שוק ההון וקורס שוק ההון

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
הי,
לאחרונה אני מתחיל קצת יותר להתעניין בשוק ההון, ולאור הזמן הפנוי שיש לי אני חושב לרחרח קצת והתחיל ללמוד על הנושא. יש לי גישה ל25% הנחה לרישום בקורס שוק ההון, האם משהוא מכיר את הקורס, חוות דעת? האם לדעתכם יש דרך טובה יותר להכנס לתחום?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל מספרים..אם אין לך בעיה עם אנגלית הייתי ממליץ על
http://www.amazon.com/gp/product/0393340740/ref=pe_157280_119308440_em_1p_0_ti
אין לי בעיה עם אנגלית, אולם מצד שני אם אני לא אכיר ביטויים מסויימים שקשורים לבורסה אני אולי אתקשה להבין
אני מאוד מאוד בור כשזה קשור לבורסה ושוק\כלכלה ד"א

אין לי בעיה עם אנגלית, אולם מצד שני אם אני לא אכיר ביטויים מסויימים שקשורים לבורסה אני אולי אתקשה להבין
אני מאוד מאוד בור כשזה קשור לבורסה ושוק\כלכלה ד"א
בשביל זה יש לך את הספר+אינטרנט.
חבר שלי המליץ לי עליו וגם הוא ללא שום רקע בשוק ההון..ממליץ לך לבדוק את העניין.
בכל מקרה, זה זול יותר מקורס שלם בנושא, ואם תראה שמעניין אותך אז מן הסתם תקח את הקורס.

• פותח/ת השרשור
בשביל זה יש לך את הספר+אינטרנט.
חבר שלי המליץ לי עליו וגם הוא ללא שום רקע בשוק ההון..ממליץ לך לבדוק את העניין.
בכל מקרה, זה זול יותר מקורס שלם בנושא, ואם תראה שמעניין אותך אז מן הסתם תקח את הקורס.
בדיוק הזמנתי ספרים מאמאזון...:\

יכול להגיד לך מניסיון אישי ורווחים והפסדים.
שהרוב שקרנים, בעיקר פסגות, בטח הם נתנו לך את ההצעה וגם אמרו לא הרווחת כספך יוחזר...
הכי טובים לדעתי
אפיק פיננסים
טאגו טרייד

הי,
לאחרונה אני מתחיל קצת יותר להתעניין בשוק ההון, ולאור הזמן הפנוי שיש לי אני חושב לרחרח קצת והתחיל ללמוד על הנושא. יש לי גישה ל25% הנחה לרישום בקורס שוק ההון, האם משהוא מכיר את הקורס, חוות דעת? האם לדעתכם יש דרך טובה יותר להכנס לתחום?
מה אתה רוצה להשיג? להשקיע כסף אישי, לעבוד בתחום, סתם לדעת?

מצחיק שהעלאת את הנושא כי בדיוק חשבתי גם לשאול משהו בסגנון.
אני גם רוצה ללמוד ממקור מומלץ כלשהוא על שוק ההון- לא לטובת עבודה בתחום או משהו רציני אחר אלא כהכנסה צדדית שלא תקח ממני יותר מדי זמן ותשומת לב.
מה אתם אומרים ?

• פותח/ת השרשור
מה אתה רוצה להשיג? להשקיע כסף אישי, לעבוד בתחום, סתם לדעת?
להיכנס, להתנסות ולהתעניין. יש לי הרבה (מאוד) תחומי עניין שאני אוהב ושאני מאוד טוב בהם, בכולם הייתה לי תשוקה מסויימת והתחלתי מאפס לבד, וגם הייתה לי הסתייגות מסויימת מהם (באופן מפתיע)
בכל מקרה, אם אני רוצה להרוויח מזה כסף או להשקיע ממש זה תלוי בזמן והעתיד, אבל כרגע אני הייתי רוצה להיחשף לתחום כי אם יש משהוא שאני מאוד, מאוד לא מבין בו הוא כלכלה ושוק, ואני צריך לשנות את זה.

תקפוץ לסטימצקי או לספריה, תקנה ספר מבוא לכלכלה ומבוא לשוק ההון.
במקביל תתחיל לקרוא עיתונות כלכלית

@hanan להפך. תברח מספרים של מבוא לכלכלה-הם מלאים בזבל וכל מיני מודלים שעובדים רק באקדמיה. עיתונות כלכלית זה ביזבוז זמן, משם לא תדע כלום.
הספרים שהכי יתרמו לך הם של בנגמין גראהם, וורן באפט (הביוגרפיה שלו) פיטר לינץ ונאסים טאלב.

@hanan להפך. תברח מספרים של מבוא לכלכלה-הם מלאים בזבל וכל מיני מודלים שעובדים רק באקדמיה. עיתונות כלכלית זה ביזבוז זמן, משם לא תדע כלום.
הספרים שהכי יתרמו לך הם של בנגמין גראהם, וורן באפט (הביוגרפיה שלו) פיטר לינץ ונאסים טאלב.
אני חושב אחרת, אבל זכותך לא להסכים.

הייתי ממליץ על יסודות הכלכלה של תומס סואל..אבל אני לא בטוח כמה זה רלוונטי לשוק ההון

מה ההבדלים בין שוק ההון ובורסה זה לא אותו דבר?
כלכלה זה לא רק שוק ההון ובורסה...
יש לך כלכלה מוניטרית, מקרו-כלכלה וכו'..
הספר הזה, שהוא בבעלותי..אך לא יצא לי לקרוא אותו כ"כ :S, מתעסק בבסיס להבנה של כלכלה...איך נקבעים מחירים, פריון עבודה דברים מהסגנון הזה..
השכלה כלכלית כללית.

היום באימון נזכרתי בספר מומלץ, הכלכלן הסמוי. קל לקריאה ונותן הסבר טוב למושגים בכלכלה

• פותח/ת השרשור
אל תשכחו שאני מעוד טירון. אני קצת מתבלבל עכשיו בין כלכלה, בורסה, ושוק ההון. בסופו של דבר כרגע אני לא ממש יודע ממה להתחיל כי כולם המליצו לי על ספרים שונים (ויש לי עוד טון ספרים שאני מעוניין לקרוא בתחומים אחרים)
יש לי בבית את הספר "דרכו של וורן באפט", דעות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית