הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בנצ' 5X115 + פאוורקלין

לוטם

משתמש משקיע
3,542
2,525
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,342
3,542
2,525
בבנצ' אני לא בטוח אם הספוטר עזר או לא, די ביאס אותי, אבל עדיין PR משמעותי עבורי

החלטתי להעלות גם את הפאוורקלין שהיה היום, 3X70, התחלתי אם התרגיל לא מזמן ואני מתקדם בו המון, כרגע המטרה להגיע ל-100, אתם מוזמנים לתת הערות לשיפור.

אז אני נותן לך 100% שהתשובה היא לא ואל תגיד שלמשקל שמישהו מרים אין חשיבות.
מזכיר לי פעם מזמן כשנסענו לתחרות לפני שנה, שמקס אמר לי באוטו- "אפילו שאתה לא מרים כבד, אני מוכן להקשיב לך."
😆

הייתי מקשיב למה שיש לו להגיד, בין אם היה לו 400 דדליפט או 100.
מה שחשוב זה הטיעונים שלו וההסברים למה שהוא אומר, לא כמה הוא מרים. מבחינתי הוא יכול להיות קשיש בן 70 העיקר שיבין על מה הוא מדבר.
מה הקשר קשיש בן 70? אם הוא קשיש אז אפשר להבין למה הוא מרים מעט. אני מדבר על מישהו צעיר ובריא עם סקוואט 60-80 קילו. מקשיב זה נחמד אבל אתה באמת רוצה להגיד לי שהיית מיישם או שוקל ליישם עצות לשיפור טכניקה בסקוואט (או תרגיל אחר) ממישהו כזה?

חבר, תוחלת החיים עלתה. 70 זה כבר לא קשיש.
סליחה, מצטער אם פגעתי בכל הבני 70 בפורום.
מה הקשר קשיש בן 70? אם הוא קשיש אז אפשר להבין למה הוא מרים מעט. אני מדבר על מישהו צעיר ובריא עם סקוואט 60-80 קילו. מקשיב זה נחמד אבל אתה באמת רוצה להגיד לי שהיית מיישם או שוקל ליישם עצות לשיפור טכניקה בסקוואט (או תרגיל אחר) ממישהו כזה?
קראת מה כתבתי?
תתעלם מהבן 70 אם הוא כולכך מפריע לך.

מזכיר לי פעם מזמן כשנסענו לתחרות לפני שנה, שמקס אמר לי באוטו- "אפילו שאתה לא מרים כבד, אני מוכן להקשיב לך."
😆
תשמע, יש יוצאים מהכלל לדעתי במה שאמרתי, למשל מישהו שהיה פצוע ואיבד הרבה ממשקלי העבודה, או מישהו שלא מזמן התחיל והוא מתקדם אבל עדיין משקלי העבודה שלו יחסית נמוכים. אבל אם אותו מאמן מתאמן מספיק זמן ומרים משקל של מישהו שהתחיל לפני חודשיים אז הייתי מציע לו לבדוק את עצמו מה הוא עושה לא בסדר לפני שהוא מלמד אחרים.
קראת מה כתבתי?
כן. ואם הבנאדם אומר לך את הטיעונים שנשמעים הכי נכון בתאוריה ובפועל הוא מתאמן שנתיים ושופף 60 קילו אתה תיישם את מה שהוא אומר?

• פותח/ת השרשור
לא גדול, מייאש, אתם פנאטים עם ראש בקיר שמצטטים את ריפטו וסוגדים לשטויות שלו. בעיני זה עצוב.
אין קשר לסגידה, אתה פשוט לא יכול לסבול אותו, ואתה חייב לתקוף את הדרך שלו כל הזמן, אני כמובן רואה בריפטו כמעין מורה דרך שלי בתחום אבל אני ממש לא הופך אותו לאליל, תראה על מה אתה תוקף אותו, על זה שהפאוורקלין שלו עומד על 125 קילו? נו באמת מייק, זה מה שהופך אותו למאמן גרוע? הוא כבר עשרות שנים בתחום, מתוכם 19 שנים מאז שהוא התחיל לאמן הרמות אולימפיות עם ביל סטאר, הוא כתב ספרים ועשרות מאמרים בתחום, היה גם חלק מעולם הקרוספיט, ועדיין מבחינת הוא ליצן ואי אפשר להקשיב לו?
אני באמת חושב שאתה מגזים, יש לך פשוט שנאה אליו, ככה זה נראה

אין קשר לסגידה, אתה פשוט לא יכול לסבול אותו, ואתה חייב לתקוף את הדרך שלו כל הזמן, אני כמובן רואה בריפטו כמעין מורה דרך שלי בתחום אבל אני ממש לא הופך אותו לאליל, תראה על מה אתה תוקף אותו, על זה שהפאוורקלין שלו עומד על 125 קילו? נו באמת מייק, זה מה שהופך אותו למאמן גרוע? הוא כבר עשרות שנים בתחום, מתוכם 19 שנים מאז שהוא התחיל לאמן הרמות אולימפיות עם ביל סטאר, הוא כתב ספרים ועשרות מאמרים בתחום, היה גם חלק מעולם הקרוספיט, ועדיין מבחינת הוא ליצן ואי אפשר להקשיב לו?
אני באמת חושב שאתה מגזים, יש לך פשוט שנאה אליו, ככה זה נראה
מתי קראת שאמרתי שהוא מאמן גרוע? אשמח לאסמכתה לעניין הזה ולו רק לשם דיון.
הוא אחלה מאמן לפאוורליפטינג, הוא רדנק נחמד שתרם תרומה אדירה לתחום ~אבל~! הוא מכניס לתוך התחום פאוורקלין, תרגיל מתחום הויטליפטינג וממציא דרך חדשה לבצע אותו וללמד אותו, אם יש אנשים שמושכים ככה? יש אנשים שמושכים ככה. אם הם הרוב? לא. אם הם עילית? לא. אז מי הוא מר ריפטו שימציא דרך חדשה למשהו שנלקח מתחום אחר?

אני עצמי התחלתי מSS ובניתי איתה יופי של בסיס, כבודו במקומו מונח אבל בכל הנוגע לויטליפטינג והשטויות שיוצאות לו מהפה? מדהים.

אם הם הרוב? לא. אם הם עילית? לא.
אולי כי אף אחד לא לימד אותם אחרת?
לא, זה לא יכול לקרות.
אז אני לא מאמין לך כי אני חושב שאתה סתם אומר את זה כדי להישאר בעמדה שלך.
לא, הראייה העגומה הזו שמאמן צריך להרים הרבה כדי להבין מגוחכת.

אולי כי אף אחד לא לימד אותם אחרת?
לא, זה לא יכול לקרות.

חבר'ה שמושכים בסטארט של דדליפט שהם עילית? לא מכיר כאלה. אם הם לא עילית בגלל הטכניקה או מסיבה אחרת אי אפשר לקבוע.

הראיה לא עגומה בגלל, כדי להתקדם מ80 ל100 סקווט יש המון דרכים פשוטות, כדי להתקדם מ180 ל200 העסק מעט יותר מסובך.
אתה רוצה איתך מאמן שכבר היה שם או היה קרוב לשם, לא מישהו שקרא על זה בספר שאולי נותן מענה יעיל.

זה נכון ולא נכון.
הכל תלוי בנסיבות.

אם מדובר במתאמן שנפצע מסיבה כזו או אחרת, ומשקל העבודה הנמוך הוא סיבתי.. אז בהחלט זה לא מדד.
אבל אם מדובר במתאמן שבמשך שנתיים לא הצליח להתקדם במשקל העבודה, נגיד סקוואט 60 קג כמו במקרה שיבגני ציין..
סימן שמשהו תקול כאן.
אם את זה אתה לא רואה.. אז מה אני אגיד לך.

זה נכון ולא נכון.
הכל תלוי בנסיבות.

אם מדובר במתאמן שנפצע מסיבה כזו או אחרת, ומשקל העבודה הנמוך הוא סיבתי.. אז בהחלט זה לא מדד.
אבל אם מדובר במתאמן שבמשך שנתיים לא הצליח להתקדם במשקל העבודה, נגיד סקוואט 60 קג כמו במקרה שיבגני ציין..
סימן שמשהו תקול כאן.
זה המקרה? לא.

זה נכון ולא נכון.
הכל תלוי בנסיבות.

סימן שמשהו תקול כאן.
זה לא הפרמטר מבחינתי. השאלה אם אותו מאמן היה שם או התקרב לשם אי פעם או לא היה שם מעולם.

זה המקרה? לא.
אני מתייחס לשאלה שעליה גם אתה התייחסת, מה פתאום מקטין ראש? ✋🛑✋
אתה ענית ליבגני כן, ובהקשר הזה שאלתי את מה ששאלתי.

כן. ואם הבנאדם אומר לך את הטיעונים שנשמעים הכי נכון בתאוריה ובפועל הוא מתאמן שנתיים ושופף 60 קילו אתה תיישם את מה שהוא אומר?

זה לא הפרמטר מבחינתי. השאלה אם אותו מאמן היה שם או התקרב לשם אי פעם או לא היה שם מעולם.
דיברתי על משהו אחר 😃
במקרה הספציפי של ריפטו קטונתי מלהגיב, אין לי ניסיון ב PC.
הכי קרוב שלי ל WL זה מאסל קלין והיי פולס 🙄

אני מתייחס לשאלה שעליה גם אתה התייחסת, מה פתאום מקטין ראש? ✋🛑✋
אתה ענית ליבגני כן, ובהקשר הזה שאלתי את מה ששאלתי.
ברור שעד גבול מסויים, אם למאמן יש משקלי ילדה משהו באמת לא בסדר.(ולא מדובר בפציעה/הפסקה/ what so ever.)
ריפטו זה לא המקרה.

• פותח/ת השרשור
אם תפגוש בחדר כושר שלך דוקטור לקניזיולוגיה שלוחץ 80 קילו, והוא ילמד אותך אותך דרך נכונה יותר ללחוץ בבנצ', אתה תהיי מוכן לקחת ממנו עצה? או שבגלל שהוא לוחץ 80 אז הוא לא מבין כלום?
מתי קראת שאמרתי שהוא מאמן גרוע? אשמח לאסמכתה לעניין הזה ולו רק לשם דיון.
הוא אחלה מאמן לפאוורליפטינג, הוא רדנק נחמד שתרם תרומה אדירה לתחום ~אבל~! הוא מכניס לתוך התחום פאוורקלין, תרגיל מתחום הויטליפטינג וממציא דרך חדשה לבצע אותו וללמד אותו, אם יש אנשים שמושכים ככה? יש אנשים שמושכים ככה. אם הם הרוב? לא. אם הם עילית? לא. אז מי הוא מר ריפטו שימציא דרך חדשה למשהו שנלקח מתחום אחר?

אני עצמי התחלתי מSS ובניתי איתה יופי של בסיס, כבודו במקומו מונח אבל בכל הנוגע לויטליפטינג והשטויות שיוצאות לו מהפה? מדהים.
ולא עשית פאוורקלין ב-SS?? 🙄

אגב אני מקבל את הדעות שלך ואני מכבד, אבל הסיבה שריפטו מלמד פאוורקלין זה לא כדי לעשות מתאמנים וויטליפטרים זה כמובן בשביל לבנות בסיס טוב של כוח וכל המובנים שלו, האם אותו מתאמן יוכל למשוך יותר בצורה אחרת?? יכול להיות, יכול להיות שלא, הקטע הוא שאתה מאבד את העיקרון, של להשתפר באותם אלמנטים של שלשמם אנחנו מכניסים את התרגילים האלו לתכנון האימונים שלנו.
אני כן חושב כמוך שצריך לבצע את התרגיל בצורה הכי נכונה והכי מדוייקת, אבל אני לא חושב שיש דרך אחת נכונה ויחידה לבצע אותו, אולי דעתי תשתנה, אני לא מקובע בדעותיי.

ברור שעד גבול מסויים, אם למאמן יש משקלי ילדה משהו באמת לא בסדר.(ולא מדובר בפציעה/הפסקה/ what so ever.)
ריפטו זה לא המקרה.
125 פאוורקלין למי שיש סקווט 270 ודד אני מנחש 300+ זה בהגדרה משקלי ילדה. יש פה משקולן בפורום ששוקל 69 בערך ועשה קלין מעל 125.
אם תפגוש בחדר כושר שלך דוקטור לקניזיולוגיה שלוחץ 80 קילו, והוא ילמד אותך אותך דרך נכונה יותר ללחוץ בבנצ', אתה תהיי מוכן לקחת ממנו עצה? או שבגלל שהוא לוחץ 80 אז הוא לא מבין כלום?

ולא עשית פאוורקלין ב-SS?? 🙄

אגב אני מקבל את הדעות שלך ואני מכבד, אבל הסיבה שריפטו מלמד פאוורקלין זה לא כדי לעשות מתאמנים וויטליפטרים זה כמובן בשביל לבנות בסיס טוב של כוח וכל המובנים שלו, האם אותו מתאמן יוכל למשוך יותר בצורה אחרת?? יכול להיות, יכול להיות שלא, הקטע הוא שאתה מאבד את העיקרון, של להשתפר באותם אלמנטים של שלשמם אנחנו מכניסים את התרגילים האלו לתכנון האימונים שלנו.
אני כן חושב כמוך שצריך לבצע את התרגיל בצורה הכי נכונה והכי מדוייקת, אבל אני לא חושב שיש דרך אחת נכונה ויחידה לבצע אותו, אולי דעתי תשתנה, אני לא מקובע בדעותיי.
לא עשיתי פאוורקלין בזמנו כי לא ידעתי לעשות פאוורקלין ומתח עם משקל התאים לי יותר.
אם אתה מניע יותר משקל בפאוורקלין אתה בונה בסיס כוח טוב יותר, מסכים? הטכניקה של ריפטו היא לא האידיאל לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית