עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
המון, כן.היי. יש לי 2 שאלות:
1. האם אכילת המון שומן רווי משפיעה על רמות כולסטרול בדם?
2. האם אכילת המון כולסטרול משפיעה על רמות כולסטרול בדם?
תודה
תודה.המון, כן.
יש השפעה מאוד חשובה של גנטיקה.
ובכל מקרה אף פעם לא להפריז.
אבל הגבול רחוק מאוד ממה שהיו מספרים עד עכשיו
תודה.
אני שואל מכיוון שלפני כשנה, רציתי לעלות במשקל והתחלתי לשתות בכל בוקר קופסת שמנת 38 אחוז, והרבה שומן כבש וכו.
הכולסטרול שלי קפץ.
כשהפסקתי, הוא חזר לנורמה.
אני מנסה להבין מי מבין שומן רווי וכולסטרול גרמו לקפיצה הזו (או שניהם, ואם כן אז מי יותר..)
רציתי לעלות במשקל, זה היה הכי פשוט. 900 קלוריות נוספות. קשה לי לדחוף אוכל. האמת התוצאות לא איחרו לבוא...ממליץ לך לקרוא את הכתבה בפורטל בנושא כולסטרול זה יעשה לך סדר בראש.
איך הגעת להחלטה של לשתות קופסת שמנת כל בוקר ?
1. תגדיר, לצורך העניין, מה זה "המון"? רק שומן רווי? 50% מהקלוריות יהיו משומן רווי? זה די ערטילאי לקבוע "המון" בלי להגיד כמה.היי. יש לי 2 שאלות:
1. האם אכילת המון שומן רווי משפיעה על רמות כולסטרול בדם?
תודה
60% מכלל הקלוריות?! או 60% מהקלוריות הבאות משומן?היי.
אני בריא ברוך השם.
אכלתי במשך תקופה כ50 60 אחוז מהקלוריות שומן רווי. כולסטרול כללי קפץ, איתו גם ldl, ןגם hdl עלה מעט. טריגליצרידים דווקא ירדו..
כשהפסקתי עם ההעמסות האלה, הכל חזר לקדמותו.
איך היה נראה התפריט? זה היה בזמן חיטוב?קלוריות.
וכן, הייתי מתאמן.
אם התפריט הוא דל בפחמימות, זה לא תלוש מהמציאות60% מכלל הקלוריות?! או 60% מהקלוריות הבאות משומן?
גם אם דל"פ, צריך לאזן את היחס בין השומנים בתוך הקבוצה. זה 60% שומן רווי, ולא שומן בכללי (שזה כן הגיוני)אם התפריט הוא דל בפחמימות, זה לא תלוש מהמציאות
לפי. האם אכילת המון שומן רווי משפיעה על רמות כולסטרול בדם?
אם נחזור אחורה לענייני הוועדה המייעצת, עוד לפני פרסום ההנחיות המגובשות.. על פי מסמך שהגיע לPhysicians Committee for Rresponsible Medicine (קבוצה של רופאים ואנשי מקצוע שמקדמים תזונה צמחית) יושבים בוועדה המייעצת אנשים מטעם תעשיית החי. ע"פ המסמך, מועצת הביצים מינתה ישירות אדם מטעמה לוועדה המייעצת, ושני אנשים אחרים קיבלו ממנה מענק של 100,000 דולר תמורת מחקר שיפריך את הסכנה שבצריכת כולסטרול.קראתי טענות לפיהן כל ההתפתלות הזאת מקורה בלחץ של היצרנים, בעיקר יצרני הביצים,
הרשיתי לעצמי לשנות טיפה הניסוח שלך כדי שיהיה יותר ברור לקורא התמים שלא מכיר את הנושא.אין עדויות אמינות לכך שצריכת כולסטרול לבדה גורמת להתקפי לב או לעליית כולסטרול בדם.
כן, נכון. הבעיה היא שממש קשה לבודד כולסטרול.אין עדויות אמינות לכך שכולסטרול לבדו גורם להתקפי לב או לעליית כולסטרול בדם. כל מי שאומר לך אחרת הוא פנאט (ויש הרבה כאלה). אם כבר נראה שמה שקיים מראה שאין קשר (יש הרבה מחקרים שלא בודדו כולסטרול כמו שצריך משומן רווי שהראו תוצאה הפוכה אבל הם לא אמינים).
Exploring the Factors That Affect Blood Cholesterol and Heart Disease Risk: Is Dietary Cholesterol as Bad for You as History Leads Us to Believe?
ואגב, אם מדובר היה במחקר אחד מארה"ב שהראה שאין קשר בין הדברים מילא. אבל יש כמה מחקרים מכמה ארצות שמראים שהקשר בין מחלות שקשורות להסתיידות עורקים לאכילת ביצים או לשרימפס שהם מאכלים שיש בהם הרבה כולסטרול ומעט שומן רווי לא קיים.
שומן רווי הוא סיפור אחר.