הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי להתחיל לחגור ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
אני נכנסתי לחיטוב ועדיין מתקדם סבבה בלינארית (עשיתי אותה גם במסה) אבל ההתקדמות מתחילה להיות קשה בגלל החוסר בפחמימה , כדאי להתחיל לחגור ?

מה המשקלים שלך? (יש כלל אצבע של פי 1.5 משקל גוף בשביל להתחיל לחגור).
במקרה שתחליט שכן, אל תשתמש בחגורה במהלך החימום אלא רק בסט האחרון לחימום ובמשקלי העבודה.
ואפשר להשתמש יותר בחגורה במהלך החיטוב בגלל החולשה, זה יעזור לך לשמור על ההתקדמות.

לא רואה סיבה לא לחגור גם לפני אם הוא מתקשה להתקדם וחגורה עלולה לעזור.
בגלל זה כתבתי כלל אצבע.
אני התחלתי לחגור כבר ב 100.
בנוסף כתבתי גם:
אפשר להשתמש יותר בחגורה במהלך החיטוב בגלל החולשה, זה יעזור לך לשמור על ההתקדמות.

סט אחרון של החימום נועד לחקות במדויק את סט העבודה.
לכן בסט הזה את תשים רצועות, חגורה, שרוולים וכל מה שאתה מתכנן להשים בסט עצמו.
וזאת על מנת לוודא שאין חוסר נוחות או הפתעות אחרי שאתה שם ציוד כאשר אתה עם משקל שאתה יכול להתמודד איתו.

סט אחרון של החימום נועד לחקות במדויק את סט העבודה.
לכן בסט הזה את תשים רצועות, חגורה, שרוולים וכל מה שאתה מתכנן להשים בסט עצמו.
וזאת על מנת לוודא שאין חוסר נוחות או הפתעות אחרי שאתה שם ציוד כאשר אתה עם משקל שאתה יכול להתמודד איתו.
השאלה שלי היא מדוע לא להשתמש בחגורה בחימום.

השאלה שלי היא מדוע לא להשתמש בחגורה בחימום.
כאשר אתה שם חגורה אתה אמנם מוסיף המון כוח אבל הוא מועבר דרך החגורה עצמה ופחות עם הכיווץ הבטני.
לכן עדיף להפעיל את שרירי הבטן ללא חגורה בסטים הקלים ולאחר מכן לעבור לחגורה.
למרות שאני חושב שגם עם חגורה הבטן מתחזקת...

• פותח/ת השרשור
מה המשקלים שלך? (יש כלל אצבע של פי 1.5 משקל גוף בשביל להתחיל לחגור).
במקרה שתחליט שכן, אל תשתמש בחגורה במהלך החימום אלא רק בסט האחרון לחימום ובמשקלי העבודה.
ואפשר להשתמש יותר בחגורה במהלך החיטוב בגלל החולשה, זה יעזור לך לשמור על ההתקדמות.
כן זה בערך פי 1.5 פחות או יותר לחמישייה

עם חגורה הבטן והזוקיפם עובדים יותר ? למה בעצם מרימים יותר איתה לא הבנתי כי גם אם אתה נותן סט מקסימלי ללא חגורה אתה מרגיש חזק מאוד את הרגליים עדיין

כאשר אתה שם חגורה אתה אמנם מוסיף המון כוח אבל הוא מועבר דרך החגורה עצמה ופחות עם הכיווץ הבטני.

למרות שאני חושב שגם עם חגורה הבטן מתחזקת...
קצת סותר את עצמך 😃
הכוח לא עובר דרך החגורה, אלא החגורה מייעלת את כיווץ שרירי הבטן.

ולגביי חגורה החל מסט חימום אחרון, אני מסכים עם זה 😃

אם אפשרי להתקדם בלי, אז עדיף. אבל לא סוף העולם כל עוד הסקוואט שלך לא מאוד נמוך.

מסכים עם הכלל אצבע לגבי לחגור בסט לפני עבודה, למרות שאתה מגיע למשקלים גבוהים מאוד, חוגרים הרבה לפני בדרכ.

• פותח/ת השרשור
אם אפשרי להתקדם בלי, אז עדיף. אבל לא סוף העולם כל עוד הסקוואט שלך לא מאוד נמוך.

מסכים עם הכלל אצבע לגבי לחגור בסט לפני עבודה, למרות שאתה מגיע למשקלים גבוהים מאוד, חוגרים הרבה לפני בדרכ.
בתיאוריה אם אני לא יחגור וימשיך להתקדם בלי חגורה אני ארים יותר בלי חגורה מאשר מה שאני ארים אם אתאמן עם חגורה ואבדוק כמה אני מרים בלי חגורה יום בהיר אחד ?

כן זה בערך פי 1.5 פחות או יותר לחמישייה

עם חגורה הבטן והזוקיפם עובדים יותר ? למה בעצם מרימים יותר איתה לא הבנתי כי גם אם אתה נותן סט מקסימלי ללא חגורה אתה מרגיש חזק מאוד את הרגליים עדיין

קצת סותר את עצמך 😃
הכוח לא עובר דרך החגורה, אלא החגורה מייעלת את כיווץ שרירי הבטן.

ולגביי חגורה החל מסט חימום אחרון, אני מסכים עם זה 😃

בואו נסגור פינה לגבי הפעולה של החגורה.

דמיינו מצב שבו אתה מנסה לדחוץ חפץ מסוים כאשר אין מאחוריך כלום. התוצאה: דחפת בכוח מסוים.
כעת הצב מאחוריך קיר ודחוק את החפץ כאשר אתה נשען על הקיר בחוזקה.
התוצאה: הכוח הוכפל ודחפת הרבה יותר חזק.
הבטן עובדת כשריר אשר מפעיל לחץ הן כלפי פנים (ואז הוא נלחץ מול האיברים הפנימיים) והן לחוץ.
אך בגלל שאין לבטן קונטרה לחיצה מבחוץ, אנו לא מנצלים את מלוא הכוח.
ולכן צריך חגורה.
עכשיו, אחרי שהבנו את כל הסיבות שצריך חגורה, בואו ונבין למה היא לא מומלצת מהתחלה.
הגוף שלנו לא בנוי עם קונטרה חיצונית ולכן כאשר אנו מדברים על כוח מהבטן אנו מדברים על כוח לחיצה פנימית נטו.
כאשר מתחיל ישתמש בחגורה ללא פיתוח מלא של הלחיצה הפנימית, הכוח הזה לא יבנה ויכול להיות שאף ירד בגלל שהכוח החיצוני מופעל לפתע והוקטור שלו כמעט שווה לפנימי, כך שהוא מוריד מהעומס המופעל עליו.
בתיאוריה אם אני לא יחגור וימשיך להתקדם בלי חגורה אני ארים יותר בלי חגורה מאשר מה שאני ארים אם אתאמן עם חגורה ואבדוק כמה אני מרים בלי חגורה יום בהיר אחד ?
אתה תרים יותר באופן די זניח, בתקווה שהחגירה לא תבלבל אותך או תכאיב לך.

בואו נסגור פינה לגבי הפעולה של החגורה.

דמיינו מצב שבו אתה מנסה לדחוץ חפץ מסוים כאשר אין מאחוריך כלום. התוצאה: דחפת בכוח מסוים.
כעת הצב מאחוריך קיר ודחוק את החפץ כאשר אתה נשען על הקיר בחוזקה.
התוצאה: הכוח הוכפל ודחפת הרבה יותר חזק.
הבטן עובדת כשריר אשר מפעיל לחץ הן כלפי פנים (ואז הוא נלחץ מול האיברים הפנימיים) והן לחוץ.
אך בגלל שאין לבטן קונטרה לחיצה מבחוץ, אנו לא מנצלים את מלוא הכוח.
ולכן צריך חגורה.
עכשיו, אחרי שהבנו את כל הסיבות שצריך חגורה, בואו ונבין למה היא לא מומלצת מהתחלה.
הגוף שלנו לא בנוי עם קונטרה חיצונית ולכן כאשר אנו מדברים על כוח מהבטן אנו מדברים על כוח לחיצה פנימית נטו.
כאשר מתחיל ישתמש בחגורה ללא פיתוח מלא של הלחיצה הפנימית, הכוח הזה לא יבנה ויכול להיות שאף ירד בגלל שהכוח החיצוני מופעל לפתע והוקטור שלו כמעט שווה לפנימי, כך שהוא מוריד מהעומס המופעל עליו.

אתה תרים יותר באופן די זניח, בתקווה שהחגירה לא תבלבל אותך או תכאיב לך.
אני יודע איך חגורה עובדת, אתה לא צריך להסביר באמצעות מטאפורות.
שורה תחתונה היא עוזרת לייעל את הכיווץ.

כבר דנו בנושא החגורה אין ספור פעמים.. לא צריך לפתוח דיון מחודש.
ואני מסכים איתך לגביי מה שכתבת שעד הסט חימום האחרון עדיף שלא להשתמש בחגורה.

אבל כנראה שכל אחד מאיתנו יעדיף שלא לעבוד עם חגורה מסיבות שונות.

אני יודע איך חגורה עובדת, אתה לא צריך להסביר באמצעות מטאפורות.
שורה תחתונה היא עוזרת לייעל את הכיווץ.

כבר דנו בנושא החגורה אין ספור פעמים.. לא צריך לפתוח דיון מחודש.
ואני מסכים איתך לגביי מה שכתבת שעד הסט חימום האחרון עדיף שלא להשתמש בחגורה.

מטאפורות שעובדות 🤭

סליחה שאני נדחף אבל אם כבר פתחתם את זה. למה באמת יש כאלה שמעדיפים לעבוד בלי? או למשל עושים סייקלים בלי. שאלתי מישהו שעושה סייקל בלי חגורה למה הוא עשה את זה, והוא אמר שבלי חגורה הבטן מתחזקת יותר. אבל מצד שני, הבטן עובדת נגד החגורה, לא? כלומר היא עובדת ומתחזקת גם עם חגורה? אני אישית מתכוון להתחיל לחגור בקרוב כי אני קרוב ל1.5 משקל גוף וגם בשביל לחלוב עוד כמה קילו מSS לקראת סיום המסה כי ההתקדמות לאט לאט נעצרת.

לעבוד בלי חגורה לא יחזק את הבטן בלבד, יחזק את כל שרירי הליבה ששומרים על הטורסו שלך ישר ולא מתעגל.

כמו הרבה וריאציות יותר קשות של תרגיל - דפיסיט, פאוז, פרונט, היי באר וכו' - תתחזק בזה, תתחזק בתרגיל עצמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית