הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה אין OHP בתחרויות פאווליפטינג?

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
התרגיל יכול להיות מדד טוב לכוח הלחיצה של בנאדם והוא יחסית פשוט לשפיטה במקרה של רמאות. מה הסיבה שהוא לא נמצא בתחרויות?

לפני הרבה שנים הוא היה, אבל בגלל שקל מאוד לרמות בו ואין הסכמה לגבי כמה מותר וכמה אסור פשוט הורידו אותו.

לא כשיש עצירה (בנץ' רגיל שמבוצע בחד"כ אני מסכים, כמעט תמיד יש הקפצה במידה זו או אחרת).

וואלה, ומי מחליט כמה זמן עצירה זה מספיק? וכמה נמוך אפשר להוריד את המוט? ואם התחת נשאר על הספסל או לא? אפשר להמציא מיליון תירוצים למה אין תחרויות עם לחיצה מעל הראש. יכולת שיפוט זה תירוץ גרוע.

כל עוד יש עצירה אפילו לשבריר שנייה זה מבטיח שאין הקפצה.
כמה נמוך - זה לפי הקריטריון שהמוט נוגע בחזה.
לא ידוע לי על פדרציה שמאשרת להעלות את התחת (אבל לג דרייב שגורם לתחת לזוז אחורה כמובן רצוי).
אני מסכים שאפשר בהחלט לקבוע קריטריון שיפוט גם לפרס, אבל זה לא בעייתי פחות מאשר בנץ'...כמה תנועת אגן לאשר, מה עם אנשים לא גמישים שלא יודעים/יכולים לעשות את הסחיטה של הטרפזים בנעילה?, וכו' וכו'.

פותח האשכול, בסופו של דבר הקביעות הן שרירותיות לגמרי. אפשר גם לעשות תחרויות של פרונט סקוואטים, דפיציט דדליפט, אוברהד סקוואט וכו'.

כמו שאמרו הוא פעם היה בתחרויות
היה קשה לשפוט בתרגיל, נעילה, הקפצה של הרגליים וכו' וכו'
אז ב1972 המציאו עליו שמועות שהתרגיל מסוכן מאוד
ובגלל זה הוא יצא מתחרויות

ממה שאני יודע זה הפרס היה בתחרויות WL לא בPL

אני אשמח אם מישהו יביא מידע אחר

כל עוד יש עצירה אפילו לשבריר שנייה זה מבטיח שאין הקפצה.
כמה נמוך - זה לפי הקריטריון שהמוט נוגע בחזה.
לא ידוע לי על פדרציה שמאשרת להעלות את התחת (אבל לג דרייב שגורם לתחת לזוז אחורה כמובן רצוי).
אני מסכים שאפשר בהחלט לקבוע קריטריון שיפוט גם לפרס, אבל זה לא בעייתי פחות מאשר בנץ'...כמה תנועת אגן לאשר, מה עם אנשים לא גמישים שלא יודעים/יכולים לעשות את הסחיטה של הטרפזים בנעילה?, וכו' וכו'.

עצירה לא מבטיחה שאין הקפצה. וכמה זמן צריך לעצור זה לשיקול השופט כך שהזמן לא מדויק.
כמה נמוך - הכוונה הייתה כמה נמוך על הגוף מותר למוט לגעת. האם הוא יכול לגעת בבטן למשל?

מה הקשר לסחיטה של טרפזים או לתנועת אגן? שים את המוט מעל הראש וזהו, למי אכפת מכל השטויות האלה.

עצירה לא מבטיחה שאין הקפצה. וכמה זמן צריך לעצור זה לשיקול השופט כך שהזמן לא מדויק.
כמה נמוך - הכוונה הייתה כמה נמוך על הגוף מותר למוט לגעת. האם הוא יכול לגעת בבטן למשל?

מה הקשר לסחיטה של טרפזים או לתנועת אגן? שים את המוט מעל הראש וזהו, למי אכפת מכל השטויות האלה.
אם לא יהיה לך אכפת מאיך שמרימים את המוט כולם יעשו פוש פרס

אם לא יהיה לך אכפת מאיך שמרימים את המוט כולם יעשו פוש פרס

זה דווקא משהו שקל לשפוט.

אבל אם כבר מדברים על זה, אז היה יכול להיות מעניין אם C&J היא הופך ל״קלין ומה שבא לך״.

זה דווקא משהו שקל לשפוט.

אבל אם כבר מדברים על זה, אז היה יכול להיות מעניין אם C&J היא הופך ל״קלין ומה שבא לך״.
יש את זה בסטרונגמן. הם צריכים להרים מוט מעל הראש לא משנה באיזה צורה. הם בפועל מגלגלים אותו על הכרס שלהם. אחד המצחיקים.

יש את זה בסטרונגמן. הם צריכים להרים מוט מעל הראש לא משנה באיזה צורה. הם בפועל מגלגלים אותו על הכרס שלהם. אחד המצחיקים.

הם מגלגלים אותו כי זה לא מוט אולימפי, וזו הדרך האופטימלית להביא אותו למעלה.

ממה שאני יודע זה הפרס היה בתחרויות WL לא בPL

אני אשמח אם מישהו יביא מידע אחר

מה שאני מכיר לפי מה שביל סטאר רושם:
פאוורליפטינג התחיל בתור ספורט רשמי בארה"ב באמצע שנות ה60, עשרות שנים אחרי הוויטליפטינג, אבל בשנים הראשונות הוא היה ספורט בהיקף מצומצם מאוד שארגנו בעיקר מועדוני ספורט גדולים(לא איגודים של ממש) ובשנים האלה היו תחרויות עם פרס במכונים כמו YORK BARBELL.
בכל מקרה משנת 72' כבר לא היה יותר פרס בוויטליפטינג(זה היה במקביל לעלייה של הבנץ' מה שחיסל אותו גם בפאוורליפטינג כשהתחילו לקום כבר איגודים כמו AAU)

פאוורליפטינג נהיה פופולרי ומתועד במצלמה מאמצע שנות ה70- תחילת שנות ה80 כשגם שחקני פוטבול וגם סטרונגמנים התחרו, אז אין שום צילום וסרטונים של תחרויות עם פרס

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית