הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הבדלי כח

Maor David

משתמש פעיל
597
109
נק' מוניטין:
962
597
109
ספייס באר שבע
מה קורה חברים?,

שאלה שעלתה לי היום במהלך "משחק דחיפות" ביני לבין מישהו בעבודה היום.

הבחור ההוא שוקל סביבות ה70 ולא מתאמן באופן מיוחד.

מצד שני אני מתאמן באופן קבוע, שוקל 80, ומשקלי העבודה שלי גבוהים יחסית לאדם הממוצע.

בכל מקרה - בדחיפה של אחד את הדני היינו די שווים בכח.

רציתי לשאול אם הנתונים כאלה...מה ההבדל, אם קיים, בין כח שנדרש לדחיפת מישהו בניגוד לדחיפה כמו בנץ' לצורך העניין?

או בניסוח אחר...למה היינו שווים בכח בהינתן הנתונים?

כדי להזיז מישהו בדחיפה אתה צריך להפעיל כוח יותר גדול מהחיכוך שלו עם הרצפה, אבל לא מדובר בעצם דומם אלה בעצם זז שמפעיל נגדך גם כוח, ולא בטוח שכל הכוח שאתה מפעיל מתורגם למקומות הכי יעילים, לכן מדובר בהרבה טכניקה, מעבר לכוח ופיזיות.
אגב, הכוח שלך מגיעה מהרגליים ולא מהכתף, ולכן ההשוואה לבנצ' לא נכונה, אתה בעצם דוחף את הרצפה לכיוונו, ולא דוחף אותו עם הידיים כחפץ חופשי.

• פותח/ת השרשור
כדי להזיז מישהו בדחיפה אתה צריך להפעיל כוח יותר גדול מהחיכוך שלו עם הרצפה, אבל לא מדובר בעצם דומם אלה בעצם זז שמפעיל נגדך גם כוח, ולא בטוח שכל הכוח שאתה מפעיל מתורגם למקומות הכי יעילים, לכן מדובר בהרבה טכניקה, מעבר לכוח ופיזיות.
אגב, הכוח שלך מגיעה מהרגליים ולא מהכתף, ולכן ההשוואה לבנצ' לא נכונה, אתה בעצם דוחף את הרצפה לכיוונו, ולא דוחף אותו עם הידיים כחפץ חופשי.

אז איפה מתורגם הכח שמגיע מסקוואט / בנץ' / דדליפט כבדים (שהרוב מגדירים "פונקציונליים)?
ומה כדאי לעשות כדי לשפר את סוג הכח המדובר פה? איזה סוג של תרגילים? (בהתחשב ומדובר בעבודה בחדר כושר בלבד)

הטכניקה תהיה יותר משמעותית מהכוח במקרה הזה, מספיק שתדע איך לעמוד ומאיפה ואיך לדחוף בצורה יעילה, ואתה תנצח גם חזקים ממך.

לגבי הטכניקה תצמיד מרפקים ותעשה מלא צעדים קטנים משער ש @nlr666 יוכל לתת לך עוד טיפים ולחדד את מה שאמרתי כי הוא מתמחה בזה (שחקן פוטבול)

הטכניקה תהיה יותר משמעותית מהכוח במקרה הזה, מספיק שתדע איך לעמוד ומאיפה ואיך לדחוף בצורה יעילה, ואתה תנצח גם חזקים ממך.
ענה לך על התשובה..

אבל קח טיפ זריז מהפוטבול,תהיה יותר נמוך מהיריב ותשתמש ברגליים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית