הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Parallel Vs ATG

LipoLysis

משתמש מתחיל
193
28
נק' מוניטין:
71
193
28
היי כולם,

אני ב Bill Starr 5x5 Madcow כבר חודש בערך, רואה התקדמות נהדרת חוזר לשיאים והכל מצוין אבל רציתי להתייעץ לגבי עומק בסקוואט

אני שובר מקביל ויורד אפילו יותר עמוק אבל לא לרמה של ATG לפחות לא במשקל שיא לאותו שבוע.

זאת אומרת למשל לפני שבוע יום שישי עשיתי 170 ל 3 וביום ראשון הייתי צריך לעשות ל 5 ותמיד קיים קושי מנטלי לרדת ATG אפילו שביום שישי 170 ל 3 היה דיי קל, אז אני יורד כדי לשבור מקביל שיחשב לחזרה..

בכל אופן עם כל משקל עבודה אחר אני כן יורד ATG במיוחד ביום השני בשבוע שאתה עובד רק 85% מהמשקל rm5

זה כאילו אני מתרגל את ה ATG עם בערך 10 קילו+- פחות מ ה PR השבועי בעוד שאני ממשיך לשבור שיאים נוספים כל שבוע או לפחות מנסה... (נתקעתי שבוע על 170 עד שהצלחתי לחמישייה וגם זה בקושי, נראה מה יהיה היום)

ועכשיו לחבר הכל לנושא.. המטרה שלי היא כח, אני רוצה להיות כמה שיותר חזק בין אם זה לחזרה אחת או לחמש, אבל בבוא הזמן אני מתכוון לנסות להשמיש את הכח שלי ולבטא אותו ב Weightlifting ולא ב PowerLifting ככה שעומק זה דיי חשוב

על מה עדיף לי להתמקד, לשבור מקביל ואפילו טיפה יותר או עד הסוף למטה? כמו עכשיו למשל?

לרוב המוחלט של האנשים הדיון על לרדת קצת מתחת למקביל או "ATG״ הוא לא רלוונטי, כי ההבדל בעומק לא יהיה משמעותי אלא אם כן אתה מוכן לאבד מתח בחלק מהשרירים ולקבל באונס מהתאומים/ברכיים.
בהרמת משקולות גם לעשות היי בר זה לא הספורט, וזו לא המטרה שלו. להנפה היי בר רלוונטי עוד פחות כי המכניקה יותר דומה ל-LB.
אם המניף כל כך עדין שהוא לא יכול להבדיל בין מכניקה שונה בסוגי סקוואט שונים, הוא לא הולך להיות ספורטאי בכל מקרה.
איך בידיוק LB יותר קרוב להנפה מאשר HB אם HB יותר קרוב לפרונט מ-LB?
וזה לא עניין של עדינות, זה עניין של זמן ומאמץ לעומת תועלת
אתה יכול לשבת ולאמן מניף איך להיות חזק יותר בבנצ' וזה יהיה נחמד כי הוא חזק יותר בבנצ', אבל בפועל זה לא מועיל לא יותר מדי
כמו שלא תיקח שחקן כדורגל ותחזק את ה-RM1 שלו בסקוואט, כי אולי זה יחזק לו את הרגליים, אבל בתמונה הגדולה זה לא יועיל לו במיוחד כמו שאימון רגליים אחר היה עוזר לו

איך בידיוק LB יותר קרוב להנפה מאשר HB אם HB יותר קרוב לפרונט מ-LB?
וזה לא עניין של עדינות, זה עניין של זמן ומאמץ לעומת תועלת
אתה יכול לשבת ולאמן מניף איך להיות חזק יותר בבנצ' וזה יהיה נחמד כי הוא חזק יותר בבנצ', אבל בפועל זה לא מועיל לא יותר מדי
כמו שלא תיקח שחקן כדורגל ותחזק את ה-RM1 שלו בסקוואט, כי אולי זה יחזק לו את הרגליים, אבל בתמונה הגדולה זה לא יועיל לו במיוחד כמו שאימון רגליים אחר היה עוזר לו

LB יותר קרוב להנפה בגלל המיקום של המוט. שים לב שאמרת הנפה ולא קלין. הדוגמא עם הבנץ׳ לא מקבילה למקרה של LB. אני בטוח שאתה יכול להבין לבד למה.

לגבי השחקן כדורגל - אתה טועה.

LB יותר קרוב להנפה בגלל המיקום של המוט. שים לב שאמרת הנפה ולא קלין. הדוגמא עם הבנץ׳ לא מקבילה למקרה של LB. אני בטוח שאתה יכול להבין לבד למה.

לגבי השחקן כדורגל - אתה טועה.
החלק של ההנפה בכלל דומה יותר לדדליפט, אין קשר גדול לסקוואט, אבל בחלק של התפיסה, גם בקלין וגם בסנאטצ', המכניקה גומה יותר ל-HB.
הדוגמא עם הבנצ' קשורה, כי אתה מדבר על תרגילים שהם יחסית שונים ממה שהמניף מבצע בפועל, בטח אפשר להגיד שהבנצ' אפשר לתרגם לג'רק חזק יותר, ועם כמה שאפשר למצוא סיבות לזה, כולנו יודעים שבפועל זה לא שימושי.
והקטע עם הכדורגל לא אני המצאתי את זה, זה ציטוט שלקחתי ממאמן אולימפי, שמאמן גם כדורגלנים וגם מניפי משקולות, נראה לי הוא יודע מה הוא מדבר

החלק של ההנפה בכלל דומה יותר לדדליפט, אין קשר גדול לסקוואט, אבל בחלק של התפיסה, גם בקלין וגם בסנאטצ', המכניקה גומה יותר ל-HB.
ברור שהמשיכה הראשונה דומה לדדליפט, איך זה רלוונטי? החלק שבו אתה קם יותר דומה ל-LB סקוואט בגלל המיקום של המוט, מאשר ל-HB או פרונט.
החלק שבו אתה קם מקלין כולל פרונט סקוואט, ולכן אתה עושה פרונט סקוואט בשביל הספציפיות. הסיבה שאתה עושה באק סקוואט היא כדי להיות חזק יותר באופן כללי, ולא רק כדי שיהיה יותר קל לקום מהקלין (מי אמר שזו הבעיה בקלין בכלל?), ולכן הטענה של הספציפיות נופלת.

הדוגמא עם הבנצ' קשורה, כי אתה מדבר על תרגילים שהם יחסית שונים ממה שהמניף מבצע בפועל, בטח אפשר להגיד שהבנצ' אפשר לתרגם לג'רק חזק יותר, ועם כמה שאפשר למצוא סיבות לזה, כולנו יודעים שבפועל זה לא שימושי.

לא, כולנו לא יודעים שזה לא שימושי. גם לבנץ׳ יש מקום בתרגילים של מרימי משקולות, ולפרס. אולי בארץ זה ״בפועל לא שימושי״, כי התחום הזה הוא כשלון גם ככה.

והקטע עם הכדורגל לא אני המצאתי את זה, זה ציטוט שלקחתי ממאמן אולימפי, שמאמן גם כדורגלנים וגם מניפי משקולות, נראה לי הוא יודע מה הוא מדבר

אם הגענו לדבר על מה מאמן כדורגלנים אמר ושהוא יודע על מה הוא מדבר, אז הדיון הזה לא מעניין אותי יותר. הסיבה שספורטאים נכנסים למכון היא כדי להיות חזקים יותר. אפילו כדורגלנים.

ברור שהמשיכה הראשונה דומה לדדליפט, איך זה רלוונטי? החלק שבו אתה קם יותר דומה ל-LB סקוואט בגלל המיקום של המוט, מאשר ל-HB או פרונט.
החלק שבו אתה קם מקלין כולל פרונט סקוואט, ולכן אתה עושה פרונט סקוואט בשביל הספציפיות. הסיבה שאתה עושה באק סקוואט היא כדי להיות חזק יותר באופן כללי, ולא רק כדי שיהיה יותר קל לקום מהקלין (מי אמר שזו הבעיה בקלין בכלל?), ולכן הטענה של הספציפיות נופלת.

לא, כולנו לא יודעים שזה לא שימושי. גם לבנץ׳ יש מקום בתרגילים של מרימי משקולות, ולפרס. אולי בארץ זה ״בפועל לא שימושי״, כי התחום הזה הוא כשלון גם ככה.

אם הגענו לדבר על מה מאמן כדורגלנים אמר ושהוא יודע על מה הוא מדבר, אז הדיון הזה לא מעניין אותי יותר. הסיבה שספורטאים נכנסים למכון היא כדי להיות חזקים יותר. אפילו כדורגלנים.
כל מה שאתה אומר פה מסתמך על הטענה שכל אתלט רוצה להיות "חזק יותר", אבל חזק זה דבר יחסי
כמו שכדורגלן ירצה להיות חזק יותר, אבל לא ישקיע שבועות או חודשים בשביל להתחזק אם זה לא יהפוך אותו לכדורגלן טוב יותר, אותו דבר אפשר להגיד על מרים משקולות אולימפי
אם הוא יכול לנצל את הזמן והכוח שלו על אימונים שיהפכו אותו לחזק יותר בהנפות האולימפיות, גם על חשבון להיות חזק יותר ולהרים מוט כבד יותר, הוא יעשה את זה
כי זה לא משנה בסוף כמה חזק אתה, אם זה לא מתורגם מספיק ביעילות ללהיות טוב יותר בספורט שלך

כל מה שאתה אומר פה מסתמך על הטענה שכל אתלט רוצה להיות "חזק יותר", אבל חזק זה דבר יחסי
כמו שכדורגלן ירצה להיות חזק יותר, אבל לא ישקיע שבועות או חודשים בשביל להתחזק אם זה לא יהפוך אותו לכדורגלן טוב יותר, אותו דבר אפשר להגיד על מרים משקולות אולימפי
אם הוא יכול לנצל את הזמן והכוח שלו על אימונים שיהפכו אותו לחזק יותר בהנפות האולימפיות, גם על חשבון להיות חזק יותר ולהרים מוט כבד יותר, הוא יעשה את זה
כי זה לא משנה בסוף כמה חזק אתה, אם זה לא מתורגם מספיק ביעילות ללהיות טוב יותר בספורט שלך

נכון, ולכן כדורגלן לא יתמקצע בסקוואט דדליפט ולחיצות מעבר לרמה של מתאמן בינוני, כי אין לו צורך בזה. אבל הוא עדיין נכנס למכון כדי להתחזק.

אם משקולן לא מנסה להיות חזק יותר (איך הוא הולך להשתפר?), אז אין לו צורך באף וריאציה של סקוואט ומספיק לבצע רק את ההרמות האולימפיות.

נכון, ולכן כדורגלן לא יתמקצע בסקוואט דדליפט ולחיצות מעבר לרמה של מתאמן בינוני, כי אין לו צורך בזה. אבל הוא עדיין נכנס למכון כדי להתחזק.

אם משקולן לא מנסה להיות חזק יותר (איך הוא הולך להשתפר?), אז אין לו צורך באף וריאציה של סקוואט ומספיק לבצע רק את ההרמות האולימפיות.
שוב, זה הכל שאלה של איפה אתה חזק
LB מספיק רחוק מהמכניקה של הנפות אולימפיות כדי שהוא יהיה חזק, אבל בספורט אחר

תשעשע אותי רגע. איך LB ודדליפט רחוקים ממכניקה של הרמות אולימפיות? אתה מושך וקם מהמשיכה עם שרירים מיוחדים?

תשעשע אותי רגע. איך LB ודדליפט רחוקים ממכניקה של הרמות אולימפיות? אתה מושך וקם מהמשיכה עם שרירים מיוחדים?
דדליפט לא כזה רחוק, אבל תסכים איתי שדדליפט ו-LB זה ממש לא אותו תרגיל, גם אם יש דומיננצה של בערך אותם שרירים
LB אבל גורם לך לעבוד עם ברכיים ואגן הרבה יותר אחורה מנקודת התפיסה, וגב הרבה יותר מקביל לרצפה, זוויות האגן, ברכיים וקרסול שונות לחלוטין, מה שמפעיל מנופים שונים
עניין ההנפה, או תחילת התרגיל, הוא דומה יותר לדדליפט,אבל עם דגש חזק יותר על ה-4 ראשי
עוד אחד מהדברים גם שאותו מאמן אמר הוא, שלדדליפט יש carry over לסקוואט, אבל לא הפוך, מכאן שסקוואט LB לא יחזק אותך בהנפה עצמה, לא משנה כמה הוא קרוב

אז שוב, אתה חושב שמשקולנים עושים סקוואט רק כדי שיהיה להם יותר קל לקום מהקלין?

ואת המשפט האחרון שלך ממש קל להפריך:

א. LB משפר גם את HB, ולכן אם לפי התאוריה שלך HB יחזק אותך אז גם LB.
ב. תוסיף 100 קילו לגרסה כלשהי של סקוואט שתבחר ותראה אם יש שינוי בהנפות.

ולדדליפט יש carry over לסקוואט אבל לא הפוך? תמסור את תנחומיי למאמן.

אז שוב, אתה חושב שמשקולנים עושים סקוואט רק כדי שיהיה להם יותר קל לקום מהקלין?

ואת המשפט האחרון שלך ממש קל להפריך:

א. LB משפר גם את HB, ולכן אם לפי התאוריה שלך HB יחזק אותך אז גם LB.
ב. תוסיף 100 קילו לגרסה כלשהי של סקוואט שתבחר ותראה אם יש שינוי בהנפות.

ולדדליפט יש carry over לסקוואט אבל לא הפוך? תמסור את תנחומיי למאמן.
אני לא אומר שהם רק עושים את זה בשביל לקום מהקלין, אבל אני אומר שהם לא יחזקו משהו שהוא רחוק מדי, לא משנה אם הוא יעזור להם או לא, אם זה לא שווה את הזמן שלו
א. זה נכון סקוואט אחד יחזק את השני
ב. זו כבר שאלה של carry over, אם אחד אחרי שיפור של 100 קילו ישפר לך את ההנפה ב-20 קילו, והשני ב-50, מן הסתם אתה לא תבזבז את הזמן שלך על זה ששיפר לך רק ב-20

הטענה היחידה שלך לגבי מה קרוב יותר ומה רחק יותר היא שהיי בר יותר קרוב לקלין. אז אם אתה לא עושה היי בר כדי לקום מקלין, אין לך קייס בכלל, כי LB יותר קרוב לכל שאר הדברים. פרט לכך שכוח הוא דבר כללי, והתרגילים שנועדו לחזק אותך נבחרו כך שהם עובדים על מסת שריר גדולה יותר ומאפשרים להזיז משקל גדול יותר.
הטענה של הספציפיות לא מחזיקה מים.

הטענה היחידה שלך לגבי מה קרוב יותר ומה רחק יותר היא שהיי בר יותר קרוב לקלין. אז אם אתה לא עושה היי בר כדי לקום מקלין, אין לך קייס בכלל, כי LB יותר קרוב לכל שאר הדברים. פרט לכך שכוח הוא דבר כללי, והתרגילים שנועדו לחזק אותך נבחרו כך שהם עובדים על מסת שריר גדולה יותר ומאפשרים להזיז משקל גדול יותר.
הטענה של הספציפיות לא מחזיקה מים.
זה לא רק כדי לתפוס את הקלין, אלא כדי לשמור על מכניקת אגן וגב דומים לתרגילים
גם הטענה שלך של כוח כללי לא חזקה במיוחד, כי זו שאלה של תרגום הכוח הזה לפרקטיקה בספורט, וזו כבר שאלה יותר מורכבת
אני חושב שכבר חפרנו על הנושא, ואין טעם להתווכח עליו יותר

אני מבין שזה תמיד חייב להגמר בטענות מופשטות שלא ניתן להתייחס אליהן. מה זה מכנית אגן וגב דומים? מה המשמעות של זה מבחינת פיתוח כוח?

אתה יודע איך קוראים לתרגום של כוח לפרקטיקה בספורט? מיומנות. אין לזה קשר לעובדה שכוח זה דבר כללי.

אני מבין שזה תמיד חייב להגמר בטענות מופשטות שלא ניתן להתייחס אליהן. מה זה מכנית אגן וגב דומים? מה המשמעות של זה מבחינת פיתוח כוח?

אתה יודע איך קוראים לתרגום של כוח לפרקטיקה בספורט? מיומנות. אין לזה קשר לעובדה שכוח זה דבר כללי.
אני מסכים שכוח כללי יעזור תמיד, אבל זו שאלה גם של זמן מול תועלת
אם אני יכול לשפר בעזרת 2 תרגילים את הסנאטצ' שלי ב-10 קילו, אבל תרגיל אחד ייתן לי אותם תוך חצי שנה והשני תוך 3 חודשים, אז אני אלך על זה שייתן לי את זה מוקדם יותר
כנ"ל על הסקוואט, אם כל שיפור של 10 קילו ב-LB יתנו לי קילו בקלין, וכל 10 קילו ב-HB יתנו לי 2 קילו בקלין, אז אני אעדיף ללכת על HB
ולמה שזה יקרה? כי השרירים שמתחזקים והתיאום שלהם שונה יותר לקלין
אותו דבר עם בנצ' וג'רק, ההבדל היחיד בתנועה הוא הזווית של ההומרוס (שזה אותו דבר כמו ההבדל בזוית של הירך), אז ברור שבמידה מסתיימת זה יעזור לג'רק, אבל כנראה לא במידה שווה את הזמן, או לפחות לא שווה את מירב הזמן, אפשר להוסיף אותו, אבל אין טעם להשקיע בלשפר אותו
אותו דבר עם LB, אפשר לעשות אותו, אבל אם אני ארצה תרגיל כוח מרכזי, אני אלך על אחד שיהיה קצת יותר קרוב למה שאני צריך, אבל עדיין ייתן לי את האפשרות לשפר כוח מקסימלי

אני מסכים שכוח כללי יעזור תמיד, אבל זו שאלה גם של זמן מול תועלת
אם אני יכול לשפר בעזרת 2 תרגילים את הסנאטצ' שלי ב-10 קילו, אבל תרגיל אחד ייתן לי אותם תוך חצי שנה והשני תוך 3 חודשים, אז אני אלך על זה שייתן לי את זה מוקדם יותר
כנ"ל על הסקוואט, אם כל שיפור של 10 קילו ב-LB יתנו לי קילו בקלין, וכל 10 קילו ב-HB יתנו לי 2 קילו בקלין, אז אני אעדיף ללכת על HB
ולמה שזה יקרה? כי השרירים שמתחזקים והתיאום שלהם שונה יותר לקלין
אותו דבר עם בנצ' וג'רק, ההבדל היחיד בתנועה הוא הזווית של ההומרוס (שזה אותו דבר כמו ההבדל בזוית של הירך), אז ברור שבמידה מסתיימת זה יעזור לג'רק, אבל כנראה לא במידה שווה את הזמן, או לפחות לא שווה את מירב הזמן, אפשר להוסיף אותו, אבל אין טעם להשקיע בלשפר אותו
אותו דבר עם LB, אפשר לעשות אותו, אבל אם אני ארצה תרגיל כוח מרכזי, אני אלך על אחד שיהיה קצת יותר קרוב למה שאני צריך, אבל עדיין ייתן לי את האפשרות לשפר כוח מקסימלי

1. איך הגעת לקביעה ש 10 קילו ב LB יתנו 1 קילו בקלין ו 10 קילו ב HB יתנו 2 ?
2. HB לא קרוב יותר לקלין או לסנאץ' מאשר LB.

1. איך הגעת לקביעה ש 10 קילו ב LB יתנו 1 קילו בקלין ו 10 קילו ב HB יתנו 2 ?
2. HB לא קרוב יותר לקלין או לסנאץ' מאשר LB.
1. אלה לא מספרים קבועים, זו הייתה דוגמא
2. הוא קרוב יותר לעמדת תפיסה בגלל הזווית בין הגב לירך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית