הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הערה שאני שומע הרבה

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
בקורס של מדריכי חדר כושר שאני עושה כרגע נאמר כי זה מאוד מסוכן לעשות בנצ' פרס עם קשת בגב וזה רק לפאוורליפטרים מתחרים. סיפרו לי גם על אנשים שפרצו דיסק באמצע התרגיל וגם מאנשים אחרים שמעתי שלא טוב ללחוץ ככה. כשאני לוחץ במיוחד בחזרה האחרונה אני מרגיש שהגב מתכווץ מאוד חזק. האם באמת אפשר להפצע מזה? ואם כן איך לבצע את זה על מנת למנוע פציעות.

• פותח/ת השרשור
אני בנתיים הצלחתי 120*4 על קצות האצבעות, נראה מחר באימון איך ילך ואולי אשנה כבר לכף רגל על הרצפה כדי שיהיה פחות עומס על הגב.

אני בנתיים הצלחתי 120*4 על קצות האצבעות, נראה מחר באימון איך ילך ואולי אשנה כבר לכף רגל על הרצפה כדי שיהיה פחות עומס על הגב.
אין עומס על הגב בהקשתה אלא קיצור טווח תנועה, חשבתי שהבנת את הנקודה הזאת שניסו להעביר..

• פותח/ת השרשור
אין עומס על הגב בהקשתה אלא קיצור טווח תנועה, חשבתי שהבנת את הנקודה הזאת שניסו להעביר..
הבנתי שבגלל שיש הקשתה גדולה מידי זה כן יוצר עומס. אז חד משמעית זה יכול לפגוע בגב או לא?

• פותח/ת השרשור
ההקשתה יכולה להיות מוגזמת. פשוט תקשית פחות אם זה בעייתי.
כן. שים את כל כף הרגל על הרצפה.
לדעתי זו קשת מוגזמת שסתם נועדה לקצר עוד קצת את הטווח. אין לה תרומה מיוחדת ליציבות.
פשוט לא נראה לי שאתם מסכימים בקטע הזה...

תלוי בהרבה פרמטרים כמו גמישות וכמה זמן אתה לוחץ בצורה הזאת. אצלי לדוגמא זה הבדל משמעותי גם כי יש לי גמישות טובה שמאפשרת להכנס טוב לגשר וגם כי אני לוחץ על קצות האצבעות כבר מעל שנה. סגרתי ביום ראשון חמישיית בנץ' עם 127.5 קילו על קצות האצבעות אבל עם כף רגל מלאה אני מתקשה מאוד עם 120.
לא קל יותר לעשות לג דרייב שכל הרגל על הרצפה ?

הקשתה לא פוגעת בגב.
תחשוב על זה בצורה אחרת. לא מדובר כאן בהקשתה רגילה אלה בהקשתה מוגזמת כי זה מה שעלול לקרות אם תצליח להכנס לגשר בצורה טובה עם קצות האצבעות. קודם כל, כשאתה לוחץ בהקשתה הלחיצה שלך אף פעם לא אופקית אלה בזווית של כ10-15 מעלות. מכיוון שהלחיצה היא בזווית הלחץ שהמוט מפעיל על הגוף הוא גם כן בזווית, ואם ניקח בחשבון שמדובר בהקשתה מוגזמת אז בזמן שהמוט יורד מתקיים לחץ שרק מגביר את ההקשתה, וכמו פלקשן, אובראקסטנשן מוגזם עלול גם כן להיות גורם לפציעה.
לא קל יותר לעשות לג דרייב שכל הרגל על הרצפה ?
לא חושב. למרות שלא יצא לי לחשוב הרבה ספציפית על לג דרייב. בכל מקרה לדעתי גם אם יותר קל לעשות לג דרייב עם כף רגל מלאה על הרצפה קיצור טווח התנועה הנוצר מההקשתה הגדולה יותר מפצה על כך.

תחשוב על זה בצורה אחרת. לא מדובר כאן בהקשתה רגילה אלה בהקשתה מוגזמת כי זה מה שעלול לקרות אם תצליח להכנס לגשר בצורה טובה עם קצות האצבעות. קודם כל, כשאתה לוחץ בהקשתה הלחיצה שלך אף פעם לא אופקית אלה בזווית של כ10-15 מעלות. מכיוון שהלחיצה היא בזווית הלחץ שהמוט מפעיל על הגוף הוא גם כן בזווית, ואם ניקח בחשבון שמדובר בהקשתה מוגזמת אז בזמן שהמוט יורד מתקיים לחץ שרק מגביר את ההקשתה, וכמו פלקשן, אובראקסטנשן מוגזם עלול גם כן להיות גורם לפציעה.
איך בדיוק תיפצע?
הקשתה זה המצב הטבעי של עמוד השדרה המותני והדיסקים הבין חולייתים שדווקא במנח כזה מרגישים הכי בטוח.
ובכלל הכוח שמועבר מהגב בלג דרייב הוא נמוך בהרבה יותר מסקוואטים קלים אפילו.

איך בדיוק תיפצע?
הקשתה זה המצב הטבעי של עמוד השדרה המותני והדיסקים הבין חולייתים שדווקא במנח כזה מרגישים הכי בטוח.
ובכלל הכוח שמועבר מהגב בלג דרייב הוא נמוך בהרבה יותר מסקוואטים קלים אפילו.
הקשתה מוגזמת היא לא מצב טבעי של עמוד השדרה בדיוק כמו שכל דבר בהגזמה לא טבעי לגוף. אם תכנס להקשתה מוגזמת והמשקל בבנץ' רק ילחץ על האזור עוד יותר בגלל זווית הלחיצה זה בהחלט יכול להיות לא הדבר הבריא ביותר לגב שלך. במיוחד אם אתה מבצע תוכנית כוח שבה יש לך תרגילים כמו סקוואט, פרס, דד ליפט ובנט אובר שכבר בפני עצמם מפעילים חזק את אזור הגב התחתון, ואם כבר יש לך תרגיל אחד שאתה יכול להוריד ממנו את העומס הזה כדאי שתעשה את זה.
אני זוכר שאתה גם לוחץ על קצות האצבעות. אתה לא מרגיש שום דבר בגב שלך בזמן שאתה עושה את זה?

הקשתה של הגב מעבר לקשת הטבעית מפעילה עומסים על עמוד השדרה, בלי קשר להאם אתה מבצע בנץ' פרס. שכב על ספסל ותקשית את הגב, מאמצי גזירה יועברו לחוליות.

הקשתה מוגזמת
אני לא תומך בזה בכל מקרה. (בהקשתה מוגזמת)
ולגביי מה ששאלת.. אז לא כואב כלום.
לאחרונה לפעמים אני מוריד הקשתה ושם רגל מלאה על הקרקע כדי להנות מטווח תנועה גדול יותר.

• פותח/ת השרשור
בקיצור מה אתם אומרים? עדיף בכל זאת ללחוץ עם כף רגל מלאה על הרצפה? בכל מקרה אנסה מחר ואראה איך הולך לי.

נראה לי שרמת הפאניקה פה מקשת בבנצ' יצאה מפרופורציה.
אם נוח לך עם הקשת שאתה משתמש בה אתה לא תפצע, בטח שלא בתור בן אדם מאומן.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שרמת הפאניקה פה מקשת בבנצ' יצאה מפרופורציה.
אם נוח לך עם הקשת שאתה משתמש בה אתה לא תפצע, בטח שלא בתור בן אדם מאומן.
אני פשוט רוצה כמה שיותר למזער את הסיכוי לפציעה ואם אפשר לעשות תרגיל בצורה יותר בטיחותית אז עדיף. בכל מקרה עד עכשיו לחצתי ככה במשך יחסית הרבה זמן והכל היה בסדר פשוט אני רואה שדווקא הרוב לוחצים עם כף רגל על הקרקע במלואה.

אני לוחץ כשבערך חצי מכף הרגל על הרצפה ואני בכלל לא משתמש בקשת גדולה, סתם יותר נוח לי ככה.
אם לחצת ככה עד עכשיו ואתה לא מרגיש את הגב מציק במהלך הסט אין לך סיבה לשנות שום דבר.

נתחיל מזה שהקשתה כלשהי בגב מתבקשת בבנץ, ולא מהסיבה של קיצור טוחח התנועה. שנית, מידת הקשתה יעילה תהיה אינדיבידואלית ותגרום למתאמן לבצע את התרגיל בצורה הנוחה והבטוחה ביותר. מחזק את מה שקולדפייר רשם לגבי הקשתה מוגזמת, יותר מידי זה לא טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית