הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהירות החזרות

• פותח/ת השרשור Armani
  • פורסם בתאריך

Armani

משתמש מתחיל
143
7
נק' מוניטין:
7
143
7
יש באמת משמעות לזה והשפעה על ההיפרטרופיה? זה נכון שעדיף את האקצנטרי לעשות נגיד שלוש שניות וקונצטרי שנייה? או שזה לא משנה?

יש באמת משמעות לזה והשפעה על ההיפרטרופיה? זה נכון שעדיף את האקצנטרי לעשות נגיד שלוש שניות וקונצטרי שנייה? או שזה לא משנה?
זה התעסקות בקקה, זה לא משהו שאתה יכול למדוד ולתכנן את האימונים שלך לפיו.

זה התעסקות בקקה, זה לא משהו שאתה יכול למדוד ולתכנן את האימונים שלך לפיו.
מסכים לגבי זה שמאד קשה למדוד את זה אבל יש לזה השפעה על ההיפרטרופיה.

מה שאני עושה זה מנסה לשמור על קצב בינוני בחזרות (לא מדבר על תרגילים מורכבים) ואם בסוף רוצה להקשות מוריד לקצב איטי באחרונות

מהירות החזרה זה אחד מהפרמטרים שצריך להתחשב בהם באימונים, אבל זה נמצא בתחתית הרשימה של הפרמטרים.
קודם כל יבואו הנפח והעצימות, ועד שלא סגרת את הפינה הזאת אין לך בכלל מה לחשוב על מהירות החזרה, וגם אז לא הכל צריך להיות באותה מהירות, ורוב החזרות שלך צריכות להיות מבוצעות במהירות רגילה לחלוטין, בלי לחשוב יותר מדי על הזמנים

• פותח/ת השרשור
מהירות החזרה זה אחד מהפרמטרים שצריך להתחשב בהם באימונים, אבל זה נמצא בתחתית הרשימה של הפרמטרים.
קודם כל יבואו הנפח והעצימות, ועד שלא סגרת את הפינה הזאת אין לך בכלל מה לחשוב על מהירות החזרה, וגם אז לא הכל צריך להיות באותה מהירות, ורוב החזרות שלך צריכות להיות מבוצעות במהירות רגילה לחלוטין, בלי לחשוב יותר מדי על הזמנים
אני כן סגור על הנפח (לא בטוח מה ההגדרה של עצימות)

אני כן סגור על הנפח (לא בטוח מה ההגדרה של עצימות)
אם אתה לא סגור מה על העצימות אז אתה גם לא סגור על הנפח.
עצימות זה המשקל בגדול, אבל גם כמה הוא מהווה מהמקסימום שלך ואיך הוא אמור להרגיש.
נפח=חזרותXסטיםXעצימות, ככה שאם אתה לא סגור על העצימות אתה לא סגור על הנפח

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא סגור מה על העצימות אז אתה גם לא סגור על הנפח.
עצימות זה המשקל בגדול, אבל גם כמה הוא מהווה מהמקסימום שלך ואיך הוא אמור להרגיש.
נפח=חזרותXסטיםXעצימות, ככה שאם אתה לא סגור על העצימות אתה לא סגור על הנפח
אני לא מבין מה אתה אומר, יש לי תוכנית. אמרתי שלא הבנתי למה אתה מתכוון בעצימות

לא ברור לי המשפט הזה
משקל = משקל על המוט.
כמה הוא מהווה מהמקסימום = אחוז מה-1RM של התוכנית.
איך הוא אמור להרגיש = RPE, כלומר כמה חזרות מכשל.

המשקל על המוט (או דאמבל, או מה שאתה משתמש בו) משפיע משמעותית על הנפח, האחוז משפיע על כמה נפח כדאי לך לבצע, כי ככל שהדרישה ממערכת העצבים גבוה יותר (באחוזים גבוהים יותר), ככה אתה יכול להתאושש מפחות נפח. RPE דואג יותר לרגולציה של תשישות מצטברת בטווח הקצר, ודואג להתקדמות

• פותח/ת השרשור
משקל = משקל על המוט.
כמה הוא מהווה מהמקסימום = אחוז מה-1RM של התוכנית.
איך הוא אמור להרגיש = RPE, כלומר כמה חזרות מכשל.

המשקל על המוט (או דאמבל, או מה שאתה משתמש בו) משפיע משמעותית על הנפח, האחוז משפיע על כמה נפח כדאי לך לבצע, כי ככל שהדרישה ממערכת העצבים גבוה יותר (באחוזים גבוהים יותר), ככה אתה יכול להתאושש מפחות נפח. RPE דואג יותר לרגולציה של תשישות מצטברת בטווח הקצר, ודואג להתקדמות
אז בהנחה שיש לי תכנית עם מספר סטים וחזרות ואני מתקדם בה במשקלים בפרוגרסיב אוברלאוד אז אני צריך להתחשב במהירות החזרות או שזה התעסקות בשטויות?

אז בהנחה שיש לי תכנית עם מספר סטים וחזרות ואני מתקדם בה במשקלים בפרוגרסיב אוברלאוד אז אני צריך להתחשב במהירות החזרות או שזה התעסקות בשטויות?
במקרה הזה, התעסקות בשטויות.
מהירות חזרה זה כמעט חסר משמעות בתחום ההיפרטרופיה, ומיועד יותר לחיזוק נקודתי של טווחי תנועה חלשים, חיזוק רקמות החיבור כדי להתמודד עם עומסים גדולים, ולפרופריספציה, משהו שיעיל יחסית בתחום הכוח ששם יש עבודה עם משקלים גבוהים יחסית וצריך יותר מדרך אחת להרגיל את הגוף למשקלים האלה

• פותח/ת השרשור
במקרה הזה, התעסקות בשטויות.
מהירות חזרה זה כמעט חסר משמעות בתחום ההיפרטרופיה, ומיועד יותר לחיזוק נקודתי של טווחי תנועה חלשים, חיזוק רקמות החיבור כדי להתמודד עם עומסים גדולים, ולפרופריספציה, משהו שיעיל יחסית בתחום הכוח ששם יש עבודה עם משקלים גבוהים יחסית וצריך יותר מדרך אחת להרגיל את הגוף למשקלים האלה
בכל מקום כמעט שמעתי שזה תורם יותר לגדילה של השריר עבודה איטית ומבוקרת, גם בבית ספר אמרו חחחח

בכל מקום כמעט שמעתי שזה תורם יותר לגדילה של השריר עבודה איטית ומבוקרת, גם בבית ספר אמרו חחחח
זה עוזר, אבל זה פקטור הרבה פחות משמעותי מנפח, ובגלל שזה גורם לך לך להרים פחות משקל זה משפיע משמעותית על הנפח, ככה שאתה מפסיד יותר ממה שאתה מרוויח.
אבל בוא רק נחדד, שזה לא אומר שעדיף חזרות במהירות לא מבוקרת, החזרות כן צריכות להיות מבוקרות, אבל לא איטיות בכוונה.
ובנוסף, החלק שעוזר בעיקר הוא החלק האקצנטרי, הקונצנטרי בכלל לא, וביצוע איטי שלו מיועד רק למטרות טכניקה

• פותח/ת השרשור
זה עוזר, אבל זה פקטור הרבה פחות משמעותי מנפח, ובגלל שזה גורם לך לך להרים פחות משקל זה משפיע משמעותית על הנפח, ככה שאתה מפסיד יותר ממה שאתה מרוויח.
אבל בוא רק נחדד, שזה לא אומר שעדיף חזרות במהירות לא מבוקרת, החזרות כן צריכות להיות מבוקרות, אבל לא איטיות בכוונה.
ובנוסף, החלק שעוזר בעיקר הוא החלק האקצנטרי, הקונצנטרי בכלל לא, וביצוע איטי שלו מיועד רק למטרות טכניקה
הבנתי, תודה!

בתרגילים מבודדים כמו כפיפות מרפקים עם מוט לדוגמא יש יותר חשיבות לTime under tension?

אני מסתפק כי כשאני עושה יותר לאט אני מרגיש יותר שריפה.. אבל ראיתי כמה דעות שאין קשר בין שריפה להיפוטרופיה

אני מסתפק כי כשאני עושה יותר לאט אני מרגיש יותר שריפה.. אבל ראיתי כמה דעות שאין קשר בין שריפה להיפוטרופיה
בדיוק מה שהוא תיאר קודם..
אם אתה עושה יותר לאט זה אולי נותן "עדיפות" קטנטנה,אבל זה גומר אותך יותר מהר ולכן אתה עושה פחות חזרות וסטים(נפח כללי) וייתכן גם פחות משקל(פחות עצימות).

אני ממש לא אומר לעשות בשיא המהירות..אבל לבצע הכל בקצב רגיל שיש לך שליטה מלאה על המשקל.

קח לדוגמה בנץ' עם עצירה. זה להפסיק את התנועה באמצע,לאבד מומנטום וכו'.. זה מוריד כמה קילו עד כמה עשרות קילו מהמשקל עבודה שלך.
(אמנם בנץ עם עצירה זה לא הכי אידיאלי בשביל להסביר,כי כן יש לו את היתרונות שלו)

לגבי "שריפה" והיפרטרופיה..קשקוש מוחלט.
לך תנער קרטון חלב לדקה שלמה ותראה כמה שורף לך.. זה ממש לא מדד להיפרטרופיה

בדיוק מה שהוא תיאר קודם..
אם אתה עושה יותר לאט זה אולי נותן "עדיפות" קטנטנה,אבל זה גומר אותך יותר מהר ולכן אתה עושה פחות חזרות וסטים(נפח כללי) וייתכן גם פחות משקל(פחות עצימות).

אני ממש לא אומר לעשות בשיא המהירות..אבל לבצע הכל בקצב רגיל שיש לך שליטה מלאה על המשקל.

קח לדוגמה בנץ' עם עצירה. זה להפסיק את התנועה באמצע,לאבד מומנטום וכו'.. זה מוריד כמה קילו עד כמה עשרות קילו מהמשקל עבודה שלך.
(אמנם בנץ עם עצירה זה לא הכי אידיאלי בשביל להסביר,כי כן יש לו את היתרונות שלו)

חח כן בגלל זה שאלתי על תרגילים מבודדים בסוף האימון - לדוגמא שני סטים אחרונים באימון כפיפות מרפרמר אני מנסה לגמור את עצמי ולעשות 5 שניות ירידה עכשיו אני שואל האם בשני הסטים האחרונים באימון של בייספס

Time under tension > volume?
בנץ׳ עם עצירה זה פשוט מונע ממך להתשמש בכוח explosive

לא חושב שיש קשר לtime under tension כי כשהמוט על החזה יש מתח אבל החזה לא כל כך "עובד"

לא חושב שיש קשר לtime under tension כי כשהמוט על החזה יש מתח אבל החזה לא כל כך "עובד"
בגלל זה אמרתי שזה לא הדוגמה האידיאלית..אבל דיברתי עקרונית על איטיות vs מהירות.

Time under tension > volume?
זה נושא מסובך כי תכל'ס,אתה יכול להחשיב tut כחלק מהנפח הכללי. אבל הרוב לא עושים את זה וזה לא הוכיח שום דבר נכון להיום.

מחקר שכן הוכיח משהו..בדק 2 קבוצות שביצעו אותו תרגיל.
קבוצה אחת ל 3x5.
וקבוצה שניה ל4x10.

לא ידוע לנו משקלי עבודה אז אי אפשר לדעת איפה הנפח גבוה יותר.
כן ידוע לנו שהtut גבוה יותר בקבוצה השניה.

לא נצפו הבדלים במסת השריר בין 2 הקבוצות לאחר 6/8(לא זוכר בדיוק) שבועות של אימונים

אז לפי המחקר הזה, tut =\< volume
ז"א, זמן תחת מתח,שווה ל / או קטן מנפח כללי
עדיפות לנפח בשביל היפרטרופיה מבחינתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית