הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תרגילי הבסיס

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
משהו שיצא לי לחשוב עליו הרבה לאחרונה..
מבנה גוף בקשר להרמת משקל מסויים בתרגילי הבסיס..
למשל בדדליפט ידיים ארוכות יותר - משקל כבד יותר (נעילה נמוכה יותר)
או בנץ' פרס ידיים קצרות יותר - משקל כבד יותר (טווח תנועה קטן יותר גם כן)
אז השאלה האם זה באמת משנה?
כי זה מוזר.. למשל אצלי הידיים והרגליים נורא ארוכות
ואני בקושי לוחץ 50~ כשאני יכול טכנית להרים 100~ בטכניקה טובה (הצלחתי גם 115 אבל בטכניקה זוועה, אז זה לא נחשב)
זה באמת משפיע או שסתם הסקתי מסקנות? עד כמה זה משפיע?
דיון מהנה! 🙄

לא הבנתי את הדוגמא שלך אבל בכל מקרה ברור שלמבנה גוף יש השפעה על הפוטנציאל שלך וכמה יהיה לך יותר קל להתקדם בתרגיל כזה או אחר
ככה בדרך כלל לדוגמא מי שחזק מאוד בדדליפט יהיה יחסית חלש בלחיצות, יש אנשים שהסקוואט שלהם חזק מהדדליפט ויש כאלה שהפוך וכו
מצד שני זה לא מאוד רלוונטי כשאתה לוחץ 50 כי אתה כל כך רחוק ממיצוי הפוטנציאל אז אתה עדיין אמור להתקדם מהר

ואם כבר - כשמדברים על אורך ידיים בדדליפט זה צריך להיות ביחס לטורסו

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את הדוגמא שלך אבל בכל מקרה ברור שלמבנה גוף יש השפעה על הפוטנציאל שלך וכמה יהיה לך יותר קל להתקדם בתרגיל כזה או אחר
ככה בדרך כלל לדוגמא מי שחזק מאוד בדדליפט יהיה יחסית חלש בלחיצות, יש אנשים שהסקוואט שלהם חזק מהדדליפט ויש כאלה שהפוך וכו
מצד שני זה לא מאוד רלוונטי כשאתה לוחץ 50 כי אתה כל כך רחוק ממיצוי הפוטנציאל אז אתה עדיין אמור להתקדם מהר

ואם כבר - כשמדברים על אורך ידיים בדדליפט זה צריך להיות ביחס לטורסו
כן, זה ביחס לטורסו ולגוף בכללי.
בלי שום קשר, אין לי ספק שיש לי עוד המון להתקדם בלחיצות, פשוט זה סתם משהו שעלה לי לראש..

ואני בקושי לוחץ 50~ כשאני יכול טכנית להרים 100~ בטכניקה טובה (הצלחתי גם 115 אבל בטכניקה זוועה, אז זה לא נחשב)
לא ממש הבנתי את המשפט הזה, אם הצלחת 115 בטכניקה גרועה והחלטת שאתה יכול 100 בטכניקה טובה אז למה אתה מרים רק 50 ולא 100?

• פותח/ת השרשור
לא ממש הבנתי את המשפט הזה, אם הצלחת 115 בטכניקה גרועה והחלטת שאתה יכול 100 בטכניקה טובה אז למה אתה מרים רק 50 ולא 100?
יש הבדל בין ללחוץ לבין להרים 😳
בללחוץ - בנץ' פרס. להרים - דדליפט.
זאת הייתה הכוונה חחח:sarcastic:

יש הבדל בין ללחוץ לבין להרים 😳
בללחוץ - בנץ' פרס. להרים - דדליפט.
זאת הייתה הכוונה חחח:sarcastic:
אהא אני גם לא הבנתי את זה ככה..אתה נכנס פה לשאלה אחרת
זה כבר לא קשור למבנה גוף זה קשור למעורבות של שרירים בכל אחד מהתרגילים
מן הסתם שכל מתאמן שמתאמן בצורה מאוזנת (ולא עושה בנצ' 6 פעמים בשבוע אבל כששואלים אותו מה זה דדליפט אין לו מושג) אמור להיות עם דדליפט חזק הרבה יותר מהבנצ'

• פותח/ת השרשור
חחח הנקודה היחידה שלי הייתה לדעת אם יש קשר בין מבנה גוף לבין רטיו בין תרגילים שונים

חחח הנקודה היחידה שלי הייתה לדעת אם יש קשר בין מבנה גוף לבין רטיו בין תרגילים שונים
כן
ידיים קצרות עוזרות במתח, ידיים ארוכות ביחס לרגליים עוזרות בדדליפט, רגליים קצרות עוזרות בסקוואט

לי יש ידיים ארוכות ואני נורא חזק בדדליפט אבל על הפנים בבנץ'

אל תשכח שיש גם את יחס הירך לטורסו

• פותח/ת השרשור
לי יש ידיים ארוכות ואני נורא חזק בדדליפט אבל על הפנים בבנץ'

אל תשכח שיש גם את יחס הירך לטורסו
אפשר להגיד את אותי הדבר עליי.. והידיים והרגליים שלי בהשוואה לטורסו ממש אבל ממש ארוכים

אבל איך היחס בין הירך לטורסו שלך?

למשל אנשים שיש להם טורסו ארוך בהשוואה לירך, אני ממליץ להם לעשות סומו דדליפט.

• פותח/ת השרשור
אבל איך היחס בין הירך לטורסו שלך?

למשל אנשים שיש להם טורסו ארוך בהשוואה לירך, אני ממליץ להם לעשות סומו דדליפט.
אין לי שמץ.. בכל מקרה EITHER THAT OR THAT אני מעדיף לנצל את הקלאסי לפני שאני חושב על לעבור לסומו

דווקא הייתי אומר הפוך, הרי בסומו הרגליים כביכול "מתקצרות"
כן אבל אנשים עם טורסו ארוך בדרך כלל הכתפיים שלהם יהיו צריכות להיות הרבה אחרי המוט כדי שיכנסו לסט אפ בלי גב עגול.
אז כשהם בסומו הגב יותר אנכי ונשמר ישר.

• פותח/ת השרשור
כן אבל אנשים עם טורסו ארוך בדרך כלל הכתפיים שלהם יהיו צריכות להיות הרבה אחרי המוט כדי שיכנסו לסט אפ בלי גב עגול.
אז כשהם בסומו הגב יותר אנכי ונשמר ישר.
איך לעזאזל אני אמור לדעת אם הטורסו שלי ארוך יותר מהרגליים או ההפך? -,-

הקטע שלא ממש הבנתי מאיפה מתחיל ונגמר הטורסו
וחוששני שגם הירך.
תמדוד מהחלק העליון של הברך עדלחלק העליון של הרגל
ולגוף העליון http://www.cgchannel.com/wp-content/uploads/2012/12/121214_Ten24Torso.jpg
מתחילת הצוואר עד למטה לא חייב להיות מדוייק אבל אם יש הבדל אתה תבחין 2-3 סנטימטר הבדל יכול לנבוע ממדידה לא נכונה וזה לא כזה קריטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית