הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

עלייה במסת שריר

zohar.h

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
zohar.h הוסיף לוג חדש:

עלייה במסת שריר - הקשר בין מסה נקייה לעלייה במסת השריר

אני נערה בת 16.5 בגובה 1.70 ובמשקל 53. קראתי הרבה מאמרים על תזונה, פיתוח ועיצוב הגוף. אחד מהנושאים שקראתי עליהם היה עליה במסת שריר על ידי העלאה במסה נקייה, לא הבנתי את ההיגיון שמאחורי הדברים, אני צריכה להשמין מפחמימות מורכבות תוך כדי לעשות חיטוב שיוריד לי את מה שאכלתי? אם כן, כמה אני אצטרך להעלות במשקל לפני הנתונים שלי? ובנוסף אם תוכלו להסביר לי את הצורך בהעמסת פחמימות בשביל מסה נקייה העוזרת לבניית השריר, תודה רבה!

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

zohar.h הוסיף לוג חדש:

עלייה במסת שריר - הקשר בין מסה נקייה לעלייה במסת השריר

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

היי זוהר וברוכה הבאה לפורום

את לא עושה "חיטוב תוך כדי השמנה" כי הדבר לא ממש אפשרי מהסיבה הפשוטה ש-2 הדרכים שונות במהותן אחת מן השנייה..

במאסה אנחנו מכניסים יותר קלוריות ממה שאנחנו מוציאים ובחיטוב אנו מכניסים פחות קלוריות ממה שאנחנו מוציאים.

העמסת פחמימות עושים בחיטוב לרוב מכמה סיבות:

1. התאוששות הגוף ומילוי מאגרי הגליקוגן (מאגרי הפחמימה בשריר)

2. עזרה פסיכולוגית להמשך התהליך – קצת לצאת משיגרה "ולהשתגע", בסה"כ כולנו בני אדם ולכולנו בא לפעמים משהו שלא נמצא "בתפריט" היומיומי שלנו.

3. איזון הורמונים שונים, וכמו כן עזרה בשיקום מערכת חילוף החומרים.

מעריך שבסביבות 10KG אבל זה הכל תלוי בך ובהרגשה שלך. אנחנו מעריכים יותר לפי מראה מאשר נתונים פיזיים.

• פותח/ת השרשור
היי זוהר וברוכה הבאה לפורום

את לא עושה "חיטוב תוך כדי השמנה" כי הדבר לא ממש אפשרי מהסיבה הפשוטה ש-2 הדרכים שונות במהותן אחת מן השנייה..

במאסה אנחנו מכניסים יותר קלוריות ממה שאנחנו מוציאים ובחיטוב אנו מכניסים פחות קלוריות ממה שאנחנו מוציאים.

העמסת פחמימות עושים בחיטוב לרוב מכמה סיבות:

1. התאוששות הגוף ומילוי מאגרי הגליקוגן (מאגרי הפחמימה בשריר)

2. עזרה פסיכולוגית להמשך התהליך – קצת לצאת משיגרה "ולהשתגע", בסה"כ כולנו בני אדם ולכולנו בא לפעמים משהו שלא נמצא "בתפריט" היומיומי שלנו.

3. איזון הורמונים שונים, וכמו כן עזרה בשיקום מערכת חילוף החומרים.

מעריך שבסביבות 10KG אבל זה הכל תלוי בך ובהרגשה שלך. אנחנו מעריכים יותר לפי מראה מאשר נתונים פיזיים.

אז אם אני רוצה גוף מחוטב, עם שרירים בעיקר ברגליים וקוביות בבטן, מה עליי לעשות? להתחיל מהמקום שבו אני נמצאת ולעשות רק חיטוב או קודם לעשות העמסת פחמימות?

את צריכה להתחיל תקופה מסוימת של מסה ולאחר מכן להתחיל תקופת חיטוב.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית