הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ציט משוקולד יותר משמין?

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
יש לי שאלה אם אני עושה ציט משוקולד מבחינה קלוריות זה ישתווה נניח לציט של בשר (המבורגר בלחמנייה ציפס/שווארמה בלאפה וכדומה) בפועל זה שווה אותו הדבר מבחינת הצטברות של שומן?חלק אומרים ששוקולד גורם לגוף לייצר יותר שומן מאשר לחם אפילו עם הסך הקלורי היה אותו הדבר זה נכון?

כל הסוכרים הם פחמימות, לא כל הפחמימות הם סוכרים.
סוכר הוא פחמימה פשוטה, יכול להיות סוכרוז (סוכר מטבח רגיל), גלקטוז (סוכר חלב) וכו'.
פחמימה זו משפחה עצומה של חומרים, בין השאר של סוכרים

2 שאלות ברשותך

1 אתה יודע להגיד לי איזה סוכר (פחמימה) יותר בריא? אם ניקח כמו שדובר על קינדר בואנו-חטיף חלבון מאסל הסוכרים שם דומים מבחינת הסוג? או שיש סוג יותר"בריא" במאסל מאשר בקינדר בואנו שזה פשוט סוכר פשוט

2 לגבי הנוזלים אז לפי מה שאתה אומר זה אפשרי להשתמש בקריאטין בחיטוב כי הרי הנוזלים שאעלה זה לא ממש ישפיע על האחוז שומן מבחינה ויזואלית אפילו יכול להחזיר טיפה נפח הבנתי נכון?

1 אתה יודע להגיד לי איזה סוכר (פחמימה) יותר בריא? אם ניקח כמו שדובר על קינדר בואנו-חטיף חלבון מאסל הסוכרים שם דומים מבחינת הסוג? או שיש סוג יותר"בריא" במאסל מאשר בקינדר בואנו שזה פשוט סוכר פשוט
כשמדובר נטו על הבדלים בין סוג הפחמימה עצמה, אין כמעט שום הבדל אם מדובר על סוכר או עמילן, ובטח שאין הבדל בין סוכר אחד לשני. ההבדלים נובעים בעיקר מדברים נוספים שמגיעים ממקור הפחמימה, כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים

2 לגבי הנוזלים אז לפי מה שאתה אומר זה אפשרי להשתמש בקריאטין בחיטוב כי הרי הנוזלים שאעלה זה לא ממש ישפיע על האחוז שומן מבחינה ויזואלית אפילו יכול להחזיר טיפה נפח הבנתי נכון?
בידיוק

כשמדובר נטו על הבדלים בין סוג הפחמימה עצמה, אין כמעט שום הבדל אם מדובר על סוכר או עמילן, ובטח שאין הבדל בין סוכר אחד לשני. ההבדלים נובעים בעיקר מדברים נוספים שמגיעים ממקור הפחמימה, כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים

בידיוק

לצורך העניין בחטיף מאסל יש 12 גרם סיבים אני משער שבקינדר יש 0

רק מה שלא הבנתי סיבים זה חלק מפחמימה? שאומרים 12 גרם סיבים זה 12 גרם פחמימה? וכביכול זה פחמימה יותר איכותית

רק מה שלא הבנתי סיבים זה חלק מפחמימה? שאומרים 12 גרם סיבים זה 12 גרם פחמימה? וכביכול זה פחמימה יותר איכותית
לפעמים מחשיבים את זה כחלק מהפחמימה וחלק מהפעמים לא, תלוי איך הדברים רשומים. אם מחשיבים אז מתחת לפחמימה רשום "מתוכם סיבים", ואם לא אז הם יהיו רשומים במקום אחר

לפעמים מחשיבים את זה כחלק מהפחמימה וחלק מהפעמים לא, תלוי איך הדברים רשומים. אם מחשיבים אז מתחת לפחמימה רשום "מתוכם סיבים", ואם לא אז הם יהיו רשומים במקום אחר

הבנתי

האמת יש משהו מאוד מסקרן אותי כבר תקופה והייתי שמח שתשפוך קצת אור על הנושא

שמעתי בעבר שהיו ניתוחים פלסטים שעשו השתלת שרירים, לקחו מישהו ניפחו לו את שרירי החזה שיהיה מעוצב ויותר גדול, לקחו בן אדם עשו לו ריבועים מודגשים בבטן מבלי שאיבת שומן

הדבר הזה אפשרי בכלל? הרי לא הגיוני שאפשר להגדיל שריר דרך ניתוח אולי קצת לעצב אבל להגדיל?

הבנתי

האמת יש משהו מאוד מסקרן אותי כבר תקופה והייתי שמח שתשפוך קצת אור על הנושא

שמעתי בעבר שהיו ניתוחים פלסטים שעשו השתלת שרירים, לקחו מישהו ניפחו לו את שרירי החזה שיהיה מעוצב ויותר גדול, לקחו בן אדם עשו לו ריבועים מודגשים בבטן מבלי שאיבת שומן

הדבר הזה אפשרי בכלל? הרי לא הגיוני שאפשר להגדיל שריר דרך ניתוח אולי קצת לעצב אבל להגדיל?
זה פשוט שתלי סיליקון בצורת שרירים, כמו הגדלת חזה

זה פשוט שתלי סיליקון בצורת שרירים, כמו הגדלת חזה

איך מבדילים בין שריר לעצם? אם תיקח בחור בעל מידות גדולות שלא מתאמן ויש לו נניח אמות גדולות או רגליים גדולות והוא לא נגע במשקולת, גם אם הוא יתאמן יהיו לו משקלים מאוד נמוכים ביחס לגוף שלו

איך יודעים מתי הגודל של בן אדם זה בגלל עצם גדולה או שזה באמת מסת שריר גדולה? נתקלתי בהרבה אנשים נניח עם אמות גדולות או רגליים גדולות ובהשוואה אליי שאני מרים משקל הרבה יותר כבד מהם והם בכלל לא מתאמנים יש להם הרבה יותר נפח

איך מבדילים בין שריר לעצם? אם תיקח בחור בעל מידות גדולות שלא מתאמן ויש לו נניח אמות גדולות או רגליים גדולות והוא לא נגע במשקולת, גם אם הוא יתאמן יהיו לו משקלים מאוד נמוכים ביחס לגוף שלו

איך יודעים מתי הגודל של בן אדם זה בגלל עצם גדולה או שזה באמת מסת שריר גדולה? נתקלתי בהרבה אנשים נניח עם אמות גדולות או רגליים גדולות ובהשוואה אליי שאני מרים משקל הרבה יותר כבד מהם והם בכלל לא מתאמנים יש להם הרבה יותר נפח
עצם זה עצם, אין לה צורה של שריר, אי אפשר להתבלבל אפילו מעט

עצם זה עצם, אין לה צורה של שריר, אי אפשר להתבלבל אפילו מעט

בן אדם שלא נגע במשקלות ויש לו גוף גדול? מסת שריר גדולה בלי להתאמן/תזונה?

אנשים 2 מטר מבנה גוף רחב רגליים של חמור איך הגיוני מבחינה גנטית? כל הנפח שיש זה נטו שריר שגדל?

בן אדם שלא נגע במשקלות ויש לו גוף גדול? מסת שריר גדולה בלי להתאמן/תזונה?

אנשים 2 מטר מבנה גוף רחב רגליים של חמור איך הגיוני מבחינה גנטית? כל הנפח שיש זה נטו שריר שגדל?
זה מבנה שלד ורוחב מפרקים שמשפיעים על הצורה של השריר. בנוסף יש נטיה גנטית ליותר שריר בצורה הבסיסית, ויש כמובן שומן

זה מבנה שלד ורוחב מפרקים שמשפיעים על הצורה של השריר. בנוסף יש נטיה גנטית ליותר שריר בצורה הבסיסית, ויש כמובן שומן

חיפשתי תשובה כזאת בגלל השאלה הקודמת לגבי ניתוחים אצל גברים שמשנים את גודל השריר

בעידן של היום זה אפשרי לשנות מבנה של שריר? בין אם זה פיק של יד קדמית שיהיה יותר רחב, בין אם זה חזה שיהיה יותר "מרובע" ממש לשנות מבנה של של שריר בניתוח זה אפשרי?

חיפשתי תשובה כזאת בגלל השאלה הקודמת לגבי ניתוחים אצל גברים שמשנים את גודל השריר

בעידן של היום זה אפשרי לשנות מבנה של שריר? בין אם זה פיק של יד קדמית שיהיה יותר רחב, בין אם זה חזה שיהיה יותר "מרובע" ממש לשנות מבנה של של שריר בניתוח זה אפשרי?
זה לא אפשרי

זה לא אפשרי

וברגע שעולים בנוזלים (ציט/סתם יום של הרבה פחמימה) זה יכול להפריע לשריפת שומן? נניח אם התפרעת ועלית בנוזלים עלית 3 קילו נוזלים, עד שאתה תוריד את הנוזלים האלה בחזרה עדיין תתאפשר שריפת שומן (בהנחה שאתה בחיטוב)?

הייתה לי עד היום הרגשה שאתה עושה ציט ועולה בנוזלים אז עד שאתה לא מסיים להחזיר את הרמת הנוזלים שהייתה לך לפני הציט אין שריפת שומן בזמן הזה

נ.ב

הנוזלים ה"זמניים" האלה שנוצרים מציט של ארוחה סיכמנו שזה יורד אחרי כמה ימים כי זה לא ממש נחשב מאגרי קליקוגן אבל מבחינת מראה הנוזלים האלה יושבים בתוך השריר? או שבגלל שהם זמניים הם נראים אחרת?

לא.
למה שנוזלים יפריעו לשריפת שומן?

שמעתי בעבר על זה נחמד שניפצת לי מיתוס ;)

עוד שאלה ברשותך.

עד כמה משקל גוף נחשב מדד לכוח?
בן אדם ששוקל 70 קילו יעשה מתח עם 20 קילו עליו זה כמו שבן אדם ששוקל 90 קילו יעשה מתח בלי משקל? או שזה עובד אחרת?
אתן דוגמא

במסה שקלתי 95 קילו מבחינת מתח עשיתי בלי משקל האם זה אומר שאני חלש שאני לא מצליח להוסיף משקל? או שזה נחשב לגטימי עקב המשקל הגבוה?
הבן אדם שעשה מתח עם 20 קילו עליו במשקל של 70 נחשב יותר חזק?

בן אדם ששוקל 70 קילו יעשה מתח עם 20 קילו עליו זה כמו שבן אדם ששוקל 90 קילו יעשה מתח בלי משקל? או שזה עובד אחרת?
אתן דוגמא
זה לא בידיוק עובד ככה, אבל אפשר להכליל. לרוב סופרים את משקל הגוף של האדם+המשקל שהוא הוסיף בשביל לתת משקל כולל.

זה לא בידיוק עובד ככה, אבל אפשר להכליל. לרוב סופרים את משקל הגוף של האדם+המשקל שהוא הוסיף בשביל לתת משקל כולל.

אז אם אקשה עליך ונשווה את זה לבנץ/סקוואט?

אותם מדדים אותם אנשים התשובה תהיה זהה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית