עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הבעיה היא לא בצריכה של כולסטרול, אלא בצריכה של זבל.
אני אוכלת 4 ביצים כל חביתה ומוצאת כל אימון תירוץ למה לא לעשות פעילות אירובית, ועדיין הכולסטרול שלי נמוך מאי פעם.
הגוף מייצר לבד כולסטרול, הוא לא צריך אותך שתצרוך אותו, לכן לא לאכול כולסטרול או שומן רווי לא ישנה כלום.
ואתה יודע מה עובד הכי טוב על גברים כדי שיפסיקו לדאוג מכולסטרול:
הגוף שלך חייב כולסטרול בשביל לייצר טסטסטורון.
אפשר לדעת איך מתקשר לעניין הויטמין D?כמות השטויות שנכתבו בת'רד הזה ענקית.
1. אין קשר בין כמות הכולסטרול שאוכלים לכמות הכולסטרול בדם. הגוף מייצר לבד כולסטרול ומתאים את הייצור לכמות שצורכים מבחוץ. אם תאכלו הרבה, הגוף ייצר מעט וההיפך. אם מסיבה כלשהי הכולסטרול שלכם גבוה, הוא יהיה גבוה גם אם לא תאכלו כולסטרול. כלומר, הישועה לא תבוא מלאכול פחות ביצים או בשר.
2. סה"כ כולסטרול ו- LDL כולסטרול הם מדדים ממש גרועים שלא אומרים כמעט כלום. HDL וטריגליצרידים הם מדדים עם הרבה יותר כח ניבוי למחלות לב.
3. LDL הוא מדד גרוע בגלל שהוא לא נותן את כמות החלקיקים או את התפלגות הגודל שלהם. חלקיקי LDL גדולים ובעלי צפיפות נמוכה הם לא מסוכנים. small dense LDL הם החלקיקים הנוטים להתחמצן ולהיתקע בדפנות כלי הדם.
הדרך להוריד את הטריגליצרידים, להעלות את ה- HDL ולהעביר את ה- LDL לחלקיקים גדולים היא דרך תזונה:
1. להימנע מסוכר.
2. להפחית מכמות הפחמימות הכללית ובעיקר ממוצרי חיטה.
3. להימנע משמנים עתירים באומגה 6 (תירס, סויה, חמניות)
4. להשתמש בשמנים רווים כמו חמאה, שומן מן החי, קוקוס. וגם שמן זית לתיבול (פחות לבישול).
5. לצרוך שמן דגים.
6. לבדוק את רמות הויטמין D ולתסף אם יש צורך.
יכול להיות שתעשו את כל זה ורמות הכולסטרול שלכם יהיו גבוהות. זה בסדר כל עוד זה Pattern A, כלומר חלקיקים גדולים ובעלי צפיפות נמוכה. לצערי לא בודקים את גודל החלקיקים בבדיקות דם הפשוטות ולכן אי אפשר לדעת הרבה. אם אתם לחוצים ברמות הכולסטרול שלכם תעשו את הבדיקה המלאה. אין לי מושג איפה או איך עושים אותה, תשאלו את הרופא.
אפשר לדעת איך מתקשר לעניין הויטמין D?