הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברכיים

מישכפול2

מושעה
70
37
נק' מוניטין:
42
70
37
שכחתי היום את השרוולים בבית ומרוב כאבים לא יכולתי לעשות סקוואט בכלל אז הגעתי למסקנה שצריך לעשות משהו עם הכאבים

מישהו עזרה?

ולא כואב לך עם שרוולים?

אולי צריך להוריד משקל, לעלות נפח, ולהוריד שרוולים.

אולי כדאי לראות מה הטכניקה שלך, אם יש לך סרטון.
לראות מה התוכנית הנוכחית שלך, ותספר לנו מה הrm1 שלך שנבין כמה קרוב לכשל אתה עובד.

• פותח/ת השרשור
ולא כואב לך עם שרוולים?

אולי צריך להוריד משקל, לעלות נפח, ולהוריד שרוולים.

אולי כדאי לראות מה הטכניקה שלך, אם יש לך סרטון.
לראות מה התוכנית הנוכחית שלך, ותספר לנו מה הrm1 שלך שנבין כמה קרוב לכשל אתה עובד.
עם שרוולים הרבה הרבה פחות כואב

אין קשר כואב גם עם מוט ריק אחפש סרטון

1. תנסה להבין למה זה כואב (אולי לא מתאושש ממה שאתה עושה ותנסה להבין מתי התחילו הכאבים ואם הכנסת משהו חדש לפני זה)
2. תמצא ואריציה שלא כואבת לך- בוקס סקוואט שאתה יושב הרבה אחורה, טמפו סקוואט
3. תתחיל ממשקל קל ותתקדם בואריציה הזו עד שתוכל לחזור לעבוד רגיל.

אם כל שלושה שבועות כואב לך משהו אחר בגוף שבגללו אתה לא יכול להתאמן אתה עושה משהו לא נכון

• פותח/ת השרשור
תראה לנו סרטון.
תכתוב לנו מה היה התוכנית שלך.
ומה השיא שלך בסקוואט.

1. תנסה להבין למה זה כואב (אולי לא מתאושש ממה שאתה עושה ותנסה להבין מתי התחילו הכאבים ואם הכנסת משהו חדש לפני זה)
2. תמצא ואריציה שלא כואבת לך- בוקס סקוואט שאתה יושב הרבה אחורה, טמפו סקוואט
3. תתחיל ממשקל קל ותתקדם בואריציה הזו עד שתוכל לחזור לעבוד רגיל.

אם כל שלושה שבועות כואב לך משהו אחר בגוף שבגללו אתה לא יכול להתאמן אתה עושה משהו לא נכון
1. אין קשר להתאוששות זה גם שאני לא עושה סקוואטים
2. אני יכול להוריד טווח תנועה מתחיל שאני שובר מקביל

יש לך מזל כי בדיוק עברתי את אותו סוג פציעה, אני לא יודע בוודאות מה גרם לזה אבל מניח שזה בגלל שאחרי כל התקופה של הקורונה והסגר האחרון חזרתי למכון וקפצתי מהר מדי במשקלים ולבדיקת RM1 ואז הכאבים התחילו, בהתחלה בברך שמאל ואז גם בברך ימין קצת.
בעיקרון מה שעשיתי זה לעבוד בבוקס סקוואט לעומק של קצת מתחת למקביל ולהתרכז בלפתוח ברכיים חזק לצדדים ולהשתמש באגן כמה שיותר כדי להוריד עומס כמה שאפשר מהברכיים, גם ככה היה לי טיפה כאב אבל הוא היה מאוד מינימלי, ברגע שהתחזקתי בוריאציה הזו הכאב לאט לאט נעלם ובדיוק עכשיו חזרתי לעשות סקוואט כרגיל.

1. אין קשר להתאוששות זה גם שאני לא עושה סקוואטים
2. אני יכול להוריד טווח תנועה מתחיל שאני שובר מקביל

הטכניקה נראה בסדר, למרות שאפשר יותר עומק, אולי כדאי באמת ווריאציה שתאפשר לך פחות משקל עבודה עם יותר תמורה, כמו בוקס סקוואט.
אתה יכול להוריד בערך 10% משקל וזה ישאר אותו רמת קושי.

בנוסף, יש סיכוי שזה התוכנית שלך ואין מספיק התאוששות, אני ממליץ לוודאות שהתוכנית טובה ומתאימה.

• פותח/ת השרשור
מה אתה עושה לאיזור הברך חוץ מסקוואט?
תאמת די מחפף ברגלים חוץ מסקוואט ודד

יש לך מזל כי בדיוק עברתי את אותו סוג פציעה, אני לא יודע בוודאות מה גרם לזה אבל מניח שזה בגלל שאחרי כל התקופה של הקורונה והסגר האחרון חזרתי למכון וקפצתי מהר מדי במשקלים ולבדיקת RM1 ואז הכאבים התחילו, בהתחלה בברך שמאל ואז גם בברך ימין קצת.
בעיקרון מה שעשיתי זה לעבוד בבוקס סקוואט לעומק של קצת מתחת למקביל ולהתרכז בלפתוח ברכיים חזק לצדדים ולהשתמש באגן כמה שיותר כדי להוריד עומס כמה שאפשר מהברכיים, גם ככה היה לי טיפה כאב אבל הוא היה מאוד מינימלי, ברגע שהתחזקתי בוריאציה הזו הכאב לאט לאט נעלם ובדיוק עכשיו חזרתי לעשות סקוואט כרגיל.

הטכניקה נראה בסדר, למרות שאפשר יותר עומק, אולי כדאי באמת ווריאציה שתאפשר לך פחות משקל עבודה עם יותר תמורה, כמו בוקס סקוואט.
אתה יכול להוריד בערך 10% משקל וזה ישאר אותו רמת קושי.

בנוסף, יש סיכוי שזה התוכנית שלך ואין מספיק התאוששות, אני ממליץ לוודאות שהתוכנית טובה ומתאימה.
לא חושב שזה התוכנית בכל מקרה אעבור כרגע לבוקס אנסה מחר ואעדכן

תאמת די מחפף ברגלים חוץ מסקוואט ודד

לא חושב שזה התוכנית בכל מקרה אעבור כרגע לבוקס אנסה מחר ואעדכן
תראה סרטון של ריפטו בנושא שהוא ממליץ להשתמש כמה שיותר באגן ולשמור על שוקיים מקבילות לקרקע, יש גם תרגילים שאפשר לעשות בבית כמו סקוואט על כיסא עם רגל אחת, ולהקפיד על ירידה איטית.

• פותח/ת השרשור
תראה סרטון של ריפטו בנושא שהוא ממליץ להשתמש כמה שיותר באגן ולשמור על שוקיים מקבילות לקרקע, יש גם תרגילים שאפשר לעשות בבית כמו סקוואט על כיסא עם רגל אחת, ולהקפיד על ירידה איטית.
יש מצב לקישור?

איך השוק יכולה להיות מקבילה לקרקע?😳

בוקס סקוואט כשאתה יושב ממש אחורה ומגביל את התנועה של הברכיים קדימה. אה לה ווסטסייד.

כמה נפח אתה עושה לסקוואט?

• פותח/ת השרשור
בוקס סקוואט כשאתה יושב ממש אחורה ומגביל את התנועה של הברכיים קדימה. אה לה ווסטסייד.

כמה נפח אתה עושה לסקוואט?

נפח של טקסס אם אני כבר עושה בוקס שווה לי אולי לרדת הרבה יותר נמוך ממקביל (זה לא בעיה בשבילי)
עכשיו ראיתי את הסרטון לא נראה ליא פשרי יותר מידי עומק

נפח של טקסס אם אני כבר עושה בוקס שווה לי אולי לרדת הרבה יותר נמוך ממקביל (זה לא בעיה בשבילי)
עכשיו ראיתי את הסרטון לא נראה ליא פשרי יותר מידי עומק

תרד עד לעומק שאתה יכול ללא כאבים.

ומה זה נפח של טקסס? 5×5, 3×5, 1×5?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית