הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Madcow

• פותח/ת השרשור Muzi
  • פורסם בתאריך

Muzi

משתמש פעיל
495
66
נק' מוניטין:
160
495
66
יש לי עוד קצת זמן לזה אבל עוד בערך 5 שבועות אני מתכנן לעשות חיטוב עם הלינארית,אבל יש כמה דברים שהייתי רוצה איךשהו להוסיף לה... בעקרון שני דברים.
1.פאוורקלין בלי להוריד את הדדליפט, יש לזה מקום בתוכנית? אולי לעשות פאוורקלין+פרונט סקוואט במקום הסקוואט הקל? נשמע רעיון סבבה?
2.הייתי רוצה טיפה יותר עבודה על הפרס,יהיה אולי אפשר לעשות שבוע שבועיים באמצע כזה שבמקום הבנצ אני אשים פרס?
תודה רבה מראש למי שיענה.

קודם כל אני אפנה את איש הלינארית שאני כל כך מכבד, @stitch למקרה שתהיה לו תגובה יותר טובה משלי בעניין
בנוגע לשאלות
1. ההמלצה האישית שלי היא לא לבצע פווארקלין אם אין לך מאמן שיכול ללמד אותך את התנועה. הסיבה לכך היא כי התרגיל מאוד מאוד מורכב ונורא מסובך ללמוד אותו לבד דרך האינטרנט וגם לתקן לאחר קבלת ביקורות על סרטונים. וחוץ מזה, הרבה חכמים לפני אמרו שאם אתה לא משקולן עדיף לך פשוט להחליף אותו. בנוגע לאופציות שהצעת, אל תחפש להוסיף נפח ללינארית. הנפח בה הוא אידיאלי לחיטוב ואפילו במקרים מסוימים אפשר להוריד קצת. לא הייתי דוחף פרונט סקוואט ללינארית והייתי משאיר את הסקוואט הקל כמו שהוא, ולא משנה באימון B שום דבר כי בעיקרון אימון B פשוט לא נועד להיות קשה כי באימון C אתה אמור לשבור שיאים. אז בקיצור, אל תגע בתוכנית.
2. אתה לא צריך יותר עבודה על פרס. גם אם קיים פיגור כלשהו, חיטוב בלינארית זה ממש לא הזמן לסדר את זה. תעשה את הלינארית כפי שהיא.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני אפנה את איש הלינארית שאני כל כך מכבד, @stitch למקרה שתהיה לו תגובה יותר טובה משלי בעניין
בנוגע לשאלות
1. ההמלצה האישית שלי היא לא לבצע פווארקלין אם אין לך מאמן שיכול ללמד אותך את התנועה. הסיבה לכך היא כי התרגיל מאוד מאוד מורכב ונורא מסובך ללמוד אותו לבד דרך האינטרנט וגם לתקן לאחר קבלת ביקורות על סרטונים. וחוץ מזה, הרבה חכמים לפני אמרו שאם אתה לא משקולן עדיף לך פשוט להחליף אותו. בנוגע לאופציות שהצעת, אל תחפש להוסיף נפח ללינארית. הנפח בה הוא אידיאלי לחיטוב ואפילו במקרים מסוימים אפשר להוריד קצת. לא הייתי דוחף פרונט סקוואט ללינארית והייתי משאיר את הסקוואט הקל כמו שהוא, ולא משנה באימון B שום דבר כי בעיקרון אימון B פשוט לא נועד להיות קשה כי באימון C אתה אמור לשבור שיאים. אז בקיצור, אל תגע בתוכנית.
2. אתה לא צריך יותר עבודה על פרס. גם אם קיים פיגור כלשהו, חיטוב בלינארית זה ממש לא הזמן לסדר את זה. תעשה את הלינארית כפי שהיא.
הצלחתי ללמוד פאוורקלין לבד לא רע,אפילו מייק רוזנר אמר שהפאוורקלין שלי די סבבה,ואני ממש אוהב את התרגיל,הוא ממש ממש כיפי לי,ואחת מהסיבות היותר חשובות שלי באימונים זה להנות,עכשיו אומנם אני לא ברמה הזאת,אבל ראיתי לדוגמה שמייק רוזנר משתמש בזה כתרגיל התאוששות לרגליים,זה לא יכול לעבוד דומה בלינארית? ואולי לא הייתי ברור אבל כשאמרתי פאוורקלין ופרונט סקוואט התכוונתי כביכול כתרגיל אחד,להרים את המוט לRACK POSITION ואז לרדת לסקוואט,נגיד כמה סטים של 2 חזרות,אתה לא חושב שזה יהיה סבבה?
ואם ממש אין סיכוי לזה,יש לך אולי תוכנית להמליץ לי שאני כן אוכל לשלב את שני הדברים האלה?

הצלחתי ללמוד פאוורקלין לבד לא רע,אפילו מייק רוזנר אמר שהפאוורקלין שלי די סבבה,ואני ממש אוהב את התרגיל,הוא ממש ממש כיפי לי,ואחת מהסיבות היותר חשובות שלי באימונים זה להנות,עכשיו אומנם אני לא ברמה הזאת,אבל ראיתי לדוגמה שמייק רוזנר משתמש בזה כתרגיל התאוששות לרגליים,זה לא יכול לעבוד דומה בלינארית? ואולי לא הייתי ברור אבל כשאמרתי פאוורקלין ופרונט סקוואט התכוונתי כביכול כתרגיל אחד,להרים את המוט לRACK POSITION ואז לרדת לסקוואט,נגיד כמה סטים של 2 חזרות,אתה לא חושב שזה יהיה סבבה?
ואם ממש אין סיכוי לזה,יש לך אולי תוכנית להמליץ לי שאני כן אוכל לשלב את שני הדברים האלה?
@MikeRozner אשמח אם תגיב את דעתך בעניין.
לדעתי, מבחינת הלינארית, אם אתה לא מבצע קלין עם משקל עבודה גדול מדי אתה יכול לזרוק אותו במקום הסקוואט התאוששות באימון B, אם אתה מתייחס אל זה כ"תרגיל לנשמה" ולא מבצע עבודה שתפגע לך בשבירת השיאים של יום חמישי.
לגבי תוספת פרונט סקוואט בסוף התנועה, לא ראיתי אף אחד עושה משהו כזה אז אני לא יודע להגיד לך בוודאות, אבל מבחינה תיאורטית הייתי מוותר על עבודה מיותרת על מנת שתתאושש כמו שצריך לקראת שבירת השיאים של יום חמישי.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, מבחינת הלינארית, אם אתה לא מבצע קלין עם משקל עבודה גדול מדי אתה יכול לזרוק אותו במקום הסקוואט התאוששות באימון B, אם אתה מתייחס אל זה כ"תרגיל לנשמה" ולא מבצע עבודה שתפגע לך בשבירת השיאים של יום חמישי.
לגבי תוספת פרונט סקוואט בסוף התנועה, לא ראיתי אף אחד עושה משהו כזה אז אני לא יודע להגיד לך בוודאות, אבל מבחינה תיאורטית הייתי מוותר על עבודה מיותרת על מנת שתתאושש כמו שצריך לקראת שבירת השיאים של יום חמישי.
הפרונט סקוואט הוא במטרה שכאילו לא יצא שאני לא עושה תנועה של סקוואט באותו יום.. אם הפאוורקלין מספיק אז אין לי בעיה. ותגיד איזה תרגילי עזר היית ממליץ להוסיף? אם בכלל,וגם איזו חתירה עדיפה? BOR או PENDELAY?

הפרונט סקוואט הוא במטרה שכאילו לא יצא שאני לא עושה תנועה של סקוואט באותו יום.. אם הפאוורקלין מספיק אז אין לי בעיה. ותגיד איזה תרגילי עזר היית ממליץ להוסיף? אם בכלל,וגם איזו חתירה עדיפה? BOR או PENDELAY?
אל תוסיף תרגילי עזר. במיוחד לא בחיטוב. ותבצע PENDLEY ROW

אפשר הסבר קטן למה עדיף פנדליי?
אין לי תשובה מפורטת לתת לך מבחינת ניתוח תנועתי, אולי אם ל @Beast and cheat יהיה קצת זמן פנוי הוא יוכל להסביר לך כמו שצריך את ההבדלים בין החתירות. בכל מקרה, יש מאמר שהתבסס על סרטון של פנדליי (מתנצל שלא יצא לי לראות את הסרטון אבל קראתי את המאמר).
וזה מה שרשום בסופו
Bodybuilders and fitness-minded individuals use the regular barbell row to increase the strength, endurance or muscle size in their backs. Weightlifters use the Pendlay row to increase the strength and power of their back muscles.
http://www.livestrong.com/article/542694-the-differences-between-pendlay-rows-barbell-rows/

עוד מאמר בנוגע לROWS שהתבסס על הסרטון של פנדליי הסביר את הפאק של BOR בצורה ממש יפה
The main problem with conventional barbell rows is the fact that people almost feel obligated to cheat. Seeing a properly performed barbell row is rarer than seeing a proper deadlift and squat. Whenever somebody is doing barbell rows at one point they turn the exercise into air-humps. The range of motion is cut to a minimum so that more weight can be lifted. The result is a jerky motion and poor range of motion. For the most part if you are doing barbell rows in a similar fashion, you’re wasting your time.
http://nattyornot.com/pendlay-rows-vs-conventional-barbell-rows/

אני חושב שזה מספיק לבינתיים

• פותח/ת השרשור
אין לי תשובה מפורטת לתת לך מבחינת ניתוח תנועתי, אולי אם ל @Beast and cheat יהיה קצת זמן פנוי הוא יוכל להסביר לך כמו שצריך את ההבדלים בין החתירות. בכל מקרה, יש מאמר שהתבסס על סרטון של פנדליי (מתנצל שלא יצא לי לראות את הסרטון אבל קראתי את המאמר).
וזה מה שרשום בסופו

http://www.livestrong.com/article/542694-the-differences-between-pendlay-rows-barbell-rows/

עוד מאמר בנוגע לROWS שהתבסס על הסרטון של פנדליי הסביר את הפאק של BOR בצורה ממש יפה

http://nattyornot.com/pendlay-rows-vs-conventional-barbell-rows/

אני חושב שזה מספיק לבינתיים
גם אני חחח תודה רבה

בנוגע לשאלות
אין מה לתקן את @Tank 😘

1. בחיטוב אין שום צורך להוסיף שום נפח, שום דבר טוב לא יוצא מזה.
2. כמובן שפנדלי, BOR זה פנדליי. חתירה עושים מהרצפה. אנחנו לא בילדרים. תקרא את המאמר בפורטל.
3. פאוור קלין במקום סקוואט התאוששות זה דווקא רעיון מפתיע, נשמע דווקא לא רע בכלל - השאלה היא אם העבודה של הטרפזים בתרגיל הזה לא תפריע לך לעשות פרס ודדליפט אחריו.

• פותח/ת השרשור
אין מה לתקן את @Tank 😘

1. בחיטוב אין שום צורך להוסיף שום נפח, שום דבר טוב לא יוצא מזה.
2. כמובן שפנדלי, BOR זה פנדליי. חתירה עושים מהרצפה. אנחנו לא בילדרים. תקרא את המאמר בפורטל.
3. פאוור קלין במקום סקוואט התאוששות זה דווקא רעיון מפתיע, נשמע דווקא לא רע בכלל - השאלה היא אם העבודה של הטרפזים בתרגיל הזה לא תפריע לך לעשות פרס ודדליפט אחריו.
שאלה טובה,אבל אני לא בטוח שזה יפריע לי,ואולי אפשר לעשות גם פרס לפני הפאוורקלין,ואז הפאוורקלין גם תיתן לי חימום טוב לדדליפט,מה אתה אומר? אני חושב שאני פשוט אנסה ככה כשאני אתחיל ואם אני אראה שזה ממש מפריע ,אז אני אעבור לסקוואט כמו שכתוב בתוכנית.

אקרא ואגיב בלילה

בקיצור - אפשר בהחלט להכניס באימון התאוששות פאוורקלין ואפשר גם פאוורקלין עם ירידה לפרונט סקווט, אלו בכל זאת משקלים באופן יחסי קלים, מה האלטרנטיבה המקורית?

בקיצור - אפשר בהחלט להכניס באימון התאוששות פאוורקלין ואפשר גם פאוורקלין עם ירידה לפרונט סקווט, אלו בכל זאת משקלים באופן יחסי קלים, מה האלטרנטיבה המקורית?
האלטרנטיבה המקורית בלינארית באימון B היא סקוואט קל ל4 סטים של 5 חזרות, כשהמשקל בפירמידה והמשקל בסט האחרון הוא כ60-70% ממשקלי העבודה הרגילים למיטב זכרוני

האלטרנטיבה המקורית בלינארית באימון B היא סקוואט קל ל4 סטים של 5 חזרות, כשהמשקל בפירמידה והמשקל בסט האחרון הוא כ60-70% ממשקלי העבודה הרגילים למיטב זכרוני
אז בכלל אין בעיה

יהיה עדיף עם פרונט סקוואט או בלי? וכמה על כמה לעבוד לדעתך?
אתה מכיר את עצמך,
גם שלושה סטים של 2 פאוורקלין ו2 פרונט סקווט זה בסדר.
המשקל מוגבל על ידי בפאוורקלין, אתה יכול לעבוד כמעט מקסימלי שם ועדיין אין בעיה.

• פותח/ת השרשור
אתה מכיר את עצמך,
גם שלושה סטים של 2 פאוורקלין ו2 פרונט סקווט זה בסדר.
המשקל מוגבל על ידי בפאוורקלין, אתה יכול לעבוד כמעט מקסימלי שם ועדיין אין בעיה.
אוקיי,סבבה תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית