ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

upload_2019-5-8_23-16-52.png

זה לא עניין של יכולת.
כי כמו שנשים רגשניות יותר, הם גם רוחניות יותר, ולא זקוקות לדברים בעולם הזה לקדש את עצמם.
המצוות הם כלי לקדם את הנשמה שלנו, למי שיש פחות מצוות, יש גם פחות צורך להתקדם בנשמה שלהם.
הנשים מסייעות לגברים להגיע לפוטנציאל שלהם כמו המלאך שלהם, כשהמטרה האישית שלהם הוא לא הרבה.
האור החיים אומר שנשים חוזרות בגילגול רק כי הבעל שלהם חזר, הם מתעקשות לחזור איתו ולעזור לו.

לא חשבתי על זה, זה עוד סיבה למה היא לא הצטוותה לה

נכון, ואז מה. אם הוא ברא, הוא יכול להרוג. מה הקושי.

זאת טעות, האמת לא תשתנה לא משנה מה ההוכחות שלך.
אם האמת שמישהו החילק על קליפה של בננה. לא משנה כמה ראיות שתביא שהוא לא, זה לא ישנה את האמת היחידה, זה רק ישנה מה שאתה חושב שהאמת.

דווקא הינדואיזם מספרת על מבול, ותרבויות רבות מספרות גם הם.
לא ראיתי ראיה שמערערת את התנ"ך. אני בטוח שתמצא ראיות שיערערו את המחשבה שההורים שלך הם ההורים שלך אם תחפש, זה לא אומר שזה נכון.

עדיין כשלת בלהראות לי אחת.

הדיון כאן מנוהל מהילדות?

חחח... טענתי אחרת כאן

תנ"ך הוא תורה נביאים וכתובים, זה עשרות סופרים.
התורה נכתבה מפי ה' על ידי משה רבינו ובסוף יהושוע, יש לך מספר נביאים שרובם קראו לספר על שמם, כמו שמואל ויחזקאל.
הכתובים הם גם רבים שנכתבו כל אחד על ידי סופר אחר. וגם המגילות נכתבו על ידי נביאים שונים, כמו מגילת אסתר נכתבה על ידי מרדכי ואסתר.
התנ"ך נכתב על ידי עשרות.
למה אני ממשיך לצטט את עצמי?
אחי מה שכתבתי זה ציטוט של קוצר ותשובה אליו
לא אני שאלתי את השאלה, אלא קוצר.

אחי מה שכתבתי זה ציטוט של קוצר ותשובה אליו
לא אני שאלתי את השאלה, אלא קוצר.
טעות שלי, עכשיו ראיתי שציטטת אותו ולא שאלת בעצמך.
אנחנו דנו בנושא השואה, וזה גם רלוונטי לנושא הכאוב הזה.
קשה להסתכל ולחשוב על זה ולדון בצורה אינטלקטואלית, זה נושא עצוב.

טעות שלי, עכשיו ראיתי שציטטת אותו ולא שאלת בעצמך.

אני חושב שאתה זה שלא חושב בצורה הגיונית

נכון, ואז מה. אם הוא ברא, הוא יכול להרוג. מה הקושי.
לא אומר שהוא לא יכול, אני רק חושב שזה משהו לחשוב עליו לפני שהוא אומרים שהוא אל רחום, כל יכול, וטוב לב

זאת טעות, האמת לא תשתנה לא משנה מה ההוכחות שלך.
אם האמת שמישהו החילק על קליפה של בננה. לא משנה כמה ראיות שתביא שהוא לא, זה לא ישנה את האמת היחידה, זה רק ישנה מה שאתה חושב שהאמת.
האמת היא האמת, מה אתה חושב על האמת לא רלוונטי.
אם אתה תראה מישהו מחליק על קליפה ואתה תגיד לי שהוא החליק על בננה, ואני אראה לך שזו קליפת תפוז, זה שתמשיך להגיד לי שכנאשים מחליקים על קליפה זה תמיד בבנה לא יהפוך את התפוז לבננה.
אם יש ראיות שסותרות במפורש, ומראות שמשהו הוא לא נכון, אי אפשר להתווכח איתן, לפחות לא בצורה רציונלית

דווקא הינדואיזם מספרת על מבול, ותרבויות רבות מספרות גם הם.
יש לכמה תרבויות מיתוסים על משהו בסגנון, אבל זה לא שונה מסיפורי מדורה שעוברים מפה לאוזן עד שהם מגיעים לכל מקום. גם הסיפור של נוח הגיע אחרי הסיפור של גלגמש שמספר משהו מאוד דומה, כנראה אותה אגדה שעברה מפה לאוזן ונכתבה סוף סוף בתנ"ך.
אבל בסופו של דבר הוא לא אפשרי, כי גם אם היה שיטפון קדמוני גדול, הוא היה ממוקם מאוד ועדיין לא נמצא. הסיפור עצמו פשוט חסר כל הגיון. איך הקנגורואים הגיעו מהר אררט לאוסטרליה? למה אין גופות של קנגורואים שנמצאו לאורך המסלול הזה. איזה חיות מתו על התיבה כדי שהקרניבורים ישרדו? יש יותר מדי חוסר היגיון

עדיין כשלת בלהראות לי אחת.
הראתי מלא דברים. סיפור הבריאה שיש הוכחות שהוא לא נכון, סיפור נוח, סיפור יציאת מצרים, אתה פשוט החלטת להתעלם ולהגיד שהתנ"ך סותר את כל ההוכחות המובהקות וסוף סיפור.

הדיון כאן מנוהל מהילדות?
לא, וכפי שאמרתי, לטיעון עצמו הוא לא רלוונטי

תנ"ך הוא תורה נביאים וכתובים, זה עשרות סופרים.
התורה נכתבה מפי ה' על ידי משה רבינו ובסוף יהושוע, יש לך מספר נביאים שרובם קראו לספר על שמם, כמו שמואל ויחזקאל.
הכתובים הם גם רבים שנכתבו כל אחד על ידי סופר אחר. וגם המגילות נכתבו על ידי נביאים שונים, כמו מגילת אסתר נכתבה על ידי מרדכי ואסתר.
התנ"ך נכתב על ידי עשרות.
ואנשים לא טועים, אנשים לא ממציאים סיפורים? איך יודעים שמה שאנשים כתבו בספר באמת מגיע מאלוהים?
ל. רון האברד עששה דבר מאוד דומה, הוא טוען שהוא מצא לוחות אלוהיים שמספרים את מקור החיים, והוא רשם אותם בספר. הדת הזאת נקראת סיינטולוגיה, והיא כולה קשקוש אחד גדול. איך אנחנו יודעים שמי שכתב את התנ"ך לא עשה דברים זהים?

וכמו שאמרתי, בגלל שהנושא כאוב זה בידיוק הסיבה לדבר על זה, כי זה מתנגש בצורה מובהקת עם התיאור של אלוהים

אם יש את הקב"ה, נגיד והאמנת שהוא גם יכול לברוא את העולם. למה אתה חושב שבתבונה האנושית תוכל להבין את החשבונות שלו?

איך אני אוהב את הדברים האלו ''למה אתה חושב שתבין אותו'' ''נסתרות דרכי האל'' ''אלוהים מעל ההיגיון'' זה כאילו הדיון בנוי על כך שבן אדם זה דבר
מטומטם חסר אינטליגנציה מספקת בשביל לדון על הנושא שלגביו הוא תוהה. אז בוא נסגור את הדיון וזה הכל, אם אנחנו כאלו מטומטמים.
אומרים אל רחום וחנון לא? ממה שאני יודע רחום וחנון זה רחום....וחנון. אם הוא תומך בדברים מרושעים אז הוא לא רחום וחנון. אם תגיד לי שיש לו עוד שיקולים אז אני אגיד לך שהוא עדיין לא רחום וחנון, הוא רחום וחנון שמתחשק לו להיות רחום וחנון (צביעות) - הרי הוא כל יכול! האם האם והאם ואם לסבתא היו גלגלי פורמולה 1 עם דלק בתחת במקום זוג רגליים זקנות אז תאורטית היא הייתה מהירה מיוסיין בולט. אם אני אישית הייתי כל יכול (ואני כביכול רחום וחנון) הייתי משנה הרבה דברים ''רעים'' בעולם. למה צריך אותם? אני כל יכול ואני רחום וחנון. למה המשחקים האלו של ''אתה תתפלל אלי או שאני אנקנק אותך'' זה כל ילד בן 10 יכול להבין.

קח נער בן 18 (סתם גיל רנדומלי) ותיתן לו אפשרות לקחת תפוז ולבחור בין 2 אופציות.

אופציה ראשונה - לקחת את התפוז ולתת אותו לאדם שמראה סימנים חמורים של רעב וגם מבקש את אותו תפוז.

אופציה שנייה - לקחת את התפוז ולמעוך אותו (אותו אדם יהיה רעב וסתם מעכת תפוז שלא היה לו שימוש)

תגיד לי אתה. אם הנער הזה יקח את האופציה השניה מה אתה תגיד? אתה בטח תגיד שהוא חולש נפש ופסיכופת ובן אדם חרא ורשע ואיך הוא מסוגל
לעשות כזה דבר (בהנחה שאתה אדם טוב) הדבר האחרון שתגיד עליו זה שהוא רחום וחנון הרי היה לו פאקינג תפוז ביד והוא יכל לתת לאדם הרעב - אבל הוא בחר לא לתת את התפוז, לא התחשק לו. אבל שמדובר באלוהים זה בסדר! הוא רחום וחנון...אנחנו בסך הכל לא מבינים את השיקולים שלו! הוא כל יכול, הוא יכול לחלק כמה תפוזים שהוא רוצה אבל למרות זאת, קורים דברים רעים בעולם, נכון? אז אני לא באמת צריך להבין ''את השיקולים שלו'' השיקול שלו הוא שיש מקום לטוב ויש מקום לרע והוא מפזר את זה לפי איך שמתחשק לו (ומתחשק לו - כי הוא כל יכול) זה הכל.

נערך לאחרונה:
איך אני אוהב את הדברים האלו ''למה אתה חושב שתבין אותו'' ''נסתרות דרכי האל'' ''אלוהים מעל ההיגיון'' זה כאילו הדיון בנוי על כך שבן אדם זה דבר
מטומטם חסר אינטליגנציה מספקת בשביל לדון על הנושא שלגביו הוא תוהה. אז בוא נסגור את הדיון וזה הכל, אם אנחנו כאלו מטומטמים.
אומרים אל רחום וחנון לא? ממה שאני יודע רחום וחנון זה רחום....וחנון. אם הוא תומך בדברים מרושעים אז הוא לא רחום וחנון. אם תגיד לי שיש לו עוד שיקולים אז אני אגיד לך שהוא עדיין לא רחום וחנון, הוא רחום וחנון שמתחשק לו להיות רחום וחנון (צביעות) - הרי הוא כל יכול! האם האם והאם ואם לסבתא היו גלגלי פורמולה 1 עם דלק בתחת במקום זוג רגליים זקנות אז תאורטית היא הייתה מהירה מיוסיין בולט. אם אני אישית הייתי כל יכול (ואני כביכול רחום וחנון) הייתי משנה הרבה דברים ''רעים'' בעולם. למה צריך אותם? אני כל יכול ואני רחום וחנון. למה המשחקים האלו של ''אתה תתפלל אלי או שאני אנקנק אותך'' זה כל ילד בן 10 יכול להבין.

אופציה ראשונה - לקחת את התפוז ולתת אותו לאדם שמראה סימנים חמורים של רעב וגם מבקש את אותו תפוז.

אופציה שנייה - לקחת את התפוז ולמעוך אותו (אותו אדם יהיה רעב וסתם מעכת תפוז שלא היה לו שימוש)

תגיד לי אתה. אם הנער הזה יקח את האופציה השניה מה אתה תגיד? אתה בטח תגיד שהוא חולש נפש ופסיכופת ובן אדם חרא ורשע ואיך הוא מסוגל
לעשות כזה דבר (בהנחה שאתה אדם טוב) הדבר האחרון שתגיד עליו זה שהוא רחום וחנון הרי היה לו פאקינג תפוז ביד והוא יכל לתת לאדם הרעב - אבל הוא בחר לא לתת את התפוז, לא התחשק לו. אבל שמדובר באלוהים זה בסדר! הוא רחום וחנון...אנחנו בסך הכל לא מבינים את השיקולים שלו! הוא כל יכול, הוא יכול לחלק כמה תפוזים שהוא רוצה אבל למרות זאת, קורים דברים רעים בעולם, נכון? אז אני לא באמת צריך להבין ''את השיקולים שלו'' השיקול שלו הוא שיש מקום לטוב ויש מקום לרע והוא מפזר את זה לפי איך שמתחשק לו, זה הכל.

ואם אותו אדם רעב הוא נאלח ורוצח כמו היטלר או סטאלין? לא תגיד רחום וחנון?
(כן רבותיי, אם אלוהים בחר להרוג 6 מיליון יהודים בשואה אז יש 2 אפשרויות: הם עשו משהו רע (חטאים וכו'...), או שהוא לא קיים\חלש כדי לעזור.
אין איך לברוח מכך.)

נ"ב: יש למישהו מקור מהתנ"ך שלאלוהים יש תוכנית גדולה והוא יודע מה הולך לקרות בכל רגע? כי בפעם האחרונה שבדקתי, אין לו.

לא אומר שהוא לא יכול, אני רק חושב שזה משהו לחשוב עליו לפני שהוא אומרים שהוא אל רחום, כל יכול, וטוב לב
זה משהו שמוח אנושי המוגבל לרק מה שהוא רואה עלול להתקשות בו, אבל למי שיש ראיה מלפני בריאת היקום ואחריו, כנראה יכול להעיד על עצמו שהוא מתנהג במובנים שלנו ברחמנות, גם כשזה לא נראה ככה.
כמו שתיכנס לחדר מנתחים ותראה אנשים חותכים מישהו, והם מלטפים אותו ומספרים שהם יעשו הכל בשבילו, ואחד אפילו יקרא לו "בני".
המתבונן יחשוב שהוא ניכנס לחדר של קאניבלים חולי נפש, אבל למי שיש הבנה עמוקה יותר באומנות הרפואה' יגיד שהם ודאי רחמנים ושפויים.
נ.ב. זה גם עונה לך @Deidara .
יש לכמה תרבויות מיתוסים על משהו בסגנון, אבל זה לא שונה מסיפורי מדורה שעוברים מפה לאוזן עד שהם מגיעים לכל מקום. גם הסיפור של נוח הגיע אחרי הסיפור של גלגמש שמספר משהו מאוד דומה, כנראה אותה אגדה שעברה מפה לאוזן ונכתבה סוף סוף בתנ"ך.
אבל בסופו של דבר הוא לא אפשרי, כי גם אם היה שיטפון קדמוני גדול, הוא היה ממוקם מאוד ועדיין לא נמצא. הסיפור עצמו פשוט חסר כל הגיון. איך הקנגורואים הגיעו מהר אררט לאוסטרליה? למה אין גופות של קנגורואים שנמצאו לאורך המסלול הזה. איזה חיות מתו על התיבה כדי שהקרניבורים ישרדו? יש יותר מדי חוסר היגיון
התנ"ך מספרת על הרבה ניסים שאלוקים עשה. אף אחד מהם עלול לא להיות הגיוני. אבל כשמדובר בנס, אין צורך בהגיון. אני מבין שקשה להבין משהו מעל ההגיון, וזה יהיה טפשי לנסות להוכיח כל נס בנפרד בפני עצמו. עדיף יהיה להוכיח את אמיתות התנ"ך כספר. ולא לנסות להסביר את מה שלא אצליח להסביר. אני גם לא יכול להסביר את מציאותו של הבורא למרות שאני הסברתי את עצם המצאותו.
הראתי מלא דברים. סיפור הבריאה שיש הוכחות שהוא לא נכון, סיפור נוח, סיפור יציאת מצרים, אתה פשוט החלטת להתעלם ולהגיד שהתנ"ך סותר את כל ההוכחות המובהקות וסוף סיפור.
להגיד שמשהו לא מסתדר עם חוקי הטבע שאתה מכיר, לא מוכיח שלא קיים מישהו עם יכולות מעל הטבע. אם תביא דבר מהתנ"ך שהובטח ולא התקיים, או משהו כזה, יהיה לך הוכחה. אבל השאלות שלך על מציאות והגיון מול בורא שהרבה יותר גדול מזה, זה בסך הכל שאלות ולא הוכחות.
הבעיה לפעמים של אתאיסטים זה שהשאלה נהפכת לתשובה והמסלול בחיים. שאלה היא לא תשובה.
ואנשים לא טועים, אנשים לא ממציאים סיפורים? איך יודעים שמה שאנשים כתבו בספר באמת מגיע מאלוהים?
כי הספרים נכתבו בזמנים קרובים מאנשים שונים שמסתדרים מצוין אחד עם השני. והם עברו ביקורת מכל האנשים בכל זמן שהם היו. ובמאות השנים הראשונות שלהם, אף אחד לא חשב שהם שקר, רק אחרי יותר מאלפיים שנים קמו מעט אנשים עם הטענה הזאת. אתאיסט זה דבר די חדש.
וכמו שאמרתי, בגלל שהנושא כאוב זה בידיוק הסיבה לדבר על זה, כי זה מתנגש בצורה מובהקת עם התיאור של אלוהים
כמו שלאדם שאיבד את משפחתו ומנחם את עצמו שאלוקים שומר עליהם בגן עדן, זה לא הזמן והמקום לדיון על מציאות הבורא.
גם כך לדברים כואבים אחרים.
יש זמן, מקום, ונושא.
כתבתי שמה שכתבתי על אלוקים רלוונטי גם לאנסים.
אלוקים נתן לאדם בחירה חופשית, ועם זה הוא יכול לפגוע באחרים, ואחרים יכול לכלוא אותו.
אבל אלוקים שלא מתערב בבחירה של האדם כשהוא פוגע במישהו לא מוכיח שהוא לא קיים, עם כל הכאב שבעניין.
מטומטם חסר אינטליגנציה מספקת בשביל לדון על הנושא שלגביו הוא תוהה. אז בוא נסגור את הדיון וזה הכל, אם אנחנו כאלו מטומטמים
זה בנוי על כך שלא בראת את היקום ומכיר כל זבוב בו, ומכיר את היקום מלפני כל הזמנים לאחרי. לא מטומטם. להגיד שמישהו הרבה יותר חכם ממך לא הופך אותך למטומטם.

לעשות כזה דבר (בהנחה שאתה אדם טוב) הדבר האחרון שתגיד עליו זה שהוא רחום וחנון הרי היה לו פאקינג תפוז ביד והוא יכל לתת לאדם הרעב - אבל הוא בחר לא לתת את התפוז, לא התחשק לו. אבל שמדובר באלוהים זה בסדר! הוא רחום וחנון...אנחנו בסך הכל לא מבינים את השיקולים שלו! הוא כל יכול, הוא יכול לחלק כמה תפוזים שהוא רוצה אבל למרות זאת, קורים דברים רעים בעולם, נכון? אז אני לא באמת צריך להבין ''את השיקולים שלו'' השיקול שלו הוא שיש מקום לטוב ויש מקום לרע והוא מפזר את זה לפי איך שמתחשק לו (ומתחשק לו - כי הוא כל יכול) זה הכל.
עניתי על זה למעלה, ובתוך ההודעות שלי.
ואם אותו אדם רעב הוא נאלח ורוצח כמו היטלר או סטאלין? לא תגיד רחום וחנון?
(כן רבותיי, אם אלוהים בחר להרוג 6 מיליון יהודים בשואה אז יש 2 אפשרויות: הם עשו משהו רע (חטאים וכו'...), או שהוא לא קיים\חלש כדי לעזור.
אין איך לברוח מכך.)

נ"ב: יש למישהו מקור מהתנ"ך שלאלוהים יש תוכנית גדולה והוא יודע מה הולך לקרות בכל רגע? כי בפעם האחרונה שבדקתי, אין לו.
זה ציני? קראת תנ"ך? שמעת על נבואה בתנ"ך?

"כל האומר הקב"ה וותרן יוותרו חייו" - הקב"ה לא וותרן! חטאת? תשלם על זה! לא מבין למה אנשים חושבים שהוא ותרן. זה לא נכון!
ואני באמת לא מבין למה אנשים נופלים פה על אלחנן, לכו תשאלו את הרב יוסף מזרחי או את הרב אמנון יצחק ורבנים בסגנון ותקשו עליהם...

אם יש את הקב"ה, נגיד והאמנת שהוא גם יכול לברוא את העולם. למה אתה חושב שבתבונה האנושית תוכל להבין את החשבונות שלו?
אנחנו לא, אבל אלוהים תיאר את עצמו בתנ"ך, ואנשי הדת ממשיכים לתאר אותו כך, אז על זה אנחנו מתבססים

התנ"ך מספרת על הרבה ניסים שאלוקים עשה. אף אחד מהם עלול לא להיות הגיוני. אבל כשמדובר בנס, אין צורך בהגיון. אני מבין שקשה להבין משהו מעל ההגיון, וזה יהיה טפשי לנסות להוכיח כל נס בנפרד בפני עצמו.
אז צריך להבין מה הטבע של נס, האם הוא מטאטא את עצמו מתחת לשטיח אחרי שהוא סיים? האם נס לא משאיר אחריו כל סימן?
אני מוכן להאמין בעל טבעי, כל עוד יש ראיה שהעל טבעי באמת התקיים

אם תביא דבר מהתנ"ך שהובטח ולא התקיים, או משהו כזה, יהיה לך הוכחה
יש מלא דברים, אבל בגלל שמדובר באירועי עבר ואתה לא מוכן לקבל את אירועי העבר כדוגמא, אז הנה משהו קטן שפשוט מתואר כלא נכון ותופס עד היום:
וְאֶת-הַשָּׁפָן, כִּי-מַעֲלֵה גֵרָה הוּא, וּפַרְסָה, לֹא יַפְרִיס; טָמֵא הוּא, לָכֶם. ו וְאֶת-הָאַרְנֶבֶת, כִּי-מַעֲלַת גֵּרָה הִוא, וּפַרְסָה, לֹא הִפְרִיסָה; טְמֵאָה הִוא, לָכֶם.
ארנב ושפן לא מעלים גירה, כפי שמתואר בויקרא י"א

כי הספרים נכתבו בזמנים קרובים מאנשים שונים שמסתדרים מצוין אחד עם השני. והם עברו ביקורת מכל האנשים בכל זמן שהם היו. ובמאות השנים הראשונות שלהם, אף אחד לא חשב שהם שקר, רק אחרי יותר מאלפיים שנים קמו מעט אנשים עם הטענה הזאת. אתאיסט זה דבר די חדש.
אז חברי קבהילה שמכירים את אותם הסיפורים כתבו את הספרים על בסיס אותם הסיפורים ואף אחד מאותה הקהילה לא התווכח על זה? זה לא משהו מדהים.
גם העם היהודי היה עם קטן מאוד וחסר כל חשיבות לכל אורך ההיסטוריה, גם בתקופה שכתבו את התנ"ך, זה לא שכולם קראו ואישרו את הכתוב, אלא רק מעט מאוד אנשים שהיו בני אותו העם, כל שאר העולם די דחה את זה. הדת האברהמית תפסה תאוצה רק עם הנצרות, ובהמשך האיסלם, אבל היהדות תמיד הייתה די מנורית ולא משמעותית היסטורית

כמו שלאדם שאיבד את משפחתו ומנחם את עצמו שאלוקים שומר עליהם בגן עדן, זה לא הזמן והמקום לדיון על מציאות הבורא.
גם כך לדברים כואבים אחרים.
יש זמן, מקום, ונושא.
כתבתי שמה שכתבתי על אלוקים רלוונטי גם לאנסים.
אלוקים נתן לאדם בחירה חופשית, ועם זה הוא יכול לפגוע באחרים, ואחרים יכול לכלוא אותו.
אבל אלוקים שלא מתערב בבחירה של האדם כשהוא פוגע במישהו לא מוכיח שהוא לא קיים, עם כל הכאב שבעניין.
אוקי, אז לאלוהים יש את הידע מה יקרה למרות יכולת הבחירה החופשית של האדם, והוא מחליט להעניש את החוטא, זכותו לבצע ככה.
אבל מה עם אנס ילדים? אלוהים יודע שהוא יאנוס את הילדים, ויעניש את האנס אחרי מעשה. אבל מה עם הילדים? הם לא בחרו להיאנס ועדיין קיבלו מנה יפה של רעה. האם אלוהים לא שותף לפשע כי הוא ידע ולא מנע?

"כל האומר הקב"ה וותרן יוותרו חייו" - הקב"ה לא וותרן! חטאת? תשלם על זה! לא מבין למה אנשים חושבים שהוא ותרן. זה לא נכון!
אם הפשע הוא ללא קורבנות אז סבבה, צודק, אבל מה עם פשע עם קורבנות? להם מגיע?

אתה מתכוון, אם לא רצחתי או גנבתי ממישהו, או לא עשיתי כל מעשה שפוגע בזולת, למה מגיע לי להיענש?
הכוונה היא שאם זה נראה כאילו אלוהים מתעלם מפשע ללא קורבנות אז אנחנו לא יודעים מה באמת קורה, אולי יש תוכנית גדולה יותר שבה הוא יענש. אבל בפשעים שבהם יש קורבנות, גם אם העבריין יענש, הקורבנות נפגעו ואת זה אי אפשר להחזיר לאחור, אז למה לאפשר לאנשים להיפגע?

הכוונה היא שאם זה נראה כאילו אלוהים מתעלם מפשע ללא קורבנות אז אנחנו לא יודעים מה באמת קורה, אולי יש תוכנית גדולה יותר שבה הוא יענש. אבל בפשעים שבהם יש קורבנות, גם אם העבריין יענש, הקורבנות נפגעו ואת זה אי אפשר להחזיר לאחור, אז למה לאפשר לאנשים להיפגע?
אני חושב שאני יודע מה התשובה, אבל אני לא רוצה להגיד, הידע שלי מצומצם מאד. לך לרבנים כמו הרב יוסף מזרחי או הרב אמנון יצחק וכו'

אני חושב שאני יודע מה התשובה, אבל אני לא רוצה להגיד, הידע שלי מצומצם מאד. לך לרבנים כמו הרב יוסף מזרחי או הרב אמנון יצחק וכו'
הם אנשים נוראיים ובורים, ואין להם מושג כמה הם בורים, כיוון ברחוב לא הייתי מבקש מהם

חולק עליך, אבל אם אלו לא טובים בעיניך חפש אחרים שאתה כן בוטח בהם. אמיתי.

רק תראה את זה ותגיד לי אם הוא מבין בביולוגיה או לא.
גם השאלה היא לא אם הוא מבין או לא, אלא עם איזה ביטחון הוא מדבר שטויות

או את זה:

רק תראה את זה ותגיד לי אם הוא מבין בביולוגיה או לא.
גם השאלה היא לא אם הוא מבין או לא, אלא עם איזה ביטחון הוא מדבר שטויות

אני דרך המחשב אחי ודרך המחשב יש לי בעיות להיכנס לקישורים זה תוקע לי את המחשב
בלי נדר אצפה בערב

אני דרך המחשב אחי ודרך המחשב יש לי בעיות להיכנס לקישורים זה תוקע לי את המחשב
בלי נדר אצפה בערב
אני רק אצטט לך משפט אחד מאחד הסרטונים שאומר הרבה מאוד:
הבחור שואל אותו מה הוא אומר על האבולוציה של האדם, כשמוצאים גולגלות עם מצח נמוך יותר ורכסי גבות עבים יותר (מה שמעיד על מוח קטן יותר).
הרב ענה:
"זה היה בהתחלה סיני, שעבר אחר כך לאפריקה, הגבות שלו נהיו עבות, והוא מת"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית