הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הניתוק בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
עד עכשיו כל פעם שנכשלתי בדדליפט הבעיה הייתה הניתוק או לא שהצלחתי לנתק מהרצפה בכלל או שהצלחתי לנתק כמה סמ מהריצפה אבל זה היה לאט מידי ככה שלא יכלתי להמשיך משם.
מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הניתוק? משהו שקשור בטכניקה? תרגילי עזר מסוימים?

• פותח/ת השרשור
או שהמשקל כבד מדי או שאתה לא יודע למשוך. במשקלי עבודה שלך אין מה להתעסק בתרגילי עזר.
כשהעלתי סרטונים לפורום אמרו לי שהטכניקה טובה. כנראה שהמשקל כבד מידי אבל בכל פעם שנכשלתי אני בטוח שאם הייתי מצליח לנתק את המוט במהירות סבירה אז הייתי מצליח את החזרות. מה רע בתרגילי עזר? וגם אם לא תרגילי עזר אז אולי אני יכול לשנות קצת את הטכניקה ככה שיהיה יתרון מכני מסוים בניתוק כמו למשל להצר/ להרחיב את העמידה להגביה/ להנמיך את גובה האגן.

המשקל לא גבוה אבל זה באמת משנה?
לפי דעתי החולשה בניתוק זה מה שמונע ממני להתקדם.
לכן אם תתחזק באופן כללי אז הניתוק עצמו גם כן יתחזק.
תמיד אתה תוגבל ע''י החולייה החלשה, נגיד ואתה תמצא תרגיל עזר שיעשה פלאים לניתוק שלך, והניתוק כבר לא יגביל אותך, מה אז? אתה תתקע בנקודה אחרת ע''י גורם מגביל אחר, ומה אז? תוסיף תרגיל עזר לאותה נקודה חדשה? אתה מבין לאן אני חותר?
אני גם חושב שמיותר להכניס עבודת עזר.
אני לדוגמא גם תמיד נכשל בתחתית/ניתוק (חוץ מתקופה שהאחיזה הגבילה אותי), ניסיתי המון תרגילי עזר, ובסופו של דבר חזרתי לעשות דדליפט רגיל (בנפח קצת יותר גבוה) והופ חזרתי להתקדם.

הערה-במקרה והאחיזה היא גורם מגביל, אני דווקא כן ממליץ לחזק את האחיזה בעבודת עזר.

• פותח/ת השרשור
לכן אם תתחזק באופן כללי אז הניתוק עצמו גם כן יתחזק.
תמיד אתה תוגבל ע''י החולייה החלשה, נגיד ואתה תמצא תרגיל עזר שיעשה פלאים לניתוק שלך, והניתוק כבר לא יגביל אותך, מה אז? אתה תתקע בנקודה אחרת ע''י גורם מגביל אחר, ומה אז? תוסיף תרגיל עזר לאותה נקודה חדשה? אתה מבין לאן אני חותר?
אני גם חושב שמיותר להכניס עבודת עזר.
אני לדוגמא גם תמיד נכשל בתחתית/ניתוק (חוץ מתקופה שהאחיזה הגבילה אותי), ניסיתי המון תרגילי עזר, ובסופו של דבר חזרתי לעשות דדליפט רגיל (בנפח קצת יותר גבוה) והופ חזרתי להתקדם.

הערה-במקרה והאחיזה היא גורם מגביל, אני דווקא כן ממליץ לחזק את האחיזה בעבודת עזר.
אבל מה עם יש באמת הבדל גדול בין הניתוק לשאר התרגיל.
לדוגמא מהרצפה אני יכול למשוך 130 קג אבל מהגבהה של כמה סמ אני יכול למשוך 155 קג.
גם במקרה הזה לא היית מצליח לחזק את הניתוק בניפרד?
וזהו לא שאני אומר שאני מפסיק לעשות דדליפט רגיל,אני פשוט עושה דדליפט רק פעם בשבוע אז חשבתי להוסיף ביום אחר בשבוע תרגיל עזר לדדליפט

שכחתי לציין שהמספרים שנתתי הם סתם דוגמא ולא המקרה האמיתי

אבל מה עם יש באמת הבדל גדול בין הניתוק לשאר התרגיל.
לדוגמא מהרצפה אני יכול למשוך 130 קג אבל מהגבהה של כמה סמ אני יכול למשוך 155 קג.
גם במקרה הזה לא היית מצליח לחזק את הניתוק בניפרד?
וזהו לא שאני אומר שאני מפסיק לעשות דדליפט רגיל,אני פשוט עושה דדליפט רק פעם בשבוע אז חשבתי להוסיף ביום אחר בשבוע תרגיל עזר לדדליפט

שכחתי לציין שהמספרים שנתתי הם סתם דוגמא ולא המקרה האמיתי
לי אישית נשמע מיותר,
אם תחזק את הדדליפט באמצעות דדליפט רגיל, הניתוק עצמו גם כן יתחזק.
אף אחד לא מבטיח לך שעבודה על הניתוק בנפרד תועיל לך לניתוק יותר ממה שדדליפט רגיל יועיל.
כמו ש @coldfire כתב, אם אתה לא מצליח לנתק את הדדליפט שלך, אתה עובד במשקל לא נכון (בתנאי שהטכניקה טובה).

אני לא מנסה לשכנע אותך, תעשה מה שאתה מרגיש לנכון,
אני רק מביע את דעתי.

• פותח/ת השרשור
לי אישית נשמע מיותר,
אם תחזק את הדדליפט באמצעות דדליפט רגיל, הניתוק עצמו גם כן יתחזק.
אף אחד לא מבטיח לך שעבודה על הניתוק בנפרד תועיל לך לניתוק יותר ממה שדדליפט רגיל יועיל.
כמו ש @coldfire כתב, אם אתה לא מצליח לנתק את הדדליפט שלך, אתה עובד במשקל לא נכון (בתנאי שהטכניקה טובה).

אני לא מנסה לשכנע אותך, תעשה מה שאתה מרגיש לנכון,
אני רק מביע את דעתי.
מה הכוונה עובד במשקל לא נכון?
אני מנסה להתקדם שבועית בדדליפט וכשאני לא מצליח להתקדם זה כי היה כשל בניתוק

אני לא יודע אם זה תקף לגביך, אבל גם לי שהייתי עושה עצימות בדדליפט המשקל היה עולה ממש לאט ולעיתים גם לא הייתי מצליח לנתק.
התחלתי לעבוד מדי פעם על ה"פיצוץ" עם משקל נמוך יותר, כלומר מתרכז ומרים את המוט הכי מהר שאני יכול.
הייתי עושה את זה עם 60/70 ק"ג וגם כחלק מהחימום באימוני דדליפט.
אני יכול להגיד לך שזה שיפר את הדדליפט שלי פלאים. לפני 3 חודשים לא הצלחתי לנתק מהרצפה 160 ק"ג, ושבוע שעבר בתחרות משכתי 185 והיה לי עוד אפילו.

אתה יכול להתסכל בלוג שלי.
בקצרה,סקוואט במתוכנת של הלינארית לחיצות וצין אפס במתוכנת של טקסס וחמישייה דדליפט ביום עצימות
ברור שלא יעבוד אין כמעט נפח

תעבור לטקסס באופן מלא

סקואט 5X5 יעשה לך טוב

• פותח/ת השרשור
ברור שלא יעבוד אין כמעט נפח

תעבור לטקסס באופן מלא

סקואט 5X5 יעשה לך טוב
את התוכנית אני עושה במתוכנת הזו כי ככה @stitch אמר לי.
המשקלים שלי בסקוואט דיי נמוכים ולפי מה שהבנתי טקסס היא ליותר מתקדמים מאשר הלינארית אז אני מרגיש שאני יכול להתקדם עוד בסקוואט בלינארית לפני שאני עובר לטקסס.לעומת זאת חשבתי על להוסיף עוד סט בשבוע של דדליפט אבל סטיץ אמר לי לא לעשות את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית