המכס עושק אותי

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך
מבחינה הסתברותית זה עדיין נכון. גם ביום הזה כל הכלבים ימותו, ואז קול הנביחה של כלב יהיה שונה 😛

מבחינה הסתברותית זה בדיוק הפוך , למה הסיכוי שהנורה שבחדר שלך תדלק בכל יום שעובר גדלה ?

מבחינה הסתברותית זה בדיוק הפוך , למה הסיכוי שהנורה שבחדר שלך תדלק בכל יום שעובר גדלה ?

כל מה שאתה יודע על השמש זה שהיא זרחה עד עכשיו. בהנתן שהיא זרחה עד עכשיו, יש סיכוי יותר גבוה שהיא תזרח מחר.

כל מה שאתה יודע על השמש זה שהיא זרחה עד עכשיו. בהנתן שהיא זרחה עד עכשיו, יש סיכוי יותר גבוה שהיא תזרח מחר.

ההסתברות שהשמש "תזרח" כל יום היא שונה ולא תלויה ביום למחרת או ביום לפניו, אתה טוען שהשמש זורחת אבל האם השמש יודעת שהיא זורחת על פני כדור הארץ?
נקח לדוגמא את המקרה הבא, נניח וישנו כלב שימות עוד שנתיים בתאריך קבוע מראש, אתה רואה את הכלב על בסיס יומי, האם כל יום שעובר יש סיכוי גדול יותר שהוא ימות? לא, מכיוון שהוא ימות בתאריך ידוע מראש.

נו, משאירים כימאי ומתמטיקאי לדבר על לוגיקה וזה מה שקורה.
קודם כל - מה שאלכס אומר נכון, לפחות מבחינה לוגית. משפטים סינתטיים (א-פוסטריוריים) כגון "מחר תזרח השמש" הם משפטים שערך האמת שלהם מושהה עד שניתן לאושש אותו, ולא חשוב אם השמש חזקה יותר או פחות. אבל זה בדיוק העניין אלכס, סברות ומשפטים סינתטיים לא משפיעים על המציאות באופן ישיר, אלא על תפיסתנו את המציאות. ולכן, ככל שיש יותר מאמינים לסברה מסוימת, ככה גדל הסיכוי שלה להיות בעלת ערך אמת אמיתי, ומתייחסים אליה בהתאם. אנחנו חיים ככה כל הזמן, החל מתחזית מזג האוויר והתכנונים שאנחנו עושים למחר ועד לוויכוחים סוערים בשאלה למה בייספ קרלז על בוסו זה תרגיל של הומואים. זה שזה לא משנה את המציאות לא קשור, ובכלל, לא למדת שהמציאות לא משתנה לעולם? 😳

מר לטיסימוס,הרבה אנשים מאמינים/מניחים ש"שומן זה רע".לטענתך,זה נותן לכך "תיקוף חזק" והופך את הטענה הזו לנכונה בגלל ad populum?

נערך לאחרונה:
ההסתברות שהשמש "תזרח" כל יום היא שונה ולא תלויה ביום למחרת או ביום לפניו, אתה טוען שהשמש זורחת אבל האם השמש יודעת שהיא זורחת על פני כדור הארץ?
נקח לדוגמא את המקרה הבא, נניח וישנו כלב שימות עוד שנתיים בתאריך קבוע מראש, אתה רואה את הכלב על בסיס יומי, האם כל יום שעובר יש סיכוי גדול יותר שהוא ימות? לא, מכיוון שהוא ימות בתאריך ידוע מראש.

אני אלך לשאול את השמש אם *היא יודעת*. WTF?

איך הדוגמא שלך קשורה, אני לא מבין, אבל חסר לך קצת ידע בהסתברות. תתחיל מכאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bayes'_theorem
http://en.wikipedia.org/wiki/Sunrise_problem

אני אלך לשאול את השמש אם *היא יודעת*. WTF?

איך הדוגמא שלך קשורה, אני לא מבין, אבל חסר לך קצת ידע בהסתברות. תתחיל מכאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bayes%27_theorem
http://en.wikipedia.org/wiki/Sunrise_problem

אתה יוצא מנקודת הנחה שהשמש זורחת.
השמש כשלעצמה היא שמש, היא לא זורחת היא פשוט כוכב שזורח כל הזמן, זריחת השמש היא לא הסתברות מותנית, שכן היא מאורע אחד ויחיד.

בכל הבעיות מהסוג הזה בסטטיסטיקה יש "חור" שבו נופלים.

נערך לאחרונה:
מר לטיסימוס,הרבה אנשים מאמינים/מניחים ש"שומן זה רע".לטענתך,זה נותן לכך "תיקוף חזק" והופך את הטענה הזו לנכונה בגלל ad populum?

אתה באמת צריך לשאול שאלה כזאת? תסתכל מסביב ותראה איך כל אדם שני קונה את התירוץ העלוב הזה של גבינה צהובה 5% (תועבה!!!) והולך להיבדק כל חודשיים בשביל שהרופא יתן לו סטאטין להורדת הכולסטרול. מעט מאוד אנשים מבינים שהאמיתות בנוגע לקביעות האלה מושהית, כך שההמון מקבל את הקביעות הללו כנכונות.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהשמש זורחת.
השמש כשלעצמה היא שמש, היא לא זורחת היא פשוט כוכב שזורח כל הזמן, זריחת השמש היא לא הסתברות מותנית, שכן היא מאורע אחד ויחיד.

בכל הבעיות מהסוג הזה בסטטיסטיקה יש "חור" שבו נופלים.

זה לא קשור לסטטיסטיקה, ושוב, חסר לך ידע בהסתברות. לא הבנת את הטענה בכלל.

אתה באמת צריך לשאול שאלה כזאת? תסתכל מסביב ותראה איך כל אדם שני קונה את התירוץ העלוב הזה של גבינה צהובה 5% (תועבה!!!) והולך להיבדק כל חודשיים בשביל שהרופא יתן לו סטאטין להורדת הכולסטרול. מעט מאוד אנשים מבינים שהאמיתות בנוגע לקביעות האלה מושהית, כך שההמון מקבל את הקביעות הללו כנכונות.

אבל זו בדיוק הנקודה. זה שההמון מקבל את הקביעות הללו כנכונות, לא הופך אותן לכאלו.

היה לי ויכוח על זה עם חבר
הוא אמר שיש כאלה שאומרים ששומן זה טוב ויש כאלה ששומן זה רע (וההפך בנוגע לפחמימות)
אז עדיף לאכול באמצע, לא יותר מדי שומן ולא יותר מדי פחמימה

אני אמרתי לו שהוא אנורקס, והלוגיקה שלו מטומטמת

אבל זו בדיוק הנקודה. זה שההמון מקבל את הקביעות הללו כנכונות, לא הופך אותן לכאלו.

מסכים בהחלט. לא לנכונות באופן נומינלי, אבל גדל הסיכוי שהן נכונות באופן נומינלי, והציבור מתייחס אליהן ככאלה. איך אומרים, מיליארד סינים לא טועים (עוד סברה שמוצגת כאקסיומה).

כיוון שמבחינה הסתברותית ככל שיותר אנשים מאמינים שדבר מסוים נכון, כך קטן הסיכוי שהוא שגוי. פסיכולוגיית המונים שכזאת.
ושוב, זה לא אומר שזה הופך את הדבר לנכון מבחינה נומינלית.

כיוון שמבחינה הסתברותית ככל שיותר אנשים מאמינים שדבר מסוים נכון, כך קטן הסיכוי שהוא שגוי. פסיכולוגיית המונים שכזאת.
ושוב, זה לא אומר שזה הופך את הדבר לנכון מבחינה נומינלית.
אבל אתה חוזר על עצמך. אתה יכול להוכיח שמבחינה הסתברותית ככל שיותר אנשים מאמינים שדבר מסוים נכון, כך קטן הסיכוי שהוא שגוי?

אבל אתה חוזר על עצמך. אתה יכול להוכיח שמבחינה הסתברותית ככל שיותר אנשים מאמינים שדבר מסוים נכון, כך קטן הסיכוי שהוא שגוי?

אני חוזר על עצמי כי הטיעון לא השתנה. ושוב אני אומר, מה שחשוב כאן היא תפיסת המציאות - במערכת של שיפוטים מושהים ככל שתהיה יותר הסכמה שקביעה מסוימת נכונה, כך ההסתברות שהיא תהיה נכונה גדלה, כיוון שיותר אנשים מצאו אותה מתאימה לתפיסת המציאות שלהם. זו הדרך היחידה להתחמק מסוליפסיזם.

מ"עקרון הסיבה המספקת":

If a judgment is to express a piece of knowledge, it must have a sufficient ground. By virtue of this quality, it receives the predicate true. Truth is therefore the reference of a judgment to something different therefrom.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית