).
כן אין ספק שבתוכניות כח בשלבים הראשונים של המתאמן יש הזנחה של הפלג גוף עליון.
בפורום יש דוגמאות לאנשים עם סקוואט מרשים ודדליפט עוד יותר אבל בנץ' חלש יחסית.

בכל זאת המשקל שאתה תקוע בו הוא לא גבוה אז ממליץ לך קודם כל לבדוק את הטכניקה, אם אתה מכווץ את כל הגוף, מערב את השרירים הנכונים ושומר על הצורה לכל אורך התנועה.

אחרי שתבדוק את עצמך בפן הזה תוכל לחשוב אולי על הוספת עוד נפח עם תרגיל עזר לבנץ'(2 סטים של מקבילים מאוד דחפו לי את הבנץ')
אני שוקל 75 על גובה 177 .
להפך דווקא הפלג גוף עליון שלי יותר גדול הלחיצות שלי הם 80,47.5 והסקוואט והדדליפט נושקים ל100.
הטכניקה שלי טובה (אני חושב) אולי צריך לעבוד על הפרס קצת אבל בסך ההכל בסדר.
הוספתי לאחרונה מקבילים 2X8 באימון של הבנץ , ניראה עם זה יעבוד.
אם זה לא יעבוד ואני ימשיך לעלות משקל כל אימון 3 (בערך שבועיים) כדאי לי לעבור למתכונת אחרת של העלת משקלים, כל שבוע כמו טקסס/לינארית, לא ?

עריכה : זה אני (tal1233), פשוט החשבון של אח שלי מחובר ולא שמתי לב.

אני שוקל 75 על גובה 177 .
להפך דווקא הפלג גוף עליון שלי יותר גדול הלחיצות שלי הם 80,47.5 והסקוואט והדדליפט נושקים ל100.
הטכניקה שלי טובה (אני חושב) אולי צריך לעבוד על הפרס קצת אבל בסך ההכל בסדר.
הוספתי לאחרונה מקבילים 2X8 באימון של הבנץ , ניראה עם זה יעבוד.
אם זה לא יעבוד ואני ימשיך לעלות משקל כל אימון 3 (בערך שבועיים) כדאי לי לעבור למתכונת אחרת של העלת משקלים, כל שבוע כמו טקסס/לינארית, לא ?
אה סליחה חשבתי שהבנץ' שלך הוא 47.5:🤦‍♂️:.
אל תמהר להחליף מתכונת ללחיצה, תוסיף את המקבילים(אני עשיתי עם משקל) ותראה איך מתקדם, אל תתבייש לעשות ריסט קטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית