הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קרוספיט?

Diakover

משתמש פעיל
389
37
נק' מוניטין:
57
389
37
שלום לכולם.
לאחרונה עברתי סדנת יסודות בקרוספיט, ומאוד התחברתי לעניין, נהנתי הרבה יותר מאימון בחדר כושר.
רציתי לדעת, הבנתי שקרוספיט פחות עובד על הגדלת השריר, השאלה איך הוא מבחינת בניית שריר והחוזק שלו?
המטרה שלי היא להיות יותר חזק, והשריר שלי לא ירגיש כמו חמאה מתי שנוגעים בו.
בחדר הכושר היו תקופות שהצלחתי להגיע ל-130 בנץ, אבל השריר עצמו עדיין היה חלבי, למשל שאני לוחץ יד לאנשים מסוימים אני מרגיש חלש.
השאלה מה ההיתרונות והחסרונות של קרוספיט?כי לשלב את זה זה בלתי אפשרי מבחינת מנוחה, אני כן יכול להתאמן יום אחרי אימון קרוספיט אבל מניח שלא תהיה לזה אפקטיביות בגלל המנוחה.
ושאלה נוספת האם יש כזה דבר להיות ב"מסה" למי שמתאמן קרוספיט?
אומנם המאמנים בסטודיו של הקרוספיט ממש מקצועיים, אבל הייתי שמח לשמוע דעה שהיא מפה, כי בסוף יש להם אינטרס שאני ישאר במקום עצמו וזה מובן לגמרי.
תודה

שלום לכולם.
לאחרונה עברתי סדנת יסודות בקרוספיט, ומאוד התחברתי לעניין, נהנתי הרבה יותר מאימון בחדר כושר.
רציתי לדעת, הבנתי שקרוספיט פחות עובד על הגדלת השריר, השאלה איך הוא מבחינת בניית שריר והחוזק שלו?
המטרה שלי היא להיות יותר חזק, והשריר שלי לא ירגיש כמו חמאה מתי שנוגעים בו.
בחדר הכושר היו תקופות שהצלחתי להגיע ל-130 בנץ, אבל השריר עצמו עדיין היה חלבי, למשל שאני לוחץ יד לאנשים מסוימים אני מרגיש חלש.
השאלה מה ההיתרונות והחסרונות של קרוספיט?כי לשלב את זה זה בלתי אפשרי מבחינת מנוחה, אני כן יכול להתאמן יום אחרי אימון קרוספיט אבל מניח שלא תהיה לזה אפקטיביות בגלל המנוחה.
אומנם המאמנים בסטודיו של הקרוספיט ממש מקצועיים, אבל הייתי שמח לשמוע דעה שהיא מפה, כי בסוף יש להם אינטרס שאני ישאר במקום עצמו וזה מובן לגמרי.
תודה
יש שני אלמנטים שאתה צריך להתייחס אליהם - כוח והיפרטרופיה (עליה במאסת השריר). כל דיון אחר על שינוי מבנה השריר - עקר.

לגבי ההרגשה של השריר, חלבי, בשרי או פרווה - לרוב זה תלוי במאסת השריר ובאחוז השומן. פועל בניין לדוגמא כנראה תהיה לו לחיצה יד חזקה בגלל העיסוק שלו. לפעמים לחיצת יד זה עניין של בטחון ולא כוח.

״מסה״ זה עודף קלורי. אפשר להיות ב״מסה״ גם שאתה משחק קריקט וגם שאתה פותר פאזל. השאלה אם זה יעיל למטרות שלך ולספורט שלך. במקרה של קרוספיט רוב המתחרים ברמה הגבוהה לא שוקלים 70 קילו. כדי להגיע ל90~ קילו חטוב - צריך לאכול טוב.

קרוספיט משלב אלמנטים מהרבה ענפי ספורט, במטרה להביא אותך לכושר כללי הכי טוב שאפשרי. הפלוס הוא שזה עובד, המינוס זה שיהיה קשה להביא אלמנט מסויים למקסימום תוצאות כמו באימון פרטני.

בשורה התחתונה - אם אתה נהנה מזה - זה מה שחשוב. זה לא בלוף וזה יהיה לרוב הרבה יותר יעיל מסתם ללכת לחדר כושר. הדבר הכי חשוב זה ללכת לבוקס מקצועי, וכאן אני כבר לא מבין מי מוביל בארץ.

יש שני אלמנטים שאתה צריך להתייחס אליהם - כוח והיפרטרופיה (עליה במאסת השריר). כל דיון אחר על שינוי מבנה השריר - עקר.

לגבי ההרגשה של השריר, חלבי, בשרי או פרווה - לרוב זה תלוי במאסת השריר ובאחוז השומן. פועל בניין לדוגמא כנראה תהיה לו לחיצה יד חזקה בגלל העיסוק שלו. לפעמים לחיצת יד זה עניין של בטחון ולא כוח.

״מסה״ זה עודף קלורי. אפשר להיות ב״מסה״ גם שאתה משחק קריקט וגם שאתה פותר פאזל. השאלה אם זה יעיל למטרות שלך ולספורט שלך. במקרה של קרוספיט רוב המתחרים ברמה הגבוהה לא שוקלים 70 קילו. כדי להגיע ל90~ קילו חטוב - צריך לאכול טוב.

קרוספיט משלב אלמנטים מהרבה ענפי ספורט, במטרה להביא אותך לכושר כללי הכי טוב שאפשרי. הפלוס הוא שזה עובד, המינוס זה שיהיה קשה להביא אלמנט מסויים למקסימום תוצאות כמו באימון פרטני.

בשורה התחתונה - אם אתה נהנה מזה - זה מה שחשוב. זה לא בלוף וזה יהיה לרוב הרבה יותר יעיל מסתם ללכת לחדר כושר. הדבר הכי חשוב זה ללכת לבוקס מקצועי, וכאן אני כבר לא מבין מי מוביל בארץ.
צריך גם להזריק לא רע בשביל להגיע ל90 קילו חטוב בעזרת קרוספיט ובכלל.

נערך לאחרונה:
קרוספיט זה אחלה קונספט, אבל הבעיה היא שאין התאמה אישית פר מתאמן וקבוצות שלמות של אנשים מקבלים את אותו האימון ואותו העומס והנפח.. ללא התייחסות למצב התזונה\התאוששות שלהם.
בסה"כ, אם תלמד את היסודות טוב ותתאמן לפי תוכניות מסודרות אין סיבה שלא תגדל או תתחזק.

אין סיבה שלא, סה"כ מדובר בפלוס קלורי ובגירוי מתמשך על השריר.
הכל תלוי איזה אימונים אתה עושה בקרוספיט.

אתה פשוט מקנא:s29: ( גם אני)

כפי שהוא מתאר את עצמו, ומהתמונות שהוא שלח שבו ניתן לראות מסת שריר נמוכה - לא רואה סיכוי שהבן אדם לוחץ 130 קילו

כנראה מאותם מתאמנים שמוציאים את המוט מהראק ומחזירים אותו אחרי שהורידו ס"מ וחושבים שהם עשו סט

(ואולי זו הסיבה למה יש לו מסת שריר נמוכה)

הייתי שמח לראות סרטון שלו לוחץ אפילו 60 ק"ג כדי לראות את הטכניקה.

כפי שהוא מתאר את עצמו, ומהתמונות שהוא שלח שבו ניתן לראות מסת שריר נמוכה - לא רואה סיכוי שהבן אדם לוחץ 130 קילו

כנראה מאותם מתאמנים שמוציאים את המוט מהראק ומחזירים אותו אחרי שהורידו ס"מ וחושבים שהם עשו סט

(ואולי זו הסיבה למה יש לו מסת שריר נמוכה)

הייתי שמח לראות סרטון שלו לוחץ אפילו 60 ק"ג כדי לראות את הטכניקה.
איתך ב100%
אולי הוא התכוון 130 פאונד?
היה פעם מנהג נחמד של חוב לראק, חבל שאינו קיים
?

כן התכוונתי להראות למגיב השני. זה בכלל בכלל לא נראה שהוא יכול ללחוץ 130. פי 2 משקל גוף כמעט...
המגיב השני (אני) הבין שהבחור ״לא מדייק״ במשקלי עבודה רק מלקרוא את הפוסט- שרירים כמו חמאה וכו׳.
אני לא רואה סיבה לתת לו חוב לראק, לא ראיתי כאן התרברבות כלשהי אלא רק ציון של משקל עבודה מסויים בהקשר לנושא של השרשור שאותו הוא פתח.
מהי התרברבות בעינייך ?
האם ציון משקל עבודה ״ לא מדוייק״ זה לא מצדיק חוב לראק?

מהי התרברבות בעינייך ?
האם ציון משקל עבודה ״ לא מדוייק״ זה לא מצדיק חוב לראק?
המשתמש כתב שהיו תקופות, מה שאומר שהוא יכול לטעון שכרגע זהו אינו המשקל שלו.
השימוש במשקל העבודה 130 בנץ', כמו שאני הבנתי, קשור באופן ישיר לשאלה שלו ואין רמיזה להתנשאות כלשהי או המשך השאלה על ביסוס משקל עבודה כלשהו.
זה כמו שאני אכתוב שהיו תקופות שהיה לי דדליפט 190 קג אבל הסקוואט שלי היה בקושי 140 לחזרות, כחלק מתגובה כלשהי.

המשתמש כתב שהיו תקופות, מה שאומר שהוא יכול לטעון שכרגע זהו אינו המשקל שלו.
השימוש במשקל העבודה 130 בנץ', כמו שאני הבנתי, קשור באופן ישיר לשאלה שלו ואין רמיזה להתנשאות כלשהי או המשך השאלה על ביסוס משקל עבודה כלשהו.
זה כמו שאני אכתוב שהיו תקופות שהיה לי דדליפט 190 קג אבל הסקוואט שלי היה בקושי 140 לחזרות, כחלק מתגובה כלשהי.
אין בעיה , אם הוא לא עובד כבר 130(?) אז שיראה סרטון של 90-100 ק״ג. נראה שזה מספיק הגיוני.
לא הגיוני לזרוק מספרים באוויר. אבל את הבוס.

אין בעיה , אם הוא לא עובד כבר 130(?) אז שיראה סרטון של 90-100 ק״ג. נראה שזה מספיק הגיוני.
לא הגיוני לזרוק מספרים באוויר. אבל את הבוס.
זה סתם נראה כאילו אתה צמא לדם 😃
אם המשתמש יתרברב על משקל העבודה או יטען שיש לו *כיום* את משקל העבודה - חוב לראק.
90-100 קג ללחיצת חזה הם מספרים שבושה לדרוש עליהם חוב לראק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית