אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

עד כמה שתיה מרובה זה טוב?
לשתות 7-8 ליטר ביום זה יותר מדי, טוב, מיותר, אולי עדיף גם יותר ?
(למשקל גוף 75-80 לא הרבה שומן ו177 מ')

אין המלצות לשתייה, בעיקרון אומרים עד שהשתן שלך שקוף או קרוב לכך, שתית מספיק.
7-8 ליטר לדעתי נשמע מוגזם (אלא אם אתה עוסק בפעילות מאומצת כגון טריאתלון או מרתון, או מתאמן פעמיים ביום וכדומה)

שוב, זה לא משנה כמה אתה שותה תשתה כמה שאתה מרגיש צמא + תסתכל על הצבע של השתן.

החיטוב הטוב ביותר הוא?
הקיץ מתקרב והחיטוב מגיע איתו.
יש כל מיני סוגים לחיטוב הגוף, אבל איזה מהם האי הטובה ביותר, למתאמן מתחיל במשקל 85 א"ש בערך 15~16 שמחטב בפעם הראשונה.
שמעתי שיש הרבה וריאציות שונות של חיטוב, אשמח לקבל תשובה.

יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל אני זוכר שקראתי לא מזמן שיש בבדיקות דם ערכים מסוימים שיכולים להיות מושפעים מעבודה עצימה עם משקולות, רציתי לראות אם מישהו במקרה יודע אם ALKP-Alkaline Phosphatase, ALT (GPT ו-GGT הם מהערכים האלה. הם הערכים היחידים שלגמרי עפו מהסקאלה בבדיקות שעשיתי ולפי מה שהבנתי הם כולם איכשהו קשורים לכבד.

אלו ערכים של תקינות כבד ואין קשר. הדבר שיכול להיות קשור לאימוני משקולות הוא CPK

הבנתי...
טוב, אני מניח שזה משהו שאני אצטרך לברר יותר לעומק עם הרופאה שלי. תודה משה.

כמה יצא לך מעל הנורמה? אילו תוספי תזונה אתה לוקח? איך התפריט שלך נראה?

ALKP-Alkaline Phosphatase - 150.3.
(מצטער מראש על כל הרווחים, הטקסט מתבלבל אם זה בשורה אחת) לפי האתר של מכבי זה 30.3 מעל הגבול העליון.
ALT (GPT) - 133.
96 מעל הגבול העליון
GGT - 108.
86 מעל הגבול העליון.

הדבר היחידי שאני לוקח באופן קבוע זה אומגה 3, ואיבופרופן (אני לא בטוח מה המינון המדויק, זה 2 כדורים קטנים) מדי יומיים - שלושה. הסתכלתי עכשיו קצת באינטרנט והבנתי שיכול להיות שהאיבופרופן הוא אחד מהגורמים לערכים האלה.
חוץ מזה התפריט שלי דיי קבוע, אני אוכל 3 פיתות ביום, כל אחת עם 2 כפות שמן זית, 5 ביצים, 300 גרם חזה עוף, 200-250 גרם בשר בקר, 2 שניצלים, אורז/פסטה, כמה בננות ותפוחים, קצת ירקות ו-2 ליטר חלב.
עריכה: חוץ מזה אני יכול להגיד שבערך כל הערכים האחרים בבדיקות דם יצאו נורמלים, חוץ מכמה שסטו קצת לפה או לשם, אבל לא משהו מדאיג מדי.

אלו ערכים של תקינות כבד ואין קשר. הדבר שיכול להיות קשור לאימוני משקולות הוא CPK

מהניסיון שלי אתה טועה. אלו אינזימים שגם השרירים מפרישים וכמה ימים לאחר אימון הערכים עולים.
תעשה 3 ימים חופש מהאימונים ותעשה בדיקת דם חוזרת והתוצאות יהיו תקינות.

הבדיקה הייתה היום בבוקר אחרי שלא התאמנתי מאז יום חמישי בצהריים, עדיין תופס?

מהניסיון שלי אתה טועה. אלו אינזימים שגם השרירים מפרישים וכמה ימים לאחר אימון הערכים עולים.
תעשה 3 ימים חופש מהאימונים ותעשה בדיקת דם חוזרת והתוצאות יהיו תקינות.
GGT (נקרא גם גאמא גלוטאמיל טרנספפטידאז, גאמא- GT)
מה זה: האנזים GGT מצוי בכמויות גבוהות בכבד, בדרכי המרה המצויות מאחורי הכבד ובכליות. בניגוד לאנזים אלקליין פוס - פטאז ) ALP ,( העולה גם בעת מחלות עצם, האנזים GGT ייחודי יותר לכבד.
ערכים תקינים: עד 51 יחידות בינלאומיות לליטר.
ערכים גבוהים: עלולים להופיע אצל חולים הסובלים ממחלת כבד, מכשל לבבי ומחסימה בדרכי המרה.

ALT (נקרא גם אלאנין טראנסאמינאז, SGPT)
מה זה: אנזים הכבד ALT מעורב בחילוף החומרים של חומצת האמינו אלאנין, המרכיבה חלבונים בגוף. מאחר שריכוזו של האנזים גבוה בכבד, הרי שכל נזק לכבד יתבטא בשינוי רמת האנזים בדם. הבדיקה משמשת גם להערכת יעילות הטיפול במחלות כבד ולהתאמת התרופות המתאימות. האנזים ALT משמש לעיתים גם להבחנה בין סוגים שונים של צהבת הנגרמים כתוצאה ממחלות כבד.
ערכים תקינים: עד 35 יחידות בינלאומיות לליטר.
ערכים גבוהים: עלולים להצביע על מחלת כבד.

GGT (נקרא גם גאמא גלוטאמיל טרנספפטידאז, גאמא- GT)
מה זה: האנזים GGT מצוי בכמויות גבוהות בכבד, בדרכי המרה המצויות מאחורי הכבד ובכליות. בניגוד לאנזים אלקליין פוס - פטאז ) ALP ,( העולה גם בעת מחלות עצם, האנזים GGT ייחודי יותר לכבד.
ערכים תקינים: עד 51 יחידות בינלאומיות לליטר.
ערכים גבוהים: עלולים להופיע אצל חולים הסובלים ממחלת כבד, מכשל לבבי ומחסימה בדרכי המרה.

ALT (נקרא גם אלאנין טראנסאמינאז, SGPT)
מה זה: אנזים הכבד ALT מעורב בחילוף החומרים של חומצת האמינו אלאנין, המרכיבה חלבונים בגוף. מאחר שריכוזו של האנזים גבוה בכבד, הרי שכל נזק לכבד יתבטא בשינוי רמת האנזים בדם. הבדיקה משמשת גם להערכת יעילות הטיפול במחלות כבד ולהתאמת התרופות המתאימות. האנזים ALT משמש לעיתים גם להבחנה בין סוגים שונים של צהבת הנגרמים כתוצאה ממחלות כבד.
ערכים תקינים: עד 35 יחידות בינלאומיות לליטר.
ערכים גבוהים: עלולים להצביע על מחלת כבד.

ידוע לי אבל אני אומר את זה מניסיון, אפילו שביקשתי מהרופא שיבדוק את זה בשבילי והוא אמר שיש קשר לשרירים אבל לא גדול וזה אכן יכול להעלות את הערכים.

יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל אני זוכר שקראתי לא מזמן שיש בבדיקות דם ערכים מסוימים שיכולים להיות מושפעים מעבודה עצימה עם משקולות, רציתי לראות אם מישהו במקרה יודע אם ALKP-Alkaline Phosphatase, ALT (GPT ו-GGT הם מהערכים האלה. הם הערכים היחידים שלגמרי עפו מהסקאלה בבדיקות שעשיתי ולפי מה שהבנתי הם כולם איכשהו קשורים לכבד.
בקשר ל- Alkaline Phosphatase
אתה רץ?
זה חומר שמשתחרר בעיקר שיש פגיעה וחידוש של עצם (חשד להתחלת שברי מאמץ)
למרות שאצלי הוא גבוה כמעט כל הזמן

ALKP-Alkaline Phosphatase - 150.3.
(מצטער מראש על כל הרווחים, הטקסט מתבלבל אם זה בשורה אחת) לפי האתר של מכבי זה 30.3 מעל הגבול העליון.
ALT (GPT) - 133.
96 מעל הגבול העליון
GGT - 108.
86 מעל הגבול העליון.

הדבר היחידי שאני לוקח באופן קבוע זה אומגה 3, ואיבופרופן (אני לא בטוח מה המינון המדויק, זה 2 כדורים קטנים) מדי יומיים - שלושה. הסתכלתי עכשיו קצת באינטרנט והבנתי שיכול להיות שהאיבופרופן הוא אחד מהגורמים לערכים האלה.
חוץ מזה התפריט שלי דיי קבוע, אני אוכל 3 פיתות ביום, כל אחת עם 2 כפות שמן זית, 5 ביצים, 300 גרם חזה עוף, 200-250 גרם בשר בקר, 2 שניצלים, אורז/פסטה, כמה בננות ותפוחים, קצת ירקות ו-2 ליטר חלב.
עריכה: חוץ מזה אני יכול להגיד שבערך כל הערכים האחרים בבדיקות דם יצאו נורמלים, חוץ מכמה שסטו קצת לפה או לשם, אבל לא משהו מדאיג מדי.

למה לעזאזל אתה לוקח כל יום איבופרופן?

לא רץ, ולא כל יום אלכס. אני לוקח בערך פעם ב-3 ימים אם אני תפוס או כואב לי הראש (מה שקורה בערך פעם ב-3 ימים), לא יותר מזה.

נערך לאחרונה:
אמממ יש לי שאלות , לא בטוח אם היא מפגרות או שלא, כל זאת אני אשאל כאן...

עד כמה גולטמין אפקטיבי?, אני לא הולך לקנות אחד אבל תמיד לא הייתי סגור לגביו, כי מצד אחד פה אומרים שזה חרטא וזה בזבוז כסף, ואני נוטה לנאמין לאנשים שאומרים את זה, מצד שני הרבה מאוד אנשים אומרים שזה מוצר יחסית חובה וזה גם משהו שנמכר בטרוף...

עכשיו יש לי כמה דברים שאני פשוט לא יודע מה הם, הייתי רוצה לקבל הסבר קצרצר לגביהם, בעיקר אם זה חרטא או לא...

1)cla
2)כומיום פוקליינט
3)קרי אלקנין(חלק לוקחים את זה במקום קריאטין כי הם אומרים שזה יותר אפקטיבי)
4)hmb
5)לוסין(חומצת אמינו)
6)בטה אלנין, והאם בjack3d יש בטה אלנין, ואם לא, האם אפשר להוסיף למנת הגשה של jack3d, מנת הגשה אחת של בטנה אלנין במידה והוא אפקטיבי בכלל?

לא רץ, ולא כל יום אלכס. אני לוקח בערך פעם ב-3 ימים אם אני תפוס או כואב לי הראש (מה שקורה בערך פעם ב-3 ימים), לא יותר מזה.

מאיפה הבאת את את זה? זו לא סיבה לקחת שום דבר. בטח שלא אם אתה תפוס.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית