הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל חתירה

• פותח/ת השרשור riko
  • פורסם בתאריך

riko

משתמש מתחיל
194
4
נק' מוניטין:
4
194
4
איזה חתירה אתם מבצעים? (המטרה לעבוד על החלק אחורי בשביל לקדם את הבנץ)

תכלס כל חתירה תעבוד לך, אין אחד שיותר טוב מהשני
אני אישית אוהב לשלב את הבנצ' עם פנדליי, אבל כל אימון אני עושה תרגיל גב אחר

מה דעתך על הטווח תנועה החלקי שיש כשהדאמבל כבד וגדול ?
לא אמור להיות טווח חלקי עם דאמבל גדול יותר, הדאמבל אמור לעלות לצד הגוף ולא להיות מוגבל כי הוא גדול ונתקע בגוף...

מבחינה אנטומית פנדליי יעבוד הכי טוב על הלטסימוס, בניגוד לבנט אובר ראו רגיל.
אתה לא חייב לעבוד כמו משקולן, ולהניח את המוט על הרצפה, אבל אפשר לקחת השראה מהתרגיל.

לא אמור להיות טווח חלקי עם דאמבל גדול יותר, הדאמבל אמור לעלות לצד הגוף ולא להיות מוגבל כי הוא גדול ונתקע בגוף...
יש לי קצת כתפיים חרא אז אם אני מנסה להעלות תדאמבל לצד הגוף כואבת לי הכתף ורק שהוא נתקע בגוף לא כואב לי
:/
והמרפק אמור לעלות מעל הטורסו בסיום התנועה או לא ? לא הבנתי כל כך

יש לי קצת כתפיים חרא אז אם אני מנסה להעלות תדאמבל לצד הגוף כואבת לי הכתף ורק שהוא נתקע בגוף לא כואב לי
אם אתה לא יכול לעשות תרגיל כמו שצריך בלי כאב עדיף שתחפש אלטרנטיבה
בכל מקרה התנועה צריכה להיות מעגלית, שבה המשקל אמור לבוא ממול הכתף אל כיוון הבטן העליונה, לצידה אבל, ככה גם הכתף לא זזה קדימה, והמרפק עובר מעט את הטורסו

• פותח/ת השרשור
אני אוהב את פנדליי. בכל מקרה כדאי לשלב גם מתח ופייס פולס כדי שיהיה איזון בכתפיים ולא תפצע.
כלכך הרבה תרגילים לשלב לתוכנית כדי לשמור על הכתפיים בבנץ?
מבחינה אנטומית פנדליי יעבוד הכי טוב על הלטסימוס, בניגוד לבנט אובר ראו רגיל.
אתה לא חייב לעבוד כמו משקולן, ולהניח את המוט על הרצפה, אבל אפשר לקחת השראה מהתרגיל.
אז ההמלצה הכי יעילה לשיפור הבנץ בצד הנגדי זה הפנדליי?
5 סטים של פנדליי כתוספת ליום של הבנץ מספיק? יעשה את העבודה?

זה לא רק בשביל הבנצ', אלא גם בגלל שלרוב אתה עושה יותר דחיפות ממשיכות, ולרוב אתה יושב שפוף כל היום, אז זה כדי לאזן את זה, אבל אף אחד לא אמר שאתה חייב לעשות הכל באימון אחד, אתה יכול לפזר את התרגילים לאורך השבוע
ופנדליי זה לא בהכרח התרגיל האידאלי, אבל הוא לרוב כיפי ונוח יותר
ואתה לא חייב מלא סטים של גב בכללי או לעבוד עליהם במתכונת כוח, הם משמשים בעיקר כתרגיל עזר, אז תתייחס אליהם ככה

התנועה דומה מאוד לעבודה מול מוט- המרפק צריך להגיע ממצב שהוא בפשיטה("יד ישרה") לכפיפה(בסוף התנועה) בקו ישר, בלי לזוז ימינה או שמאלה אלא רק למעלה ולמטה, בסוף התנועה המרפקים צריכים להיות קרובים מאוד לגוף/גב בהתאם למבנה גוף והמשקולת לא אמורה להתנגש בגוף.
אפשר לעשות את התרגיל בספת כושר(כמו בסרטון למטה) או ישירות מול הסטנד של המשקולות(בעמידה)

single+arm+dumbbell+rows.gif

הערה- לא חייב לקחת את המרפק עד כדי כך כמו בסרטון, אבל רצוי שיעבור את קו הגוף
5 סטים של עבודה(לא כולל חימום) יספיקו

מה הבעיה? מתח זה תרגיל בינוני בקושי שלו ופייס פולס זה תרגיל קל. פשוט תעשה יום אחד מתח, יום אחר חתירה ויום נוסף פייס פולס. אתה יכול גם לעשות פייס פולס באותו יום עם מתח או חתירה כי זה תרגיל מאוד קליל.

לא עדיף למשוך את הדאמבל יותר לכיוון המפשעה? , בסרטון הוא מושך לכיוון מרכז הגוף ולא לחלק התחתון של הגוף

לא עדיף למשוך את הדאמבל יותר לכיוון המפשעה? , בסרטון הוא מושך לכיוון מרכז הגוף ולא לחלק התחתון של הגוף
לא ממש, כל עוד יש פשיטת מרפק לא צריך להגזים עם הצורה של ה"קשת" באופן לא טבעי

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי משיכה אדיאלית שתעזור לבנץ.
מה זה שיפור בצד הנגדי? מה אתה רוצה להשיג? לחזק שריר מסויים?
התכוונתי כדי לקדם את הבנץ צריך לעבוד גם על המשיכה. (השרשרת האחורית)
זה לא רק בשביל הבנצ', אלא גם בגלל שלרוב אתה עושה יותר דחיפות ממשיכות, ולרוב אתה יושב שפוף כל היום, אז זה כדי לאזן את זה, אבל אף אחד לא אמר שאתה חייב לעשות הכל באימון אחד, אתה יכול לפזר את התרגילים לאורך השבוע
ופנדליי זה לא בהכרח התרגיל האידאלי, אבל הוא לרוב כיפי ונוח יותר
ואתה לא חייב מלא סטים של גב בכללי או לעבוד עליהם במתכונת כוח, הם משמשים בעיקר כתרגיל עזר, אז תתייחס אליהם ככה
אז על איזה תרגילי משיכות אתה ממליץ כדי לקדם את הבנץ? ואיך אתה חושב לפרוס אותם לאורך השבוע? 3 או 5 סטים מכל תרגיל? וכן כמובן התייחס לתרגילי עזר ללא צורך במנוחות ארוכות.
התנועה דומה מאוד לעבודה מול מוט- המרפק צריך להגיע ממצב שהוא בפשיטה("יד ישרה") לכפיפה(בסוף התנועה) בקו ישר, בלי לזוז ימינה או שמאלה אלא רק למעלה ולמטה, בסוף התנועה המרפקים צריכים להיות קרובים מאוד לגוף/גב בהתאם למבנה גוף והמשקולת לא אמורה להתנגש בגוף.
אפשר לעשות את התרגיל בספת כושר(כמו בסרטון למטה) או ישירות מול הסטנד של המשקולות(בעמידה)

single+arm+dumbbell+rows.gif

5 סטים של עבודה(לא כולל חימום) יספיקו
זה משיכה אדיאלית לבנץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית