הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
yujinius עדכן/ה את הלוג ״Yujin Method״:

עדכון לוג: 14/10/16

דדליפט 1+
TM=215

דדליפט - 160X5, 183X3, 205X2
לפי ההרגשה בסטים הראשונים ציפיתי ליותר עם 205..
סקוואט - 119X5X3

מטקון - ניסיתי קומפלקסים עם מספר חזרות שונה בהרמות שונות:
דדליפט 10, חתירה 7, פ.סקוואט 7, פוש פרס 3, סקוואט 7, btn פוש פרס 3
40 קילו, 4 סבבים, 8:20 דקות.
בסט האחרון לא השלמתי את הפוש פרס מאחורי הראש כי הייתי גמור וזרקתי את המוט אחרי הסקוואט ולא היה לי כוח להרים אותו כבר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אולי לא נחת מספיק
הסקוואט לא נמוך ביחס לדדליפט?או שזה בגלל שזה אחרי דד

אולי לא נחת מספיק
הסקוואט לא נמוך ביחס לדדליפט?או שזה בגלל שזה אחרי דד
נראה לי נחתי מספיק.
כן הסקוואט נמוך כי זה אחרי הדד, אני עושה משקל נמוך יחסית באימון הזה

עדכון לוג: 16/10/16

בנץ' 1+
TM=130

בנץ' - 99X5, 110X3, 123.5X4, 110X6, 99X10
נראה לי זה שיא ל 4 חזרות. לא כזה מרשים כי היה לי פעם 122.5 ל 8 רביעיות ו 130 ל 3.
פרס - 68X5,5,8

מטקון - טבטה ארוך, 24 סבבים של 20:10 (12 דקות סה"כ) - שכיבות סמיכה, דלגית, גלגל בטן.
מתישהו באמצע החלפתי בין שכיבות סמיכה לסקוואט בלי משקל כי הידיים והכתפיים כבר התקשו להחזיק שכיבות סמיכה. צופה לעצמי דומס רציני בבטן לכמה ימים לפחות מהגלגל בטן.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 19/10/16

סקוואט 1+
TM=180
סקוואט - 133.5X5, 152X3, 170X3
לא שיא אבל היי לפחות עשיתי + באימון סקוואט בסבב הזה. בעיקרון כל אימון 1+ יוצא לי שלשות מאז שהתחלתי את התכנית ככה שבסדר אם ימשיך ככה אז השיאים יגיעו מתישהו.

מטקון - טבטה: 8 סבבים (4 דקות) של דדליפט 80 קילו: קפיצות דלגית. מנוחה (לא מדדתי כמה זמן) ואז עוד 4 דקות של פרונט סקוואט 40 קילו:קפיצות דלגית.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 28/10/16

דדליפט 5+
TM=220

דדליפט - 142X5, 164.5X5, 187.5X6, 140X12
נראה לי זה שיא ל 6 חזרות, ה 140 זה בטוח שיא ל 12 חזרות כי מעולם לא עשיתי טווח חזרות כזה 😃 זה היה במקום הסקוואט כי הייתי קצר בזמן. הרגשתי שבא לי להקיא ולהתעלף ביחד אחרי ה 12 (ישנתי מ 4 בבוקר עד 12 בצהריים עם התעוררויות באמצע והלכתי להתאמן שעה וחצי אחרי שקמתי ופחות משעה אחרי שאכלתי ארוחת בוקר), לא הצלחתי להחליט מה מהם לעשות קודם אז לא הקאתי ולא התעלפתי 😄.
יש סרטון בפורום PL:
סרטון - דדליפט מהיום - 187.5X6, 140X12

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 30/10/16

בנץ' 5+
TM=132.5

בנץ' - 85.5X5, 98X5, 113X6, 85.5X15
הייתי יותר מדי עייף ובנוסף עבדתי עד מאוחר אז כבר בתחילת האימון הרגשתי לא משהו. לא נורא, פעם אחרת יהיה PR. יכול להיות שה 85.5 זה שיא ל 15, לא זוכר כבר, לא כזה מעניין.
פרס - 68X2X6, 58X9,10
מתח באחיזות שונות,
המרפק הרגיש הרבה יותר טוב בצ'ין אפס, באחד הסטים התחלתי להרגיש משהו ממש בקטנה אז עברתי למתח רגיל ומיד-פוזישן שהרגישו טוב.
פולי עליון 2 סטים

טבטה 8 דקות - גלגל בטן, שכיבות סמיכה, קפיצה על מדרגה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אני בא
עוקבים יקרים, יש לי סיפור קטן לספר ושאלה שעלתה בעקבות הסיפור:
היום בדיוק לפני שיצאתי למכון, @berdan שלח לי סרטון שהוא צילם מישהו במכון אצלו עושה משהו שנראה בין פשיטת מרפקים לבנץ' באחיזה (מאוד) צרה, על ספסל בשיפוע עליון. הדבר המוזר זה שהבנאדם היה יכול לקחת מוט W או דאמבל, אבל לא, הוא עשה את התרגיל עם פלטה של 20 קילו, ולא מהסוג עם חורים בצדדים שנוח לתפוס אלא מהסוג שבקלות יכל ליפול לו על הראש/פרצוף. צחקנו קצת וזזתי למכון. במכון אצלי ראיתי מישהו בא לבנץ' לידי עם פלטה של 20 ומתחיל לעשות חתירה. כלומר כמו חתירה עם דאמבל אבל עם פלטה במקום הדאמבל. אצלו לפחות זו הייתה פלטה מהסוג שאפשר לתפוס.
עכשיו השאלה שעולה לי בעקבות כך היא: למה?????? באמת, למה? למה שמישהו יחשוב שלעשות פשיטת מרפק עדיף עם פלטה שהאחיזה ממש גרועה ויש סכנה ממשית שהיא תחליק מאשר לקחת דאמבל או מוט? גם אם אין סכנה, למה? למה שמישהו יחשוב שחתירה עם פלטה איכשהו עדיפה על אותה חתירה עם דאמבל? הניחוש שלי זה שהם ראו בילדרים ביוטיוב שנראים גדולים ומרשימים עושים את זה ומנסים לחקות. אם יש למישהו גרסה אחרת אשמח לדעת.

סיפור מוזר.. בהתחלה חשבתי שאתה מדבר על משהו בסגנון JM Press, אבל עם פלטה? לא יודע

יכול להיות שבילדרים ביוטיוב עושים את זה, לי זה נשמע סתם דבילי

עוקב
ושאלה אליך - מה זה טבטה ולמה זה משמש \ מועיל?
כנל לגבי מטקון
מושגים שאני לא מכיר כפאוורליפטר

מושגים שאני לא מכיר כפאוורליפטר
בתור פאוורליפטר אני לא חושב שזה יועיל למשהו. אני לא פאוורליפטר, סה"כ מתאמן בשביל להיות חזק יותר שבשביל זה האימוני כוח, וגם להיות בכושר שבשביל החלק הזה אני עושה דברים כמו מטקונים, טבטה או אירובי בסוף אימון.
ושאלה אליך - מה זה טבטה ולמה זה משמש \ מועיל?
What is Tabata Training? | ACTIVE
אני עושה יותר מ 8 סבבים בד"כ
כנל לגבי מטקון
What is metcon? - CrossFit Discussion Board

בכל זאת מעניין אותי כי בנוסף להיותי פאוורליפטר אני מדריך כושר בצבא, אז אולי זה משהו שאוכל ליישם על מתאמנים שלי בצורה מועילה או לשלב את זה בדרך כלשהי.
אקרא, תודה!

בכל זאת מעניין אותי כי בנוסף להיותי פאוורליפטר אני מדריך כושר בצבא, אז אולי זה משהו שאוכל ליישם על מתאמנים שלי בצורה מועילה או לשלב את זה בדרך כלשהי.
אקרא, תודה!
בעיקרון מטקון זה משהו שבא מתחום הקרוספיט. מבחינתי אני עושה עבודה כלשהי בדופק גבוה מאוד למשך זמן יחסית קצר (אם קראת קצת בלוג כאן אז זה יכול להיות 6-12 דקות) וקורא לזה מטקון כי נראה לי ככה קוראים לזה 😃
אם מעניין אותך דברים שקשורים לזה אני מציע לקרוא את זה גם:
https://www.kilogram.co.il/3503/מבוא-לקומפלקסים-סטים-מרובים-עם-מוט/
ההבדל בין זה למטקון למיטב הבנתי הוא שבמטקון יש מדידת זמן וכאן לא. אבל עשיתי כמה פעמים קומפלקסים גם עם מדידת זמן.
אקרא, תודה!
אה ומעניין אותי, איך אתה משלב את הליפטינג עם המקצוע שלך?

בעיקרון מטקון זה משהו שבא מתחום הקרוספיט. מבחינתי אני עושה עבודה כלשהי בדופק גבוה מאוד למשך זמן יחסית קצר (אם קראת קצת בלוג כאן אז זה יכול להיות 6-12 דקות) וקורא לזה מטקון כי נראה לי ככה קוראים לזה 😃
אם מעניין אותך דברים שקשורים לזה אני מציע לקרוא את זה גם:
https://www.kilogram.co.il/3503/מבוא-לקומפלקסים-סטים-מרובים-עם-מוט/
ההבדל בין זה למטקון למיטב הבנתי הוא שבמטקון יש מדידת זמן וכאן לא. אבל עשיתי כמה פעמים קומפלקסים גם עם מדידת זמן.
לא נתקלתי במאמר הזה. התחלתי עכשיו לקרוא ונראה מעניין 😃
לאיזו מטרה אתה משלב את זה באופן אישי? זה לא פוגע לך בהתקדמות במשקלי עבודה?
למה דווקא ככה ולא אינטרוולים לדוגמא?

אה ומעניין אותי, איך אתה משלב את הליפטינג עם המקצוע שלך?
האמת היא שזה מקל עליי מאוד מבחינת האימונים שלי
האימונים שאני מעביר לא באמת דורשים ממני להשקיע הרבה מאמץ פיזי והיתרון הענק הוא שהחד"כ של הבסיס עומד לרשותי בכל שעה שאני רק רוצה (למזלי יש ראק, מוט אולימפי ומספיק פלטות)

לא נתקלתי במאמר הזה. התחלתי עכשיו לקרוא ונראה מעניין 😃
לאיזו מטרה אתה משלב את זה באופן אישי? זה לא פוגע לך בהתקדמות במשקלי עבודה?
למה דווקא ככה ולא אינטרוולים לדוגמא?
בעיקרון משלב את זה בשביל להיות בכושר. נגיד לא כיף לי להיות מסוגל להרים אבל להתנשף כשאני עולה קומה במדרגות (והיה לי מצב כזה כשעשיתי רק כוח).
אינטרוולים עשיתי, על אליפטי או ספרינטים בחוץ של חצי דקה ספרינט ודקה קצב איטי. האמת שדברים כאלה פשוט יותר כיף לי ופחות גומרים לי את הרגליים. גם טבטה זה סוג של אינטרוולים של 20 שניות עבודה 10 שניות מנוחה.
לגבי משקלי עבודה, יש מצב שהייתי מתאושש קצת יותר טוב בין האימונים אם הייתי עושה רק כוח, יש מצב שלא. אבל גם אם כן, אין לי בעיה להתקדם יותר לאט במשקלי עבודה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית