הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להתחיל להתחרות

• פותח/ת השרשור Alon
  • פורסם בתאריך

Alon

משתמש פעיל
367
64
נק' מוניטין:
114
367
64
טוב המשקלים שלי הולכים ומשתפרים בנתיים סקוואט 125X3 דדליפט 140X2 ובנצ 120X1
אני בן 17 שוקל 77
לדעתכם המשקלים מתקרבים למשקלים של תחרות או שזה עוד רחוק?
קצת רקע התחלתי להתאמן לפני שנתיים שהייתי בעודף משקל ונכנסתי לחיטוב עד לכמעט שמונה אחוז, ואז מסה קשה פסיכולוגית כי זה סוג של לחזור למה שהייתי וכל זה.. טוב לא רוצה לחפור סתם רציתי להסביר את הנקודה חח.. אז בקיצור התחלתי לרצות להוכיח לעצמי למה אני מסוגל, נראה לכם אפשרי בשלב זה להתחרות? אשמח לדעת מה המשקלים פלוס מינוס לגיל ולמשקל שלי.. תודה 😃

אני לא יכול להתווכח איתך כי זה משהו אישי אצלי. אני לא אקרא לעצמי ליפטר מתחרה עד שההישגים שלי לא יוכיחו שיש לי רמה כלשהי לאומת התחרות בקטגוריה שלי. אם למישהו אחר אין בעיה עם זה אז שיתחרה עם איזה טוטאל שבא לו 😃
מה זה משנה איך אתה קורא לעצמך? לא אומרים לפותח האשכול שיבוא לתחרות בשביל לקרוא לעצמו "פאוורליפטר" אחר כך. אני גם לא מרגיש ממש בנוח לקרוא לעצמי פאוורליפטר, אז מה? אז הנושא עולה בשיחה אני קורא לעצמי "מתאמן כוח" או "ליפטר חובבן". תשמע, אם זה הגישה שלך אז אין מה להתווכח, כי הדעה שלך שונה משלי (ומשל כל אחד שהגיב כאן). אבל חוץ מהקטע של "להתחרות כי זה כיף וחוויה" יש גם את העניין של לצבור נסיון תחרותי. אם לא תתחרה ותחכה שהמשקלים שלך יהיו דומים לשיאים של הקטגוריה שלך, אתה יכול לבוא ונורא להתבאס כי אולי בפעם ראשונה תיתן תוצאות פחות טובות מהמכון (לעשות הכל לפי פקודות של שופט, לחץ של תחרות, להכנס לכניסה הבאה כשקוראים לך ולא כשאתה רוצה, ציוד אחר ממה שאתה רגיל אליו וכו').
וכמו שדניאל אמר, גם ליליברידג' עשה טוטאל 400 בתחרות ראשונה, אז כנראה שהוא לא חיכה שהמשקלים שלו יהיו "רציניים יותר" בשביל להתחיל להתחרות

אם אתה לא תתחרה כי מישהו שופף 280 אתה בחיים לא תדביק את הפער מולו, כי גם הוא לא שפף 280 בתחרות הראשונה שלו.
יש יחידי סגולה שחזקים על ההתחלה (מישהו מהמכון שלי נתן 720 אחרי 10~ שבועות של אימונים) אבל השאלה כמה הם יתמידו.
אני לא נולדתי חזק ולא חושב שיש לי כישורים גנטים יוצאי דופן, אני הולך לתחרות השביעית שלי בידיעה שלחמישיה הראשון אני כמעט בטוח לא אתברג (יש 30+ בקטגוריה) וזה רק נותן מוטיבציה להתקדם כדי להיות חלק מתחרות אמיתית.

אם אתה לא תתחרה כי מישהו שופף 280 אתה בחיים לא תדביק את הפער מולו, כי גם הוא לא שפף 280 בתחרות הראשונה שלו.
יש יחידי סגולה שחזקים על ההתחלה (מישהו מהמכון שלי נתן 720 אחרי 10~ שבועות של אימונים) אבל השאלה כמה הם יתמידו.
אני לא נולדתי חזק ולא חושב שיש לי כישורים גנטים יוצאי דופן, אני הולך לתחרות השביעית שלי בידיעה שלחמישיה הראשון אני כמעט בטוח לא אתברג (יש 30+ בקטגוריה) וזה רק נותן מוטיבציה להתקדם כדי להיות חלק מתחרות אמיתית.
מילים כדורבנות

אני יכול חלקית להסכים עם טנק, זה כמו הרעיון המפגר של לתת לכולם מדלייה על השתתפות.
תחרות משמע לנצח ולהפסיד ואני די בטוח שרוב המוטיבציה של אנשים היא להיות יותר טוב מהאחרים או "ההכי טוב".
אבל בכל זאת, לא חסר תחרויות לא רק בפאוורליפטינג כשהתוצאה כבר ברורה, אבל עדיין תמיד הקבוצה השנייה תגיע גם אם ידוע שתפסיד.
יש משהו בכל העניין של התחרות וזה מלהיט ולהתחרות בשביל לשבור שיאים אישיים נראה לי די אבסורדי כי בסופו של דבר מי שעומד על הפודיום זה ההוא שהרים הכי הרבה "חוקית".

היי שלום קודם כל

לא משנה כמה אתה מרים המשקלים שלך תמיד מתאימים לתחרות, תחרות היא קודם כל חוויה והתנסות בשביל עצמך . אנשים שמחכים עד שיהיו "מתאימים" לא יהיו מתאימים לתחרות אף פעם כנראה.

תמיד אפשר להתחרות.

אל תדאג לזה, זה לא צריך להטריד אותך. אתה קודם כל מתחרה נגד עצמך והמטרות שלך צריכות להיות לשפר את השיאים של עצמך ולהשתפר ולהתחזק.

אתה מתחרה נגד עצמך במכון כל אימון, לא צריך שום קהל ושום תמיכה בשביל לעשות את זה ולתת את הכי טוב שאפשר.
זאת נראת אומנם חוויה מדהימה אבל זה די חסר טעם לבוא כשאתה יודע שאתה לא ברמה מספקת לתת פייט לאף אחד מהמתחרים בקטגוריה, מילת המפתח פה היא "קטגוריה" מהסיבה שלרוב יהיו חזקים מתחרים חזקים ממך, השאלה איפה אתה עומד ביחס לקטגוריה.

אני לא רואה שום סיבה להתחרות אם הטוטאל שלך הוא "50" ולשלם 300 ש"ח על החוויה.
לא סתם קוראים לזה "תחרות", אתה בא בשביל לתת את הכל בתקווה לנצח או לעמוד במקום כלשהו על הפודיום, כמו בכל סוג של ספורט.
מה שכן אני בהחלט מסכים שבתחרות ראשונה לא צריך להתחשב בזה יותר מידי וצריך לבוא בשביל הניסיון ולדעת איך להתכונן באמת, אחרי הפעם הראשונה כבר עדיף להתחשבן אם לבוא או לא (בהתאם למצב שלך).

אתה מתחרה נגד עצמך במכון כל אימון, לא צריך שום קהל ושום תמיכה בשביל לעשות את זה ולתת את הכי טוב שאפשר.
זאת נראת אומנם חוויה מדהימה אבל זה די חסר טעם לבוא כשאתה יודע שאתה לא ברמה מספקת לתת פייט לאף אחד מהמתחרים בקטגוריה, מילת המפתח פה היא "קטגוריה" מהסיבה שלרוב יהיו חזקים מתחרים חזקים ממך, השאלה איפה אתה עומד ביחס לקטגוריה.

אני לא רואה שום סיבה להתחרות אם הטוטאל שלך הוא "50" ולשלם 300 ש"ח על החוויה.
לא סתם קוראים לזה "תחרות", אתה בא בשביל לתת את הכל בתקווה לנצח או לעמוד במקום כלשהו על הפודיום, כמו בכל סוג של ספורט.
מה שכן אני בהחלט מסכים שבתחרות ראשונה לא צריך להתחשב בזה יותר מידי וצריך לבוא בשביל הניסיון ולדעת איך להתכונן באמת, אחרי הפעם הראשונה כבר עדיף להתחשבן אם לבוא או לא (בהתאם למצב שלך).
אם אתה מחכה לרגע "המתאים" להתחרות יש 2 אפשרויות שיקרו
1.לא תתחרה אף פעם כי תמיד תוכל להיות חזק יותר/מישהו חזק יותר ממך
2.אתה תתחרה ותתן תוצאות משפילות (הן בשביל עצמך והן בשביל הרמה בה תתחרה) בגלל שבחיים לא התחרית ואתה לא יודע איך להתחרות.

אם אתה מחכה לרגע "המתאים" להתחרות יש 2 אפשרויות שיקרו
1.לא תתחרה אף פעם כי תמיד תוכל להיות חזק יותר/מישהו חזק יותר ממך
2.אתה תתחרה ותתן תוצאות משפילות (הן בשביל עצמך והן בשביל הרמה בה תתחרה) בגלל שבחיים לא התחרית ואתה לא יודע איך להתחרות.

פספסת נקודה מאד חשובה שהזכרתי במפורשות.
אמרתי שלא צריך להתחשבן בתחרות הראשונה בדיוק מהסיבות שאמרת, עם זאת לא צריך ללכת אחרי זה לכל תחרות שכשאתה יודע שאין לך פייט לתת.

DDT-
אם אתה מצפה שבארץ תהיה רמה טובה, וחושב שאין מה להתחרות עד שיהיה לך פייט לתת - אתה פשוט אף פעם לא תתחרה.

רק אחרי שמתחרים מבינים איך צריך לתכנן אימונים בהתאם לתחרות, ולהתכונן בהתאם, המטרות נראות הרבה יותר ברורות ובדר"כ לוקחים את האימונים כמה צעדים קדימה כי עכשיו אתה יודע מה אתה חייב לעשות.

בארץ עדיין הקטגוריות לא מלאות ויצא לי לעמוד לבד בפודיום, או לנצח מתחרים לא "מרשימים". אתה רוצה להגיד לי שהשאיפה שלך זה לעמוד על הפודיום לא משנה נגד מי העיקר לעמוד על הפודיום? זה אפילו משפיל לעמוד לבד, אפילו שהייתה לי תחרות מעולה.

אין המון תחרותיות בארץ, לרוב 3 בשנה, זה אידיאלי למי שלא רוצה להעמיס על עצמו. להסתכל ימינה ושמאלה מי מתחרה מולך על מנת להחליט אם אתה מתחרה או לא - זה הדבר הכי לוזרי שאפשר לעשות.

אני הולך להתחרות עוד חודש בתחרות ובקטגוריה הכי טובות שנראו באוסטרליה אי פעם, ואין לי סיכוי לפודיום (אלא אם כמה יפצעו / בומבד אאוט) אתה רוצה להגיד לי שזו החלטה שגויה? חוץ ממני יש עוד 10-20 שאין להם סיכוי לנצח אפילו אותי, אז הם מבזבזים את הזמן והכסף? כאן אנחנו לא משלמים 350 על תחרות, אנחנו טסים לעיר אחרת ומשלמים לינה וכו'.

זה תמיד מגיע מאנשים שמעולם לא התחרו וחושבים שזה בזבוז זמן ואפשר לבדוק סינגלים במכון. יש לי הבטחה אליך - עם הגישה הזאתי אתה בחיים לא תיתן פייט לאף אחד ברמה גבוהה, כי הוא קפץ למים הרבה לפניך ולא התעסק בקקה ובפחדנות כמוך.

ולא התעסק בקקה ובפחדנות כמוך.
סיכמת הכל במשפט אחד.
יש אנשים שמתאמנים בספורט מסויים, ועל אף שהם מגיעים להישגים מרשימים הם בוחרים שלא להתחרות כי פשוט אין להם עיניין בכל הדבר הזה שניקרא תחרות (גם בפורום הזה ישנו לפחות בחור אחד כזה שבולט מאוד בהישגיו, שלדעתי היו מדרגים אותו במקומות מאוד מכובדים בזירה הבי"ל. הוא גם מאוד בולט בחוסר העיניין שהוא מגלה כלפי תחרויות). אנשים אלו, על אף שלי באופן אישי חבל ליראות כישרון מבוזבז, כבודם במקומו מונח.
לעומתם, אנשים שמגלים עיניין בתחרויות, מדברים על תחרויות ורוצים להתחרות, אבל מתנים את השתתפותם בהבטחה מגוכחת למקום על הפודיום, זה פשוט בדיחה, או כמו שהיטבת אתה לומר, "פחדנות".

DDT-
אם אתה מצפה שבארץ תהיה רמה טובה, וחושב שאין מה להתחרות עד שיהיה לך פייט לתת - אתה פשוט אף פעם לא תתחרה.

רק אחרי שמתחרים מבינים איך צריך לתכנן אימונים בהתאם לתחרות, ולהתכונן בהתאם, המטרות נראות הרבה יותר ברורות ובדר"כ לוקחים את האימונים כמה צעדים קדימה כי עכשיו אתה יודע מה אתה חייב לעשות.

בארץ עדיין הקטגוריות לא מלאות ויצא לי לעמוד לבד בפודיום, או לנצח מתחרים לא "מרשימים". אתה רוצה להגיד לי שהשאיפה שלך זה לעמוד על הפודיום לא משנה נגד מי העיקר לעמוד על הפודיום? זה אפילו משפיל לעמוד לבד, אפילו שהייתה לי תחרות מעולה.

אין המון תחרותיות בארץ, לרוב 3 בשנה, זה אידיאלי למי שלא רוצה להעמיס על עצמו. להסתכל ימינה ושמאלה מי מתחרה מולך על מנת להחליט אם אתה מתחרה או לא - זה הדבר הכי לוזרי שאפשר לעשות.

אני הולך להתחרות עוד חודש בתחרות ובקטגוריה הכי טובות שנראו באוסטרליה אי פעם, ואין לי סיכוי לפודיום (אלא אם כמה יפצעו / בומבד אאוט) אתה רוצה להגיד לי שזו החלטה שגויה? חוץ ממני יש עוד 10-20 שאין להם סיכוי לנצח אפילו אותי, אז הם מבזבזים את הזמן והכסף? כאן אנחנו לא משלמים 350 על תחרות, אנחנו טסים לעיר אחרת ומשלמים לינה וכו'.

זה תמיד מגיע מאנשים שמעולם לא התחרו וחושבים שזה בזבוז זמן ואפשר לבדוק סינגלים במכון. יש לי הבטחה אליך - עם הגישה הזאתי אתה בחיים לא תיתן פייט לאף אחד ברמה גבוהה, כי הוא קפץ למים הרבה לפניך ולא התעסק בקקה ובפחדנות כמוך.
]

סיכמת הכל במשפט אחד.
יש אנשים שמתאמנים בספורט מסויים, ועל אף שהם מגיעים להישגים מרשימים הם בוחרים שלא להתחרות כי פשוט אין להם עיניין בכל הדבר הזה שניקרא תחרות (גם בפורום הזה ישנו לפחות בחור אחד כזה שבולט מאוד בהישגיו, שלדעתי היו מדרגים אותו במקומות מאוד מכובדים בזירה הבי"ל. הוא גם מאוד בולט בחוסר העיניין שהוא מגלה כלפי תחרויות). אנשים אלו, על אף שלי באופן אישי חבל ליראות כישרון מבוזבז, כבודם במקומו מונח.
לעומתם, אנשים שמגלים עיניין בתחרויות, מדברים על תחרויות ורוצים להתחרות, אבל מתנים את השתתפותם בהבטחה מגוכחת למקום על הפודיום, זה פשוט בדיחה, או כמו שהיטבת אתה לומר, "פחדנות".

אתם לוקחים את מה שאמרתי ומעוותים אותו בשביל הוויכוח.
אמרתי שלא צריך להתחשבן בתחרות ראשונה (בשביל לבדוק אם זה מתאים לך ואיך לתכנן את ההמשך) ועם זאת אין צורך לבוא אחרי זה כשאתה לא מוכן.
למה שמישהו יבוא עם סקוואט של 50 קילו להתחרות? הוא מפספס אימונים יותר קריטיים מהתחרות שסתם תבזבז לו את הזמן ואת הכסף.

אתה לא דוגמא לכלום, ע"פ מה שאתה אומר אני מבין שאתה מתחרה כבר שנים וכן ההבדלים בינך לבין המקום ראשון שיהיה באוסטרליה בקטג' שלך בטוח יהיה קטן יותר מאשר ההבדל בין מישהו עם סקוואט של מוט ריק (כמו שאמרו פה) לסקוואט של 220 ק"ג.

זה כמו שלא ישלחו אף אחד לשום תחרות באומנות לחימה/וויטליפטינג/גולף/טניס וכו' אם אין לוי רמה מספקת, אין דבר כזה להתחרות כשהוא יודע שאין לו מה לתת אלה סתם בשביל הניסיון... ואם יש עוד מעט סוגי ספורט שכן אפשר כמו בפאוורליפטינג זה כי זה מחתרתי באותה המידה.

אגב, אתם חייבים ללמוד הבנת הנקרא, אף פעם לא אמרתי שצריך "להבטיח" מקום על הפודיום בשביל ללכת להתחרות, אמרתי שצריך לדעת שאפשר לתת פייט.

לתת פייט מול מי? מקום ראשון או אחרון?

יש הבדל אם אתה פצוע או בתקופה לא טובה וכו'. את זה אני כמובן יכול להבין.

אבל ליפטר רציני יודע אם הוא מתחרה 3-4 חודשים לפחות לפני התחרות אם לא יותר. ככה שמול מי הוא מתחרה אין שיקול בהחלטה שלו אם להתחרות כי היא מתבצעת מראש וכל התכנית אימונים תזונה וכו' - מתבצעת לפי זה.

אפרופו תחרות איפה אני יכול לקבל מידע על תחרויות קרובות בדרום? אני רוצה להתחרות בדדליפט בשביל החוויה...

אפרופו תחרות איפה אני יכול לקבל מידע על תחרויות קרובות בדרום? אני רוצה להתחרות בדדליפט בשביל החוויה...
יש ביולי ובדצמבר ועד כמה שאני יודע התחרויות בפתח תקווה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית