הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתקדם בכל התרגילים חוץ מאוברהד פרס, לא ברור למה

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
עליתי מ 57.5 ל-60 ואז ל 62.5 , אני תקוע ב 62.5 כבר שבועיים ומצליח לעשות רק 3X4X4X4 ...
עליה מאוד איטית לעומת בנץ'\סקוואט\דדליפט, קראתי כאם שיש עניין גנטי עם כתפיים, יכול להיות שיש לי בעיה גנטית עם השריר הזה ?
בנץ' פרס אני עושה 3X5 עם 110 ככה שכתף קדמית שלי לא חלשה במיוחד.

אני מניח שאתה עובד בצורה לינארית (SS?), והרבה פעמים מתאמנים מעדיפים לעבוד על פרס פעם בשבוע במקום לעשות רוטציה בין הפרס לבנצ, שזה בסדר גמור אבל צריך לקחת בחשבון שההתקדמות גם תיהיה איטית יותר בעיקר שמדובר בתרגיל פחות כבד מסקוואט דדליפט ואפילו בנצ אז ההתקדמות מלכתחילה תיהיה איטית יותר.
בכל מקרה מה שהייתלי ממליץ לך זה לעשות ריסט ולטפס חזרה למשקל הנוכחי ואז לנסות לעלות שוב

• פותח/ת השרשור
מתי אתה עושה בנצ' ומתי פרס? (איזה ימים)
יום א' - בנץ' עצימות (3X5) - עם 100% עצימות, אם מצליח מעלה משקל באימון הבא
יום ב' - פרס נפח (3X8) - עם 80-85% ממשקל העצימות שלי
יום ד'- בנץ' נפח (3X8) - עם 90% ממשקל שיא שלי
יום ה' פרס עצימות - (3X5) - עם 100% עצימות, אם מצליח מעלה משקל באימון הבא

תרגיל עזר לחזה בימים א' ו-ד' הם לחיצת דאמבלים בשיפוע 3X8 ומקבילים רבח עם משקל 2X10-12, לכתפיים 3X10 הרחקה לצדדים.
כל מקרה מה שהייתלי ממליץ לך זה לעשות ריסט ולטפס חזרה למשקל הנוכחי ואז לנסות לעלות שוב
כנראה שבאמת אוריד 10% ואעשה השבוע עם 55 קילו באימון העצימות, הבעיה שאני מתחיל חיטוב עוד שבועיים ... מקווה שאצליח לטפס בחזרה לפחות ל 60.

תרגיל עזר לחזה בימים א' ו-ד' הם לחיצת דאמבלים בשיפוע 3X8 ומקבילים רבח עם משקל 2X10-12, לכתפיים 3X10 הרחקה לצדדים.

כנראה שבאמת אוריד 10% ואעשה השבוע עם 55 קילו באימון העצימות, הבעיה שאני מתחיל חיטוב עוד שבועיים ... מקווה שאצליח לטפס בחזרה לפחות ל 60.

ממליץ יותר בכיוון של 20%... גם ככה זה תרגיל "קל" 10% זה לא משמעותי בכלל (סביבות ה6 קילו...)

55 קילו אני אעשה 3X5 בלי בעיה, באימון נפח אני עושה 3X8 עם 50 קילו
עכשיו ראיתי את התוכנית אימונים שלך... לעדתי אין שום היגיון לעשות פרס יום אחרי בנצ כבד, אז קודם הייתי מסדר את התוכנית אימונים ואז מתחיל לחשוב על לבנות פרוגרסיה כמו שצריך. לא רואה צורה שתתקדם בפרס שהוא בא יום אחרי בנצ.

התכנון לא משהו בכלל, אתה לוחץ 4 פעמים בשבוע, ועושה עוד תרגילי עזר, יותר מדי. חוץ מזה הפרס בא יום אחרי בנץ', אין פלא שאתה לא מתקדם בו

• פותח/ת השרשור
הפרס בא יום אחרי בנץ', אין פלא שאתה לא מתקדם בו
בגלל זה תכננתי עצימות אחרי נפח , הבנתי כבר שזאת הסיבה להתקדמות איטית ב AB כי יש 2 אפשרויות: כמו שאני עושה היום או בנץ' ופרס באותו יום שזה בכלל גרוע.
אין לי ספק שהמסה הבאה שלי תהיה לינארית או טקסס ואני מבין שכנראה שבמסה הנוכחית הבחירה ב AB עלתה לי בהתקדמות איטית מאוד בפרס שלי.
עכשיו ראיתי את התוכנית אימונים שלך... לעדתי אין שום היגיון לעשות פרס יום אחרי בנצ כבד, אז קודם הייתי מסדר את התוכנית אימונים ואז מתחיל לחשוב על לבנות פרוגרסיה כמו שצריך. לא רואה צורה שתתקדם בפרס שהוא בא יום אחרי בנצ.
ב AB אין ברירה אחרת (מלבד בנץ' ופרס באותו אימון שזה ממש רע), אני יודע שזה בעייתי פרס אחרי בנץ' אבל הבחירה של עצימות אחרי נפח אמורה לעדן את המצב .

בגלל זה תכננתי עצימות אחרי נפח , הבנתי כבר שזאת הסיבה להתקדמות איטית ב AB כי יש 2 אפשרויות: כמו שאני עושה היום או בנץ' ופרס באותו יום שזה בכלל גרוע.
אין לי ספק שהמסה הבאה שלי תהיה לינארית או טקסס ואני מבין שכנראה שבמסה הנוכחית הבחירה ב AB עלתה לי בהתקדמות איטית מאוד בפרס שלי.

ב AB אין ברירה אחרת (מלבד בנץ' ופרס באותו אימון שזה ממש רע), אני יודע שזה בעייתי פרס אחרי בנץ' אבל הבחירה של עצימות אחרי נפח אמורה לעדן את המצב .
או שתעשה רוטציה בין הבנצ לפרס או שאפילו עדיף שתעשה אותם באותו יום ותתמרן בין נפח עצימות להתאוששות או שתעשה לינראית פשוטה (הכי טוב)
העיקר לא להשאיר ככה

• פותח/ת השרשור
אותו יום ותתמרן בין נפח עצימות להתאוששות
אז אני עושה רוטציה בין נפח לעצימות יום אחרי יום, עדיף מאשר באותו יום.
כבר מאוחר מדי בשביל להתחיל לינארית, אעשה במסה הבאה בוודאות.

אז אני עושה רוטציה בין נפח לעצימות יום אחרי יום, עדיף מאשר באותו יום.
כבר מאוחר מדי בשביל להתחיל לינארית, אעשה במסה הבאה בוודאות.
מה רע בלינארית בחיטוב? והרוטציה הזאת יום אחרי יום זאת לא רוטציה ולדעתי זה טיפשי, אני לא בא להתווכח איתך, שאלת דעה אז זאת הדעה שלי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מה רע בלינארית בחיטוב? והרוטציה הזאת יום אחרי יום זאת לא רוטציה ולדעתי זה טיפשי, אני לא בא להתווכח איתך, שאלת דעה אז זאת הדעה שלי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
אתה צודק ואני מסכים איתך אבל הטעות כבר נעשתה (בחירה ב AB).
לינארית בחיטוב זה מעולה אבל יש לי בעיה להגיע לחדר הכושר בימי שלישי או שישי-שבת (עדין עובד על זה ואולי אצליח לסדר משהו עם העבודה)

אתה צודק ואני מסכים איתך אבל הטעות כבר נעשתה (בחירה ב AB).
לינארית בחיטוב זה מעולה אבל יש לי בעיה להגיע לחדר הכושר בימי שלישי או שישי-שבת (עדין עובד על זה ואולי אצליח לסדר משהו עם העבודה)
אם לא מסתדר לך FBW עם הימים אז גם AB זה מצוין אבל לא הייתי עושה את הבנצ והפרס בימים נפרדים, עדיף כבר באותו יום עם טיפה תמרון זה יכול להיות אחלה. (אני אישית התחלתי ככה ומתקדם לא רע פשוט פעם הדגש הוא שימור הפרס וקידום הבנצ ופעם הפוך), זה גם תלוי מה הרמה שלך ובאיזה משקלים אתה עובד

תן דוגמא איך אתה משחק עם זה ב AB באותו אימון ?
משקלים שלי: בנץ' :110 ,פרס:60
לא אומר שזה אידאלי ויש מילארד דרכים ולא בטוח מה שמתאים לי יתאים לך...
אני עושה פעם בשבוע 1X5 בנצ ו3X5 פרס
ובפעם השניה 1X5 פרס ו5X5 בנצ

למרות שעכשיו אני כבר בשלשות אז זה טיפה שונה

• פותח/ת השרשור
לא אומר שזה אידאלי ויש מילארד דרכים ולא בטוח מה שמתאים לי יתאים לך...
אני עושה פעם בשבוע 1X5 בנצ ו3X5 פרס
ובפעם השניה 1X5 פרס ו5X5 בנצ
תפרט את המשקלים או את האחוזים , נניח 1X5 עם 100% ופרס 3X5 עם 80%

האמת נשמע טוב .... אולי אנסה בשבועיים הבאים (עד לחיטוב)

תפרט את המשקלים או את האחוזים , נניח 1X5 עם 100% ופרס 3X5 עם 80%

האמת נשמע טוב .... אולי אנסה בשבועיים הבאים (עד לחיטוב)
שבועיים לא יתן לך כלום... לא זוכר ממש באחוזים מה עשיתי אבל התכנון היה בשבוע הרביעי להגיע ל100% (של RM5 כמובן) ואז לנסות להתקדם עוד שבועיים ולעבור לשלשות ואז לנסות PR ואז לסיים את הסבב הנוכחי

בסט של 1X5 או בסט של ה 3X5 ?
כמובן בסט הבודד... טוב אבל עזוב אותי זה לא משנה תנסה לבנות תוכנית חדשה ולפרסם בפוסט חדש כי פה כבר סתם נוצרה חפירה ובלאגן, ואז גם תוכל לקבל דעות של אנשים אחרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית