הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מגיע למכון עייף

Milemoon

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
אני לא עייף במשך היום בד"כ, אבל כשזה מגיע לתרגילים כמו בנץ' אני מרגיש שאני רוצה להרדם כאשר אני שוכב על הספה של הבנץ' וכנראה זה פוגע לי במשקלים.. יש לכם מה להציע?
אני יושן 8 שעות בדרך כלל, לפעמים 6 וחצי.

אני אוכל הכל מהכל, שום ויטמין לא חסר לי בוודאות.
אתה מכניס לפחות גרם ויטמין C כל יום? 5000IU ויטמין D ביום? 30 מ"ג אבץ? 500 מ"ג מגנזיום? אני בספק.
שום אדם(במיוחד מתאמנים שזקוקים לכמות גדולה יותר של ויטמינים) לא מכניס את כמות הויטמינים הדרושה בכל יום בלי תוספי תזונה.

• פותח/ת השרשור
איך עייפות קשורה לויטמין? ואני אוכל הכל כמו שאמרתי.
אני חושב שאולי פשוט צריך באמת קפאין וזהו.

איך עייפות קשורה לויטמין? ואני אוכל הכל כמו שאמרתי.
אני חושב שאולי פשוט צריך באמת קפאין וזהו.
מחסור בויטמינים או מינרלים עלול להביא, בין היתר, לחולשה או עייפות.

מה שהבחור מעליי מנסה להגיד זה, שאדם שעוסק בפעילות גופנית בצורה אינטנסיבית (כמו למשל מכון כושר), צריך לדאוג לצרוך כמות ויטמינים ומינרלים גבוהה יותר, בהשוואה לאדם שלא עוסק בפעילות גופנית בצורה כזו.

אז נכון, ברוב המקרים, בבדיקות הדם לא יגלו מחסור בויטמינים או מינרלים, לאדם שאוכל מספיק טוב וגם מתעסק בפעילות גופנית, אבל זה מאחר ולוקח זמן עד שהערכים של הויטמינים והמינרלים בגוף נפגעים (יורדים), עקב המאמץ המתמשך. אולי אתה לא מרגיש את זה בהתחלה, אבל אתה תרגיש את זה אחר כך בכל מיני סימפטומים.

המינונים בהמלצותיהן של גופי הבריאות הגדולים בעולם לצריכת ויטמינים ומינרלים, מתייחסת לאדם שלא עוסק בפעילות גופנית. לכן, על המלצות אלו, יש להוסיף ולהגיע לכמויות גדולות יותר.

הדוגמא שניתנה לך "5,000IU ויטמין D או אבץ 30 מ"ג", מתייחסות להמלצה וכמות שמתאימה לאדם שעוסק בפעילות ספורטיבית בצורה אינטנסיבית.

אני, אישית, ממליץ לקחת מולטי ויטמין כמעט בכל תקופה או ימות השנה. מעבר לכך, אני מוסיף גם תיסוף בויטמינים ומינרלים בהתאם לתקופה ולתזונה שבה אני נמצא. לדוגמא, כאשר אני במאסה, אני כמעט לא אוכל ירקות. אני מחפה על כך בתיסוף במולטי ויטמין וגם בויטמין C ו-D בנפרד.

דבר חשוב נוסף הוא, שהתרכובות הביוכימיות שנמצאות בתוספי התזונה, נספגות לרוב בצורה יותר טובה בגוף, מאשר במזון היום-יומי.

לבסוף, אתה צריך להבין שההמלצה לתיסוף לא נובעת מאיזשהו טרנד או רצון "לדחוף" לך לקנות כדורים, אלא מהעובדה הפשוטה שמי שמתאמץ = צריך יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית