הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 120 kilos squat

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active

120 קילו, סט שני מתוך 3.

אני רק מקווה שזה סקוואט סביר מספיק. מהלחץ שכחתי את הספירה ועשיתי 6 חזרות. ההפסקה שלי בחזרה הרביעית היא בגלל שאני מנסה להיזכר כמה עשיתי עד עכשיו
P.gif

וכן כפי ש-moo אמר אני ממש עושה את זה כמו HB, מוזר לגמרי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם אתה רוצה לעשות HB זה אחלה, רק שים את המוט על הטרפזים
ותתייעץ עם המשקולנים (תקשיב להערות של יאיר)

או שתעשה LB ותצלם כל אימון שנראה שזה מסתדר

• פותח/ת השרשור
אני מתיימר לעשות LB כי הדבר שהכי חשוב לי הוא מנח המוט ב-LB. אין לי מושג למה אני יורד כמו ב-HB אבל אני אסדיר את זה באימונים הבאים.

לגבי הברכיים, seth able, למה אתה מתכוון בזורק את הברכיים קדימה?

אני מתכוון שבתחילת התנועה שלך, הדבר הראשון שאתה עושה זה לדחוף את הברכיים קדימה, אח"כ זה נראה כאילו אתה רודף אחריהם עם שאר הגוף. בקיצור, אתה צריך להתיישב קצת יותר לאחור בהתחלה.

הוא צודק.
המצב הזה ככה עם הברכיים מונע ממך את הhip drive
אתה עושה הייבאר לכל דבר, עם מוט שמונח במצב של low bar

אבל לא הבנתי משהו
לא קראת תספר ו\או משהו?
כי איך בעצם הגעת למצב שאתה כבר ב120 קילו ולא יודע איזה סוג של סקוואט אתה עושה...

• פותח/ת השרשור
קראתי את הספר במלואו. הטעות שלי היא כנראה שהנחתי שאם המוט ממוקם כ-LB אז שאר הגוף אמור להסתדר לפיו וכפי שאמרתי עד כה התיימרתי לעשות LB כי כנראה אין לי תפיסה מוצלחת במיוחד של צורת התנוחה והתנועה של הגוף שלי. כעת לפני שפרסמתי אפילו שמתי לב עד כמה מיקום המוט וצורת העבודה שלי לא קשורים. יתוקן.

אם אתה עובד ככה אתה חזק
שתתקן טכניקה אתה תוסיף הרבה למוט

אחרי התיקונים תכנס ברייג' ותעבוד יותר מהר
תעלה בבום, תקבל את הבאונס ותעוף למעלה תוך כדי שאתה דוחף את הברכיים לצדדים

• פותח/ת השרשור
כשאני חושב על זה אתה צודק. כשקשה לי לעלות אני מוציא תחת ולמעלה, הגב "יורד" הברכיים נכנסות וככה בעצם אני תמיד מציל את עצמי בחזרות קשות מאוד. עכשיו אני מבין שכך צריך לעבוד תמיד!

תכלס צודק, אני יקרא למה שעשית high bar, ותמיד בhigh bar המשקל יותר נמוך מבlow bar
אבל אני לא חושב שזה כזה משנה, הוא יעיף 120 גם ככה...
אבל תוריד משקל כדי לתרגל את ה hip drive והמסביב/

וm00 חח לא היתה כאן הטרלה...

דרך אגב, אני זוכר שהתלוננת על כאבים
לא הלכת לבדוק עדיין?

קודם כל. כל הכבוד. יש לך כח של פילה!!! אני אתן לך עוד דגש, הקצב בעייתי. אתה נופל למטה! תנסה לרדת יותר לאט, כך תישמור על טונוס שרירי והעבודה שלך תהיה הרבה יותר מבוקרת והרבה יותר בשליטה.

• פותח/ת השרשור
יש לי כנראה הרניה או משהו שיוביל לזה אבל אני אף פעם לא הרגשתי את זה בסקוואט, רק בדדליפט. כעת אני עושה דדליפט פעם בשבוע עם חגורה ואני לא מרגיש את זה יותר. בכלל.

אני אלך לרופא כשתקופת המבחנים תעבור.

לגבי זה שאפשר להרים יותר ב-LB מאשר HB, אף פעם לא שמעתי זאת. גם לא בשום תגובה או הערה כאן בפורום. או שאתה מתכוון למשהו אחר? ובלי קשר אני מאוד מקווה שתיקון הדברים שאני צריך ייקל עלי בעבודה.

כן כן..
ואם לא שמעת, תמיד יש פעם ראשונה.
על קצה המזלג, זה בעיקר בגלל השימוש המוגבר בposterior chain
זוקפי גו, המסטרינג ותחת, שמקבלים דגש יותר גדול בlow bar, מעט על חשבון הארבע ראשי אבל גם יחד איתו.

ואם אתה חושב שישך הרניה ואתה ממשיך להתאמן במקום לטפל בזה - אתה עושה טעות גדולה.
לך תבדוק את זה, אם באמת ישך בקע, אתה בעצם מגדיל אותו כל הזמן, ועלול לגרום לתסבוכות (כמו כליאה וכו')

נערך לאחרונה:
כן כן..
ואם לא שמעת, תמיד יש פעם ראשונה.
על קצה המזלג, זה בעיקר בגלל השימוש המוגבר בposterior chain
זוקפי גו, המסטרינג ותחת, שמקבלים דגש יותר גדול בlow bar, מעט על חשבון הארבע ראשי אבל גם יחד איתו.

ואם אתה חושב שישך הרניה ואתה ממשיך להתאמן במקום לטפל בזה - אתה עושה טעות גדולה.
לך תבדוק את זה, אם באמת ישך בקע, אתה בעצם מגדיל אותו כל הזמן, ועלול לגרום לתסבוכות (כמו כליאה וכו')

"ישך" כמו "will bite"? אם כן, אז חסרה לך יו"ד ואני גם לא כל כך מבין איך זה מסתדר במשפט.

אם התכוונת ל"יש'ך" בפקאצית, אז בסדר.

אני מתיימר לעשות LB כי הדבר שהכי חשוב לי הוא מנח המוט ב-LB. אין לי מושג למה אני יורד כמו ב-HB אבל אני אסדיר את זה באימונים הבאים.

לגבי הברכיים, seth able, למה אתה מתכוון בזורק את הברכיים קדימה?
הירידה נובעת כי אתה לא מוציא מספיק חזה ולא מחזיק אותו כל הדרך + לא מכווץ את שרירי ה"אגן" + תזיז את המרפקים יותר אחורה.

חסר היפ דרייב , תנסה להרדת יותר לאט תוציא חזה ודחוף ברכיים לצדדים, זה גם נראה שאתה עושה חצי הייבאר וחצי לואובר,מבחינת המנח של פלג גוף העליון.

מישהו מוכן להסביר את העניין הזה של "לדחוף ברכיים החוצה"? קראתי, בדקתי, קראתי - לא מובן לי.

פשוטו כמשמהו, לדחוף אותן החוצה כדי שלא יזוזו/ יכנסו פנימה.
הברכיים אמורות לשמש כציר , חוץ מהחלק הראשון של התנועה.

הבעיה פה לא קשורה לאי הוצאת הברכיים לצדדים או למיקום של המוט; הבעיה העיקרית היא שאתה מנסה להתיישב מעל הרגליים במקום בין הרגליים, כלומר, אתה לא נותן לאגן שלך להכנס בין הרגליים כי אתה לא מוציא אותו מספיק אחורה ואתה מנסה לפצות על זה בעזרת דחיפת הברכיים קדימה, מה שכמובן לא עוזר ומנטרל לך את כל עבודת ה-posterior chain.

הברכיים צריכות להיות בקו אווירי עם כף הרגל כך שלא יהיה פיטול

מישהו מוכן להסביר את העניין הזה של "לדחוף ברכיים החוצה"? קראתי, בדקתי, קראתי - לא מובן לי.
הברכיים צריכות להיות בקו אווירי עם כף הרגל כך שלא יהיה פיטול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית