Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
אז ככה: אני בהתלבטות לחזור לטקסס, עליון תחתון כמו שעשיתי. אני יודע שזה לא רציני ולא יעיל לקפוץ מתכנית לתכנית כל כמה שבועות אבל יש כמה סיבות, העיקרית זה שבעייתי לדדלפט כמו שצריך אחרי שאני גמור מהסקוואט. בטקסס זה אחרי שלשה כבדה בודדת אז זה עוד בסדר וכאן זה אחרי 3X6 מקסימליים. השבוע אפילו שעשיתי דדליפט קל יחסית עדיין הרגשתי את הקושי. סיבה נוספת היא שאני פחות מתחבר לעניין של 6 חזרות במשקל מירבי, ועוד 3 סטים. בטקסס בנפח המשקל לא מקסימלי ובעצימות אני עושה 1-3 חזרות כך שפחות קשה לשמור על ריכוז מירבי. עוד סיבה (יחסית שולית מבחינתי אבל בכל זאת) שבטקסס אני עושה נפח פרס אחרי עצימות בנץ'.
עברתי מטקסס כי הרגשתי שקשה לי להתקדם ולהתאוששבאותו קצב, אני אחשוב אולי פשוט אחרי כמה זמן לתכנן ככה שההתקדמות לא תהיה כל שבוע או משהו.
הכל אופו אשקול את הנושא עד מחר.

אז ככה: אני בהתלבטות לחזור לטקסס, עליון תחתון כמו שעשיתי. אני יודע שזה לא רציני ולא יעיל לקפוץ מתכנית לתכנית כל כמה שבועות אבל יש כמה סיבות, העיקרית זה שבעייתי לדדלפט כמו שצריך אחרי שאני גמור מהסקוואט. בטקסס זה אחרי שלשה כבדה בודדת אז זה עוד בסדר וכאן זה אחרי 3X6 מקסימליים. השבוע אפילו שעשיתי דדליפט קל יחסית עדיין הרגשתי את הקושי. סיבה נוספת היא שאני פחות מתחבר לעניין של 6 חזרות במשקל מירבי, ועוד 3 סטים. בטקסס בנפח המשקל לא מקסימלי ובעצימות אני עושה 1-3 חזרות כך שפחות קשה לשמור על ריכוז מירבי. עוד סיבה (יחסית שולית מבחינתי אבל בכל זאת) שבטקסס אני עושה נפח פרס אחרי עצימות בנץ'.
עברתי מטקסס כי הרגשתי שקשה לי להתקדם ולהתאוששבאותו קצב, אני אחשוב אולי פשוט אחרי כמה זמן לתכנן ככה שההתקדמות לא תהיה כל שבוע או משהו.
אני חושב שאתה צריך לחזור לטקסס. אני אישית לא מאמין בכל תוכניות ה"ליפטינג" למיניהן כגון אד קואן, קנדיטו, קורטה וכו. לדעתי רובן לא מתאימות כמעט לאף אחד והדרך הנכונה והטובה ביותר להתחזק היא לעבוד על פי הפרוטוקולים בPPST3. אני חושב שאם תחזור לטקסס ותתקשה להתאושש אפשר יהיה למצוא דרכים לייעל אותה למקרה הספציפי שלך

זו הסיבה שהייתי בטקסס כל כך הרבה זמן, היא משתלבת מצוין עם עבודה ואתה לא מרגיש כאילו דרסה אותך משאית.

הממ, הרבה זמן - גם כשכבר הפסקתי להתקדם - בהפסקות עשיתי סמולוב ג'וניור לבנץ', 531 וקורטה - עכשיו אני סתם מתאמן להנאתי.
קצת מבאס לא?
להגיע לכל המטרות שלך, ולמצב שכבר קשה להתקדם ברמה הטבעית.

קצת מבאס לא?
להגיע לכל המטרות שלך, ולמצב שכבר קשה להתקדם ברמה הטבעית.

כן, אבל כולם בסופו של דבר מגיעים לשם - אחרי כמה שנים של תוכניות כוח אתה מגיע לסוג של steady state שדי קשה להתקדם ממנו, זה לא שאני לא רוצה - פשוט אין לי מוטיבציה להתקדם יותר ויש דברים יותר חשובים בחיים שלי מאשר עוד 10 ק"ג לסקוואט.

מקס - נדבר עוד כמה שנים, אתה עדיין צעיר מדי 😃

אווווווווווווווו מישהו רוצה בכוח שאני ארים היום 2.5 יותר מהPR שלו 😵‍💫🥊

זה לא קשור למשקלי עבודה, זה קשור למרחק מהפוטנציאל הגנטי - אני נלחמתי בשביל להגיע ל-140 ק"ג סקוואט, שלא נדבר על 180. בדדליפט עשיתי ריסט עם 90 ק"ג כי לא הצלחתי להחזיק את המוט.

כמה זמן לקח לך להגיע ל207.5 שאתה אמור לעשות היום? לא יותר מדי הרבה, נכון?

כמה זמן לקח לך להגיע ל207.5 שאתה אמור לעשות היום? לא יותר מדי הרבה, נכון?
אל תחשוב שאני איזו מוטציה גנטית מטורפת. את כל התוצאות שראית אותי מגיע אליהם היו בזכות זכרון שריר שנשמר אצלי בזכות האימונים שעשיתי לפני צבא. תאכלס, לקח לי כשנה וחצי להגיע ממוט ריק בסקוואט לסינגל 190 בגיל 18 על משקל גוף של כ105-110. שזה דיי הרבה זמן בהתחשב ברמה של המתחרים פה בליפטינג.

אל תחשוב שאני איזו מוטציה גנטית מטורפת. את כל התוצאות שראית אותי מגיע אליהם היו בזכות זכרון שריר שנשמר אצלי בזכות האימונים שעשיתי לפני צבא. תאכלס, לקח לי כשנה וחצי להגיע ממוט ריק בסקוואט לסינגל 190 בגיל 18 על משקל גוף של כ105-110. שזה דיי הרבה זמן בהתחשב ברמה של המתחרים פה בליפטינג.
לא כולכך..

סינגל 190 בגיל 18 זה בהחלט יוצא דופן, הנקודה שלי היתה שאחרי שתתאמן באופן סדיר בתוכניות כוח (בלי להיפצע) כמה שנים ותגיע לsteady state שלך (שלצורך העניין יכול להיות סקוואט 250) אתה תבין על מה אני מדבר.

זו גם הסיבה שיוסי הפסיק להתאמן אצלנו (בנץ' 180, פרס 100, סקוואט 220 - הכל לחזרות), אתה תראה את זה אצל כל מתאמן טבעי אחרי כמה שנים - אתה מתחיל להתכנס לכיוון הפוטנציאל הגנטי שלך וצריך הרבה מאוד עבודה בשביל להמשיך להתקדם כשהמקום של החד"כ הולך ויורד בסולם העדיפויות.

דווקא נשמע די סטנדרטי.
אולי כי היית עדיין ילד (יחסית) אז יכלת להתקדם מהר יותר, אבל בגדול שנה וחצי להגיע ל 200+ זה נשמע ממש סביר.
בהנחה ועובדים+אוכלים כמו שצריך.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית