הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Parallel Vs ATG

LipoLysis

משתמש מתחיל
193
28
נק' מוניטין:
71
193
28
היי כולם,

אני ב Bill Starr 5x5 Madcow כבר חודש בערך, רואה התקדמות נהדרת חוזר לשיאים והכל מצוין אבל רציתי להתייעץ לגבי עומק בסקוואט

אני שובר מקביל ויורד אפילו יותר עמוק אבל לא לרמה של ATG לפחות לא במשקל שיא לאותו שבוע.

זאת אומרת למשל לפני שבוע יום שישי עשיתי 170 ל 3 וביום ראשון הייתי צריך לעשות ל 5 ותמיד קיים קושי מנטלי לרדת ATG אפילו שביום שישי 170 ל 3 היה דיי קל, אז אני יורד כדי לשבור מקביל שיחשב לחזרה..

בכל אופן עם כל משקל עבודה אחר אני כן יורד ATG במיוחד ביום השני בשבוע שאתה עובד רק 85% מהמשקל rm5

זה כאילו אני מתרגל את ה ATG עם בערך 10 קילו+- פחות מ ה PR השבועי בעוד שאני ממשיך לשבור שיאים נוספים כל שבוע או לפחות מנסה... (נתקעתי שבוע על 170 עד שהצלחתי לחמישייה וגם זה בקושי, נראה מה יהיה היום)

ועכשיו לחבר הכל לנושא.. המטרה שלי היא כח, אני רוצה להיות כמה שיותר חזק בין אם זה לחזרה אחת או לחמש, אבל בבוא הזמן אני מתכוון לנסות להשמיש את הכח שלי ולבטא אותו ב Weightlifting ולא ב PowerLifting ככה שעומק זה דיי חשוב

על מה עדיף לי להתמקד, לשבור מקביל ואפילו טיפה יותר או עד הסוף למטה? כמו עכשיו למשל?

במידה ואתה יכול, רד כמה שיותר, זה כן יעשה אותך יותר חזק, למרות שכנראה תתקשה יותר עם המשקלים
במידה ותרצה להתחרות בפאוורליפטינג, כל מה שתצטרך לעשות זה לצמצם את הטווח תנועה וכבר הרווחת עוד כמה קילו טובים
במידה ותרצה להתחרות או להתאמן בהנפת משקולות, אז עומק זה חובה, אז אין פה בכלל על מה לדבר

במידה ואתה יכול, רד כמה שיותר, זה כן יעשה אותך יותר חזק, למרות שכנראה תתקשה יותר עם המשקלים
במידה ותרצה להתחרות בפאוורליפטינג, כל מה שתצטרך לעשות זה לצמצם את הטווח תנועה וכבר הרווחת עוד כמה קילו טובים
במידה ותרצה להתחרות או להתאמן בהנפת משקולות, אז עומק זה חובה, אז אין פה בכלל על מה לדבר

למה לרדת כמה שיותר? ולמה דווקא בהרמת משקולות צריך עומק? אם כבר, דווקא שם העומק אינו מדד שלפיו נבדקים.

למה לרדת כמה שיותר? ולמה דווקא בהרמת משקולות צריך עומק? אם כבר, דווקא שם העומק אינו מדד שלפיו נבדקים.
ככל שתרד יותר ככה יותר יחידות מוטוריות וסיבי שריר יעבדו, בנוסף זה יקבע אצלך תנועה טובה של המפרקים, שנוטים לאבד מיכולת התזוזה שלהם אם אתה מלמד אותם לעבוד בטווח תנועה חלקי
בהרמת משקולות זה חשוב לא בשביל הפורמליות, אלא בשביל לאפשר לך לתפוס את המשקל בעמדה נמוכה יותר, ובשביל לא להיפצע

ככל שתרד יותר ככה יותר יחידות מוטוריות וסיבי שריר יעבדו, בנוסף זה יקבע אצלך תנועה טובה של המפרקים, שנוטים לאבד מיכולת התזוזה שלהם אם אתה מלמד אותם לעבוד בטווח תנועה חלקי
בהרמת משקולות זה חשוב לא בשביל הפורמליות, אלא בשביל לאפשר לך לתפוס את המשקל בעמדה נמוכה יותר, ובשביל לא להיפצע

1. אני עושה לואו באר ויורד עד שבירת מקביל. עם זאת, אין לי שום בעית טווח תנועה, לא בירך, לא בברך ולא בקרסול.
2. אשמח לראות מחקר או מקור כלשהו שמראה את הטענה שיותר יחידות מוטוריות וסיבי שריר יעבדו אם יורדים ATG לעומת מקביל.
3.בהרמת משקולות אתה מתרגל את הכניסה מתחת למוט בתרגילים הרלוונטיים, בנגזרות שלהם ובתרגילי העזר, לא בסקוואט.

1. אני עושה לואו באר ויורד עד שבירת מקביל. עם זאת, אין לי שום בעית טווח תנועה, לא בירך, לא בברך ולא בקרסול.
2. אשמח לראות מחקר או מקור כלשהו שמראה את הטענה שיותר יחידות מוטוריות וסיבי שריר יעבדו אם יורדים ATG לעומת מקביל.
3.בהרמת משקולות אתה מתרגל את הכניסה מתחת למוט בתרגילים הרלוונטיים, בנגזרות שלהם ובתרגילי העזר, לא בסקוואט.
1. לא הבנתי מה הנקודה שלך פה.
2. זו פיזיולוגיה, נראה לי מאמר עדכני יהיה קשה למצוא. ככל שתמתח יותר שריר, ככה יותר סיבים יצטרכו להתכווץ כדי להחזיר אותו לנקודת ההתחלה.
3. ברור שעובדים על זה במהלך התרגילים עצמם, אבל גם בסקוואט (בעיקר פרונט סקוואט). אבל להתקבע אין טעם להתקבע על מוטוריקה של שבירת מקביל אם בהרמה העיקרית שלך אתה צריך להגיע ATG, זה פשוט לא יעיל במיוחד אם אתה מתכוון ללכת כבד, ולא רק לעשות סקוואט פרציאלי כתרגיל עזר

הבן אדם רוצה לעסוק במשקולנות. לפי עיקרון הספציפיות לרדת atg יתן לו carry over יותר טוב לקלין ולסנאץ'.

1. לא הבנתי מה הנקודה שלך פה.
2. זו פיזיולוגיה, נראה לי מאמר עדכני יהיה קשה למצוא. ככל שתמתח יותר שריר, ככה יותר סיבים יצטרכו להתכווץ כדי להחזיר אותו לנקודת ההתחלה.
3. ברור שעובדים על זה במהלך התרגילים עצמם, אבל גם בסקוואט (בעיקר פרונט סקוואט). אבל להתקבע אין טעם להתקבע על מוטוריקה של שבירת מקביל אם בהרמה העיקרית שלך אתה צריך להגיע ATG, זה פשוט לא יעיל במיוחד אם אתה מתכוון ללכת כבד, ולא רק לעשות סקוואט פרציאלי כתרגיל עזר

הבן אדם רוצה לעסוק במשקולנות. לפי עיקרון הספציפיות לרדת atg יתן לו carry over יותר טוב לקלין ולסנאץ'.

לא יודע מה הניסיון של שניכם בתחום, אבל בתור מי שתרגל את הנושא, אלה התובנות שלי:

רוב הסקוואטים שלי מבוצעים לשבירת מקביל ולא מעבר. מעולם לא הרגשתי שזה מפריע לי בהרמות האולימפיות. החלק הקשה הוא הטכניקה, המהירות והיכולת להחזיק את המשקל מעל הראש. המשקל שמרימים בתרגילים האלה נמוך בהרבה מהמשקל בסקוואט, גם מהפרונט, כך שלרדת עם המשקלים ATG בתרגילים האלה לא יהווה בעיה מבחינת הכוח.

לגבי כמות ומידת ההפעלה של סיבי שריר: יכול להיות שב ATG שני המדדים האלה גדולים יותר לעומת שבירת מקביל, אבל אז מרימים פחות משקל, כך שמפסידים מהבחינה הזו.

לגבי כמות ומידת ההפעלה של סיבי שריר: יכול להיות שב ATG שני המדדים האלה גדולים יותר לעומת שבירת מקביל, אבל אז מרימים פחות משקל, כך שמפסידים מהבחינה הזו.
זה שאתה מרים יותר משקל בצורה מסויימת לא אומר שאתה חזק יותר, ובמיוחד לא אומר שתהיה חזק יותר בתרגילים האולימפיים, שהם תרגילים שונים
בסופו של דבר אתה חזק כמו החוליה החלשה ביותר שלך, ככה שאם הגוף שלך יכול להתמודד עם יותר משקל עד מקביל, אבל ב-ATG, שזו הנקודת תפיסה אתה חלש יותר, כי הסיבים לא מתורגלים, אז אתה תהיה חלש יותר בפוזיציה הזאת, בלי קשר לכמה אתה יכול להרים עד מקביל.

אם היה לו את כל הזמן בעולם, הייתי אומר לו לאמן גם לואו בר וגם עד שבירת מקביל, אבל בגלל שאני מניח שיש לו רק זמן מוגבל כדי להתאמן כמו כולנו כאן, אז עדיף לו ללכת על מה שייתן לו יותר carry over, שזה סקוואט ATG, עם עדיפות להיי באר

לא יודע מה הניסיון של שניכם בתחום, אבל בתור מי שתרגל את הנושא, אלה התובנות שלי:

רוב הסקוואטים שלי מבוצעים לשבירת מקביל ולא מעבר. מעולם לא הרגשתי שזה מפריע לי בהרמות האולימפיות. החלק הקשה הוא הטכניקה, המהירות והיכולת להחזיק את המשקל מעל הראש. המשקל שמרימים בתרגילים האלה נמוך בהרבה מהמשקל בסקוואט, גם מהפרונט, כך שלרדת עם המשקלים ATG בתרגילים האלה לא יהווה בעיה מבחינת הכוח.

אם יש לך אפשרות לנצל יותר טווח תנועה כנראה שתרצה לעשות את זה.
בסקוואט ספציפית הרבה אנשים מאבדים את הכיווץ כשהם יורדים נמוך מדי גם לפני שהגב מתעגל ומאבדים את היכולת לעלות.
בגדול, כנראה שתרצה לרדת כמה שמתאפשר בלי לאבד את היכולת לצאת מהתחתית.

זה שאתה מרים יותר משקל בצורה מסויימת לא אומר שאתה חזק יותר, ובמיוחד לא אומר שתהיה חזק יותר בתרגילים האולימפיים, שהם תרגילים שונים
בסופו של דבר אתה חזק כמו החוליה החלשה ביותר שלך, ככה שאם הגוף שלך יכול להתמודד עם יותר משקל עד מקביל, אבל ב-ATG, שזו הנקודת תפיסה אתה חלש יותר, כי הסיבים לא מתורגלים, אז אתה תהיה חלש יותר בפוזיציה הזאת, בלי קשר לכמה אתה יכול להרים עד מקביל.

אם היה לו את כל הזמן בעולם, הייתי אומר לו לאמן גם לואו בר וגם עד שבירת מקביל, אבל בגלל שאני מניח שיש לו רק זמן מוגבל כדי להתאמן כמו כולנו כאן, אז עדיף לו ללכת על מה שייתן לו יותר carry over, שזה סקוואט ATG, עם עדיפות להיי באר

יפה אמרת - אתה חזק כמו החוליה החלשה שלך, אבל אם אתה חלש, אז כל החוליות שלך חלשות. משקולנים כן מתרגלים מצבים של ATG עם משקלים כבדים מההרמות הענפיות ע"י פרונט ואוברהד סקוואט - שיש להם גם קרי-אובר הרבה יותר משמעותי לתנועות הרלוונטיות. המטרה של הבק סקוואט שלהם היא כח כללי, לא קרי-אובר טכני, דהיינו להרים כמה שיותר משקל. מכאן, שהויכוח על העומק של הסקוואט אמור להתמקד במשקל שאפשר להרים ביחס לעומק, ואם הס"מ הנוספים האלה בתחתית פוגעים משמעותית במשקל על המוט, עדיף לותר עליהם. בדיוק כמו שההמלצה הגורפת היא לעשות בנץ' עם מוט ולא עם משקולות יד - ההבדל בטווח התנועה לא שווה את ההבדל במשקל התרגיל.
בגדול, הבעיה פה היא התסכלות על הסקוואט כתרגיל שהוא חלק מהענף, אבל זה לא. משקולנים עושים סקוואט בדיוק כמו אצנים, כדורסלנים וזורקי כידון - בשביל הכח הכללי, על הכח הספציפי הם עובדים עם תרגילים שיש להם יותר קרי-אובר. בעצם אם יש איזשהו ספקטרום כח--ספציפיות, ספורטאי ירצה שהאימונים שלו יתפרסו על כולו בצורה מאוזנת.

כמובן גם שתכלס הדיון על ATG או לא שקול לדיון על לואו-בר או היי-בר ככה שאין לו פתרון חד משמעי. אבל אם לנצל את הדמיון הזה, אז לעשות היי-באר שהוא לא ATG נמצא באמצע הויכוח בין ATG ללואו-בר, אז מי שמוצא את עצמו מתלבט ביניהם, זו יכולה להיות אחלה פשרה.

פעם אחרונה שבדקתי, לפי עקרון הספציפיות, אף אחד לא תופס את המוט על הטרפזים כשהוא עושה קלין, אז היי באר הוא לא ספציפי להרמות אולימפיות.

פעם אחרונה שבדקתי, לפי עקרון הספציפיות, אף אחד לא תופס את המוט על הטרפזים כשהוא עושה קלין, אז היי באר הוא לא ספציפי להרמות אולימפיות.
בגלל הקטע של הטרפזים לא, אבל בגלל תנועת האגן הוא יותר ספציפי מלואו בר

בגלל הקטע של הטרפזים לא, אבל בגלל תנועת האגן הוא יותר ספציפי מלואו בר

אם ספציפיות ותנועת האגן מעניינת אותך אז אתה יכול להשאר עם פרונט סקוואט בלבד. למה לעשות באק סקוואט כלשהו?

אם ספציפיות ותנועת האגן מעניינת אותך אז אתה יכול להשאר עם פרונט סקוואט בלבד. למה לעשות באק סקוואט כלשהו?
כי כשאתה מתאמן אותה רוצה לפתח כמה שיותר כוח מקסימלי, ובפרונט אתה לא יכול לעבוד כבד כמו ב-HB
HB כמובן מעט שונה מפרונט, אבל לא כל כך שהוא יהיה שונה מדי ולא רלוונטי למתאמן
LB אני מניח שהוא גם לא יותר מדי, אבל מספיק כדי לא להיות תרגיל כוח עיקרי
אני מאמין שמי שעוסק בזה בצורה מקצועית מדי פעם מגוון ועושה LB, אבל תרגיל הכוח המרכזי עדיין יהיה HB
כשאתה לקראת התחרות אתה כבר עוסק בספציפיות,, ומתעסק רק בדברים שקשורים ישירות לתחרות, כמו לתרגל אך ורק את הקלין או רק את הסנאטצ', או טיפה להוסיף אוברהד וכאלה, אבל נשאר ממוקד, אבל כשאתה רק מתאמן אתה יכול להתרחק מעט, ולעבוד על כוח מקסימלי

כי כשאתה מתאמן אותה רוצה לפתח כמה שיותר כוח מקסימלי, ובפרונט אתה לא יכול לעבוד כבד כמו ב-HB
HB כמובן מעט שונה מפרונט, אבל לא כל כך שהוא יהיה שונה מדי ולא רלוונטי למתאמן
LB אני מניח שהוא גם לא יותר מדי, אבל מספיק כדי לא להיות תרגיל כוח עיקרי
אני מאמין שמי שעוסק בזה בצורה מקצועית מדי פעם מגוון ועושה LB, אבל תרגיל הכוח המרכזי עדיין יהיה HB
כשאתה לקראת התחרות אתה כבר עוסק בספציפיות,, ומתעסק רק בדברים שקשורים ישירות לתחרות, כמו לתרגל אך ורק את הקלין או רק את הסנאטצ', או טיפה להוסיף אוברהד וכאלה, אבל נשאר ממוקד, אבל כשאתה רק מתאמן אתה יכול להתרחק מעט, ולעבוד על כוח מקסימלי

יפה, אז אתה עושה באק סקוואט כדי לפתח כמה שיותר כוח מקסימלי, וזה מחזיר אותנו לשאלה איזה תרגיל יותר טוב לפיתוח כוח מקסימלי בטווח ארוך.

יפה, אז אתה עושה באק סקוואט כדי לפתח כמה שיותר כוח מקסימלי, וזה מחזיר אותנו לשאלה איזה תרגיל יותר טוב לפיתוח כוח מקסימלי בטווח ארוך.
אתה מדבר אם עד מקביל או ATG? כאן זה שוב שאלה כמה אתה מתרחק מהספציפיות
כמובן שעד מקביל אתה תעשה יותר משקל, אבל עד מקביל עושה רק מי שעושה סקוואט כתחביב כי אין לו צורך להסתכן או בגמישות גדולה, או בפאוורליפטינג, כי אלה החוקים שם.
בהנפת משקולות לרדת עד מקביל זה פשוט לא הספורט, ואין שום יתרון בללמוד לעצור את עצמך רק שם, כי זה בעצם ללמוד מכניקה שונה ממה שאתה עושה בהנפה, אבל כן קשורה לתרגיל שלך (הכוונה שלי היא שאם מניף ילמד כמה טכניקות לעשות בנצ' זה יהיה נחמד, אבל לא ישנה לו יותר מדי, אבל אם הוא ילמד מכניקה שונה לסקוואט, זה יפריע לו בסקוואט הרגיל שלו)
גם אימון עד טווח תנועה חלקי, מקבע את המפרק לנוע רק עד הטווח תנועה הזה, וזה יפריע לו בהמשך

אתה מדבר אם עד מקביל או ATG? כאן זה שוב שאלה כמה אתה מתרחק מהספציפיות
כמובן שעד מקביל אתה תעשה יותר משקל, אבל עד מקביל עושה רק מי שעושה סקוואט כתחביב כי אין לו צורך להסתכן או בגמישות גדולה, או בפאוורליפטינג, כי אלה החוקים שם.
בהנפת משקולות לרדת עד מקביל זה פשוט לא הספורט, ואין שום יתרון בללמוד לעצור את עצמך רק שם, כי זה בעצם ללמוד מכניקה שונה ממה שאתה עושה בהנפה, אבל כן קשורה לתרגיל שלך (הכוונה שלי היא שאם מניף ילמד כמה טכניקות לעשות בנצ' זה יהיה נחמד, אבל לא ישנה לו יותר מדי, אבל אם הוא ילמד מכניקה שונה לסקוואט, זה יפריע לו בסקוואט הרגיל שלו)
גם אימון עד טווח תנועה חלקי, מקבע את המפרק לנוע רק עד הטווח תנועה הזה, וזה יפריע לו בהמשך

לרוב המוחלט של האנשים הדיון על לרדת קצת מתחת למקביל או "ATG״ הוא לא רלוונטי, כי ההבדל בעומק לא יהיה משמעותי אלא אם כן אתה מוכן לאבד מתח בחלק מהשרירים ולקבל באונס מהתאומים/ברכיים.
בהרמת משקולות גם לעשות היי בר זה לא הספורט, וזו לא המטרה שלו. להנפה היי בר רלוונטי עוד פחות כי המכניקה יותר דומה ל-LB.
אם המניף כל כך עדין שהוא לא יכול להבדיל בין מכניקה שונה בסוגי סקוואט שונים, הוא לא הולך להיות ספורטאי בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית