הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב עליון מוקשת בדדליפט

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
היי,
רציתי לשאול האם זה תקין להקשית גב עליון בדדליפט? כלומר, מה שאני עושה הוא להזיז את הכתפיים טיפה קדימה (ייתכן וזה מה שקורה בחזרה).

בעזרת השם אעלה סרטון בקרוב של דדליפט כדי לבדוק את הנושא בצורה מעמיקה יותר...

היי,
רציתי לשאול האם זה תקין להקשית גב עליון בדדליפט? כלומר, מה שאני עושה הוא להזיז את הכתפיים טיפה קדימה (ייתכן וזה מה שקורה בחזרה).

בעזרת השם אעלה סרטון בקרוב של דדליפט כדי לבדוק את הנושא בצורה מעמיקה יותר...
מוציאים חזה החוצה בכדי ליישר את הגב העליון עם הגב התחתון.
יש לא מעט שמושכים עם גב עליון עגול ואם אני לא טועה קראתי איפשהו שזה פחות נורא מאשר גב תחתון ששם אין צל של ספק שחייב להיות ישר ורצוי גם מוקשת במנח הלורדוזי הטבעי של הגב.

• פותח/ת השרשור
מוציאים חזה החוצה בכדי ליישר את הגב העליון עם הגב התחתון.
יש לא מעט שמושכים עם גב עליון עגול ואם אני לא טועה קראתי איפשהו שזה פחות נורא מאשר גב תחתון ששם אין צל של ספק שחייב להיות ישר ורצוי גם מוקשת במנח הלורדוזי הטבעי של הגב.

הגב העליון שלי לא ממש מוקשת כמו שתיארת פה חח. כעיקרון, אני מוציא כתפיים קדימה שיהיו לפני המוט (סוג של תנועת טרפזים).. ככה המאמן אמר לי ומאמן נוסף (פאורליפטר לשעבר) אומר שאני עושה מעולה.
אעלה סרטון עם שיא אישי שלי בקרוב.

הגב העליון שלי לא ממש מוקשת כמו שתיארת פה חח. כעיקרון, אני מוציא כתפיים קדימה שיהיו לפני המוט (סוג של תנועת טרפזים).. ככה המאמן אמר לי ומאמן נוסף (פאורליפטר לשעבר) אומר שאני עושה מעולה.
אעלה סרטון עם שיא אישי שלי בקרוב.
רק סרטון יעזור לנו להבין יותר טוב

• פותח/ת השרשור
רק סרטון יעזור לנו להבין יותר טוב
כפי שאמרתי, ייקח לי כמה ימים לצלם את הסרטון אבל אני חושב ש: 0:51 בסרטון הבא יכול להמחיש את הפוזיציה של הכתפיים שלי (שים לב לכתפיים בלבד ולטרפזים, לא לשאר הגב התחתון):
או דומה לדדליפט שהוא מבצע בסוף הסרטון הבא: .
מפה משתמע שאני פועל בצורה תקינה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תקין לגמרי. אבל תעלה סרטון ליתר בטחון.

זה ה-RM5 שלי ללא כל ספק (90 ק"ג) ללא חגורה... הגב שלי מעט שיחק ובחזרה אחרונה ולפניה ניתן לראות שהוא באמת התעקם, אבל בחזרות הראשונות השתדלתי לשמור אותו פחות או יותר תקין.

• פותח/ת השרשור
הצוואר......
אני מניח שיש מראה מולך, תפסיק להסתכל עליה!
שהראש יהיה ישר עם שאר הגב
איזו פשלה אדירה. אתה חושב שאם הייתי מסתכל כמו שצריך לאן שצריך הגב שלי לא היה משחק?

אגב, תודה רבה על המענה!

זה ה-RM5 שלי ללא כל ספק (90 ק"ג) ללא חגורה... הגב שלי מעט שיחק ובחזרה אחרונה ולפניה ניתן לראות שהוא באמת התעקם, אבל בחזרות הראשונות השתדלתי לשמור אותו פחות או יותר תקין.

לפי דעתי, כל עוד אתה מתחיל והמשקלים יחסית נמוכים אתה צריך לשמור על טכניקה יותר טובה ממה שרואים בסרטון.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי, כל עוד אתה מתחיל והמשקלים יחסית נמוכים אתה צריך לשמור על טכניקה יותר טובה ממה שרואים בסרטון.
באימון הקודם אני עבדתי עם 85 ק"ג ולא היה לי אותו קטע בגב. לפחות אני הרגשתי שעשיתי עם גב ישר כמו שצריך. באימון של אתמול הגעתי עם גב מעט תפוס, עייף מהיום ומכל התרגיל שלפני כן אז ככה יצא..
מה אתה אומר? לרדת ב-5-10 ק"ג של משקל עבודה ולנסות לעבוד על הטכניקה עם המשקל הזה ואז לעלות בחזרה?

דרך אגב, אולי לך המשקל נמוך אבל יחסית אליי כשאני שחיף ששוקל 58 ק"ג זה די כבד...

באימון הקודם אני עבדתי עם 85 ק"ג ולא היה לי אותו קטע בגב. לפחות אני הרגשתי שעשיתי עם גב ישר כמו שצריך. באימון של אתמול הגעתי עם גב מעט תפוס, עייף מהיום ומכל התרגיל שלפני כן אז ככה יצא..
מה אתה אומר? לרדת ב-5-10 ק"ג של משקל עבודה ולנסות לעבוד על הטכניקה עם המשקל הזה ואז לעלות בחזרה?

דרך אגב, אולי לך המשקל נמוך אבל יחסית אליי כשאני שחיף ששוקל 58 ק"ג זה די כבד...
אין קשר לכמה אתה שוקל או כמה זה כבד לך,אתה מתאמן חובבן ומתחיל ואני לא רואה סיבה שתתפשר על טכניקה בשביל עוד כמה ק"ג על המוט.

• פותח/ת השרשור
אין קשר לכמה אתה שוקל או כמה זה כבד לך,אתה מתאמן חובבן ומתחיל ואני לא רואה סיבה שתתפשר על טכניקה בשביל עוד כמה ק"ג על המוט.
מבין. תודה על הייעוץ.
אז כמו שאתה אומר, להוריד איזה 5 - 10 ק"ג, לעבוד על הטכניקה ולצלם סרטון מחודש לפה כדי שאוכל לדעת האם אני עושה מדויק הפעם?

מבין. תודה על הייעוץ.
אז כמו שאתה אומר, להוריד איזה 5 - 10 ק"ג, לעבוד על הטכניקה ולצלם סרטון מחודש לפה כדי שאוכל לדעת האם אני עושה מדויק הפעם?
כן.
פעם הבאה תעשה את הסט עם הגב למראה,מניסיון הרבה יותר נוח. תחשוב על להרים את החזה למעלה לפני שאתה מתחיל למשוך,זה יגרום לגב להתכווץ.
דבר אחרון,לפי דעתי אתה מתחיל עם אגן נמוך מידי,המשיכה אמורה להתחיל כאשר הכתפיים לפני המוט ואצלך הכתפיים מעל המוט.

• פותח/ת השרשור
כן.
פעם הבאה תעשה את הסט עם הגב למראה,מניסיון הרבה יותר נוח. תחשוב על להרים את החזה למעלה לפני שאתה מתחיל למשוך,זה יגרום לגב להתכווץ.
דבר אחרון,לפי דעתי אתה מתחיל עם אגן נמוך מידי,המשיכה אמורה להתחיל כאשר הכתפיים לפני המוט ואצלך הכתפיים מעל המוט.
להעלות מעט את התחת יעני? לא כל כך הבנתי חח
והבנתי את שאר ההמלצות, תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית