הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
מזתומרת יום עצימות? כל יום זה יום עצימות עם קצת תוספת נפח קל יותר. האמת שאני לא ממש רוצה לעשות פירמידה משום מה. היום חשבתי על זה (משמרת לילה, היה זמן) נראה לי כרגע אני אשאר במתכונת הנוכחית של 3X5 סקוואט וסט עצים דדליפט, וביום הבא סט עצים סקוואט ו 3X5 דדליפט (הסטים העצימים יהיו 3-5), אבל אחתוך במשקלים. מאימון הבא אעשה ריסט רציני כדי לתת לעצמי להתאושש מהעצימות שעשיתי לאחרונה ואעלה משקלים אחר כך (נראה בכמה וכל כמה זמן). אני חושב שאוריד גם קצת בבנץ' ופרס, אמנם שם הלך בסדר באימונים האחרונים אבל גם כנראה אין טעם להגיע לכשל או קרוב אליו.
הכוונה יום שבירת השיאים הוא גם יום עם נפח, כמו שאמרת. אני דווקא מאוד אוהב פירמידות בכל שלב של אימונים.
אגב חשבת על מיקרו פירמידות? כמו קפיצה של 5 קילו מסט לסט במקום ה10-20 הקבוע שעושים בלינארית במשקלי העבודה שלך? זה עדיין יהיה דיי עצים ורוב הסטים ירגישו כמו סט עבודה אבל אני חושב שתוכל לסגור גם יותר מ3X5 בצורה הזאת וזה עדיין זה יהיה בעצימות דיי גבוהה וגם בנפח דיי גבוה.

הכוונה יום שבירת השיאים הוא גם יום עם נפח, כמו שאמרת. אני דווקא מאוד אוהב פירמידות בכל שלב של אימונים.
אגב חשבת על מיקרו פירמידות? כמו קפיצה של 5 קילו מסט לסט במקום ה10-20 הקבוע שעושים בלינארית במשקלי העבודה שלך? זה עדיין יהיה דיי עצים ורוב הסטים ירגישו כמו סט עבודה אבל אני חושב שתוכל לסגור גם יותר מ3X5 בצורה הזאת וזה עדיין זה יהיה בעצימות דיי גבוהה וגם בנפח דיי גבוה.
אני לא ממש רואה איך זה יהיה לי יותר טוב מלעשות פשוט כמו שכתבתי למעלה

קראתי, אני אנסה ליישם, תכלס נראה לי מאוד הגיוני. מדובר שם על עד 85%, לדעתך לקחת את האחוזים מה RM העכשווי?

אני רואה שאתה עושה רק נפח באחוזים יחסית נמוכים בלי עצימות. אתה הולך לעשות עצימות גבוהה מתישהו בחיטוב או רק אחרי?
מה אומרים לגבי פשוט להוריד את העצימות הגבוהה ולעשות 3X5 סקוואט עם 135-140, ו 3X5 דדליפט עם 160, וככה כל אימון של פלג גוף תחתון?
או שלעשות בסגנון טקסס, אימון אחד עם נפח, ואחד עם עצימות עם משקל גבוה יותר (אבל יותר נמוך מעכשיו, כאמור להשאיר חזרות בטנק)
את התכנית שלי לחיטוב תכננתי עוד בתחילת מרץ 2015 , כתבתי כל פרט ופרט למשך 12 שבועות, כולל תזונה.
התחלתי את התוכנית ב-120 סקוואט בעצימות ומתכנן לסיים ב-190 (כאשר האר אמ אחד שלי הוא 170 מדצמבר אבל לדעתי לפני תחילת התכנית יכולתי לתת 180 )
התחלתי ב-65% והולך לסיים ב-105% (כאשר אני מגדיר כל מה שמעל 165 אצלי לרק "בדיקת" כוח) וכל זה פרוס ל-12 שבועות. כאשר מתוך 24 אימונים של סקוואט/דדליפט רק ב-5 אימונים אני הולך לעבור את ה-85% הסקוואט ורק ב-3 אימונים את ה-85% דדליפט כאשר אחד מהם הוא די קל אז בתכלס 2 אימונים כבדים בדדליפט).

הכל תלוי בכמה שבועות אתה מתכנן עוד לחטב,
לדעתי בשליש הראשון של התוכנית אתה לא צריך לעבור את ה-180 דדליפט, בשליש השני לא צריך לעבור את ה-200, והשליש השלישי לא לעבור את ה-220 .
ובסקוואט אפשרי לקחת תוכנית לPEAK כגון אד קואן שאני משתמש בה ולהציב מספר כך שיצא בסופו של תהליך 185 לסינגל (מבדיקה שלי יש להציב 165) ולחתוך לכמה שבועות שצריך (ה-4 השבועות הראשונים לא כל כך הכרחיים אגב).
בנוסף להוסיף טיפה נפח , אני עושה יום נפח קל יחסית והורדתי לסט אחד באד קואן תמיד אבל באותה מידה אפשר לעשות קצת בק אוף סטים וכו' ולעשות יום דד ויום סקוואט.

זאת לפחות דעתי ומה שאני עושה 😃

רק נתתי נקודות למחשבה. גם מה שאתה עושה בסדר גמור 😃
סבבה, עוד נקודות למחשבה לא יזיקו 😃
את התכנית שלי לחיטוב תכננתי עוד בתחילת מרץ 2015 , כתבתי כל פרט ופרט למשך 12 שבועות, כולל תזונה.
התחלתי את התוכנית ב-120 סקוואט בעצימות ומתכנן לסיים ב-190 (כאשר האר אמ אחד שלי הוא 170 מדצמבר אבל לדעתי לפני תחילת התכנית יכולתי לתת 180 )
התחלתי ב-65% והולך לסיים ב-105% (כאשר אני מגדיר כל מה שמעל 165 אצלי לרק "בדיקת" כוח) וכל זה פרוס ל-12 שבועות. כאשר מתוך 24 אימונים של סקוואט/דדליפט רק ב-5 אימונים אני הולך לעבור את ה-85% הסקוואט ורק ב-3 אימונים את ה-85% דדליפט כאשר אחד מהם הוא די קל אז בתכלס 2 אימונים כבדים בדדליפט).

הכל תלוי בכמה שבועות אתה מתכנן עוד לחטב,
לדעתי בשליש הראשון של התוכנית אתה לא צריך לעבור את ה-180 דדליפט, בשליש השני לא צריך לעבור את ה-200, והשליש השלישי לא לעבור את ה-220 .
ובסקוואט אפשרי לקחת תוכנית לPEAK כגון אד קואן שאני משתמש בה ולהציב מספר כך שיצא בסופו של תהליך 185 לסינגל (מבדיקה שלי יש להציב 165) ולחתוך לכמה שבועות שצריך (ה-4 השבועות הראשונים לא כל כך הכרחיים אגב).
בנוסף להוסיף טיפה נפח , אני עושה יום נפח קל יחסית והורדתי לסט אחד באד קואן תמיד אבל באותה מידה אפשר לעשות קצת בק אוף סטים וכו' ולעשות יום דד ויום סקוואט.

זאת לפחות דעתי ומה שאני עושה 😃
פשוט זה מנוגד לכל מה שחשבתי (ועדיין חושב חלקית) על חיטוב. ההגיון שלי היה דווקא לשמור על עצימות גבוהה כי המחשבה שאם אני מתחיל למשל עם סקוואט 120 בשילוב עם גירעון קלורי וירידה במשקל, אני פשוט בחיים לא אעלה קרוב למשקלי שיא במצב הזה.

סבבה, עוד נקודות למחשבה לא יזיקו 😃

פשוט זה מנוגד לכל מה שחשבתי (ועדיין חושב חלקית) על חיטוב. ההגיון שלי היה דווקא לשמור על עצימות גבוהה כי המחשבה שאם אני מתחיל למשל עם סקוואט 120 בשילוב עם גירעון קלורי וירידה במשקל, אני פשוט בחיים לא אעלה קרוב למשקלי שיא במצב הזה.
חיטוב זה לא גזר דין מוות , כל מה שחיטוב אומר זה פשוט שהיכולות התאוששות שלך הרבה פחות טובות.

yujinius עדכן/ה את הלוג ״הלוג שהחליט להילחם בשומן״:

07/05/15 - פרס

אימון במעלות

פרס - 77.5X3 החלטתי להוריד קצת משקל גם בלחיצות. היה בסדר, לא כבד מדי. עשיתי בלי חגורה כי לא הבאתי אותה איתי, החגורה חד משמעית מוסיפה לי קצת משקל בפרס.
בנץ' - 95X5X5 נחמד ודי קל, עם מנוחות של 2.5-3 דקות בין סטים (שזה מעט יחסית למה שאני נח בדרך כלל).
צ'ין אפס - 10X5,4 0X2X5 משקל גוף במכון 108.6

ריצה בחוץ - 23:30 דקות, 3.71 ק"מ

קרא את שאר עדכון הלוג...

איך הרגשת אחרי האימון עם המשקלים האלה? הריצה הרגישה יותר קליל? אגב אתה עדיין משתמש בנרתיק לטלפון שהבאתי לך?

איך הרגשת אחרי האימון עם המשקלים האלה? הריצה הרגישה יותר קליל?
ישנתי היום פחות מ5 שעות בלילה, פשוט התעוררתי ב 5:30 ולא יכלתי להירדם שוב. בנוסף בצהריים בחום הלכתי 2 קילומטר עם תיק עם מחשב ותיק של האימונים עליי, ככה שלא הייתי ממש במיטבי. בכל אופן באימון הרגשתי סבבה, לא גמור. אחרי הצ'ין אפס הרגשתי נורא עייף, והריצה היתה קשה. אגב אני בד"כ עושה את הריצות ביום של סקוואט ודדליפט, לא של הלחיצות
אגב אתה עדיין משתמש בנרתיק לטלפון שהבאתי לך?
בטח, אני רץ עם הטלפון ועם RUNKEEPER 😃 אם תרצה אותו בקרוב כשתתחיל לרוץ תגיד

ישנתי היום פחות מ5 שעות בלילה, פשוט התעוררתי ב 5:30 ולא יכלתי להירדם שוב. בנוסף בצהריים בחום הלכתי 2 קילומטר עם תיק עם מחשב ותיק של האימונים עליי, ככה שלא הייתי ממש במיטבי. בכל אופן באימון הרגשתי סבבה, לא גמור. אחרי הצ'ין אפס הרגשתי נורא עייף, והריצה היתה קשה. אגב אני בד"כ עושה את הריצות ביום של סקוואט ודדליפט, לא של הלחיצות

בטח, אני רץ עם הטלפון ועם RUNKEEPER 😃 אם תרצה אותו בקרוב כשתתחיל לרוץ תגיד
דווקא אני לאומתך מעדיף לרוץ על הליכון אז אני לא צריך אותו לחיטוב שלי 😃

דווקא אני לאומתך מעדיף לרוץ על הליכון אז אני לא צריך אותו לחיטוב שלי 😃
הכי טוב זה על הקרוס, הייתי מביא את הקינדל שלי וקורא הרצאות/תרגולים בו במשך שעה, הייתי יותר לומד במהלך האירובי מאשר בכל היום.

הכי טוב זה על הקרוס, הייתי מביא את הקינדל שלי וקורא הרצאות/תרגולים בו במשך שעה, הייתי יותר לומד במהלך האירובי מאשר בכל היום.
רעיון טוב יהיה הרבה זמן לראות הרצאות של מריו ליביו ולהתקדם בחומר בפיזיקה 😃

גם אני,עברתי ככה על הרצאות של קורס שלם בניהול פיננסים,אולי בגלל זה הציון שלי היה ככה חח.
וגם כל המדריכי כשר התסכלו עלי בעין עקומה .
רעיון טוב יהיה הרבה זמן לראות הרצאות של מריו ליביו ולהתקדם בחומר בפיזיקה 😃

אתה תשאר במכינה אחרי 4 וחצי ,שאני אראה אותך קצת ואחנוך אותך 😃 .

גם אני,עברתי ככה על הרצאות של קורס שלם בניהול פיננסים,אולי בגלל זה הציון שלי היה ככה חח.
וגם כל המדריכי כשר התסכלו עלי בעין עקומה .

אתה תשאר במכינה אחרי 4 וחצי ,שאני אראה אותך קצת ואחנוך אותך 😃 .
תגיד לי באיזה ימים ובאיזה שעות אתה שם ואני אשאר 😃
אה אז לא נרוץ ביחד ברחבי הטכניון? 🙁
אם אתה מזמין אותי אז איך אני יכול להגיד לא 🙄

yujinius עדכן/ה את הלוג ״הלוג שהחליט להילחם בשומן״:

09/05/15 - דדליפט

אימון במעלות

סקוואט - 100X5X5 בלי חגורה ועם אולסטאר כי השארתי את החגורה והנעליים בבית כשנסעתי למעלות. בסקוואט נורא קשה לי בלי חגורה, ברמה שה 100 קילו לא עלה בקלילות, ועוד בשילוב עם הנעליים השונות. נתפס התחת בסקוואט, מזמן לא היה לי את זה, נראה לי בגלל טכניקה טיפה שונה עם האולסטאר.
דדליפט - 160X5 נחמד, לא כבד מדי. בדדליפט אני גם מרגיש את החוסר בחגורה אבל הרבה פחות מאשר בסקוואט.

אליפטי - 30 דקות כל כך משעמם האליפטי הזה, אבל לרוץ בחוץ באמצע היום בחום הזה לא נראה לי...

קרא את שאר עדכון הלוג...

גם לי הסקוואט נהיה קשה יותר בלי חגורה, בצורה שה100-115 בחימום מקשים עלי, לא יודע ממה זה נובע. מצד שני אני שואל את עצמי כמה זה פסיכולוגי, כי היא נפתחה לי פעם אחת בבור של הסקוואט והצלחתי להתרומם די בקלילות עם משקל PR.

יכול להיות שחלק מזה פסיכולוגי כמובן, אבל כמו שאמרתי בדדליפט אני מרגיש הרבה פחות את החוסר בחגורה
לא מצליח להעמיס נורמלי. לקחתי גלידה שהייתה בבית, היא לא משהו, לקחתי עוגיה, גם לא אהבתי, אחרי האימון לקחתי המבורגרים ביתיים עם שתי פיתות גדולות, בסוף לא רציתי את השניה 🙁 טוב, צריך ללכת לגלידריה, יש כאן אחת עם דברים מעולים, אולי גם פיצה בתור התחלה

מציע לך להעמיס וופל בלגי עם גלידה מעל וכל הסירופים , ישר משפר את המצב רוח ומביא לך איזה אלף קלוריות ככה .
גם סוגר את הפינה של הגלידה וגם של העוגיות 😃 .

מציע לך להעמיס וופל בלגי עם גלידה מעל וכל הסירופים , ישר משפר את המצב רוח ומביא לך איזה אלף קלוריות ככה .
גם סוגר את הפינה של הגלידה וגם של העוגיות 😃 .
רעיון בנזונה, נראה לי יש שם בגלידריה גם ופל בלגי, אם לא אז אני אסע באיזור בחיפושים 😃
אגב אני לא בדל פחמימה או משהו אז המצב רוח שלי רגיל ביומיום. פשוט אני רוצה לאכול היום דברים "אסורים" כי מחר אני בטוח ארצה את כל החרא הזה 😆
אגב תגיד, מה אתה על להתחיל לשחות אחרי אימון לפעמים?
@berdan אחלה רעיון הבאת לי, הוופל בלגי עם הגלידות והסירופים היה מעולה!!
הפיצה עם שווארמה בערב גם 😆

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית