הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בברכיים

מישכפול2

מושעה
70
37
נק' מוניטין:
42
70
37
שכחתי היום את השרוולים בבית ומרוב כאבים לא יכולתי לעשות סקוואט בכלל אז הגעתי למסקנה שצריך לעשות משהו עם הכאבים

מישהו עזרה?

נפח של טקסס אם אני כבר עושה בוקס שווה לי אולי לרדת הרבה יותר נמוך ממקביל (זה לא בעיה בשבילי)
עכשיו ראיתי את הסרטון לא נראה ליא פשרי יותר מידי עומק
בדיוק מה שהוא שלח, אתה לא אמור לרדת עמוק מדי, וזה גם כדי להוריד עומס מהברך.

זה בוקס סקוואט יורדים עד הבוקס?
וכן

תגביה את הבוקס...

ובמקומך הייתי מוריד דראסטית נפח בתור התחלה.
מוריד לגמרי את היום הקל ועושה יומיים של 3×5 יחסית קלים בתור התחלה לראות אם הכאב יורד ומתקדם משם.

• פותח/ת השרשור
תגביה את הבוקס...

ובמקומך הייתי מוריד דראסטית נפח בתור התחלה.
מוריד לגמרי את היום הקל ועושה יומיים של 3×5 יחסית קלים בתור התחלה לראות אם הכאב יורד ומתקדם משם.
כואב עם מוט ריק (מציין ששרוולים בהתחלה העלימו לגמרי את הכאב (עכשיו מחלישים אותו דרסטית))

תשמע אין לי מושג מה יש לך. לך תבדוק אצל רופא שיהיה לך אבחנה לפחות.

תמצא ואריציה שלא כואבת לך. תתחיל מנפח נמוך ותתקדם לאט. אם באימון לא כואב ואחרי האימון הכל בסדר, תתקדם במשהו, לא חייב משקל אפשר רק לעלות טווח תנועה. לאט לאט תוסיף טווח ותעלה משקלים במידה והכל בסדר. במידה ויש כאב אז אל תמהר לעלות את הקושי, אל תכריח את הגוף שלך ואל תמהר לעלות משקל אם לא מרגיש טוב.

גם בבוקס אני מרגיש את הברכיים ואני לא שובר מקביל
הברכיים מעורבות בכל סקוואט, לכן יש סיכוי שתרגיש אותם בכל סקוואט, אבל בבוקס סקוואט יש סיכוי שתרגיש פחות.

דבר נוסף, אם לקחת אותו משקל שעשית בסקוואט רגיל ופשוט עשית בוקס סקוואט, זה בעיה רצינית, צריך להוריד מינימום 10% מהמשקל כשעוברים לבוקס סקוואט.

אני הייתי מציע שתמשיך להתקדם בשאר התרגילים כרגיל, אבל לסקוואט הייתי עושה דילואד, הייתי מתחיל את התוכנית מחדש עבור הסקוואט.

הייתי יורד ל50-60% מהrm1 של הסקוואט ביום הנפח, ועובד על בוקס סקוואט בעומק מלא.

כנראה שהייתי מבצע את יום הנפח גם ביום עצימות כדי לא להעמיס, אבל זה רק אני.

וכמובן, בלי שרוולי ברכיים או חגורה.

מחילה מכל הפאור ליפטרים שאני מתערב פה.

1. אין קשר למשקלים אתה יכול לחוות כאב גם עם מוט ריק כמו שרשמת - לכן נפסול את נושא המשקל
2. התכנית נראת בסדר גמור לפי הסרטון - לכן נפסול את נושא התכניכה.
3. מספר חזרות, התאוששות ותוכנת אימון לדעתי גם לא רלוונטי- פוסלים את זה גם.

אז מה הסיבה ???

צריך לבחון את הכאב האם הוא מגיע בחלק הפנימי או החיצוני של הברך.

לרוב לרוב אם אין קרע /שבר
הכאב יופיע בעקבות שריר תפוס - לא תפוס כמו שאתה חושב אלא נקרא לזה "שריר הדוק" שריר שלט מבצע מתיחה או כיווץ מלא מכין שהוא "תפוס". השרירים הללו מחוברים לפרקי הברך וזה יוצר תחושה של "משיכה ואי נוחות בזמן תנוע"

לאחר שבדקנו את סוג הכאב מדובר ב3 אופציות
4 ראשי
דו ראשי
תואמים

לפני האימון הבא, או אפילו כבר היום צריך לעשות עיסוי מקומי אם רולר קשיח - לא ספוג. בכל השרירים האלו ולחפש מקום כואב ולשהות עליו . לעבור על ה4 ראשי בכל מיני זווית. על התאומים, לדו ראשי אפשר חשבת על כדור בייסבול עם הירך וללחוץ במקום כואב

אם לא עוזר או במקביל אפשר גם לפנות לפיזיאוטרפיס אבל אחד שמבין בספורט ולא סטאגר/פנסיונר של כללית

גם בבוקס אני מרגיש את הברכיים ואני לא שובר מקביל
זה באמת תלוי עד כמה אתה מרגיש את הכאב וכמה הוא מגביל אותך, אמרתי לך שכשעברתי לבוקס גם הרגשתי כאב אבל לעומת הכאב שהייתי מרגיש בסקוואט רגיל הוא היה מאוד מינימלי אז פשוט התעלמתי ממנו והמשכתי כרגיל, לא יודע עד כמה זה היה חכם אבל בסוף כן נפטרתי מהפציעה. אגב איפה בדיוק אתה מרגיש כאב? אצלי זה היה במקדימה של הברך פחות או יותר

• פותח/ת השרשור
דבר נוסף, אם לקחת אותו משקל שעשית בסקוואט רגיל ופשוט עשית בוקס סקוואט, זה בעיה רצינית, צריך להוריד מינימום 10% מהמשקל כשעוברים לבוקס סקוואט.
עשיתי עם מוט ריק....
לפני האימון הבא, או אפילו כבר היום צריך לעשות עיסוי מקומי אם רולר קשיח - לא ספוג. בכל השרירים האלו ולחפש מקום כואב ולשהות עליו . לעבור על ה4 ראשי בכל מיני זווית. על התאומים, לדו ראשי אפשר חשבת על כדור בייסבול עם הירך וללחוץ במקום כואב
לא בדיוק הבנתי איך אני יכול לעשות עיסוי לברך
זה באמת תלוי עד כמה אתה מרגיש את הכאב וכמה הוא מגביל אותך, אמרתי לך שכשעברתי לבוקס גם הרגשתי כאב אבל לעומת הכאב שהייתי מרגיש בסקוואט רגיל הוא היה מאוד מינימלי אז פשוט התעלמתי ממנו והמשכתי כרגיל, לא יודע עד כמה זה היה חכם אבל בסוף כן נפטרתי מהפציעה. אגב איפה בדיוק אתה מרגיש כאב? אצלי זה היה במקדימה של הברך פחות או יותר
אני לא בטוח אם מקדימה או בצד החיצוני אבדוק יותר לעומק באימון הבא בחמישי

עשיתי עם מוט ריק....

אם הכאב מופיע עוד לפני שאתה מגיע למקביל / שאתה כבר במקביל, אולי באמת עדיף לרדת מסקוואט לתקופה ולגשת לאיש מקצוע שיתן ייעוץ על טיפול. זה לפחות מה שאני הייתי עושה.

עשיתי עם מוט ריק....

נראה שפיזיותרפיה יכול להיות רעיון טוב.

קראתי את השירשור, דעתי האישית שזה עומס על המפרק של הברך, הטכניקה שלך סבבה לגמרי.

איש מקצוע יתן לך הבחנה טובה יותר לדעתי, בכל אופן לתת מנוחה עדיפה מאשר לשבור את הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית