הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל עזר לפאוורקלין

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
אם יש תרגיל עזר לפאוורקלין שאפשק לעשות ביום אימון בין הדדליפט לפאוורקלין?

לאיזה חלק?

בגדול תרגילי עזר רלוונטיים יכולים להיות hang clean(משקל נמוך יחסית לפאוורלין) או high pulls(משקל גבוה יחסית).

אני אף פעם לא ראיתי צורך או היגיון בתרגיל השני והמון תועלת בראשון

• פותח/ת השרשור
לאיזה חלק?

בגדול תרגילי עזר רלוונטיים יכולים להיות hang clean(משקל נמוך יחסית לפאוורלין) או high pulls(משקל גבוה יחסית).

אני אף פעם לא ראיתי צורך או היגיון בתרגיל השני והמון תועלת בראשון
כרגע עושה טקסס אז ביום ראשון דדליפט וביום חמישי פאוורקלין חשבתי לתת חיזוק ביום שלישי במקום המתח.
@MikeRozner

האנג קלין וסנאץ'.
אבל הבסיס תמיד היה ותמיד יהיה להתאמן על הפאוור קלין תוך כדי עלייה בסקוואט ובדדליפט.

כמובן שגם יסייע לשפר את הטכניקה. וגנטיקה אקספלוסיבית גם תעזור מאוד.

• פותח/ת השרשור
האנג קלין וסנאץ'.
אבל הבסיס תמיד היה ותמיד יהיה להתאמן על הפאוור קלין תוך כדי עלייה בסקוואט ובדדליפט.

כמובן שגם יסייע לשפר את הטכניקה. וגנטיקה אקספלוסיבית גם תעזור מאוד.
1. אין צורך אז כמו שמעלי כתבו להשתמש בhigh pulls?
2. איך באק סקוואט משפר באופן משמעותי את הפאוורקלין? לא יותר הגיוני שזה הפרונט סקוואט?

כרגע עושה טקסס אז ביום ראשון דדליפט וביום חמישי פאוורקלין חשבתי לתת חיזוק ביום שלישי במקום המתח.
@MikeRozner
אי אפשר להכניס ביעילות למתכונת של 3 ימים בטקסס תרגילי עזר לפאוורקלין, אלא אם כן תקדיש חלק מהאימון עצימות לתרגילי עזר ורק אחר כך לפאוורקלין. ביום התאוששות או ביום נפח אתה לא יכול להכניס כלום.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להכניס ביעילות למתכונת של 3 ימים בטקסס תרגילי עזר לפאוורקלין, אלא אם כן תקדיש חלק מהאימון עצימות לתרגילי עזר ורק אחר כך לפאוורקלין. ביום התאוששות או ביום נפח אתה לא יכול להכניס כלום.
כמו שאני עושה ביום התאוששות בתרגיל הראשי 10 אחוז פחות ל3 סטים לא ניתן יהיה לעבוד בעצימות בנונית גם פה בתרגיל עזר לפאוורקלין שבעצם יחליף את המתח שאני עושה כיום ביום התאוששות מה ההבדל?

1. אין צורך אז כמו שמעלי כתבו להשתמש בhigh pulls?
2. איך באק סקוואט משפר באופן משמעותי את הפאוורקלין? לא יותר הגיוני שזה הפרונט סקוואט?

לא, אין צורך. ולמה שפרונט סקוואט ישפר את הפאוורקלין?

• פותח/ת השרשור
כן. בעיקר הדדליפט.
1. לא מצליח להבין תאכל להסביר איך הבאק סקוואט משפר את פאוור קלין?
2. בתוכנית טקסס באימון התאוששות למה אני לא יכול להחליף את המתח לhang clean? ואם לא אז אם יש מקום אחר שאפשר לתת hang clean בטקסס?

סקוואט מחזק אותך, וכל מה שמחזק אותך משפר את הפאוור קלין. אתה לא יכול להחליף את המתח ב hang clean כי אלה תרגילים שונים עם מטרות שונות. אם אתה עושה טקסס, אתה לא צריך תרגילי עזר לקלין, אלא רק לעשות אותו מספיק. אתה יכול למשל להתחיל כל סט של פרס בקלין, או האנג קלין כדי להוסיף תרגול נוסף.

אתה יכול למשל להתחיל כל סט של פרס בקלין, או האנג קלין כדי להוסיף תרגול נוסף.
מסכים מאד. לפאוור קלין צריך בעיקר תרגול, בהנחה שהטכניקה נכונה. תרגילי עזר חשובים פחות, לפחות בהתחלה.
לא, אין צורך. ולמה שפרונט סקוואט ישפר את הפאוורקלין?
לא שזה משמעותי, אבל אם להכנס לקטנות - פרונט סקוואט לא משפר ומחזק את ה-thoracic extension, ובכך משפר את היכולת להכנס מתחת למוט כבד (יחסית אליו כמובן) במשיכה השלישית?

מסכים מאד. לפאוור קלין צריך בעיקר תרגול, בהנחה שהטכניקה נכונה. תרגילי עזר חשובים פחות, לפחות בהתחלה.

לא שזה משמעותי, אבל אם להכנס לקטנות - פרונט סקוואט לא משפר ומחזק את ה-thoracic extension, ובכך משפר את היכולת להכנס מתחת למוט כבד (יחסית אליו כמובן) במשיכה השלישית?

נכון, אבל מדובר בפאוורקלין. כמובן שפרונט חשוב לקלין מלא.

המשיכה השלישית?
כן. אתה יודע יפה מאד שהרבה מאמני משקולות קוראים כך לשלב הכניסה מתחת למוט.
נכון, אבל מדובר בפאוורקלין. כמובן שפרונט חשוב לקלין מלא.
דיברתי על הפאוורקלין. הכניסה מתחת למוט כבד מצריכה כוח בזוקפי הגב העליונים, שהפרונט סקוואט יכול לשפר.
אבל שוב, זה התעסקות בקטנות.

• פותח/ת השרשור
סקוואט מחזק אותך, וכל מה שמחזק אותך משפר את הפאוור קלין. אתה לא יכול להחליף את המתח ב hang clean כי אלה תרגילים שונים עם מטרות שונות. אם אתה עושה טקסס, אתה לא צריך תרגילי עזר לקלין, אלא רק לעשות אותו מספיק. אתה יכול למשל להתחיל כל סט של פרס בקלין, או האנג קלין כדי להוסיף תרגול נוסף.
1.גם בנץ פרס מחזק אותי האם גם הוא משפר את הפאוורקלין?
2. אם פשוט אני מספיק להתקדם בתוכנית "טקסס" בפאוורקלין במתכונת של 5X3 אז מה השלב הבא?

1.גם בנץ פרס מחזק אותי האם גם הוא משפר את הפאוורקלין?
2. אם פשוט אני מספיק להתקדם בתוכנית "טקסס" בפאוורקלין במתכונת של 5X3 אז מה השלב הבא?
אתה ממשיך לנסות, ובסופו של דבר אתה תצא מהתקיעה בהנחה שהסקוואט והדדליפט שלך מתקדמים. הדדליפט לא יעלה ב25 ק"ג בעוד הפאוור קלין לא מצליח. אם זה קורה, הטכניקה שלך בפאוור קלין כנראה גרועה. וזה בהחלט משהו שצריך לשפר אבל זה לא שייך לתוכנית שלך.

אם אתה גם תקוע בסקוואט ובדדליפט, זה הזמן למצוא פיתרון. אולי דילואוד, אולי שיפור התזונה ו/או השינה, אולי פשוט אתה כבר לא מתאמן בינוני וכו', אבל זה נושא אחר. כל עוד הסקוואט והדדליפט מתקדמים והטכניקה בקלין סבירה פלוס, הוא יתקדם, גם אם מידי פעם תכשל פה ושם.

והבנץ' לא כל כך קשור לפאוור קלין כי בו עובד כמעט רק פלג הגוף העליון. זה עדיף שיהיה לך בנץ' כבד יותר, אבל זה לא הגורם המכריע, לא קרוב ללהיות משמעותי כמו הכוח שיש לך בפלג הגוף התחתון - שהוא מה שמניע את המוט בקלין באופן כמעט בלעדי.

• פותח/ת השרשור
אתה ממשיך לנסות, ובסופו של דבר אתה תצא מהתקיעה בהנחה שהסקוואט והדדליפט שלך מתקדמים. הדדליפט לא יעלה ב25 ק"ג בעוד הפאוור קלין לא מצליח. אם זה קורה, הטכניקה שלך בפאוור קלין כנראה גרועה. וזה בהחלט משהו שצריך לשפר אבל זה לא שייך לתוכנית שלך.

אם אתה גם תקוע בסקוואט ובדדליפט, זה הזמן למצוא פיתרון. אולי דילואוד, אולי שיפור התזונה ו/או השינה, אולי פשוט אתה כבר לא מתאמן בינוני וכו', אבל זה נושא אחר. כל עוד הסקוואט והדדליפט מתקדמים והטכניקה בקלין סבירה פלוס, הוא יתקדם, גם אם מידי פעם תכשל פה ושם.

והבנץ' לא כל כך קשור לפאוור קלין כי בו עובד כמעט רק פלג הגוף העליון. זה עדיף שיהיה לך בנץ' כבד יותר, אבל זה לא הגורם המכריע, לא קרוב ללהיות משמעותי כמו הכוח שיש לך בפלג הגוף התחתון - שהוא מה שמניע את המוט בקלין באופן כמעט בלעדי.
בפאוורקלין הכוח מגייע גם מיהדיים,עצם המשיכה של המוט לא?עדיין לא הצלחתי להבין למה הסקוואט משפר את הפאוורקלין? דדליפט אני יכול להבין התנועה קרובה אבל סקוואט מאיפה מגייע לידי ביטוי בתנועה זה כמו להשוות לבנץ פרס?

בפאוורקלין הכוח מגייע גם מיהדיים,עצם המשיכה של המוט לא?עדיין לא הצלחתי להבין למה הסקוואט משפר את הפאוורקלין? דדליפט אני יכול להבין התנועה קרובה אבל סקוואט מאיפה מגייע לידי ביטוי בתנועה זה כמו להשוות לבנץ פרס?
ממש לא, המשיכה מגיעה מהטרפזים ומהרגליים, לא מהידיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית