הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דברים שלמדתי

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
א. לא בטוח שאתם צריכים לבצע נפח שכתוב בתכנית על מנת להתקדם.
לדוגמה: בבנצ' הספיקו לי 4X5 בנפח בשביל ללחוץ 180, ובסקוואט אותו נפח נתן 245X3 קליל.

ב. אתם לא צריכים להעלות נפח כל שבוע!
השבוע יהיה אימון נפח (טקסס) רביעי עם אותו משקל בבנצ'.
התחלתי את הסבב ב135 לנפח. בשבוע הראשון עשיתי 145 בעצימות, אחריו 147, אחריו 150 כמו שהעליתי כאן, והשבוע אעשה 152. התחזית היא שגם השבוע יעלה קל ואמשיך ל155 על אותו נפח.

תמיד הייתי משוכנע שההבדל אצלי בין נפח לעצימות בבנצ' עומד על עשרה ק"ג - השיא היה 155 לנפח ו165X3 לעצימות, ונוכחתי לדעת שכנראה אוכל לסחוט 17-20 ק"ג למעלה.

ג. בחירת תכניות - תמיד היה נורא סקסי בפורום לומר אה עחי סיימת טקסס תעשה סמולוב. מבלי להתחיל לחשב, ברור לכל הוא שהעומסים בסמולוב ומקביליה הם חסרי מידתיות וקפיצה מעל הפופיק ביחס למה שהגוף הורגל אליו עד מיצויה של טקסס, שאגב קשה לי להאמין שמישהו כאן מיצה בכלל.
אז לדעתי ולדעת אנשים ידענים וחריפים ממני שכבר אינם כאן, אנחנו נדרש לתבנית בעלת יותר נפח ממה שעשינו אבל בטח ובטח שלא לתבנית עם נפח כפול ומשולש.

בברכת תתאמנו חכם.

נערך לאחרונה:
אני לא מתאמן כזה קצת זמן ואני גם לא כזה חלש (אני לא חזק אבל אני לא כזה חלש..)
''לוקח זמן'', ברור שזה יגדיל את הידיים אבל אני אומר שלהוסיף כמה סטים לבייספס עצמם אחרי החתירות/צ'ין אפס יכול לעזור להיפרטרופיה בידיים
אני מבטיח לך שעוד שנתיים לא תחשוב בכלל על תרגילים לידיים
כל כך מסכים , לדעתי אחרי 2-3 מחזורים מוצלחים של מסה וחיטוב עבור מתאמן טבעי הן כליפטר והן כבילדר תקופות מסה וחיטוב מיותרות
עדיף להישאר על אחוז שומן סביר 12-16 (לאן שהסט פוינט לוקח אתכם) ולעלות משם בקצב איטי מאוד ללא עלייה באחוז שומן (כקילו ב 3 חודשים ) כמובן שזו רק דעתי מניסיון שלי

דווקא אגיד מניסיון שגם אני חשבתי ככה ולצערי לפני כשנה נפצעתי בLATS (מן מתיחה כזאת בגב שממש מורגשת בתחתית של המתח ) הדבר השבית אותי מדדליפט לבערך חודש (כי פשוט לא היה אפשר למשוך אפילו 60 קג בלי כאבים נוראיים משם כי זה בדיוק השריר שפועל בשביל להצמיד את המוט לגוף), ועד עכשיו כואב לי לעיתים במתח , אז הייתי נזהר עם הקביעה הזאת - אבל בהחלט אפשר לתת למשיכות הרבה יותר נפח מלחיצות ולהישאר בריא ולא פצוע

האם גם בתרגילים שהם לא סקוואט ודדליפט היית ממליץ על זה ? מה רע בגריינדים ?
זו לא קביעה אלא נסיוני האישי. המתיחה קרתה כתוצאה ממתח?

גריינד זה רע באופן כללי, אין בעיה אחת ל... להקלע לסט שלא הלך כמו שצריך ולטחון חזרה או שתיים קשות אבל אם תצמצם את זה למינימום אז פחות מתיחות בלאטס יקרו לך

• פותח/ת השרשור
קיבלתי מרבותיי שאחד מהם הוא הדוקטור, שאם אתה לא מסתגל לעבודה במאמץ אמיתי, לא תוכל להפיק את המקסימום ממה שיש לך
הדוקטור הפסיק להתאמן בגלל פציעות וחוסר עניין, המטרה שלי זה להמשיך להץאמן בריא גם אם יקח יותר זמן

כמינימום בנץ' משקל גוף, סקווט 1.5 משקל גוף, דדליפט פעמיים משקל גוף
יש כאלה שיגידו שזה אפילו מעט.

@יהב
השלד צודק, חזק בתרגיל כמו מתח זה מינימום 20 חזרות בלי משקל לאנשים (במשקל נורמלי) או תוספת משקל של 50٪ לחמישיות.
לאנשים כאלה לא יהיו ידיים קטנות.
זה די obivous שמישהו שעושה 20 חזרות נקיות יהיה לו ידיים גדולות, זה כמו לצוד ציפור עם פצצה.
זה לא אומר שמי שהתאמן כמה שנים להגיע להישג מסוים בכמה שהוא חותר/מושך את עצמו לא יכל להגיע לעוד 2-3 סמ בביספס אם הוא היה נותן 5 סטים פעמיים בשבוע
@שלד הלילה תבין שאני לא נגד להגדיל את הידיים דרך תרגילים מורכבים, אני בערך שנה לא עבדתי על הבייספס/טרייספס ישירות, אבל במבט לאחור על איך שהיד שלי נראתה כשהייתי עובד עליהן עם אותם משקלים של היום והיום כשאני לא עובד עליהם, יש הבדל.

• פותח/ת השרשור
הדוקטור הפסיק להתאמן בגלל פציעות וחוסר עניין, המטרה שלי זה להמשיך להץאמן בריא גם אם יקח יותר זמן
אני זוכר שבזמנו הוא אמר שהוא מוריד עומסים אבל לא פורש לחלוטין. אוקיי

לרוב או שהם מוזרקים או ששרירי הטורסו שלהם לא ככ גדולים ולכן הזרועות נראות מרשימות

זאת קביעה מאוד קיצונית לומר שכל מי שעובד על מבודדים ויש לו ידיים גדולות או שרירים גדולים כנראה מזריק...

זאת קביעה מאוד קיצונית לומר שכל מי שעובד על מבודדים ויש לו ידיים גדולות או שרירים גדולים כנראה מזריק...
ומצד שני זה כל כך נפוץ היום וזה הסבר דיי טוב לגודל של הליצנים האלו שלא מבינים בתזונה או באימונים ומגיעים לגדלים כאלו (מדבר על כל מיני תופעות במכון שלי לפחות כמובן שזה לא בהכרח מעיד על הכלל).

ומצד שני זה כל כך נפוץ היום וזה הסבר דיי טוב לגודל של הליצנים האלו שלא מבינים בתזונה או באימונים ומגיעים לגדלים כאלו (מדבר על כל מיני תופעות במכון שלי לפחות כמובן שזה לא בהכרח מעיד על הכלל).
אני מדבר על כאלה שמתאמנים שנתיים שלוש מבינים תזונה חזקים אבל לא מאוד (דוחקים 60-70 ל8-10 חזרות אני מניח) ומבודדים כל דבר, לא עושים דדליפט לא כלום. פעם אחת בחיים שלי ראיתי אותם מסקוויטים ותאמת? זה מתסכל לראות שאנשים מגיעים לתוצאות בלי לתת עבודה כלכך קשה..

כמינימום בנץ' משקל גוף, סקווט 1.5 משקל גוף, דדליפט פעמיים משקל גוף
יש כאלה שיגידו שזה אפילו מעט.

@יהב
השלד צודק, חזק בתרגיל כמו מתח זה מינימום 20 חזרות בלי משקל לאנשים (במשקל נורמלי) או תוספת משקל של 50٪ לחמישיות.
לאנשים כאלה לא יהיו ידיים קטנות.
הגיוני שיש לי בערך +20 מתח (בערך בחזרה 19 הטכניקה נשברת) אבל בערך 30% מ.ג. לחמישיות? (ויש לי ידיים קטנות)

• פותח/ת השרשור
הכי פשוט - אצלי במכון המוזרק הכי גדול כרגע שוקל פחות מ90. הם נמצאים על 10 אחוז שומן אז הם לא קטנים, אבל בגדול כל השאר למעט בודדים עם גנטיקה טובה, בהחלט קטנים עם זרועות דומיננטיות

אם אתה רזה, זה הגיוני. כמה אתה שוקל ומה הגובה?
גובה 1.72 משקל בין 70-72. עובד עם מתח כרגע עם 14 ק"ג ל8 חזרות, באחיזה קצת יותר רחבה מרוחב כתפיים.
צ'ין אפס עשיתי עם 22.5 ק"ג לחמישיות.

גובה 1.72 משקל בין 70-72. עובד עם מתח כרגע עם 14 ק"ג ל8 חזרות, באחיזה קצת יותר רחבה מרוחב כתפיים.
צ'ין אפס עשיתי עם 22.5 ק"ג לחמישיות.
אני פחות או יותר בגודל והמשקלים שלך וגם 'סובל' מידיים לא גדולות. יש פה כמובן הרבה גנטיקה.
תסתכל בלינק לגבי פוטנציאל גודל מקסימלי
Predicting Your Peak: How To Determine Your Maximum Muscular Size

אני פחות או יותר בגודל והמשקלים שלך וגם 'סובל' מידיים לא גדולות. יש פה כמובן הרבה גנטיקה.
תסתכל בלינק לגבי פוטנציאל גודל מקסימלי
Predicting Your Peak: How To Determine Your Maximum Muscular Size

העובדה שבאתר אומרים שרוב הגברים הם בין 178 ל188 אומרת שהאתר הזה לא כזה אמין.
דבר שני, אין קשר בין היקף מפרק כף היד לבין כמה אתה רחב. הרוחב שלך לא תלוי בגודל העצמות אלא באורך עצמות הבריח שלך, הזוית שבה הן יוצאות מהסטרנום ומתחברות למפרק הכתף וכולי וכולי.

לגבי FRAME, מדידת עובי מפרק המרפק נחשב כמדד הרבה יותר מדוייק. הדבר היחיד שנכון הוא שאנשים עם עצמות גדולות ישקלו יותר. אבל לגבי "גודל", הכל תלוי בחגורת הכתפיים, כלוב הצלעות והיחס בין חגורת הכתפיים למותניים ולעצמות האגן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית