הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה מהותית לגבי התקדמות בכוח של מתאמן

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
חפרתי בימים האחרונים בנושא ויש משהו שאני לא סגור עליו, בלינארית המדד להתקדמות (נניח בבנץ' פרס) או לשבירת שיא הוא סט חמישי באימון השני בשבוע 1X3, במידה והסט הצליח המתאמן מעלה משקל באימון הבא ובעצם שבר שיא, בתכניות אחרות נניח AB שהי די נפוצה המדד להתקדמות בדר"כ הוא השלמת 3X5 עם משקל מסוים (גילוי נאות- אני עושה תכנית כזאת ).

השאלה שלי היא האם למתאמן שעושה בנץ' פרס 120 קילו בלינארית ולמתאמן שעושה בנץ' פרס 120 קילו ב AB יש את אותו הכוח ? ,התשובה נראית לי ברורה - לא, הרי הרבה יותר קשה לעשות 3X5 עם 120 מאשר 1X3 עם 120, ההתקדמות בלינארית תהיה הרבה יותר גדולה אבל זה קצת טשטוש המציאות , האם פספסתי משהו ?

אם אתה סופר את זה ככה אז כנראה שבאמת אפשר להגיד שאחד יותר חזק מהשני, כי אתה עובד באחוזים שונים מה-1RM התיאורטי שלהם, אבל אם נגיד ששניהם נמצאים באותה קטגורית משקל, ומרימים את אותה כמות חזרות לסט אחד, אז הם חזקים באותה מידה גם עם צורת עבודה שונה

סבבה, תתאמן בAB, אבל זה פחות מסודר ומתוכנן להתקדמות שבועית, ואתה לא תוכל לדעת איך תתקדם, תתאמן עוד חודשיים בAB שלך על אותו משקל, ומתאמן שמרים אותו דבר כמוך, והוא יהיה בלינארית, הוא יתקדם יותר בתרגילי הבסיס, לך יש יותר נפח כנראה.

סבבה, תתאמן בAB, אבל זה פחות מסודר ומתוכנן להתקדמות שבועית, ואתה לא תוכל לדעת איך תתקדם, תתאמן עוד חודשיים בAB שלך על אותו משקל, ומתאמן שמרים אותו דבר כמוך, והוא יהיה בלינארית, הוא יתקדם יותר בתרגילי הבסיס, לך יש יותר נפח כנראה.
כוח זה כוח לא משנה איך תסתכל על זה או איך הגעת אליו
אין תוכנית אחת אידיאלית לכולם, מה שעובד, אחלה

צודק ב100 אחוז, אבל זה נובע מהיגיון. אם תעבוד ללא תוכנית וכל אימון שתשלים 3X5 תנסה לעלות משקל, תיכשל כמעט תמיד באימון הבא, ואז תרים שוב, פעם שנייה באותו שבוע, ותיכשל שוב, ואז תרים שוב, ותיכשל שוב, ואז תצליח (?), גם ככה יש הרבה נפח שם כנראה ומספר תרגילים לכל חלק בגוף. הרי אנחנו לא בSS, ואנחנו מדברים פה על מתאמן שכבר לא יכול להתקדם מידיי אימון, אלא מידיי שבוע. אם מישהו מתקדם יותר בAB קלאסית, שיהנה מזה בכיף.

• פותח/ת השרשור
השאלה מהי אינדיקציה לכוח? מספיק 3 חזרות כדיי להגיד שאני עושה בנץ׳ 120 קילו ?

מספיק חזרה אחת כדי להגיד שאתה עושה 120 בנץ לRM1, מזתומרת ? אם אתה כזה קטנוני, בלינארית אימון אחרי זה אתה תרים את המשקל לחמש, והנפח כנראה יצא לך יותר גבוה מסט עבודה של 3X5 עם אותו משקל.

אין הגדרה אחת לכוח, יש כאלה שיגידו שכוח זה 1RM גבוה, שזה ההגדרה המקובלת, ויש כאלה שיגידו שזה כמה משקל שאתה יכול לעשות לכמה שיותר חזרות, יש כמובן עוד הגדרות, אבל אין אחת מדוייקת

• פותח/ת השרשור
לא העקרון הקטנוני כדיי להגיד כמה אני מרים, הכוונה שלי היא מהי באמת אינדיקציה להתקדמות ולהתחזקות ?, 3 חזרות של 120 קילו לאו דווקא יוכיחו כוח של מתאמן כמו של אחד שעשה 3x5 עם אותו משקל (למעשה בוודאות זה לא נכון), ולכן המתאמן שעשה 3x5 יצליח יותר באימוני הנפח משמע יעלה במסה יותר, אני טועה ?
מספיק חזרה אחת כדי להגיד שאתה עושה 120 בנץ לRM1, מזתומרת ? אם אתה כזה קטנוני, בלינארית אימון אחרי זה אתה תרים את המשקל לחמש, והנפח כנראה יצא לך יותר גבוה מסט עבודה של 3X5 עם אותו משקל.

זה לא נכון, בלינארית זה לא אקרוס אלא קפיצה באחוזים ובסט החמישי אתה תרים את ה 100% , הסטים הראשונים יהיו די קלים.

לא העקרון הקטנוני כדיי להגיד כמה אני מרים, הכוונה שלי היא מהי באמת אינדיקציה להתקדמות ולהתחזקות ?, 3 חזרות של 120 קילו לאו דווקא יוכיחו כוח של מתאמן כמו של אחד שעשה 3x5 עם אותו משקל (למעשה בוודאות זה לא נכון), ולכן המתאמן שעשה 3x5 יצליח יותר באימוני הנפח משמע יעלה במסה יותר, אני טועה ?

זה לא נכון, בלינארית זה לא אקרוס אלא קפיצה באחוזים ובסט החמישי אתה תרים את ה 100% , הסטים הראשונים יהיו די קלים.
אין דרך אחת להגדיר מי חזק, אבל אם אתה רוצה להגדיר מה היא התחזקות, אז זה כבר תלוי כמה מאומן הבנאדם
אדם מתחיל יחסית, יתחזק מאימון לאימון, או משבוע לשבוע, כל עוד הוא דואג לעצמו, ועם זה קשה להתווכח
אדם מאומן היטב כבר, ההתקדמות שלו תהיה יותר איטית, ולא תמיד ניתן להבחין בהתקדמות, אבל יש גם תוכניות שמיועדות בידיוק לזה והן יביאו לתוצאות

ההנחה היא שמדובר באנשים מאומנים ולא מתחילים
אז אם הם עובדים בנפחים שאמרת, אבל על אותו משקל, מן הסתם אפשר להגדיר את האדם שעובד ביותר נפח כיותר חזק (במידה והם באותה קטגוריית משקל), כי הוא פשוט יכול לעבוד יותר עם אותו משקל

• פותח/ת השרשור
עכשיו אקח את השאלה צעד קדימה, מבין 2 המתאמנים מי יעלה יותר במסה ?
ואסבך קצת ואוסיף שאם נניח המתאמן בלינארית יעשה 130 בנץ׳ ל 3 חזרות והמתאמן ב AB יעשה 3x5 עם 120

דיברתי על הקפיצה באחוזים, נגיד אתה מרים 100 קילו בלינארית, האחוזים שלך, נפנק אותך, קפיצות של 15 אחוז, אתה תרים סהכ 200 + 275 + 350 + 425 + 500 = 1750, לעומת זאת ב3X5 תרים 1500, אז אפילו בקפיצות של 15% הנפח יהיה גבוה יותר. וזה נכון מה שאתה אומר, אבל ההתקדמות בלינארית תהיה כנראה יותר מהירה. במידה והם עובדים באותו משקל, ואחד מרים אותו ל1X3 והשני ל3X5 אז מן הסתם שכנראה זה שמרים ל3X5 חזק יותר במידה והם שוקלים אותו דבר.
ואסבך קצת ואוסיף שאם נניח המתאמן בלינארית יעשה 130 בנץ׳ ל 3 חזרות והמתאמן ב AB יעשה 3x5 עם 120
לזה כנראה לא אוכל לענות לך, אבל אני יכול לשער, אני לא רוצה להטעות כי אני לא יודע את זה באמת, אבל אם שניהם עובדים בדרך שנכונה להם, ומתקדמים, זה כנראה תלוי בגנטיקה, מצד שני, אל תקשיב לי כי אני לא באמת יודע, אשמח גם שמישהו יענה ואלמד.

כשתמצא מישהו שמתקדם ב-AB אפילו קרוב להתקדמות שלו בתוכניות כוח - תודיע לי.
--- עידכון הודעה, לפני 12 דקות, תאריך ההודעות המקורית: לפני 13 דקות --- ואסבך קצת ואוסיף שאם נניח המתאמן בלינארית יעשה 130 בנץ׳ ל 3 חזרות והמתאמן ב AB יעשה 3x5 עם 120
כדאי לקרוא קצת בפורטל על נפח אימון, עצימות ונפח מספיק בעצימות מספיקה.
בקצרה - לפי הנתונים שהצגת - המתאמן AB שלך. אבל מתאמן כוח מקביל ל-120 ב-3x5 יהיה חזק יותר ויעבוד עם יותר נפח בתרגילי העזר, ולכן יוכל לעלות יותר במסה.

• פותח/ת השרשור
כשתמצא מישהו שמתקדם ב-AB אפילו קרוב להתקדמות שלו בתוכניות כוח - תודיע לי
שוב חוזר לשאלה מהי אינדיקציה להתקדמות ? להצליח 1x3 זה יותר קל מלהצליח 3x5 אקרוס

אבל מתאמן כוח מקביל ל-120 ב-3x5 יהיה חזק יותר ויעבוד עם יותר נפח בתרגילי העזר, ולכן יוכל לעלות יותר במסה.
לא הבנתי, מה זה מתאמן כוח מקביל ל 120?
דרך אגב גם בתכנית AB אפשר לשלב כוח ועצימות ואפילו לשלב שיטות מהלינארית, זה לא סותר

שוב חוזר לשאלה מהי אינדיקציה להתקדמות ? להצליח 1x3 זה יותר קל מלהצליח 3x5 אקרוס
לכל תוכנית יש אינדיקציה משלה להתקדמות, זה לא ברור? באחת זה הצלחה של שלשה, בשניה הצלחה של חמישיה, בשלישית זה בכלל עליה במשקל גוף ומסת שריר.

ברור שקל יותר להצליח שלשה מאשר שלוש חמישיות אקרוס, וגם קל יותר להתאושש מזה במשקלים זהים. לכן תוכניות כוח יעבדו טוב יותר מתוכניות פיצולים.
לא הבנתי, מה זה מתאמן כוח מקביל ל 120?
לא משהו מוגדר. מתאמן כוח שמרים כרגע נניח 130-135 לשלשה.
דרך אגב גם בתכנית AB אפשר לשלב כוח ועצימות ואפילו לשלב שיטות מהלינארית, זה לא סותר
אפשר הכל, אבל דברים באים אחד על חשבון השני.

זה עם הגנטיקה הטובה יותר יגדל יותר

לצורך הדוגמא, באופן אישי היית מעדיף להיות מסוגל לעשות שלישייה של 130 מאשר 3x5 עם 120 ?(בעוד שזה ברור ש 3x5 יותר קשה)
באופן אישי הייתי מעדיף כרגע לאכול פלאפל. למי אכפת מה ההעדפות שלי?
בכל מקרה, פספסתי אותך לרגע לפני זה. כששאלת מה זה מתאמן מקביל, הכוונה שלי היתה למתאמן היפותטי זהה גנטית ונסיבתית למתאמן פיצולים שלך, שמתאמן אותו זמן ומשקיע את אותם המאמצים באימונים, רק שבוחר באימוני כוח. מתאמן כזה ירים הרבה יותר מ-130 לשלישיה או מ-120 ל-3x5.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית