הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר יציבות בברכיים בסקוואט

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
שמתי לב לאחרונה שמאז שחזרתי אחרי השבועיים מנוחה מהפציעה ( לא שזה עזר יותר מדי ) שבסקוואט ככל שאני עולה במשקל ( לפחות בחזרות הכבדות ) יש לי חוסר יציבות בברכיים והברכיים זזות קצת בזמן התנועה ויוצא מצב או שהם קורסות מעט פנימה ומגיעות למצב של לחיצות רגליים או שהן פשוט זזות תוך כדי התנועה וכאילו רועדות.
חוץ מזה לפעמים קורה מעט מצב של גוד מורנינג.
בקיצור, השאלה שלי מסתכמת באיך אפשר לתרום יותר לייצוב של הברכיים ( חייב לציין שזה לא בדיוק הברכיים ושאני מאמין שזה משהו שקשור לפושטי וכופפי ירך ) שיהיו כל הזמן בקו של כף הרגל כמו שצריך, ובנוסף, איך נמנעים מגוד מורנינג ?
תודה לעוזרים.

אם אין בעיה בחימום של 70% לא צריכה להיות בעיה במשקל כבד גם פרט לבעיית טכניקה.
יש לך בעיה גם בחימומים האחרונים?

• פותח/ת השרשור
אם אין בעיה בחימום של 70% לא צריכה להיות בעיה במשקל כבד גם פרט לבעיית טכניקה.
יש לך בעיה גם בחימומים האחרונים?
לא שמתי לב לבעיה כלשהי בחימום, אולי טיפה בסט האחרון של החימום ( ה 2 חזרות ).
בכל מקרה, אני מאמין שזה פיצוי של הרגליים שמנסות לקחת חלק מהעומס על הגב ( כי בשני האימונים האחרונים התחילו לי כאבים בגב בסקוואט, דד לא זוכר כבר מתי עשיתי, בקיצור, מתפרק ).

לא שמתי לב לבעיה כלשהי בחימום, אולי טיפה בסט האחרון של החימום ( ה 2 חזרות ).
בכל מקרה, אני מאמין שזה פיצוי של הרגליים שמנסות לקחת חלק מהעומס על הגב ( כי בשני האימונים האחרונים התחילו לי כאבים בגב בסקוואט, דד לא זוכר כבר מתי עשיתי, בקיצור, מתפרק ).

בעיית טכניקה, בקרב הרבה מתאמנים יש פחד להיכשל ומהגריינד בסקוואט ומנסים לעלות כמה שיותר מהר ע"י מה שאתה מתאר.
אם אתה מסתכל במראה יעזור להסתכל בנקודה אחת(צייר איקס עם מגנזיום על המראה/על הרצפה קדימה/איפה שנוח לך) ולהתמקד בה לאורך הסט כדי להרגיש מה שנדרש לתקן.

• פותח/ת השרשור
בעיית טכניקה, בקרב הרבה מתאמנים יש פחד להיכשל ומהגריינד בסקוואט ומנסים לעלות כמה שיותר מהר ע"י מה שאתה מתאר.
אם אתה מסתכל במראה יעזור להסתכל בנקודה אחת(צייר איקס עם מגנזיום על המראה/על הרצפה קדימה/איפה שנוח לך) ולהתמקד בה לאורך הסט כדי להרגיש מה שנדרש לתקן.
אני מסתכל כל הזמן על אותה נקודה, האמת, אני לא זוכר אם יש את החוסר יציבות הזה גם כשאני מסתכל על אותה נקודה, כי לפעמים אני לא שם לב ומסתכל קדימה למראה כדי לראות אם אני יורד מספיק נמוך.
בנוגע לגוד מורנינג שנוצר, איך אפשר לטפל בזה ?

זה קורה כמעט לכולם בעיקר לקבוצה של מתחילים בינוניים אתה יכול לנסות לעשות סקוואט עם גומייה בין הרגליים (מתחת לברך) אישית זה עזר מאוד

• פותח/ת השרשור
זה קורה כמעט לכולם בעיקר לקבוצה של מתחילים בינוניים אתה יכול לנסות לעשות סקוואט עם גומייה בין הרגליים (מתחת לברך) אישית זה עזר מאוד
גומייה סגורה או גומיה רגילה עם ידיות?
כי אני לא בטוח שיש לי מאיפה להשיג גומייה סגורה.
נ.ב. אין את החוסר יציבות במשקלים נמוכים או בלי משקל, יש רק במשקלים הגבוהים אם זה משנה.
ובנוגע לעבודה עם גומייה, עם משקל או בלי ?

היה לך את זה לפני הפציעה? יכול להיות שאחרי זמן מה ללא סקוואט + פציעה שלא החלימה לחלוטין פלוס אולי מנטליות של אחרי פציעה משפיעים.
אם לא היה לך את זה לפני והטכניקה הייתה טובה, יכול להיות שזה יסתדר מעצמו.

הייתה לי בעיה דומה שנפתרה לבד כשהתחלתי להסקוויט עם ALL STAR.
יש לך נעליי סקוואט?

• פותח/ת השרשור
היה לך את זה לפני הפציעה? יכול להיות שאחרי זמן מה ללא סקוואט + פציעה שלא החלימה לחלוטין פלוס אולי מנטליות של אחרי פציעה משפיעים.
אם לא היה לך את זה לפני והטכניקה הייתה טובה, יכול להיות שזה יסתדר מעצמו.
לפני לא הייתה בעיה עם הטכניקה, זה חזר רק אחרי השבועיים מנוחה.
הייתה לי בעיה דומה שנפתרה לבד כשהתחלתי להסקוויט עם ALL STAR.
יש לך נעליי סקוואט?
מסקביט עם אולסטאר, וגם לפני השבועיים מנוחה הייתי עם אולסטאר, ועוד לפני זה כשהייתי עם נעלי ספורט לא הייתה בעיה.
בקיצור, רק אחרי השבועיים מנוחה זה התחיל.

לפני לא הייתה בעיה עם הטכניקה, זה חזר רק אחרי השבועיים מנוחה.

מסקביט עם אולסטאר, וגם לפני השבועיים מנוחה הייתי עם אולסטאר, ועוד לפני זה כשהייתי עם נעלי ספורט לא הייתה בעיה.
בקיצור, רק אחרי השבועיים מנוחה זה התחיל.
אז זה לא קשור לזה. אולי זה קשור לזה שלא תרגלת טכניקה שבועיים בגלל המנוחה. תעדכן עוד שבועיים אם זה עובר או לא.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לצלם סט כדי שנראה מה המנח של כפות הרגליים ובמיוחד הברכיים בסקוואט. כשהרגליים מופנות החוצה והברכיים נלחצות חזק החוצה זה לא אמור לקרות. בקיצור, תצלם. כך נראה גם אם הגוד מורנינג נובע מבעיה של טכניקה ומנח גב כפוף מדי, או פשוט משקל גבוה מדי בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לצלם סט כדי שנראה מה המנח של כפות הרגליים ובמיוחד הברכיים בסקוואט. כשהרגליים מופנות החוצה והברכיים נלחצות חזק החוצה זה לא אמור לקרות. בקיצור, תצלם. כך נראה גם אם הגוד מורנינג נובע מבעיה של טכניקה ומנח גב כפוף מדי, או פשוט משקל גבוה מדי בשבילך.
האמת היא שהמשקל לא גבוה מדי ושיכולתי אולי להעלות עוד 5 קילו, אבל הגב מקשה עליי.
אימון הבא אם אזכור / יהיה מי שיצלם אותי אני אעלה סרטון, אבל עד אז, כעיקרון המנח רגליים שלי הוא עמידה יחסית רחבה ( כ 3-5 סנטימטר מקו הכתף לכל רגל ) כשכפות הרגליים מופנות הצידה בכ 45 מעלות, קצת פחות ).

זה נשמע לי רחב מדי. אולי אתה פשוט מאבד שיווי משקל. תצלם, ואח"כ תצלם עוד סט בעמידה ברוחב הכתפיים ועם רגליים ב-30 מעלות, ועדיין כמובן תדחף ברכיים החוצה.

• פותח/ת השרשור
זה נשמע לי רחב מדי. אולי אתה פשוט מאבד שיווי משקל. תצלם, ואח"כ תצלם עוד סט בעמידה ברוחב הכתפיים ועם רגליים ב-30 מעלות, ועדיין כמובן תדחף ברכיים החוצה.
אז זהו שככה אני מרגיש יותר יציב.
אימון הבא אשתדל לצלם, ואם אזכור אוסיף סט קל יחסית בעמידה צרה יותר.
נ.ב. יש דרך לחזק את הפושטי ירך כדי שיהיה לי יותר קל להחזיק ברכיים בחוץ? כיוון שכנראה בכל התקופה שהתאמנתי עד השבועיים האלו הם היו מורגלים, ומהתקופה של אחרי השבועיים הם עדיין לא חזרו לקצב.

זה נראה שהעמידה שלך לא נכונה, או שאתה פשוט לא מוציא ברכיים החוצה. אין קשר לפושטי ירך, ובכל מקרה הדרך הכי טובה לחזק אותם היא סקוואט.
בלי וידאו לא ניתן לעזור לך בצורה רצינית.
צלם על פי הוראות הצילום ותעלה את הסרטון לאשכול הזה.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית