הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אין אישור לדדליפט וחתירה

• פותח/ת השרשור gprh
  • פורסם בתאריך

gprh

משתמש מתחיל
137
2
נק' מוניטין:
2
137
2
אני כבר מיואש אני בן 15 רוצה לעלות במאסה חזרתי מהפסקה ארוכה ובחדר כושר אוסרים עלי לעשות דדליפט וחתירה. אני לא יודע איזה תוכנית לעשות כי תכניות כוח אי אפשר לעשות בלי התרגילים האלה.
לעשות AB עם תרגילים פשוטים?

לא אסון כזה גדול,
במקום הדדליפט תעשה פשיטה וכפיפת רגליים 2*8, במקום חתירה עם מוט - חתירה עם משקולת יד או משיכה עם פולי.
סקווט אתה יכול לעשות?

בטח שאפשר. הליניארית המקורית נכתבה עם power clean במקום חתירה ו-high pull במקום דדליפט. את אלה הם מרשים, הזבלות?

נו באמת, מבחינתם זה אותו דבר.
זה לא אותו דבר, זה משקלים אחרים לגמרי. אם הם חוששים ממוטות כבדים שעפים במכון, יכול להיות שיאשרו את המשיכות למרות שחתירות ודדליפטים לא מאשרים.

אני כבר מיואש אני בן 15 רוצה לעלות במאסה חזרתי מהפסקה ארוכה ובחדר כושר אוסרים עלי לעשות דדליפט וחתירה. אני לא יודע איזה תוכנית לעשות כי תכניות כוח אי אפשר לעשות בלי התרגילים האלה.
לעשות AB עם תרגילים פשוטים?
מה הסיבה שלא נותנים לך לעשות את התרגילים האלה?

זה לא אותו דבר, זה משקלים אחרים לגמרי. אם הם חוששים ממוטות כבדים שעפים במכון, יכול להיות שיאשרו את המשיכות למרות שחתירות ודדליפטים לא מאשרים.
וחתירה זה תרגיל עם הרבה משקל?

וחתירה זה תרגיל עם הרבה משקל?
בחתירה יש משקל מכובד, וחוץ מזה הרבה עוזבים את המוט ונותנים לו ליפול חופשי אל הרצפה, בלי אקצנטרי. יכול להיות שזה מה שמפחיד את מנהל המכון. במשיכות גבוהות ופאוור יש יותר שליטה במוט. כך או כך זאת שטות, אבל אולי אם הוא יגיד להם את זה, הם ירדו ממנו ויאשרו לו.

• פותח/ת השרשור
לא אסון כזה גדול,
במקום הדדליפט תעשה פשיטה וכפיפת רגליים 2*8, במקום חתירה עם מוט - חתירה עם משקולת יד או משיכה עם פולי.
סקווט אתה יכול לעשות?
סקוואט אני יכול לעשות אבל כשאני עובד עם משקולות יד זה לא מונע עבודה של חלק מהשרירים שעובדים למשל בדדליפט? . או חתירה עם מוט בהשוואה לחתירה עם משקולות יד? . והבעיה אצלי עם משקולות יד זה שיותר קשה לי להרגיש התקדמות כי כשזה על המוט אני מוסיף מישקל ואז אני מרגיש התקדמות אני מרגיש את המשקל.
בטח שאפשר. הליניארית המקורית נכתבה עם power clean במקום חתירה ו-high pull במקום דדליפט. את אלה הם מרשים, הזבלות?
חחחחח אחי נראלך שעם הם לא מרשים דדליפט אז פוואר קלין הם ירשו
נו באמת, מבחינתם זה אותו דבר.
אתה צודק והבעיה שלעבור מכון יש לי רק אפשרות אחת שבא אני עובד לבד בלי מאמן ועם מינימום אמצעים כלומר יש לי עבודה רק עם מוט וגם הוא זה מוט של 8 קילו
מה הסיבה שלא נותנים לך לעשות את התרגילים האלה?
הם תוענים שהתרגלים לא מתאימים לגיל שלי ושהם מפעילים עומס יתר על הגב. ושלא תבין לא נכון אני מאוד מעריך את המאמנים שלי הם יודעים ומבינים פשוט אני חושב שהם לא לוקחים את המתאמנים ברצינות וחושבים יותר על הסיכונים מאשר על ההתקדמות.

סקוואט אני יכול לעשות אבל כשאני עובד עם משקולות יד זה לא מונע עבודה של חלק מהשרירים שעובדים למשל בדדליפט? . או חתירה עם מוט בהשוואה לחתירה עם משקולות יד? . והבעיה אצלי עם משקולות יד זה שיותר קשה לי להרגיש התקדמות כי כשזה על המוט אני מוסיף מישקל ואז אני מרגיש התקדמות אני מרגיש את המשקל.
חחחחח אחי נראלך שעם הם לא מרשים דדליפט אז פוואר קלין הם ירשו
אתה צודק והבעיה שלעבור מכון יש לי רק אפשרות אחת שבא אני עובד לבד בלי מאמן ועם מינימום אמצעים כלומר יש לי עבודה רק עם מוט וגם הוא זה מוט של 8 קילו
הם תוענים שהתרגלים לא מתאימים לגיל שלי ושהם מפעילים עומס יתר על הגב. ושלא תבין לא נכון אני מאוד מעריך את המאמנים שלי הם יודעים ומבינים פשוט אני חושב שהם לא לוקחים את המתאמנים ברצינות וחושבים יותר על הסיכונים מאשר על ההתקדמות.
אין לך שום מכון נורמלי לעבור אליו?

• פותח/ת השרשור
QUOTE="WeaKid, post: 761009, member: 9425"]אין לך שום מכון נורמלי לעבור אליו?[/QUOTE]
כרגע לא אתה חושב שאני יכול להסתפק בזמן הקרוב בתוכנית AB בלי דדליפט וחתירה?
[

QUOTE="WeaKid, post: 761009, member: 9425"]אין לך שום מכון נורמלי לעבור אליו?
כרגע לא אתה חושב שאני יכול להסתפק בזמן הקרוב בתוכנית AB בלי דדליפט וחתירה?
[[/QUOTE]
לא, אני לא חושב שמשהו צריך לוותר על דדליפט.

לך להנהלה ותתלונן שלא נותנים לך להתאמן כמו שאתה רוצה. תגיד להם שהמטרה שלך זה פיתוח גוף/ליפטינג ואם לא יתנו לך לעשות את התרגילים אתה תאלץ לעבור מכון

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה לכולם עזרתם מאוד!!

חתירה כנגד מוט היא לא תרגיל MUST, אפשר לעשות חתירה ביד אחת כנגד משקולות יד כמו שהציעו כאן או להתמקד במתח כרגע(בשילוב עם פולי עליון אם צריך).
התחליף שלך לדדליפט עד שתעבור מכון יכול להיות ראק פול בתוך הכלוב מגובה אמצע השוק.

• אהבתי
Reactions: DDT
דדליפט אי אפשר להחליף. דדליפט זה תנועה, ולא תרגיל לקבוצת שרירים. אם אתה לא יכול לבצע אז אתה לא יכול, אל "תחליף" את הדדליפט בכל מיני תרגילים שעובדים בדדליפט.

כמו שאמרו לך, דדליפט זה תרגיל משמעותי והכרחי, לחתירה יש תחליפים.
תתלונן להנהלה. אם יש אפשרות לעבור מכון, תעבור .

תהיו ריאליים, מדובר בילד בן 15(משמע לא עצמאי ונייד עם רכב וכנראה בכלל אינו משלם על המנוי או מתנהל מול ההנהלה), הוא רשם פה בפוסט שאין לו אפשרות לעבור מכון אלא למקום שלא ראוי להתאמן בו.

אני הייתי מעדיף שכולם יתאמנו במכון שיש בו 4 פלטפורמות זריקה, באמפרים של אלייקו ופאוור באר, 2 כלובים ו2-3 ספות לחיצה, אבל זה לא ריאלי או רלוונטי ל90% מהמדינה...

• פותח/ת השרשור
דדליפט אי אפשר להחליף. דדליפט זה תנועה, ולא תרגיל לקבוצת שרירים. אם אתה לא יכול לבצע אז אתה לא יכול, אל "תחליף" את הדדליפט בכל מיני תרגילים שעובדים בדדליפט.
אתה צודק השאלה עם אי אפשר להיסתדר בלעדיו
כמו שאמרו לך, דדליפט זה תרגיל משמעותי והכרחי, לחתירה יש תחליפים.
תתלונן להנהלה. אם יש אפשרות לעבור מכון, תעבור .
אתה צודק דבר ראשון אני צריך לבדוק עם יש לי אפשרות לעבור
חתירה כנגד מוט היא לא תרגיל MUST, אפשר לעשות חתירה ביד אחת כנגד משקולות יד כמו שהציעו כאן או להתמקד במתח כרגע(בשילוב עם פולי עליון אם צריך).
התחליף שלך לדדליפט עד שתעבור מכון יכול להיות ראק פול בתוך הכלוב מגובה אמצע השוק.
סליחה אבל מה זה ראק פול?

Back
למעלה תחתית