Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
עד שלא תתאמן שם, לא תבין מה הולך שם, אם הייתי אוהב כל האימון הייתי עם אוזניות בחי שיפריעו לי ובלי שיתקרבו אליי, אבל את האוזניות אני תמיד שם רק בסטים העצימים (בד״כ רק בסקוואט בסט האחרון, לפעמים גם באחרון בבנץ׳) וזהו, אבל באמת, כולם שם אידיוטים.
הכי כיף עם אוזניות
האמת היא שיש אחד שראיתי שמרים כבד, עשה פרס עם משקל שהיה כמעט כמו הסקוואט שלי (עשה בסביבות ה 80-90 ק״ג פרס כשאני עשיתי סקוואט 95 לשלשה, ולא פוש פרס או משהו בסגנון), אבל חוץ ממנו אין שם בני אדם נורמאלים ואפ לא העבודה מזמן הייתי עוזב שם.
מי זה
אולי היית בא רעב למכון והיית מדמיין עוגיות בכל מקום?
@Fatty עכשיו כשקצת נזכרתי הראש שלו קצת מזכיר עוגייה ויש לו זקן כזה

מאיפה אני זוכר הוא סתם כל הזמן קופץ בחבל

די תשבע?
נו תנסה להיזכר איך הוא נראה כדי שאני אוכל להסביר להם מי זה. או יותר נכון מה זה.
אולי היית בא רעב למכון והיית מדמיין עוגיות בכל מקום?
🤣🤣
האמת שלא, היה לו ראש בצורת עוגיה, פשוט מצחיק, דמיין את עודד בן עמי רק בצעיר ועם גוף של ילדה.
הכי כיף עם אוזניות

מי זה
אין לי מושג איך קוראים לו, וגם לא ראיתי אותו פה בפורום.
הוא נראה תימני/עיראקי, קוצים בשיער, גדול פיזית, חזק, יש לו חגורה של RDX.
עכשיו כשקצת נזכרתי הראש שלו קצת מזכיר עוגייה ויש לו זקן כזה
זקנקן (יותר כמו זיפים) בלונדיני נכון?

נו בטוח ראית אותו קופץ בחבל
ההוא שעושה מלא זמן דדליפט?

האמת היא שיש אחד שראיתי שמרים כבד, עשה פרס עם משקל שהיה כמעט כמו הסקוואט שלי (עשה בסביבות ה 80-90 ק״ג פרס כשאני עשיתי סקוואט 95 לשלשה, ולא פוש פרס או משהו בסגנון), אבל חוץ ממנו אין שם בני אדם נורמאלים ואפ לא העבודה מזמן הייתי עוזב שם.
האמת שאני ממש לא חושב שזה נכון לסווג מתאמנים ל "נורמליים" ו"ליצנים" לפי כמה הם מרימים. ראיתי כאלה שהם מרימים הרבה אבל ממש ליצנים, מרימים בטכניקה של חייזרים, לא שמעו על להחזיר פלטות וסתם אנשים זבל. מצד שני יש כאלה שלא מרימים הרבה אבל עושים את התנועות כמו שצריך ומכבדים את המקום, הציוד והמתאמנים האחרים.

🤣🤣
האמת שלא, היה לו ראש בצורת עוגיה, פשוט מצחיק, דמיין את עודד בן עמי רק בצעיר ועם גוף של ילדה.

זקנקן (יותר כמו זיפים) בלונדיני נכון?
נראה לי הוא בלונדיני

נו בטוח ראית אותו קופץ בחבל

ההוא שעושה מלא זמן דדליפט?
לא.
האמת שאני ממש לא חושב שזה נכון לסווג מתאמנים ל "נורמליים" ו"ליצנים" לפי כמה הם מרימים. ראיתי כאלה שהם מרימים הרבה אבל ממש ליצנים, מרימים בטכניקה של חייזרים, לא שמעו על להחזיר פלטות וסתם אנשים זבל. מצד שני יש כאלה שלא מרימים הרבה אבל עושים את התנועות כמו שצריך ומכבדים את המקום, הציוד והמתאמנים האחרים.
אני בכלל לא מסווג לפי משקלים, אבל ברגע שתתאמן במכון הזה תבין עד כמה הוא בדיחה, תאמין לי.
המתאמנים שם, כמעט כולם הם פשוט בדיחה.

אני בכלל לא מסווג לפי משקלים, אבל ברגע שתתאמן במכון הזה תבין עד כמה הוא בדיחה, תאמין לי.
המתאמנים שם, כמעט כולם הם פשוט בדיחה.
המכון במעלות גם ככה. אנשים ששוקלים גג 70 קילו על 1.80+ עושים עשרות סטים ליד קדמית, אחורית, אמות, בין לבין עושים פוזות עם היד 30 מול המראה. בחור שעושה דדליפט בצורה שכואב לי להסתכל על הגב שלו והמאמן עומד לידו ולא אומר לו על זה שום דבר. פלטות על מוטות וזרוקות בצד כי הרוב לא טורחים להחזיר, אנשים שמסתכלים עליך עושה סקוואט מלא ועוד LB (הגב ממש לא אנכי לרצפה) או מקשית גב בבנץ' ומסתכלים כמו על מסכן שהולך להיות נכה (זה כבר פרשנות שלי למבטים). מה שטוב זה שהמקום עצמו סבבה וכשאני שם אז אני בא, מוזיקה באוזניות ואף אחד לא קיים.

טוב בקיצור, נניח ואנחנו חובים על
המכון במעלות גם ככה. אנשים ששוקלים גג 70 קילו על 1.80+ עושים עשרות סטים ליד קדמית, אחורית, אמות, בין לבין עושים פוזות עם היד 30 מול המראה. בחור שעושה דדליפט בצורה שכואב לי להסתכל על הגב שלו והמאמן עומד לידו ולא אומר לו על זה שום דבר. פלטות על מוטות וזרוקות בצד כי הרוב לא טורחים להחזיר, אנשים שמסתכלים עליך עושה סקוואט מלא ועוד LB (הגב ממש לא אנכי לרצפה) או מקשית גב בבנץ' ומסתכלים כמו על מסכן שהולך להיות נכה (זה כבר פרשנות שלי למבטים). מה שטוב זה שהמקום עצמו סבבה וכשאני שם אז אני בא, מוזיקה באוזניות ואף אחד לא קיים.
אז שתהיה אצלנו במכון תבין עד כמה זה עוד יותר בעייתי עם הצפיפות והשטויות שהולכות שם.
ואני כבר וויתרתי על לתקן אנשים שעושים רבע סקוואט או מושכים דדליפט כמו טיפשים, פשוט כי אני יודע שכולם יעדיפו להקשיב למדריכים כי יש להם ״תעודה״ ו״כי הם למדו אז הם חייבים לדעת״ ומה שהם לא מבינים זה שקורס מדריך חד״כ זה כל כל שטויות, ושאפשר פשוט להוציא ציון עובד ולזרוק ז*ן על כל המבחנים וככה לקבל עבודה בכל מכון שיקבל אותך.
המדריכים כבר יודעים לא לפנות אליי, מתאמנים שפונים אליי זה בד״כ לשאול אותי כמה נשאר לי/כמה יש לי או שבאים לשאול אותי אם הם יכולים להיכנס איתי (בד״כ בסקוואט הם רוצים להיכנס למתח, לא מבין למה, יש מספיק איפה לעשות מתח ודווקא בכלוב הם רוצים), ולי זה לא מפריע.
אבל אם מישהו יעיר לי (מתאמן) אני פשוט לא יתייחס ואגיד לו תודה אבל אני מסתדר.
אם זה מאמן, אני אתחיל להסביר לו איפה הטעות שלו, וזה קרה לי כבר פעם שמאמן העיר לי על משהו בדדליפט (עוד בתקופה של פרוטוקול פציעות, 2000 חזרות מוט ריק) וכשהתחלתי להסביר לו את הטעות שלו הוא פשוט אמר ״אני נתתי לך טיפ אתה לא רוצה לא צריך״.
רק שתבין עם מה אני מתעסק.

טוב בקיצור, נניח ואנחנו חובים על

אז שתהיה אצלנו במכון תבין עד כמה זה עוד יותר בעייתי עם הצפיפות והשטויות שהולכות שם.
ואני כבר וויתרתי על לתקן אנשים שעושים רבע סקוואט או מושכים דדליפט כמו טיפשים, פשוט כי אני יודע שכולם יעדיפו להקשיב למדריכים כי יש להם ״תעודה״ ו״כי הם למדו אז הם חייבים לדעת״ ומה שהם לא מבינים זה שקורס מדריך חד״כ זה כל כל שטויות, ושאפשר פשוט להוציא ציון עובד ולזרוק ז*ן על כל המבחנים וככה לקבל עבודה בכל מכון שיקבל אותך.
המדריכים כבר יודעים לא לפנות אליי, מתאמנים שפונים אליי זה בד״כ לשאול אותי כמה נשאר לי/כמה יש לי או שבאים לשאול אותי אם הם יכולים להיכנס איתי (בד״כ בסקוואט הם רוצים להיכנס למתח, לא מבין למה, יש מספיק איפה לעשות מתח ודווקא בכלוב הם רוצים), ולי זה לא מפריע.
אבל אם מישהו יעיר לי (מתאמן) אני פשוט לא יתייחס ואגיד לו תודה אבל אני מסתדר.
אם זה מאמן, אני אתחיל להסביר לו איפה הטעות שלו, וזה קרה לי כבר פעם שמאמן העיר לי על משהו בדדליפט (עוד בתקופה של פרוטוקול פציעות, 2000 חזרות מוט ריק) וכשהתחלתי להסביר לו את הטעות שלו הוא פשוט אמר ״אני נתתי לך טיפ אתה לא רוצה לא צריך״.
רק שתבין עם מה אני מתעסק.
במכון הקודם שלי צעק עליי המאמן שהטכניקה שלי הייתה גרועה והגב שלי ישר מידי בדד 🤦‍♂️😭

אני כבר וויתרתי על לתקן אנשים שעושים רבע סקוואט או מושכים דדליפט כמו טיפשים, פשוט כי אני יודע שכולם יעדיפו להקשיב למדריכים כי יש להם ״תעודה״ ו״כי הם למדו אז הם חייבים לדעת״
לא יודע למה בכלל ניסית לתקן אנשים במכון. דבר ראשון אם לא שאלו אותי למה שאני אתערב למישהו באימון? דבר שני באמת יש מדריכים שזה התפקיד שלהם. ובשנת 2015 בעידן האינטרנט אם מתאמן רוצה לדעת איך לבצע תרגיל מסויים יש מספיק מידע ברשת. אם הם לא עושים את זה בעיה שלהם עם כל הכבוד.
דבר שלישי אני לא מאמן ולא עבדתי ולא הדרכתי אנשים אז אני לא מרגיש בנוח לבוא ולתת עצות לאנשים במכון (אם מישהו שואל על טכניקה או משהו אז אני אעזור בשמחה אבל אדגיש שזה לא איזה "אמת מוחלטת" זה רק מה שאני ראיתי/קראתי)

לא יודע למה בכלל ניסית לתקן אנשים במכון. דבר ראשון אם לא שאלו אותי למה שאני אתערב למישהו באימון? דבר שני באמת יש מדריכים שזה התפקיד שלהם. ובשנת 2015 בעידן האינטרנט אם מתאמן רוצה לדעת איך לבצע תרגיל מסויים יש מספיק מידע ברשת. אם הם לא עושים את זה בעיה שלהם עם כל הכבוד.
דבר שלישי אני לא מאמן ולא עבדתי ולא הדרכתי אנשים אז אני לא מרגיש בנוח לבוא ולתת עצות לאנשים במכון (אם מישהו שואל על טכניקה או משהו אז אני אעזור בשמחה אבל אדגיש שזה לא איזה "אמת מוחלטת" זה רק מה שאני ראיתי/קראתי)
במה שאני יכול לעזור, למה לא?
וכשאני אומר עזרה, זה לא שאני מתחיל ללמד אותם טכניקה, זה טיפים כללים כמו שבור מקביל או איפה למקם את המוט בפרונט סקוואט.
אתה צריך בהזדמנות לבוא לפ״ת ל2-3 אימונים אצלי במכון רק כדי להבין מה הולך שם.
ואז ללכת להרקולס ולהרגיש בגן עדן.

וכשאני אומר עזרה, זה לא שאני מתחיל ללמד אותם טכניקה, זה טיפים כללים כמו שבור מקביל או איפה למקם את המוט בפרונט סקוואט.
למה לא? מהסיבות שאמרתי למעלה, ויש סיבה רביעית שאולי הכי קריטית: כשאתה בא למישהו כזה ואומר לו לשבור מקביל רוב הסיכויים שהיחס שלו אליך יהיה כמו היחס למישהו שבא להגיד לך "סקוואט מלא פוגע בברכיים"
אתה צריך בהזדמנות לבוא לפ״ת ל2-3 אימונים אצלי במכון רק כדי להבין מה הולך שם.
ואז ללכת להרקולס ולהרגיש בגן עדן.
אני מבין שאתה סך הכל בא בכוונה טובה ורוצה לעזור לאנשים, פשוט מהסיבות שאמרתי זה עלול לא להיראות ככה מהצד. וגם יש את העניין שאם אתה בא לתקן מישהו מה שאתה בעצם אומר לו זה "אל תקשיב למדריכים האלה הם לא מבינים כלום אני מבין יותר מהם תקשיב לי" וזה עלול להיראות די חצוף (למרות שכנראה נכון במקרה של רוב המדריכים)

למה לא? מהסיבות שאמרתי למעלה, ויש סיבה רביעית שאולי הכי קריטית: כשאתה בא למישהו כזה ואומר לו לשבור מקביל רוב הסיכויים שהיחס שלו אליך יהיה כמו היחס למישהו שבא להגיד לך "סקוואט מלא פוגע בברכיים"
זה מזכיר לי שניסיתי ללמד חבר לעשות סקוואט כמו שצריך, אני זוכר שהתחלתי לצעוק עליו שירד עמוק מספיק, והוא התלונן ש״כואב לו״.
מה הוא עושה בינתיים אתה שואל? מתלהב מלחיצת רגליים של 140 קילו בזמן שאני בחיטוב עם סקוואט במשקל ילדה ועדיין הרגל שלי גדולה יותר משלו.
בכל מקרה, אם מישהו היה אומר לי ״שזה פוגע בברכיים״, הייתי אומר לו בקלילות, תראה אותי, אני שובר מקביל והברכיים שלי מצויינות, מה התירוץ שלך?

כשאגב, סקוואט שלא שובר מקביל, זה לא סקואו מלא.
מבין שאתה סך הכל בא בכוונה טובה ורוצה לעזור לאנשים, פשוט מהסיבות שאמרתי זה עלול לא להיראות ככה מהצד. וגם יש את העניין שאם אתה בא לתקן מישהו מה שאתה בעצם אומר לו זה "אל תקשיב למדריכים האלה הם לא מבינים כלום אני מבין יותר מהם תקשיב לי" וזה עלול להיראות די חצוף (למרות שכנראה נכון במקרה של רוב המדריכים)
כשמישהו אומר לי המדריך מבין יותר ממך, אני אומר לו אז תקשיב למדריך ואחרי חצי שנה שלא תראה תוצאות תחזור אליי.
תאמין לי, אצלנו לפחות, מי שמקשיב למדריכים לא רואה תוצאות, בין אם הבעיה היא אימונים ובין אם היא תזונה, פשוט לא שומרים על זה.
להיראות די חצוף? מה עדיף, לראות אנשים פוצעים את עצמם בכל שניה? או אנשים שלוחצים עם מוט לדדליפט ומושכים עם מוט ללחיצות?
כן, זה מעצבן, וכמו שאמרתי כבר הפסקתי להעיר, אבל באמת מציק שיש אצלנו רק מוט אחד ש״מתאים״ לדדליפט (בכל זאת, זה לא מוט של אלייקו) ואנשים לוחצים איתו חזה, או שלושחים מוט עבה ללחיצות ושמים אותו בכלוב ואני צריך להתחיל לחפש מוט מתאים, או שמשאירים מוטות מעוקמים (אין לי מושג איך זה קרה, בודדים מרימים כבד מספיק בשביל לעקם מוט אם בכלל) והמדריכים לא עושים עם זה כלום.

זה יחס מזלזל, והעיקר הכי חשוב שכשאתה כן מתלונן להנהלה, עדיין היחס מזלזל בעקיפין (אומרים לך ״כן, כן, כן״ וממשיכים הלאה) ולא עושים כלום.
בערך חודשיים לקח להם לתקן מראה שבורה, רק שתבין מה הולך שם.

הגעתי למסקנה כבר, ברגע שאני עובר לעבודה אחרת, אני עובר להרקולס במיידי, מה גם שאיזה ילד מהעבודה שלי אמר לי שהוא נכנס להרקולס בחינם (לא כל כך הבנתי איך) אז יהיה מגניב להתאמן איתו, ובנוסף יש גם את שאר הפורום ששם.

אני פשוט שם את הדברים שלי בתוך הראק מבלי לשאול אותם.

אגב, אם בפרופיט עסקינן - לא שווה לעבור אליהם ? הם פותחים עכשיו מכון בגבול חולון - ראשון ויש להם מחירי השקה פצצה.

טוב, לא קראתי הכל, החבר'ה פה עושים עבודה טובה בלכסות את ההודעות שלך בספאם, אבל אם אני מבין נכון הפסקת את החיטוב? או שהלוג שלך החליט להפסיק, לא יודע. בכל מקרה, לדעתי זה חבל, כי יש לך מסת שריר אדירה, ובאחוז שומן נמוך זה היה נראה חבל"ז. בכל מקרה שאפו ומוניטין על התוצאה 🍻🍻​

טוב, לא קראתי הכל, החבר'ה פה עושים עבודה טובה בלכסות את ההודעות שלך בספאם, אבל אם אני מבין נכון הפסקת את החיטוב? או שהלוג שלך החליט להפסיק, לא יודע. בכל מקרה, לדעתי זה חבל, כי יש לך מסת שריר אדירה, ובאחוז שומן נמוך זה היה נראה חבל"ז. בכל מקרה שאפו ומוניטין על התוצאה 🍻🍻​
אם הבנתי נכון הוא עושה הפסקה של חודש וממשיך

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית