מידע דברים שלמדתי

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
א. לא בטוח שאתם צריכים לבצע נפח שכתוב בתכנית על מנת להתקדם.
לדוגמה: בבנצ' הספיקו לי 4X5 בנפח בשביל ללחוץ 180, ובסקוואט אותו נפח נתן 245X3 קליל.

ב. אתם לא צריכים להעלות נפח כל שבוע!
השבוע יהיה אימון נפח (טקסס) רביעי עם אותו משקל בבנצ'.
התחלתי את הסבב ב135 לנפח. בשבוע הראשון עשיתי 145 בעצימות, אחריו 147, אחריו 150 כמו שהעליתי כאן, והשבוע אעשה 152. התחזית היא שגם השבוע יעלה קל ואמשיך ל155 על אותו נפח.

תמיד הייתי משוכנע שההבדל אצלי בין נפח לעצימות בבנצ' עומד על עשרה ק"ג - השיא היה 155 לנפח ו165X3 לעצימות, ונוכחתי לדעת שכנראה אוכל לסחוט 17-20 ק"ג למעלה.

ג. בחירת תכניות - תמיד היה נורא סקסי בפורום לומר אה עחי סיימת טקסס תעשה סמולוב. מבלי להתחיל לחשב, ברור לכל הוא שהעומסים בסמולוב ומקביליה הם חסרי מידתיות וקפיצה מעל הפופיק ביחס למה שהגוף הורגל אליו עד מיצויה של טקסס, שאגב קשה לי להאמין שמישהו כאן מיצה בכלל.
אז לדעתי ולדעת אנשים ידענים וחריפים ממני שכבר אינם כאן, אנחנו נדרש לתבנית בעלת יותר נפח ממה שעשינו אבל בטח ובטח שלא לתבנית עם נפח כפול ומשולש.

בברכת תתאמנו חכם.

נערך לאחרונה:
דעה אישית- כפי שאתה יודע טקסס היא תבנית וניראה שלכל אחד יש את הנפח וקצב ההתקדמות האופטימלי מבחינתו. אתה הגעת לתבנית האופטימלית מבחינתך ע"י ניסוי וטעיה של שנים, למתאמן בעל פחות ניסיון כניראה שיהיה צורך תחילה לבצע טקסס as is וללמוד על בשרו מה עובד יותר טוב ומה פחות, כמובן שאם לכל מתאמן היתה אפשרות להעזר באליהו כזה או אחר, הדרך אל האור היתה הרבה יותר קצרה.

• פותח/ת השרשור
דעה אישית- כפי שאתה יודע טקסס היא תבנית וניראה שלכל אחד יש את הנפח וקצב ההתקדמות האופטימלי מבחינתו. אתה הגעת לתבנית האופטימלית מבחינתך ע"י ניסוי וטעיה של שנים, למתאמן בעל פחות ניסיון כניראה שיהיה צורך תחילה לבצע טקסס as is וללמוד על בשרו מה עובד יותר טוב ומה פחות, כמובן שאם לכל מתאמן היתה אפשרות להעזר באליהו כזה או אחר, הדרך אל האור היתה הרבה יותר קצרה.
ממש לא ניסוי וטעייה של שנים. מהר מאוד ירדתי ל4 סטים בנפח.
אגב אני ממש חולק על הדרך של אליהו.
אני לא רואה סיבה טובה לעבור מתכנית של 5 סטים של עבודה על סקוואט בשבוע,
לתכנית של 24 סטים של סקוואט בשבוע.

בנוסף, המשאבים שאתה צריך להשקיע בתור מתאמן טבעי בשביל להתאושש כמו שצריך,
כנראה יגרמו לך לשליטה פחותה בהרבה על משקל הגוף שלך.
אני כרגע מתחזק נהדר בלי לעלות בכלל במשקל הגוף.
היקף הזרועות שלי גדל בחודש וחצי האחרונים ב1.5 ס"מ. כנראה שיורד שומן ועולה שריר.

נערך לאחרונה:

זה כי אתה חוזר מפציעה ומחזיר כוח ושריר שכבר היה לך...אני בספק אם זה ימשיך כשתשבור שיאים חדשים הן מבחינת המסה והן מבחינת כוח.

בעזהי"ת

א. לא בטוח שאתם צריכים לבצע נפח שכתוב בתכנית על מנת להתקדם.
לדוגמה: בבנצ' הספיקו לי 4X5 בנפח בשביל ללחוץ 180, ובסקוואט אותו נפח נתן 245X3 קליל.

ב. אתם לא צריכים להעלות נפח כל שבוע!
השבוע יהיה אימון נפח (טקסס) רביעי עם אותו משקל בבנצ'.
התחלתי את הסבב ב135 לנפח. בשבוע הראשון עשיתי 145 בעצימות, אחריו 147, אחריו 150 כמו שהעליתי כאן, והשבוע אעשה 152. התחזית היא שגם השבוע יעלה קל ואמשיך ל155 על אותו נפח.

הנמכת הנפח ככל שמתקדמים במשקלי העבודה, ואפילו עד כדי 3X5 בסקוואט הנפח, וכמו כן ההבנה שאין צורך להעלות משקל בכל אימון נפח בעידכון מתמיד עם ה-PR באימון העצימות, ועוד הבנות מעניינות רבות, נמצאות בספר Texas For Advanced. ממליץ לך בחום על קריאתו. נמצא אצלי קובץ PDF שלו אם אתה מעוניין, למרות שלא דרך הפורום הזה.

בנפח של קורטה אתה עולה כמעט אך ורק במסת גוף רזה. אני מדבר על הנסיון שלי (עלייה ממשקל גוף 95 ק"ג עד מעבר ל-118, ללא שינוי משמעותי בכמות השומן הסופי של הגוף, והווי אומר בפועל: ירידה משהו באחוזי השומן (!). כמובן לא ערכתי מדידה באמצעים מדוייקים דיים, שלא לדבר על הפולמוס עד כמה ישנם כאלה בנמצא חוץ מניתוח מעבדתי לאחר המוות, אז אסייג את הדברים כקביעה סובייקטיבית בלבד), ואני מדבר על נסיונם של הרוב המוחלט מאלה שביצעו את התכנית, כולל למשל ג'וניור עם טוטאל תחרותי ללא פרמקולוגיה של 700, ועוד אחד עם טוטאל די דומה. אתה פשוט לא עולה בכמעט שום דבר שלא קשור לתהליך הבנייה שהגוף שלך מנסה נואשות להגיב בו, כדי להתמודד עם טונאז' שבועי של סטים לחמש חזרות שבקלות חולף את החמישים טון ואף מעפיל לפעמים מעבר לששים.

הנקודה שזכתה שוב ושוב להסכמה היא, שאמנם מדובר על אחת מתכניות האימונים השטניות ביותר, אבל מנגד תוצאותיה בצידה, והיות שזה לא שבפנדלי 5X5 דרכך סוגה בשושנים, הבה נלך עד הקצה וזהו.

• פותח/ת השרשור
הנקודה שזכתה שוב ושוב להסכמה היא, שאמנם מדובר על אחת מתכניות האימונים השטניות ביותר, אבל מנגד תוצאותיה בצידה, והיות שזה לא שבפנדלי 5X5 דרכך סוגה בשושנים, הבה נלך עד הקצה וזהו.
אבל מדובר באנשים שבוודאי הגנטיקה שלהם מיטבית.
מה עם הסיכוי הטוב להשמין או להיפצע, או לא להדביק את התכנית מבחינת התאוששות?
יש הרבה באמצע בין טקסס לגלן

ואשמח מאוד לספר

א. לא מסכים -
רק המוות בטוח. אם אתה מבצע תכנית שלמה וקיימת - ההנחה ההתחלית זה לבצע כמו שהיא. רוב האנשים שמשנים את המתכונת של התכנית רק פוגמים בתוצאות, לעומת מיעוט שמשפר אותן (הרסתי לא מעט תוכניות טובות ככה - פנדלי, 531).
השגיאה הפופולרית היא לקפוץ מעל הפופיק במשקלי נפח, ואז במקום להוריד משקל - מורידים נפח. ברוב המכריע זה פוגם בתכנית ולדעתי נובע מעצלנות בעיקר. רוב התכניות המוצלחות כוללות נפח גבוה בצורה כזו או אחרת, הורדת הנפח פוגעת בתוצאות לטווח ארוך. כל הנאמר כאן - בהכללה גסה.

ב. לא מסכים -
אם המשקל לא מתקדם - אתה לא מתקדם. מה שגורם לך להתחזק זה הנפח ולא העצימות, להשאר על אותו משקל באופן לא זמני - שווה ערך לדריכה במקום. יש דרכים הרבה יותר יעילות להמשיך להתקדם בקצב איטי יותר (התקדמות דו שבועית / בלוקים).

ג. מסכים -
התבנית הפופולרית כאן אכן פגומה. אנשים זורקים תוכניות לאוויר בלי ביסוס ולפעמים בלי נסיון. כמו שאמרת בסמולוב יש בערך פי 3 נפח מטקסס, זה מנותק מהמציאות לעשות את המעבר הזה. מתעלמים מהמון פקטורים ופשוט הולכים על ״מה שפופולרי״.
מעבר לכך, אומנם אני כמעט לאורך כל האימונים שלי עקבתי אחרי סוג של תוכניות קיימות, אבל הטעות הכי גדולה שלי זה לא לקחת מאמן. אני רואה מאמנים טובים שמביאים מתחילים לתוצאות מדהימות תוך זמן מאד קצר ומשקלים שלקח לי שנים להגיע אליהם. ההתקבעות על תוכניות ולא על מאמנים - פוגעת אנושות בהתקדמות.

א. לא מסכים -
רק המוות בטוח. אם אתה מבצע תכנית שלמה וקיימת - ההנחה ההתחלית זה לבצע כמו שהיא. רוב האנשים שמשנים את המתכונת של התכנית רק פוגמים בתוצאות, לעומת מיעוט שמשפר אותן (הרסתי לא מעט תוכניות טובות ככה - פנדלי, 531).
השגיאה הפופולרית היא לקפוץ מעל הפופיק במשקלי נפח, ואז במקום להוריד משקל - מורידים נפח. ברוב המכריע זה פוגם בתכנית ולדעתי נובע מעצלנות בעיקר. רוב התכניות המוצלחות כוללות נפח גבוה בצורה כזו או אחרת, הורדת הנפח פוגעת בתוצאות לטווח ארוך. כל הנאמר כאן - בהכללה גסה.

ב. לא מסכים -
אם המשקל לא מתקדם - אתה לא מתקדם. מה שגורם לך להתחזק זה הנפח ולא העצימות, להשאר על אותו משקל באופן לא זמני - שווה ערך לדריכה במקום. יש דרכים הרבה יותר יעילות להמשיך להתקדם בקצב איטי יותר (התקדמות דו שבועית / בלוקים).

ג. מסכים -
התבנית הפופולרית כאן אכן פגומה. אנשים זורקים תוכניות לאוויר בלי ביסוס ולפעמים בלי נסיון. כמו שאמרת בסמולוב יש בערך פי 3 נפח מטקסס, זה מנותק מהמציאות לעשות את המעבר הזה. מתעלמים מהמון פקטורים ופשוט הולכים על ״מה שפופולרי״.
מעבר לכך, אומנם אני כמעט לאורך כל האימונים שלי עקבתי אחרי סוג של תוכניות קיימות, אבל הטעות הכי גדולה שלי זה לא לקחת מאמן. אני רואה מאמנים טובים שמביאים מתחילים לתוצאות מדהימות תוך זמן מאד קצר ומשקלים שלקח לי שנים להגיע אליהם. ההתקבעות על תוכניות ולא על מאמנים - פוגעת אנושות בהתקדמות.
מסכים לגבי הורדת משקל בנפח, בשלב מסוים ה90% סקוואט נפח בטקסס היה שורף לי את העצימות וגם קשה יחסית, בחרתי לרדת ל85% וזה עבד מצוין לא נכשלתי באף נפח במשך כל ה23 שבועות (אפילו ש8 מהם היו ריסט מבינת עצימות אז זה מותיר 15 שבועות של נפח יותר רציני) והנפח היה הרבה יותר קל לביצוע.

לגבי התעסקות יתרה של אנשים בתכניות במקום לקחת מאמן שיכול לזהות דברים שהם לא בהכרח רואים אותם החל מאיזה משקלים לבצע ועד למה החולשות בתנועה מסוימת שאותן הם צריכים לחזק (למשל ניתוק מול נעילה בדדליפט) אני ממש מסכים עם זה ולתחרות הבאה אני ללא ספק אעזר במאמן

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ב. לא מסכים -
זה ממש מצחיק, כי אני כרגע בונה יכולות חדשות ומסה חדשה מבלי להתקדם בנפח.
אם היית מדבר איתי על יעילות עיצבית אז ניחא, אבל חתך השריר גדל, וגם מאז שלחצתי 180 ירדתי 28 ק"ג ולכן אני צריך לבנות לא מעט שריר בחזרה בשביל לחזור לשם.
מדעית אין לי תשובה לכך, אבל זה עובד וזו גם המלצה רווחת שאנשים פחות מודעים לה בפורום. לא משהו שהמצאתי

נערך לאחרונה:
אתה מדבר שכרגע אתה מתקדם ועדיין לא הגעת למשקלי שיא שלך?

אם כן, זו לא ממש התקדמות, אתה מחזיר לעצמך כוח ושריר. עד הנקודה שהגעת אלי מקודם, זה תהליך יחסית ״קל״ ואפשר ״לחפף״.

זה שאתה מתקדם זה לא אומר שמה שאתה עושה בוודאות נכון, כמו שציינתי בפוסטים אחרים יש המון פקטורים שמשפיעים - אוכל, מנוחה, עבודה, שינה וכו׳ וכו׳ וכו׳.

מנגד, אני עובד -רק נפח- וכמובן שהנפח עולה - העצימות לפני התחרות עולה.

מה שאני לא מבין בדיון הזה זה איך "אני עושה X וזה עובד לי" הפך לטיעון לגיטימי? יש לי במכון ילד בן 16 שמתאמן בצורה הכי גרועה שראיתי (כאילו הוא עושה בכוונה) ויש לו יכולות לא נורמליות אז אם זה עובד לו אז כנראה זה נכון?

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר שכרגע אתה מתקדם ועדיין לא הגעת למשקלי שיא שלך?

אם כן, זו לא ממש התקדמות, אתה מחזיר לעצמך כוח ושריר. עד הנקודה שהגעת אלי מקודם, זה תהליך יחסית ״קל״ ואפשר ״לחפף״.
אני מדבר על זה שגם אז התקדמתי עם 4x5 בנפח, ומה שקורה כרגע זו גם עלייה בשריר וגם עלייה בכוח למרות שאני נשאר על אותו משקל בנפח שבועות רבים.
אם אני פותח פער של 15 ק"ג בין הנפח לעצימות שעולה קליל, זה לא בגלל שפעם הייתי חזק יותר, אלא כי אפשר לגזור מכל נפח נתון יותר ממה שאתה חושב
ורק עבורו, להשליך על הכלל ו\או לקבוע דברים מסויימים בנוגע לתוכניות\תבניות זה כבר משהו אחר.
שוב, אני לא היחיד, זה אפילו נמצא בספר שאליהו הזכיר כאן בפוסט.

מעבר לזה, אם זה היה חסר היגיון אז לא היה שווה לנסות, אבל כשאתה יודע שתמיד כדאי לך לעשות את המינימום הנדרש להתקדמות, ויש אנשים שזה עובד להם, בהחלט שןוה לנסות.

אגב זו לא הנקודה היחידה בפוסט

אני מדבר על זה שגם אז התקדמתי עם 4x5 בנפח, ומה שקורה כרגע זו גם עלייה בשריר וגם עלייה בכוח למרות שאני נשאר על אותו משקל בנפח שבועות רבים.
אם אני פותח פער של 15 ק"ג בין הנפח לעצימות שעולה קליל, זה לא בגלל שפעם הייתי חזק יותר, אלא כי אפשר לגזור מכל נפח נתון יותר ממה שאתה חושב

שוב, אני לא היחיד, זה אפילו נמצא בספר שאליהו הזכיר כאן בפוסט.

מעבר לזה, אם זה היה חסר היגיון אז לא היה שווה לנסות, אבל כשאתה יודע שתמיד כדאי לך לעשות את המינימום הנדרש להתקדמות, ויש אנשים שזה עובד להם, בהחלט שןוה לנסות.

אגב זו לא הנקודה היחידה בפוסט
אם רק היית מתייחס לדברים שעבדו לך טוב במהלך שנות האימונים שלך זה מצויין ואפילו מבורך כי תמיד אפשר ללמוד מניסיון של אחרים אבל ברגע שאתה יוצא בהצהרות כגון - "לא צריך לעלות נפח כל שבוע!" אשר מסתמכות נטו על הניסיון האישי שלך אני לא חשוב שזה טיעון.

זה לא אומר שאני לא מסכים איתך בחלק מהדברים, אני לא מבין את הפופולריות המוגזמת של סמולוב ואת המהירות שאנשים רצים אליה או את הפופולריות של 5\3\1 שהפכה לתוכנית הקלאסית לחיטוב פה ממה שאני רואה בפורום...

אם רק היית מתייחס לדברים שעבדו לך טוב במהלך שנות האימונים שלך זה מצויין ואפילו מבורך כי תמיד אפשר ללמוד מניסיון של אחרים אבל ברגע שאתה יוצא בהצהרות כגון - "לא צריך לעלות נפח כל שבוע!" אשר מסתמכות נטו על הניסיון האישי שלך אני לא חשוב שזה טיעון.

זה לא אומר שאני לא מסכים איתך בחלק מהדברים, אני לא מבין את הפופולריות המוגזמת של סמולוב ואת המהירות שאנשים רצים אליה או את הפופולריות של 5\3\1 שהפכה לתוכנית הקלאסית לחיטוב פה ממה שאני רואה בפורום...
ספר לי מה הבעיה ב5/3/1 לחיטוב? עם נפח נמוך אני רואה בה טובה ואני גם מתקדם

ספר לי מה הבעיה ב5/3/1 לחיטוב? עם נפח נמוך אני רואה בה טובה ואני גם מתקדם
היא טובה לזמן מוגבל בחיטוב. ,ואני אומר "טובה" בזהירות רבה, כי הרבה אנשים לוקחים את כל נושא הג'וקרים וה FSL וה BBB ורצים עם הדימיון שלהם עד כמה שאפשר העיקר להמשיך לשבור שיאים במקביל לצריכה קלורית נמוכה שלא מאפשרת התאוששות מספקת.
היא לא בנויה להפרעות אכילה, כמו שוונדלר כתב אצלו בפורום..ובצדק.

בעזהי"ת

אבל מדובר באנשים שבוודאי הגנטיקה שלהם מיטבית.
מה עם הסיכוי הטוב להשמין או להיפצע, או לא להדביק את התכנית מבחינת התאוששות?
יש הרבה באמצע בין טקסס לגלן

ואשמח מאוד לספר

כל אחד שניגש אל קורטה צריך להיות אדם יוצא דופן. זו תכנית שתבחן אותך ברמה המנטלית עד הקצה ומעבר לו, תכנית שעלולה לגרום למי שלא נעול על עצמו 'לפרוש לבילדינג' תחת ההבנה שפאוורליפטינג הוא ספורט תובעני מידי. מנגד אני בוודאי לא יכול להיחשב כאחד בעל גנטיקה מיטבית, כי גם אם בתור טינאייג'ר הייתי אחד כזה (ולא הייתי), כמה אפשר להחיל את נקודת המוצא הזה על בחורצ'יק בן 33 עם אחוזי שומן מופרזים, כמו שהייתי בזמן בו התחלתי את קורטה? כך גם לגבי אחרים שניגשו אל התכנית, למעט מקרה בודד שבכלל נמצא היום בצבא ההגנה לגדי אייזנקוט, אני מתקשה לומר שהיא מתבצעת עם עילויים יוצאי דופן.

להשמין כאמור, אתה לא משמין בנפח שבועי של 40 עד 60 טון הנצברים מסטים בני חמש חזרות. בד בבד קורטה דורשת המון נסיון. היא ביצוע הליכה מטורפת אך מחושבת עד אימה על קצה הצוק עם רגל אחת באוויר. כשהיא מתוכננת כראוי וכשהספורטאי שנכנס אליה נוקט במשמעת הספורטיבית הנדרשת, אני לא חושב שיש סיבה מהותית שלא להתאושש ממנה, ובטח לא להיפצע. לא ברמה הגופנית לפחות. ברמה הנפשית לעומת זאת, אני לא ערב לכלום...

מה שאני לא מבין בדיון הזה זה איך "אני עושה X וזה עובד לי" הפך לטיעון לגיטימי? יש לי במכון ילד בן 16 שמתאמן בצורה הכי גרועה שראיתי (כאילו הוא עושה בכוונה) ויש לו יכולות לא נורמליות אז אם זה עובד לו אז כנראה זה נכון?

לדעתי זה דווקא טיעון לגיטימי מאוד. הראקון אומר ככה. המאסטר אומר הפוך. שניהם צודקים - כי בשביל כל אחד זה עובד. צדק אבסולוטי כמובן אין כאן, אבל נסיון להבין מדוע זה עובד לראקון ומדוע זה עובד למאסטר יהפוך אותך למאמן טוב יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית