נק' מוניטין:
183
- 444
- 69
בכללי משתמש פעם ב.. בבונדרמין נניח בטיסה או ללילה לפני
חוץ ממלטונין ונייטול יש עוד המלצות ? :<
חוץ ממלטונין ונייטול יש עוד המלצות ? :<
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא. ישנם בנזודיאפינים כמו קלונקס למשל שהם בעלי זמן מחצית חיים ארוך, לא מרדימים והרבה יותר מתאימים לטיפול בחרדה.לשלב עם קפאין ? או המלצה למשהו אחר?
פייסל לפני השינה
לאיזה מטרה אתה צריך כדור שינה? טיסה? מתקשה להרדם? חרדה?
יש המון סוגים ולא כולם יתאימו.
קח בחשבון שזה הרבה יותר גרוע מסייקל. ברגע שנכנס כדור, אתה משבש מע' שלמה של תעלות במוח והמצב לא הפיך בכזאת קלות, גם אחרי כדור אחד.
מס' תרופות שהוזכרו כאן :
LORIVAN - לא כולם מעידים שעוזר להרדם, אבל יש לו משמעות בהפגת לחצים וחרדות. כדור חלש מאד.
VABEN - מעולה לחרדות , משרה שינה, אך אינו מיועד להרדמה.
CLONEX - לא מרדים או משרה שינה. רק לחרדות והפרעות נפשיות.
MELATONIN - זה בסה"כ הורמון למי שמתקשה להרדם, מתווסף למלטונין שמשתחרר במוח (מה שכמה כוסות חלב יעשו גם כן) ו"מאותת" למח שהוא רוצה לישון.
BONDORMIN - כדור המיועד לשינה בלבד. לוקחים אותו וכעבור רבע שעה פשוט מרגישים כבדים, עייפים, מסוחררים (מקביל לכמה שוטים ארוכים של וודקה) ונרדמים מאד בקלות. זו תרופה שמסייעת בהירדמות ו"מבטלת" תנועות רגליים או תנועות בכלל במהלך הלילה (מרפה שרירים), כך שישנים שינה ללא הפרעות לילה שלם (בערך 6 עד 6.5 שעות). החיסרון הוא שקמים עם תחושת "הנגאובר" כמו שנאמר פה, כאילו שכל הלילה לא מיצית את השינה שלך ואתה קם "סחוט", כמו אחרי לילה במועדון רווי באלכוהול..
החיסרון השני והחמור יותר הוא שיש סיכוי מאד גבוה לתלות בתרופה. (שים לב, 'תלות', שלב אחד לפני 'התמכרות'.)
מאחר והתרופה פותחת תעלות סידן (אולי אני לא זוכר נכון, אבל זה לא רלוונטי), הגוף אחרי פעם אחת בלבד כבר 'מתרגל' ומחכה ללילה הבא שזה יקרה שוב. לכן אחרי תקופה מאד קצרה (שבועיים עד 4) התרופה כבר לא תשפיע.
יש גם את ZODORM שהיא הרבה יותר "רעה". עוזרת לניצולי שואה להרדם (שתבין את סדר הגודל). מותר לתת ממנה רק אחד בלילה, בניגוד לבונדורמין שאפשר לתת ממנו גם 6 ו7..
אני מצטער שזה יצא חופר (כמו תמיד אצלי) אבל אני צריך שתבין שאתה מתעסק בתרופה מאד מסוכנת שלא תמיד יש דרך חזרה ממנה.
תרופה שלא סתם דורשת מרשם רופא, ולא כל רופא רושם אותה, בטח לא למי שבן פחות מ50.
מסכימה עם כל מילה 100% .
לקחתי בונדורמין מגיל 18 בערך עד לפני שנתיים (23) ולהפסיק עם זה זה היה אחד הדברים הקשים..כאבי ראש מטורפים חולשה ונדודי שינה עוד יותר קשים ..
בשלב מסויים אם תיקח בונדורמין ( בדרך כלל מתחילים בחצי כדור) תראה שזה כבר לא משפיע , ותצטרך כל הזמן להגדיל את המינון.. ולהירדם בלי זה יהיה עוד יותר קשה ממה שעכשיו.
לפני שנתיים ככה הזמנתי מלטונין , זה ממש לא משפיע כמו בונדורמין ואולי יש לי שינה של 6 שעות כמו שכתבת שזה לא רציף ולא מצליחה להעלות, אבל מרגישים הרבה יותר טוב משינה רציפה של 8+ שעות עם בונודמין(למרות שזה השפיע עליי מעולה בלי הקטע עם הסטלה אחרי כמו שכתבו פה) , ואין את התופעות לוואי בלי הכדור\להגדיל מינון\התמכרות ..
לדעתי תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה להתחיל עם זה
למי שיש חרדות מסייקלים עדיף שלא ייגע בחומרים.יש גם פרוטיאזין אנטיהיסטמין על חלק אולי יעבוד עלי חלש מאוד. דרך אגב מה אנשים פה בפורום לוקחים לבעיות שינה/עוררות יתר/חרדה בסייקלים למשך כל הסייקל אני מתכוון? עדיפות לssri בנזו או משהו אחר?
תום, לדעתי אתה תותח, אך בנושא הזה אני מאשר לך בוודאות שאתה טועה. לא רק מניסיון אישי.לדעתי אתה מעט מבלבל בין מונחים. לחץ לפני מבחן הוא חד-משמעית חרדה לכל דבר ועניין ובנזודיאפינים משמשים למטרה זאת כטיפול מיינסטרים בתסמיני החרדה. ואבן, דווקא עקב פעולתו הקצרה מתאים פחות לטיפול בחרדה והרבה יותר לנדודי שינה. נהיגה תחת ואבן עלולה להתברר כטעות חמורה עקב יכולת השריית השינה המעולה שלו. זה שימושו העיקרי.
בונדרמין היא המלצתי הראשונה משום שמדובר במשרה השינה הנפוץ ביותר כיום. סביר שתוך פניה לרופא המשפחה בבקשה לעזר שינה ירשם בונדרמין.
תודה.תום, לדעתי אתה תותח, אך בנושא הזה אני מאשר לך בוודאות שאתה טועה. לא רק מניסיון אישי.
ואבן נוגד חרדה. אולי זה מוביל למסייע להרדם, אך ההתוויה שלו אינו משרה שינה או מרדים. אלא נוגד חרדה.
רק בונדורמין, זודורם, אסיול, היפנודורם (לא בשיווק), ו- נומבון מרדימים, או משרים שינה.
ואם כבר, למה שלא יקח קסאנאגיס 0.5? יותר קצר מואבן.. ועושה אותה פעולה..
אני לא מדבר על חרדות מסייקלים.....אלא בתוך הסייקל....דבר שיכול לקרות להרבה על חומרים. ומי שמשתמש בבנזודיאזפינים לשינה עושה טעות חמורה. אין להם שום ערך לאינסומניה. ובטווח הארוך יכולים לעשות את המצב יותר גרועלמי שיש חרדות מסייקלים עדיף שלא ייגע בחומרים.
לאלה שכבר עושים שימוש ב-ssri יש לבחון טרם הסייקל את התגובה הבין-תרופתית עם טמוקסיפן שהופך תחת שימוש בחלקם לבלתי יעיל.
בנזודיאפינים כמעט בכל המקרים מהווים טיפול נקודתי. תרופות SSRI מתאימות לטיפול בדיכאון ולעיתים גם יועילו לחרדות.אני לא מדבר על חרדות מסייקלים.....אלא בתוך הסייקל....דבר שיכול לקרות להרבה על חומרים. ומי שמשתמש בבנזודיאזפינים לשינה עושה טעות חמורה. אין להם שום ערך לאינסומניה. ובטווח הארוך יכולים לעשות את המצב יותר גרוע