הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

• פותח/ת השרשור
אומגה 3 במינון יתר לאוכלוסיות מסיימות יכול להזיק (סוכרתיים, נשים בהריון, אנשים חולי לב הלוקחים בין היתר מדללי דם).
לאוכלוסיה הבריאה הדבר פחות נפוץ ולא נראו עדויות (קשה לצרוך אומגה 3 בכמויות מסחריות אלא אם אתה בולע חצי קופסה ביום של אומגה 3, ויש דרכים יותר נחמדות להתאבד).
אומגה 3 משמן דגים נטו EPA/DHA מכל כמות שתיקח עד לכמות הדרושה לגוף תשמש את הגוף ליצירת קרום תאי הגוף וביחוד תאי המוח והעצבים. השימוש השני יהיה ליצור הורמונים מקומיים (איקוסנואידים). מעבר לכמות הדרושה לגוף לצורך זה הגוף ייצר מחומצות השומן הללו אנרגיה בתהליך הנקרא בטא אוקסידציה שהוא תהליך מאד יעיל ונקי (ללא חומצת חלב) ליצור ATP. בעקרון מבחינה זו חומצות שומן אומגה 3 ישמשו את הגוף כמו כל חומצת שומן בלתי רוויה, למשל שמן זית או כל שמן צמחי בלתי רווי אחר.

למה חשוב להכנס לתקופה של מאזן ניטרלי במעבר בין חיטוב למאסה ולהיפך?

נגיד בן אדם במאסה אוכל כמות מסוימת של פחמימות והוא מקפיד לקבל אותן ממקורות כמו שיבולת שועל, לחם מחיטה מלא וכו', הוא יעלה בדיוק אותו מספר של קילוגרמים עם בדיוק אותו יחס אם הוא היה אוכל תפריט עם אותם ערכים בדיוק רק שהגיעו משוקולד וקולה, לדוגמא? (בהנחה שהוא מתאמן ושני התפריטים בנויים בדיוק באותה צורה מבחינת מספר הקלוריות והיחס בין שומן\חלבון\פחמימה)

תקרא את זה

http://www.kilogram.co.il/1000/למה-חשוב-לעשות-הפסקות-בדיאטה/

זה משהו ששמעתי לא יודע אם זה נכון:
אם אוכלים את הארוחת בוקר זמן יחסית מאוחר(שעתיים) אחרי שאתה קם
האם זה יפגע בחילוף חומרים במהלך היום?
ועוד שאלה האם יש הבדל בערכים בין פרי לוריאציה המיובשת שלו?

• פותח/ת השרשור
זה משהו ששמעתי לא יודע אם זה נכון:
אם אוכלים את הארוחת בוקר זמן יחסית מאוחר(שעתיים) אחרי שאתה קם
האם זה יפגע בחילוף חומרים במהלך היום?

לא

ועוד שאלה האם יש הבדל בערכים בין פרי לוריאציה המיובשת שלו?

כן, תבדוק במחשבון קלוריות.
🥷

אם יורדים במשקל, הכוונה כלומר מבחינת שומנים, אז זה אומר שתאי שומן מסויימים בגוף מתרוקנים נכון?
האם יש אפשרות להעלים תאי שומן..??? כדי להוריד את הנטייה להשמנה

• פותח/ת השרשור
הסרה של תאי שומן מתבצעת רק בשאיבת שומן, יש כמה עדויות לטיפולים לא חודרניים כמו אולטרה סאונד וכדומה אך הם עדיין בספק.
כאשר יורדים במשקל יש 3 פרמטרים שמסת הגוף ברובה מורכבת (פרט ממסת עצם): שומן, שריר ונוזלים.
נוזלים הם בדרך כלל יהיו מאגרי הגליקוגן כאשר גם בתאי שומן ישנם מעט נוזלים (כ10% מכל תא, ככל שיש יותר תאים יהיו יותר נוזלים). השאיפה כאשר יורדים במשקל היא לרדת כמה שיותר במסת השומן בניגוד לאחרים, אך בתחילת דיאטה לרוב נרד יותר בנוזלים (בהנחה שעושים אירובי וממעיטים בפחמימות).

מאז שאני ילד קטן אני שותה הרבה נס קפה, ואפשר לומר שאני קצת מכור לזה.
בכל מקרה, השאלה שלי, האם אחרי שהסתגלתי לקפאין זה מתחיל להשפיע עליי הפוך?
כי ממש במקום להעיר אותי זה מרדים...

מאז שאני ילד קטן אני שותה הרבה נס קפה, ואפשר לומר שאני קצת מכור לזה.
בכל מקרה, השאלה שלי, האם אחרי שהסתגלתי לקפאין זה מתחיל להשפיע עליי הפוך?
כי ממש במקום להעיר אותי זה מרדים...

לא
פשוט קפאין בכמות שאתה צורך כבר לא מעוררת אותך (הסתגלת לכמות)
או שתעלה במינון של הקפאין כדי להתעורר
או שתתנזר שבוע מקפאין ואז הוא יחזור להשפיע עליך כמו פעם (במינון נמוך)

תגידו,אימוני צעידות בצבא(אינטנסיביים) מעלים את הצריכה הקלורית בהשוואה להליכה רגילה ממקום למקום בבסיס?
באמת שאלה מצחיקה,אבל עדיין מעניין.

שאלה על צ'יט,בהעמסה אני יודע שאפשר לעשות צ'יט פעם-פעמיים בשבוע בכיף,השאלה היא אם גם בחיטוב זה מותר כמובן שזה לא יחרוג מכמות הקלוריות היומית ויבוא במקום משהו אחר בתפריט?

• פותח/ת השרשור
בעיקרון בגדול ובתאוריה הכללית, העמסה אמורה להיות עם לפחות 150 גרם פחמימות, זה תלוי בהמון פרמטרים כגון כמה אתה מדולל אבל אם אתה רוצה לדחוף משהו אז תדחוף.
אישית לא אכפת לי מכל הקטע הזה של הפחמימות ומינימום שומן, בהעמסות אני אוכל באיזו מסעדה טובה מה שנכנס נכנס מה שלא לא, אני לא סופר קלוריות ולא סופר גרמים של פחמימות חאלס לחיות כמו מסכנים משועבדים ותתחילו לחיות כמו בני אדם על כדור הארץ, לא כל החיים זה מסה חיטוב.

העמסה זה העמסה,שאלתי ביום יום רגיל עם גרעון קלורי,ושיוצא את אותו הגרעון גם אחרי הצ'יט,נגיד איזה גלידה במקום קצת שומן איכותי.
לא פשע למי שמקפיד רציני בתזונה?😃

העמסה זה העמסה,שאלתי ביום יום רגיל עם גרעון קלורי,ושיוצא את אותו הגרעון גם אחרי הצ'יט,נגיד איזה גלידה במקום קצת שומן איכותי.
לא פשע למי שמקפיד רציני בתזונה?😃

לא, בתאבון 😃

חוסר בסיבים תזונתיים גורם לעוד בעיות חוץ מבעית "יציאות"?

• פותח/ת השרשור
כן + יתרונות:

1. רעב (אינדבידואלי ותלוי בצריכה הקלורית)
2. סיבים מורידים את רמות הכולסטרול והסוכר בדם
3. קיים קשר בין כיב התריסריון לבין מיעוט סיבים בתפריט
4. סיבים מסייעים גם לסייע בהקטנת הסיכון מפני סרטני המעי הגס, הערמונית והשד. (שנוי במחלוקת)

פשוט מעניין לדעת פעם אחת ולתמיד איך זה עובד:
אכלתי כמו מטורף בערב,ובכלל באותו היום,הייתה כמובן עליה במשקל מן הסתם בגלל הנוזלים,אבל(!!!) בבוקר למחרת המשקל חוזר להיות זהה כמעט למשקל שלי בוקר לפני,לאן בדיוק הנוזלים שצברתי נעלמים במהלך הלילה ואיך זה עובד?

ועוד משהו,לא פעם אמרו פה שחילוף החומרים לא מתבטא ביציאות,אז במה כן?איך אני יודע אם חילוף החומרים אצלי מהיר/בינוני/איטי?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הנוזלים עוברים ריסטרקציה מהתאים ובין היתר יוצאים החוצה אם זה בזיעה או שתן, כמו כן המזון התפרק לאנרגיה והזין את התאים לכן גם לוקח פחות נפח ומשקל.
לגבי חילוף החומרים, הבדיקה המדוייקת הוא אוהל חמצן הנמצא בוינגייט, לרוב נקח את הפרמטר הבינוני כי רוב האנשים הם ממוצעים.

אין מילים משה,פשוט יודע הכל!
שוב תודה!

• פותח/ת השרשור
לא יודע כלום הכל שקר וכזב, המטרה שלי בעולם שכולם ישארו שמנים או שחיפים 🤘

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית