הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי במסה

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
אתמול בסוף האימון היו לי סחרחורות ברמה של ללכת לחדר מנהל חדכ ולשבת אצלו לבדוק דופק וכאלה.

הוא התחיל לחפור על זה שאני חייב להוסיף אירובי כדי לא להגיע למצבים כאלה(משהו עם הדפנות הפנימיות של הלב )

שאלה אליכם, במסה אתם משלבים אירובי?
אם כן אז איזה וכמה?
תודה!

• פותח/ת השרשור
אני אישית לא משלב אירובי, לא במסה ולא בחיטוב.

כן אני גם, כבר 4 שנים של פאוורליפטינג,
אולי בסוף חיטוב בשלבים האחרונים לאיזה חודש.

אבל עניין הבריאות שבאירובי לא חדש,
רק מעניין אותי לדעת בעולם שלנו כמה נפוץ/לא נפוץ העניין

אירובי חשוב לכל אדם במידה מסויימת
מה שמנהל חדר הכושר שלך ניסה להסביר הוא שאירובי עוזר במניעה של היפרטרופיה של הלב
כמובן ולאירובי יש סגולות ומעלות נוספות

אתה בהחלט מוזמן לעשות אירובי אם אתה רוצה, אבל אין לזה באמת קשר אמיתי למה שקרה לך
הקפדת לשתות לאורך כל היום? רוב הסיכויים זה זה

• פותח/ת השרשור
אתה בהחלט מוזמן לעשות אירובי אם אתה רוצה, אבל אין לזה באמת קשר אמיתי למה שקרה לך
הקפדת לשתות לאורך כל היום? רוב הסיכויים זה זה

שתיתי לאורך כל היום.
לאחרונה תפסתי את עצמי באמצע סטים "קלים" לא נושם, או נושם מבולגן.
יכול להיות שזה זה..

בעניין האירובי, לפאוורליפטר, זה לא כל כך פשוט ברמה של "אם אתה רוצה"...

אם אתה שואף להגיע לרמה עולמית כמו אלופי העולם בליפטינג שאשכרה צריכים מסיכות חמצן כאשר הם הולכים כמה מטרים, אז אל תעשה אירובי.
להכניס אירובי זה מאוד חשוב בכל תכנית של כל אתלט ספורטאי.
עכשיו, איך בדיוק לעשות את זה? אינדבידואלי.
אני למשל לא עושה אירובי כי אני לפני תחרות ואני לא רצתי תקופה ארוכה. אם אני אתחיל עכשיו אז רוב הסיכויים שלא אתאושש.
אך אם אתה בחיטוב או בלי תחרות או SS כרגע, אז תתחיל ותקבע לעצמך למשל 10 קילומטר בשבוע בשביל הבריאות.
אחרי שתתרגל לעומס הזה זה כמעט לא יהיה משתנה בהתאוששות שלך.

שתיתי לאורך כל היום.
יכול להיות שזה זה..

אולי זה לא פשוט, אבל רק אמרתי שתוסיף לפי בחירה
אבל בכל מקרה, הסיכוי שיש לך היפרטרופיה פתולוגית של הלב זה סיכוי מאוד מאוד נמוך
אני הייתי חושב יותר בכיוון של אנמיה או משהו, אז לך לעשות בדיקות דם

שתיתי לאורך כל היום.
יכול להיות שזה זה..

למה זה לא פשוט ?

• פותח/ת השרשור
למה זה לא פשוט ?

זמן, התאוששות..
אולי זה לא פשוט, אבל רק אמרתי שתוסיף לפי בחירה
אבל בכל מקרה, הסיכוי שיש לך היפרטרופיה פתולוגית של הלב זה סיכוי מאוד מאוד נמוך
אני הייתי חושב יותר בכיוון של אנמיה או משהו, אז לך לעשות בדיקות דם

עשיתי לפני כמה חודשים, לא הייתה בעייה.

אם אתה שואף להגיע לרמה עולמית כמו אלופי העולם בליפטינג שאשכרה צריכים מסיכות חמצן כאשר הם הולכים כמה מטרים, אז אל תעשה אירובי.
להכניס אירובי זה מאוד חשוב בכל תכנית של כל אתלט ספורטאי.
עכשיו, איך בדיוק לעשות את זה? אינדבידואלי.
אני למשל לא עושה אירובי כי אני לפני תחרות ואני לא רצתי תקופה ארוכה. אם אני אתחיל עכשיו אז רוב הסיכויים שלא אתאושש.
אך אם אתה בחיטוב או בלי תחרות או SS כרגע, אז תתחיל ותקבע לעצמך למשל 10 קילומטר בשבוע בשביל הבריאות.
אחרי שתתרגל לעומס הזה זה כמעט לא יהיה משתנה בהתאוששות שלך.

אני במסה, לא מתחרה, וממש לא SS.

הי,
אני רואה שקבלת תגובות יפות פה, אבל אתן לך דעה אישית נוספת,
אישית בחיטוב עושה אירובי בטירוף, אבל במסה אני עושה אחרי כל אימון 10 דק' אירובי (לא משנה איזה), ויום נוסף אגרוף או אירובי עד שעה, ממליץ לך בחום לעשות 10 דק' אחרי כל אימון, משלא כתבו (או לא קראתי פה) לגבי המערכת הפנימית שלנו מאוד צריכה אירובי ללא הרבה הסבר וסיבוכים, כמו זרימת הדם וכו'.. דוגמה פשוטה, זרימת הדם בלב היא מעט באנאירובי, כמו צינור גדול עם זרימה חלשה, שאנחנו על אירובי זה זרימה חזקה ומכובדת.
תנסה את זה אתה תרגיש נוחיות, ותרגיש יותר שלם.

תצמיד את האירובי לכח ותתחיל בעדינות, זה ימזער את הנזק להתאוששות.
אם אתה יכול לשחות עדיף (בהנחה שאתה עושה סקוואט ודדליפט כבדים)
הי,
אני רואה שקבלת תגובות יפות פה, אבל אתן לך דעה אישית נוספת,
אישית בחיטוב עושה אירובי בטירוף, אבל במסה אני עושה אחרי כל אימון 10 דק' אירובי (לא משנה איזה), ויום נוסף אגרוף או אירובי עד שעה, ממליץ לך בחום לעשות 10 דק' אחרי כל אימון, משלא כתבו (או לא קראתי פה) לגבי המערכת הפנימית שלנו מאוד צריכה אירובי ללא הרבה הסבר וסיבוכים, כמו זרימת הדם וכו'.. דוגמה פשוטה, זרימת הדם בלב היא מעט באנאירובי, כמו צינור גדול עם זרימה חלשה, שאנחנו על אירובי זה זרימה חזקה ומכובדת.
תנסה את זה אתה תרגיש נוחיות, ותרגיש יותר שלם.
אירובי של 10 דקות לא תורם לשיפור הכושר כמעט בכלום.

אני במסה, לא מתחרה, וממש לא SS
נו, זה בדיוק מה שאמרתי. אם אתה לא כזה אתה יכול להכניס אירובי בהדרגתיות עד שאתה מגיע לעשר קילומטרים בשבוע. לאחר מכן אתה ממשיך בזה כל הזמן וזה כבר לא ישיפע לך כמעט על ההתאוששות כך שתוכל להמשיך להתאמן כבד.

10-15 דקות אופניים/מדרגות/אליפטקל כל סוף אימון (4-6 פעמים בשבוע) באופן קבוע,
היו לי בעיות נשימה קלות ונראה שזה עזר...

מה...

זמן, התאוששות..

עשיתי לפני כמה חודשים, לא הייתה בעייה.

אני במסה, לא מתחרה, וממש לא SS.
אי אפשר לקבוע בדיוק מדוע הרגשת כך. יש כמה וכמה גורמים פוטנציאלים, אך על גבי דפי הפורום קשה לדעת.

בלי קשר, אירובי חיוני לכל אדם, ואפילו עוד יותר לעוסקים באתלטיקה כבדה. נכון שאירובי לא יהווה את עיקר התוכנית, אך כנלווה אחיה הוא מוכרח להיות.

כל האמירות המשונות על כך שעילית האתלטיקה הכבדה לא מבצעת אירובי וצריכה "מסיכת חמצן" די אווילית ושגויה מהבסיס. גם למי שיבצע אירובי במידה נאותה, יהיו מגבלות בנשימה עקב המשקל הגדול. להיות 1.80 ולשקול 140 פלוס, לא ממש אידיאלי למערכת הקרדיוואסקולרית, גם אם האדם על אחוז שומן נמוך.

בשורה התחתונה, מאוד מומלץ להתחיל לשלב פעילות אירובית קלה בתדירות בינינות. כ-40-60 דקות שבועיות בדופק של 60% מהמקסימלי תהיה התחלה טובה.

10-15 דקות אופניים/מדרגות/אליפטקל כל סוף אימון (4-6 פעמים בשבוע) באופן קבוע,
היו לי בעיות נשימה קלות ונראה שזה עזר...

מה...
יוסי אמר לי, גם אני הייתי בשוק. הוא אמר שהרבה מהם בשביל ללכת חצי קילומטר היו צריכים בלון חמצן לידם בדרך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית