Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
@yujinius
מה דעתך על דבר כזה נניח

A - ווליום
בנצ' 5X5
פרס, 3X8
דיפס 3X8 עם משקל
לחיצה צרפתית 3X12 אופציונלי

B - ווליום
סקוואט 5X5
דדליפט מהירות 5X2
צ'ין אפס 4X10-15
כפיפת מרפקים דאמבלים 5 כפול 5-10

A - עצימות
בנצ' 1X5
פרס 1X5
בנצ' אחיזה צרה 3X12

B - עצימות
סקוואט 1X5
דדליפט 1X5
מתח עם משקל 3 כפול 5
כפיפת מרפקים במוט 3X10

סוף סוף אני לא מהטלפון ויכול להגיב
קודם כל אחלה דיון נפתח כאן 😃
אני חושב שאתה צריך לחזור לטקסס. אני אישית לא מאמין בכל תוכניות ה"ליפטינג" למיניהן כגון אד קואן, קנדיטו, קורטה וכו. לדעתי רובן לא מתאימות כמעט לאף אחד והדרך הנכונה והטובה ביותר להתחזק היא לעבוד על פי הפרוטוקולים בPPST3. אני חושב שאם תחזור לטקסס ותתקשה להתאושש אפשר יהיה למצוא דרכים לייעל אותה למקרה הספציפי שלך
אני נוטה להסכים תכלס. אגב עוד סיבה שבגללה אני מפסיק לחבב את התכנית שאני עושה בשבועות האחרונים היא שתרגילי הפאוז למיניהם היו נחמדים בהתחלה, אבל ככל שהמשקל בהם עולה יותר קל "לרמות", למשל אם לפני שבוע הייתי עוצר בכל חזרה לשנייה אחת בתחתית בפאוז סקוואט והיום העליתי משקל ועצרתי לחצי שנייה, אין לי ממש דרך להעריך אם זה אומר שהתחזקתי או לא.
זו הסיבה שהייתי בטקסס כל כך הרבה זמן, היא משתלבת מצוין עם עבודה ואתה לא מרגיש כאילו דרסה אותך משאית.
החלטתי לעבור מטקסס לפני כמה שבועות בגלל כאבים שהתחילו לי בכל מני מקומות שחשבתי שאני לא מספיק להתאושש. עכשיו כנראה אני אהיה יותר קשוב לגוף פשוט, מקסימום אפשר לעשות שבוע דילואד פה ושם או משהו בסגנון אם אני מרגיש צורך, או נגיד לפעמים לא להתקדם כל שבוע (לא בקטע של ויתור עצמי כי המטרה להתקדם, אלא פשוט להיות מציאותי)
מבחן המציאות? אני לא חושב שאתה צודק כשאתה משתמש במושג הזה. למה לדעתך הפווארליפטרים החזקים ביותר נמצאים בפתח תקווה בוולקן ובחיפה בACT? כי אלה מקומות שבהם הליפטינג "התפרסם" ולכן יש יותר מתאמנים שאשכרה "מנסים" להגיע למשקלים האלה. יש המון מתאמנים ממוצעים שאם רק הם ידעו איך להתאמן או שהיו רוצים להגיע למשקלים כבדים הם כן היו מגיעים אליהם. זה שהרוב עושים ABCD או רוצים בייספס גדול לא אומר שהם "לא עומדים במבחן המציאות". אני בטוח שאם כל מתאמן שמתאמן היום בחדר כושר היה מנסה להתאמן בליפטינג ועושה סקוואטים 3 פעמים בשבוע היינו רואים תמונה שונה לגמרי מהמציאות כיום.
זה שאתה בטוח זה יפה מאוד, אבל דבר ראשון אין לנו דרך לדעת למה היה מגיע כל מתאמן אילו היה "מתאמן נכון", דבר שני זה בדיוק "מבחן המציאות" - בתנאים אידיאליים אולי הכל היה אחרת אבל במציאות זה מה שיש.
אתה יכול להסתכל גם על יבגני.
אפשר גם סתם להסתכל עליי בלי קשר לכלום 😃
יבגני לא מתאמן באימוני כוח משהו כמו שנתיים-שנתיים וחצי?
משהו כזה כן.
220? מה זאת הבדיחה הזאת? עם פחות מ260 אין מה להתלהב בכלל.
השאלה היא לא מה מרשים אותך אישית או לא, ולא ממה יש להתלהב וממה לא.
לא יודע. אני אישית חושב שיבגני לא מתקדם בסקוואט כי הוא לא מתאמן נכון למטרה הזאת. אני חושב שיש לו יותר פוטנציאל ממה שהוא מראה לנו.
בשנה האחרונה כמעט לא התקדמתי בסקוואט בעיקר בגלל החיטוב שהחליש אות המון בתרגיל הזה ספציפית. אבל חוץ מזה בהחלט יכול להיות שתה צודק.
בארץ? לא הרבה. בארה"ב ובמדינות אירופאיות יש המון מתאמנים שמגיעים למשקלים האלה.
איך אתה יודע? כי ראית סרטונים של ליפטרים אירופאיים? אז תחשוב כמה כאלה יש שם שלא הגיעו ל 140, פשוט הם לא מעלים סרטונים שלהם. בארץ יש הרבה פחות אנשים אז מן הסתם גם יהיו פחות ליפטרים חזקים.
@yujinius
מה דעתך על דבר כזה נניח

A - ווליום
בנצ' 5X5
פרס, 3X8
דיפס 3X8 עם משקל
לחיצה צרפתית 3X12 אופציונלי

B - ווליום
סקוואט 5X5
דדליפט מהירות 5X2
צ'ין אפס 4X10-15
כפיפת מרפקים דאמבלים 5 כפול 5-10

A - עצימות
בנצ' 1X5
פרס 1X5
בנצ' אחיזה צרה 3X12

B - עצימות
סקוואט 1X5
דדליפט 1X5
מתח עם משקל 3 כפול 5
כפיפת מרפקים במוט 3X10
אני הולך לחזור למתכונת שעשיתי עד שעזבתי עם קצת שינוי בימים:

ראשון - עצימות תחתון:

סקוואט - 1X3
דדליפט - 1X3 כנראה עוד כמה בקאוף סטים של 5.
(בטן)

שלישי - עצימות עליון:

בנץ' - 1X3
פרס - 5X5
צ'ין אפס - 1-2X3-5
מקבילים - 2-3X8-10
מסור - 2-3X10-12
(ידיים)

רביעי - נפח תחתון:
סקוואט - 5X5
(בטן)

שישי - נפח עליון:
בנץ' - 5X5
צ'ין אפס - 5X5
מקבילים - 3X8-10
מסור - 3X10-12
(ידיים)
טוב אז שורה תחתונה, חוזרים לטקסס עליון תחתון מהיום, היום אעשה נפח עליון.
@incin כל הדרכים מובילות לטקסס 😃

זה שאתה בטוח זה יפה מאוד, אבל דבר ראשון אין לנו דרך לדעת למה היה מגיע כל מתאמן אילו היה "מתאמן נכון", דבר שני זה בדיוק "מבחן המציאות" - בתנאים אידיאליים אולי הכל היה אחרת אבל במציאות זה מה שיש.
אולי אתה צודק. אולי אני זה שחי בהשליות. אבל יותר קל לי להתקדם במשקלים כשאני חושב על זה בצורה הזאת. יותר קל לי לשבור שיאים כשאני חושב שהמשקל שאני מרים הרימו הרבה אנשים לפניי וירימו הרבה אחרי וגם כאלה ששוקלים הרבה פחות מאשר לחשוב בצורה של "רק אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה אי פעם הצליח לשפוף 200 קילו". אני חושב שחלק לא קטן מההתקדמות שלי הוא בזכות צורת החשיבה שאני מתאמן לפיה, וגם אם אין לנו דרך לדעת מה מבחן המציאות יראה בתנאים אידיאליים, אם נאמין שהכל אפשרי ושאין גבול לכוח היצר האנושי אנחנו נצליח להגיע למשקלים שאפילו לא האמנו שאפשרי להרים אותם.

אולי אתה צודק. אולי אני זה שחי בהשליות. אבל יותר קל לי להתקדם במשקלים כשאני חושב על זה בצורה הזאת. יותר קל לי לשבור שיאים כשאני חושב שהמשקל שאני מרים הרימו הרבה אנשים לפניי וירימו הרבה אחרי וגם כאלה ששוקלים הרבה פחות מאשר לחשוב בצורה של "רק אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה אי פעם הצליח לשפוף 200 קילו".
דיברנו על המציאות, לא על איזה קו מחשבה עוזר לך להרים יותר.
אם נאמין שהכל אפשרי ושאין גבול לכוח היצר האנושי אנחנו נצליח להגיע למשקלים שאפילו לא האמנו שאפשרי להרים אותם.
סך הכל אחלה גישה לדעתי. תשמע אני היום מרים משקלים שלפני שנתיים לא הייתי מאמין שארים אותם. אני אישית לא חושב שצריך להיות מוטציה גנטית בשביל להרים 200 סקוואט (נגיד על מ.ג של 90+) אבל בפועל הרב לא מגיעים לזה, גם בגלל שיש דברים בחיים שמונעים ממך להתקדם (התרחבות משפחה, קידום בעבודה שמצריך ממך יותר שעות, טיול לחו"ל של כמה שבועות אחריו לוקח לך עוד כמה שבועות לחזור למשקלים וכו')

אני מסכים עם יבגני - ברור שלפני שאתה נכנס מתחת למוט אתה חושב לעצמך בראש שאין שום סיבה שלא תצליח והרבה אנשים הרימו את זה כבר לפניך ויש אנשים שמתחממים עם המשקל שלך וכו' וכו', אבל "מבחן המציאות" הוא מה שקורה בפועל - ואם תלך לכל חד"כ בארץ אחוז האנשים שעושה שם סקוואט מעל 200 ק"ג הוא זניח לעומת סה"כ כמות המנויים.
ברור שאתה יכול לומר שאם האנשים היו יודעים להתאמן/היתה להם מוטיבציה להיות הכי חזקים שהם יכולים/היה להם את הזמן והאנרגיה להשקיע בכך/היתה להם את התמיכה מהסביבה להתאמן כמה שהם רק רוצים היינו רואים הרבה יותר אנשים עם סקוואט 200 אבל בפועל ("מבחן המציאות") - מתי מעט מגיעים לכך.
,

ואם תלך לכל חד"כ בארץ אחוז האנשים שעושה שם סקוואט מעל 200 ק"ג הוא זניח לעומת סה"כ כמות המנויים.
השאלה היא מה היה קורה אם תיאורטית פתאום כל מתאמן בעולם היה רוצה להיות ליפטר ומתחיל להתאמן בתוכניות כוח. כשאתה משתמש בסטטיסטיקה של "כמה אנשים אני רואה שעושים סקוואט 200" אתה בעצם מאבד כמות (לדעתי גדולה) של אנשים שמסוגלים להגיע ל200 סקוואט אבל פשוט לא אכפת להם מזה ולא בא להם.

דרך אגב, חבל שלא באת לאימון אתמול. פספסת 😃

מעולה. אז הנה מטרה חדשה בשבילך
סרטון - Squat 210kg

בשביל זה צריך להתאמן, לא רק להגיע לחד"כ ולעשות סטים של שיחות עם אנשים 😃

בדדליפט/בנץ' ייקח לך זמן לעקוף אותי, nevertheless - מקווה שתעבור אותי מהר בלי פציעות 🕴

השאלה היא מה היה קורה אם תיאורטית פתאום כל מתאמן בעולם היה רוצה להיות ליפטר ומתחיל להתאמן בתוכניות כוח.
אתה שוב מדבר על מצבים תיאורטיים, שזה הפוך מ"מבחן המציאות". לא מדברם על כמה אנשים בתיאוריה מסוגלים להגיע למספר הזה מבחינת פוטנציאל גנטי, אלא שבפועל האחוז הוא זניח. גם אם חלק גדול מאותם אנשים מסוגלים להגיע לזה פיזית מבחינת פוטנציאל גנטי, בפועל זה לא קורה.

yujinius עדכן/ה את הלוג ״כולם התחילו עם מסעות אז: ~המסע לטוטאל 600~״:

25/12/15 - חוזרים לטקסס עליון-תחתון: נפח עליון

בחזרה למתכונת שעשיתי עד לפני כמה שבועות, והיום:

בנץ' - 112X5X5
צ'ין אפס - 4.5X5X5
מ.ג 110.4
מקבילים - 20X10,9,8
מסור - 47.5X2X8
בייספס עם מוט דבליו - 38X2X12, 30X15
אליפטי - 12 דקות

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות