עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הגעה למיצוי תוכנית עקב תקיעה.
אתמול באתי לאימון וניסיתי לחזור על אותו משקל בסקוואט - 75 קג.
הרגיש נורא כבד, אפילו פחות טוב מהאימון הקודם שבו עשיתי 14 חזרות.
הפרס של ה 50 הרגיש מאוד כבד לחמישיה, כשכבר היה לי 47.5 לחמישיה.
בקיצור,
אני אוכל מספיק ויושן מספיק ואני רק יכול להעריך שמדובר בתקיעה ש deload יכול לעזור. או לחתוך קצת יותר במשקלים.
אבל הספיק לי ה SS, חוזר ללוח השרטוטים ומכין משהו אחר.
אולי שילוב של 531 עם לינארית לסקוואט. נראה
״איזה הוא הגיבור הכובש את ייצרו״
תודה רבה! איזה כיף לקבל פידבקים כאלה:)״איזה הוא הגיבור הכובש את ייצרו״
אני לא מכיר עוד הרבה אנשים,שיכירו בזה שהם צריכים לתכנן מסלול מחדש,וימשיכו ללכת ראש בקיר!
כל הכבוד לך
מקצוען!
התחלת תוכנית חדשה - 5/3/1 + סקוואט בהתקדמות לינארית (ביל סטאר)
4 אימונים שבועיים, מלבד סקוואט כל שריר יקבל גירוי של פעמיים בשבוע אבל הנפח יאזן את התדירות ה"יחסית" נמוכה שיש ב 531.
משקלים התחלתיים יחסית נמוכים, עשיתי ריסט של 20-25 אחוז בערך.
DELOAD לאחר 6 שבועות.
A - סקוואט נפח, בוקס סקוואט + פשיטות ברך (עזר)
B - בנצ' 531 + FSL + JOKERS, פרס BBB, לחיצת חזה באחיזה צרה + צ'ין אפס + לחיצת חזה עם דאמבלים (עזר)
C - דדליפט 531 + JOKER + FSL + BBB, סקוואט התאוששות + חתירה בדאמבל + גוד מורנינג (עזר)
D - פרס 531 + JOKERS + FSL, בנצ' BBB, הנפה לצדדים עם דאמבל + צ'ין אפס (עזר)
C1 W1
סקוואט נפח - 35x5, 40x5, 45x5, 50x5, 55x5
בוקס סקוואט - 40x7, 30x8, 30x8
פשיטות ברך במכונה - 40x8, 50x8, 40x10
היה אימון מעניין.
קודם כל היה לי קל בסקוואט וזה היה נחמד, זמן לעבוד על הטכניקה וכו'.
כמעט ולא הרגשתי את ה 50 קג, לא על הגב ולא בזמן העלייה.
ה 55 לא היה קשה גם, סהכ נהניתי מהתרגיל היום.
לגביי הבוקס, אז לקחתי בוקס רגיל של קרוספיט שהיה שם.. אבל זה היה ממש מקביל כשישבתי על זה, אז אילתרתי עם פלטות עבות של 20 קג. מקווה שלא התעצבנו עליי שלקחתי 4 פלטות בשביל לשבת עליהן 🤡
עשיתי בעבר בוקס סקוואט, נראה לי שהגעתי לאיזה 80 או 90 קג ואז פשוט הייתה חזרה שלא הצלחתי לקום ומצאתי את עצמי יושב על קופסא עם מוט עליי:sarcastic:
היו ימים בפאוורהאוס.. נראה לי לפני 5 שנים.
בכל אופן התרגיל נורא מאתגר, גם ב 30 קג היה לי קשה.
אני מקווה שהוא יחזק וישפר אותי בשלב היציאה מהבור.
אולי בהמשך אחליף אותו בפאוס סקוואט כדי לשפר את התחתית של הסקוואט.
ממש לא מבאס, שאלה לגיטימית.אפשר שאלה?
האם במצבך הנוכחי אתה באמת צריך משהו כל כך מסובך על מנת להתקדם? בשיא הרצינות זה נראה כמו משהו שאולי יגיע אליו מתאמן אחרי שנתיים בהן לא הפסיד אימון ועם טוטאל באיזור ה600 קג.
לא בא לבאס או משהו, סתם מסקרן אותי למה מורכב פופולרי יותר מאשר פשוט.
אימון מה 9/4/21
C1 W1
בנצ' 45x5, 50x5, 55x5
JOKER בנצ' - 62.5x5, 65x5, 67.5x5
FSL בנצ' - 45x3x8
BBB פרס - 20x4x10
בנצ' באחיזה צרה - 40x2x10, 40x8
צ'ין אפס - 2x6, 1x5
הבנצ' היה סופר קל.
באתי עם נעלי ספורט והיה לי ממש קל להיכנס לסטאפ טוב ולעשות leg drive.
גם הג'וקרים היו קלים בגדול.. אבל זה ריסט אז נחמד לי.
היו ככ הרבה אנשים.. טירוף.
הפתיע אותי לראות מישהו מוכר.. זכרתי שהוא היה מתאמן איתי ב 2015 או 2016 בפארווהאוס בקרית ביאליק.. מסתבר שהוא באמת היה מתאמן איתי שם!
מה הסיכויים חחח קרית ביאליק לקרית אונו:sarcastic:
מחר כנראה יש יום דדליפט וסקוואט התאוששות. FUN FUN FUN 😛
בגיל שלנו,לצאת מה״בור״ של הסקוואט זה מבורך
ממש לא מבאס, שאלה לגיטימית.
אני לא חושב שלקחת תוכניות מוכרות שכבר תוכננו קדימה הן לא מתאימות לכל מתאמן.
התשובה הקצרה: אני נהנה מזה, וזה לא פחות חשוב.
התשובה הארוכה:
אחרי שנים ארוכות שהתאמנתי (גם מבלי להפסיד אימון במשך שנתיים:P:) בוריאציות שונות.. למדתי לאט לאט להיות open minded להרבה דברים.
אפילו מושג כמו Muscle mind connection ששמעתי בפעם הראשונה בהרצאה של בראד על זה שזה נחקר ונמצא יעיל להיפרטרופיה.
במהלך השנים עשיתי הרבה טעויות.. אני יכול לומר לך שאיפשהו ב 2015 או 2016 כשהתכוננתי לתחרות, עשיתי תוכנית כלשהי ש"הבטיחה" לי התקדמות מטורפת! ומהירה.
וואלה, הגעתי למשקלים יפים בסופה.. אממה, פציעות - מלא. שומן - מלא.
ואחכ איבדתי הרבה משקל בגלל ריסטים ובגלל מגבלות תנועה שהיו לי כאלה ואחרות.
והנפח ומגוון התרגילים היה פ-ס-י-כ-י. סופר מורכב.. בגדול היה מיותר. יכלתי למשוך עוד טקסס בזמנו וזהו.
עשיתי הרבה מאוד תוכניות קיימות.. יכול לומר ש 10 שנים אחורה סביר להניח שהייתי בונה לעצמי איזה תוכנית "AB" של 4 פעמים בשבוע עם התקדמות כלשהי.. שומר על עומס פרוגרסיבי וזהו.
היום, בגיל שלי (כן אני יודע ש 35 זה לא זקן) כבר אין לי סבלנות להתעסק עם הדברים האלה יותר מידיי.. ויש לי אפליקציה שמנהלת לי את כל אימון ה 531. זה ככ פשוט וכיף, הכל יש לי שם 😃
אז התקדמות איטית יחסית + מספיק נפח שבועי שיספק היפרטרופיה זה ממש אחלה בשבילי.
וסקוואט לינארי רק בגלל שיש לי ניסיון גם עם זה, ונורא אהבתי את זה בעבר.
תודה על הפידבק, מעריך.אני מבין את עניין ההנאה. זה באמת חשוב, למרות שלדעתי לא משנה כמה כיף לך באימון, מתישהו זה נגמר ומה שמחזיק את המוטיבציה זה התקדמות. דבר נוסף שקשה לי איתו במה שכתבת זה "להאשים" תוכנית מסויימת בזה שהשמנת או נפצעת. כבר כתבתי מה אני חושב על זה איפשהו, זה כמו להאשים את יוקר המחיה בזה שאין לך כסף בבנק.
אני באמת מאחל לך שתתחזק (אתה תתחזק בהתחלה כי הכל עובד בהתחלה, זה אין לי ספק בכלל), תשבור שיאים וכולי וכולי, פשוט אני מתקשה לראות איך זה יקרה עם כל כך הרבה ג'אנק נפח (40 ק"ג סקוואט, מוט ריק בפרס וכו') שלא יתרום יותר מידי, ואריציות של תרגילי בסיס ותרגילים מבודדים. לדעתי זה באלגן יותר מידי.
ולסיום משהו חיובי יותר: אני אעקוב אחרי ההתקדמות שלך כי זה מעניין אותי, ואני אשמח לראות שטעיתי ואתה כן מצליח להגיע למספרים גבוהים (אם זה בכלל אחת המטרות שלך. אם לא, אז אולי התכנית כן תעבוד).
תודה רבה אחי, תמיד כיף לקבל פידבקים ממך 😃בגיל שלנו,לצאת מה״בור״ של הסקוואט זה מבורך
חחח
מקצוען אח
כייף לקרוא וכייף ללמוד ממך
תודה, הזמן יגיד את שלו.חישוב טונאג' הוא נכון אבל צריך לשים אותו בקונטקסט הנכון. 1000 ק"ג תוספת שמגיעים ממוט ריק לא יעשו את אותה העבודה כמו 200 ק"ג X 5 חזרות. אני בטוח שאתה מודע לזה. אני בטוח שלמשקל על המוט יש חשיבות בכל מה שקשור להיפרטרופיה ולא פחות מאשר לטונאג' הכללי ולהגעה לכשל.
בכל מקרה, זמן זה הדבר הכי חשוב בכל תוכנית. ניתן לזמן לעשות את שלו ונראה איך זה יעבוד. בהצלחה.
C1 W1
דדליפט 75x5, 85x5, 100x5
JOKER דדליפט - 105x2, 110x3, 115x5
FSL דדליפט - 75x8
סקוואט התאוששות (לינארית) - 32.5x4, 40x4, 45x4, 45x4
BBB דדליפט - 60x3x10
חתירה בדאמבל - 22.5x10, 20x10, 20x12
וואו היה קשוח היום רגליים הזה!
אבל הפתעתי את עצמי, ה 115 בדדליפט היה יחסית קל.
שכחתי את המגנזיום אז עשיתי באחיזה משולבת.
אולי אוריד את ה BBB אם אני עושה כבר סקוואט התאוששות ואעביר את ה BBB שלו לעצימות סקוואט באימון אחר.
בכל מצב?הפעם הבעיה בסקוואט היא שאתה שולח את המותניים אחורה לפני שאתה שולח את הברכיים קדימה. התנועה צריכה להתחיל ביחד מהברכיים והמותניים.
בכל מצב?
הסקוואט נראה הרבה יותר טוב כשאני חושב קודם ללכת אחורה עם המותניים.
בזמן מעשה אני לא יודע מה קורה בדיוק, חח.
קצת קשה להסביר על אצבע אחת מונחים מתוכנית אימונים אז אפנה אותך אל המאמר הבא 😃מקצוען אח.
אפשר הסבר בבקשה
1) מה זה ג׳וקר?
2) fsl?
3) BBB?
תודה