הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כדורי שינה מומלצים

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
בכללי משתמש פעם ב.. בבונדרמין נניח בטיסה או ללילה לפני
חוץ ממלטונין ונייטול יש עוד המלצות ? :<

לשלב עם קפאין ? או המלצה למשהו אחר?
לא. ישנם בנזודיאפינים כמו קלונקס למשל שהם בעלי זמן מחצית חיים ארוך, לא מרדימים והרבה יותר מתאימים לטיפול בחרדה.
לשלב עם קפאין הוא רעיון גרוע משום שאחת מתופעות הלוואי של בנזודיאפינים עלולה להיות... השפעה הפוכה.

במידה ויש לך חרדת מבחנים.. אני ממליץ לך להתייעץ עם פסיכיאטר או רופא משפחה לגבי טיפול תרופתי ממשפחת הSSRI.
שוב תלוי בחומרת הבעיה שלך...

יש גם פרוטיאזין אנטיהיסטמין על חלק אולי יעבוד עלי חלש מאוד. דרך אגב מה אנשים פה בפורום לוקחים לבעיות שינה/עוררות יתר/חרדה בסייקלים למשך כל הסייקל אני מתכוון? עדיפות לssri בנזו או משהו אחר?

פייסל לפני השינה

צחוק צחוק, לרוב בגילינו מי שלא נרדם בלילה זה כי הוא מלא באדרינלין (לרוב אלו שהתאמנו בשעות הערב נגיד) וזאת אחלה דרך להרגע ולהרדם.

אני לא יודע, מי שקם מוקדם (נגיד 7) ולא יישן בצהריים, בשעה 22-23 כבר ירגיש את העייפות נופלת עליו ומספיק שיכנס למיטה ויעצום עניין הוא יירדם
הכל תלוי בסדר יום שלך

לאיזה מטרה אתה צריך כדור שינה? טיסה? מתקשה להרדם? חרדה?
יש המון סוגים ולא כולם יתאימו.
קח בחשבון שזה הרבה יותר גרוע מסייקל. ברגע שנכנס כדור, אתה משבש מע' שלמה של תעלות במוח והמצב לא הפיך בכזאת קלות, גם אחרי כדור אחד.
מס' תרופות שהוזכרו כאן :
LORIVAN - לא כולם מעידים שעוזר להרדם, אבל יש לו משמעות בהפגת לחצים וחרדות. כדור חלש מאד.
VABEN - מעולה לחרדות , משרה שינה, אך אינו מיועד להרדמה.
CLONEX - לא מרדים או משרה שינה. רק לחרדות והפרעות נפשיות.
MELATONIN - זה בסה"כ הורמון למי שמתקשה להרדם, מתווסף למלטונין שמשתחרר במוח (מה שכמה כוסות חלב יעשו גם כן) ו"מאותת" למח שהוא רוצה לישון.
BONDORMIN - כדור המיועד לשינה בלבד. לוקחים אותו וכעבור רבע שעה פשוט מרגישים כבדים, עייפים, מסוחררים (מקביל לכמה שוטים ארוכים של וודקה) ונרדמים מאד בקלות. זו תרופה שמסייעת בהירדמות ו"מבטלת" תנועות רגליים או תנועות בכלל במהלך הלילה (מרפה שרירים), כך שישנים שינה ללא הפרעות לילה שלם (בערך 6 עד 6.5 שעות). החיסרון הוא שקמים עם תחושת "הנגאובר" כמו שנאמר פה, כאילו שכל הלילה לא מיצית את השינה שלך ואתה קם "סחוט", כמו אחרי לילה במועדון רווי באלכוהול..
החיסרון השני והחמור יותר הוא שיש סיכוי מאד גבוה לתלות בתרופה. (שים לב, 'תלות', שלב אחד לפני 'התמכרות'.)
מאחר והתרופה פותחת תעלות סידן (אולי אני לא זוכר נכון, אבל זה לא רלוונטי), הגוף אחרי פעם אחת בלבד כבר 'מתרגל' ומחכה ללילה הבא שזה יקרה שוב. לכן אחרי תקופה מאד קצרה (שבועיים עד 4) התרופה כבר לא תשפיע.
יש גם את ZODORM שהיא הרבה יותר "רעה". עוזרת לניצולי שואה להרדם (שתבין את סדר הגודל). מותר לתת ממנה רק אחד בלילה, בניגוד לבונדורמין שאפשר לתת ממנו גם 6 ו7..

אני מצטער שזה יצא חופר (כמו תמיד אצלי) אבל אני צריך שתבין שאתה מתעסק בתרופה מאד מסוכנת שלא תמיד יש דרך חזרה ממנה.
תרופה שלא סתם דורשת מרשם רופא, ולא כל רופא רושם אותה, בטח לא למי שבן פחות מ50.

מסכימה עם כל מילה 100% .
לקחתי בונדורמין מגיל 18 בערך עד לפני שנתיים (23) ולהפסיק עם זה זה היה אחד הדברים הקשים..כאבי ראש מטורפים חולשה ונדודי שינה עוד יותר קשים ..
בשלב מסויים אם תיקח בונדורמין ( בדרך כלל מתחילים בחצי כדור) תראה שזה כבר לא משפיע , ותצטרך כל הזמן להגדיל את המינון.. ולהירדם בלי זה יהיה עוד יותר קשה ממה שעכשיו.
לפני שנתיים ככה הזמנתי מלטונין , זה ממש לא משפיע כמו בונדורמין ואולי יש לי שינה של 6 שעות כמו שכתבת שזה לא רציף ולא מצליחה להעלות, אבל מרגישים הרבה יותר טוב משינה רציפה של 8+ שעות עם בונודמין(למרות שזה השפיע עליי מעולה בלי הקטע עם הסטלה אחרי כמו שכתבו פה) , ואין את התופעות לוואי בלי הכדור\להגדיל מינון\התמכרות ..
לדעתי תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה להתחיל עם זה

מסכימה עם כל מילה 100% .
לקחתי בונדורמין מגיל 18 בערך עד לפני שנתיים (23) ולהפסיק עם זה זה היה אחד הדברים הקשים..כאבי ראש מטורפים חולשה ונדודי שינה עוד יותר קשים ..
בשלב מסויים אם תיקח בונדורמין ( בדרך כלל מתחילים בחצי כדור) תראה שזה כבר לא משפיע , ותצטרך כל הזמן להגדיל את המינון.. ולהירדם בלי זה יהיה עוד יותר קשה ממה שעכשיו.
לפני שנתיים ככה הזמנתי מלטונין , זה ממש לא משפיע כמו בונדורמין ואולי יש לי שינה של 6 שעות כמו שכתבת שזה לא רציף ולא מצליחה להעלות, אבל מרגישים הרבה יותר טוב משינה רציפה של 8+ שעות עם בונודמין(למרות שזה השפיע עליי מעולה בלי הקטע עם הסטלה אחרי כמו שכתבו פה) , ואין את התופעות לוואי בלי הכדור\להגדיל מינון\התמכרות ..
לדעתי תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה להתחיל עם זה

אני לא מדבר על שימוש כדרך קבע...
אני מדבר על שימוש חד פעמי(כמובן עם שני ניסיונות קודם לראות איך זה משפיע)

יש גם פרוטיאזין אנטיהיסטמין על חלק אולי יעבוד עלי חלש מאוד. דרך אגב מה אנשים פה בפורום לוקחים לבעיות שינה/עוררות יתר/חרדה בסייקלים למשך כל הסייקל אני מתכוון? עדיפות לssri בנזו או משהו אחר?
למי שיש חרדות מסייקלים עדיף שלא ייגע בחומרים.
לאלה שכבר עושים שימוש ב-ssri יש לבחון טרם הסייקל את התגובה הבין-תרופתית עם טמוקסיפן שהופך תחת שימוש בחלקם לבלתי יעיל.

לדעתי אתה מעט מבלבל בין מונחים. לחץ לפני מבחן הוא חד-משמעית חרדה לכל דבר ועניין ובנזודיאפינים משמשים למטרה זאת כטיפול מיינסטרים בתסמיני החרדה. ואבן, דווקא עקב פעולתו הקצרה מתאים פחות לטיפול בחרדה והרבה יותר לנדודי שינה. נהיגה תחת ואבן עלולה להתברר כטעות חמורה עקב יכולת השריית השינה המעולה שלו. זה שימושו העיקרי.
בונדרמין היא המלצתי הראשונה משום שמדובר במשרה השינה הנפוץ ביותר כיום. סביר שתוך פניה לרופא המשפחה בבקשה לעזר שינה ירשם בונדרמין.
תום, לדעתי אתה תותח, אך בנושא הזה אני מאשר לך בוודאות שאתה טועה. לא רק מניסיון אישי.
ואבן נוגד חרדה. אולי זה מוביל למסייע להרדם, אך ההתוויה שלו אינו משרה שינה או מרדים. אלא נוגד חרדה.
רק בונדורמין, זודורם, אסיול, היפנודורם (לא בשיווק), ו- נומבון מרדימים, או משרים שינה.
ואם כבר, למה שלא יקח קסאנאגיס 0.5? יותר קצר מואבן.. ועושה אותה פעולה..

אני יכול להעיד שואבן מנסיון אישי עזר לי להירדם כמה פעמים, אך בלילה אחד בו היו לי נדודי שינה.. גם הוא לא עזר.

תום, לדעתי אתה תותח, אך בנושא הזה אני מאשר לך בוודאות שאתה טועה. לא רק מניסיון אישי.
ואבן נוגד חרדה. אולי זה מוביל למסייע להרדם, אך ההתוויה שלו אינו משרה שינה או מרדים. אלא נוגד חרדה.
רק בונדורמין, זודורם, אסיול, היפנודורם (לא בשיווק), ו- נומבון מרדימים, או משרים שינה.
ואם כבר, למה שלא יקח קסאנאגיס 0.5? יותר קצר מואבן.. ועושה אותה פעולה..
תודה.
וואבן כהתוויה הוא נוגד חרדה מרדים. הוא לא יתאים כמעט כנוגד חרדה עקב זמן מחצעת החיים הקצר שלו והעובדה שהוא מרדים ולכן משמש דווקא כיזר לנדודי שינה הנובעים ממתח וחרדה. ישנם בנזודיאפינים שאינם מרדימים והשפעתם בינונית או ארוכת טווח ולכן יתאימו יותר לטיפול בחרדה.

למי שיש חרדות מסייקלים עדיף שלא ייגע בחומרים.
לאלה שכבר עושים שימוש ב-ssri יש לבחון טרם הסייקל את התגובה הבין-תרופתית עם טמוקסיפן שהופך תחת שימוש בחלקם לבלתי יעיל.
אני לא מדבר על חרדות מסייקלים.....אלא בתוך הסייקל....דבר שיכול לקרות להרבה על חומרים. ומי שמשתמש בבנזודיאזפינים לשינה עושה טעות חמורה. אין להם שום ערך לאינסומניה. ובטווח הארוך יכולים לעשות את המצב יותר גרוע

בתור אחד שמתאמן בשעות המאוחרות של הערב ולפעמים מסיים רק ב10 בלילה וזה עוד אחרי שלקחתי מנה כפולה של pre workout
יש לי לילות שלוקח לי זמן להרדם, אז לפני השינה אני יוצא למרפסת ומדליק ג'וינט קטן ומשם אני ישר למיטה עם חיוך וחלומות טובים !!! תוך שניה אני נרדם

עדיף מכל הכדורים האלה

אני לא מדבר על חרדות מסייקלים.....אלא בתוך הסייקל....דבר שיכול לקרות להרבה על חומרים. ומי שמשתמש בבנזודיאזפינים לשינה עושה טעות חמורה. אין להם שום ערך לאינסומניה. ובטווח הארוך יכולים לעשות את המצב יותר גרוע
בנזודיאפינים כמעט בכל המקרים מהווים טיפול נקודתי. תרופות SSRI מתאימות לטיפול בדיכאון ולעיתים גם יועילו לחרדות.
שימוש בבנזודיאפינים כואבן או לוריבן לצורך השריית שינה בקרב אלה שנדודי השינה נגרמים עבורם כתוצאה מתופעה חרדתית, זמנית ככל שתהיה, נפוצה מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית