הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
כמה קל זה לומר "כמעט הכל פה לא נכון" וזהו. רוצה לטעון אחרת? אחלה - תביא ראיות שמוכיחות את עמדתך. להגיד "אתה טועה" וזהו זה לעשות חצי עבודה.
גנץ אמר בשידור גם שהוא מתכוון לקיים את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה. אולי תגיד שמישהו ערך את השידור?
אבל באמת הכל לא נכון.
דבר ראשון הם טוענים שהוא מגדיר את עצמו כשמאל, אבל ההפך הוא הנכון, הוא מעולם לא אמר את זה, והוא משתייך עם המצע שלו יותר למפה הפוליטית של ימין.
לגבי התוכנית לתת את יהודה ושומרון, זה גם לא נכון, מספיק לקרוא את המצע שלהם ולראות שזה אפילו לא מוזכר. הם כן בעד שלום, שזה משהו שכל מנהיג צריך חתור אליו, אבל אין שום דבר לגבי מסירת השטחים. הם בטח גם לא אמרו שהתכנית המדינית שלהם היא של מרצ. אולי חלק מהרעיונות הם חולקים, אבל הם לא מתכוונים לאמץ תוכנית לא שלהם.

העבודה תומכת בתהליך מדיני ובחתימת הסכמי שלום עם הפלסטינים ועם כל ארצות ערב, ובכלל זה תמכה בהסכם השלום עם מצרים והובילה את הסכמי אוסלו עם הפלסטינים ואת הסכם השלום עם ירדן. היא תמכה וקידמה גם צעדים חד-צדדיים כגון הנסיגה מלבנון, בניית גדר ההפרדה ביהודה ושומרון ופינוי רצועת עזה.

כאן ברורה האג'נדה של הכתבה, כי מנסים להציג את התוכניות האלה כשייכות למפלגת העבודה, אבל חלק מהדברים שתוארו פה הם בכלל מהלכים של הימין, ואם העבודה תמכו בהם זה לא רלוונטי, כי למשל פינוי רצועת עזה נעשה בכלל ע"י הליכוד, ובנית הגדר זה משהו שנעשה גם תחת שלטונו של ביבי.
קיצר מפנים אצבעות, אבל לא מדווחים על שום דבר עובדתי

אבל באמת הכל לא נכון.
דבר ראשון הם טוענים שהוא מגדיר את עצמו כשמאל, אבל ההפך הוא הנכון, הוא מעולם לא אמר את זה, והוא משתייך עם המצע שלו יותר למפה הפוליטית של ימין.
לגבי התוכנית לתת את יהודה ושומרון, זה גם לא נכון, מספיק לקרוא את המצע שלהם ולראות שזה אפילו לא מוזכר. הם כן בעד שלום, שזה משהו שכל מנהיג צריך חתור אליו, אבל אין שום דבר לגבי מסירת השטחים. הם בטח גם לא אמרו שהתכנית המדינית שלהם היא של מרצ. אולי חלק מהרעיונות הם חולקים, אבל הם לא מתכוונים לאמץ תוכנית לא שלהם.

העבודה תומכת בתהליך מדיני ובחתימת הסכמי שלום עם הפלסטינים ועם כל ארצות ערב, ובכלל זה תמכה בהסכם השלום עם מצרים והובילה את הסכמי אוסלו עם הפלסטינים ואת הסכם השלום עם ירדן. היא תמכה וקידמה גם צעדים חד-צדדיים כגון הנסיגה מלבנון, בניית גדר ההפרדה ביהודה ושומרון ופינוי רצועת עזה.

כאן ברורה האג'נדה של הכתבה, כי מנסים להציג את התוכניות האלה כשייכות למפלגת העבודה, אבל חלק מהדברים שתוארו פה הם בכלל מהלכים של הימין, ואם העבודה תמכו בהם זה לא רלוונטי, כי למשל פינוי רצועת עזה נעשה בכלל ע"י הליכוד, ובנית הגדר זה משהו שנעשה גם תחת שלטונו של ביבי.
קיצר מפנים אצבעות, אבל לא מדווחים על שום דבר עובדתי
דבר ראשון - בהתחלה טענת שכמעט הכל לא נכון, ועכשיו אתה טוען ששום דבר לא נכון.. די סותר את עצמך מעט, אתה לא חושב?
הם טוענים שגנץ מגדיר את עצמו כשמאלני? מה פתאום. גנץ בעצמו אומר שהוא שמאלני. האמירה "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש - אני צריך להיות ראש הממשלה" - מוכיחה באופן ברור שהוא שמאלני. בנוסף לכך, גנץ היה גאה בכך שהוא סיכן חיילי גולני בשביל אזרחים ערבים שיש סיכוי שהם עזרו/עוזרים למחבלים וטען שיש להמשיך בגישה הזו. גנץ מעדיף שחיילי צה"ל שמחרפים את נפשם למען עם ישראל ימותו מאשר שאזרחים ערבים שיש סיכוי שהם תומכים במחבלים ועוזרים להם ייפגעו.
ולא הבנתי מה שכתבת לגבי העבודה.. איך זה קשור לדיון? אנחנו עוסקים באם גנץ שמאלני או לא. לא ציטטתי מתוך הקישור ששלחתי לך את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה, אלא מויקיפדיה.

רוצה ראיות לדבריי? בכיף.
גנץ שמאלני, ומגדיר את עצמו כשמאלני. הוא סיכן חיילי גולני רק כדי לא לפגוע באזרחים ערבים (שאגב, יש סיכוי, שהם סייעו למחבלים להימלט) - והוא הצהיר שהוא גאה בזה ושצריך להמשיך לעשות את זה. גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה (האג'נדה המדינית שלהם). האג'נדה המדינית של מרצ:
בשאלת אופייה והגדרתה של מדינת ישראל מרצ דוגלת ב"מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה".[1]

בעניין המדיני, המפלגה תומכת בהידברות עם הפלסטינים ובחתימה על הסכם שלום, שבו יוסכם על יציאה של ישראל מרוב מכריע של שטחי יהודה ושומרון וקביעת גבול על בסיס הקו הירוק, עם תיקונים שיתבססו על חילופי שטחים, פינוי רוב מההתנחלויות וחלוקת ירושלים לשתי בירות של שתי המדינות. הסכם השלום שהמפלגה מקדמת הוא יוזמת שלום אזורית, שתכלול הסדר מדיני לא עם הרשות הפלסטינית בלבד אלא עם מדינות שכנות וערביות נוספות. כמו כן, המפלגה לא פוסלת החזרה אפשרית של רמת הגולן לידי סוריה במסגרת הסכם שלום, אך מציינת כי במצב הנוכחי של מלחמת אזרחים, הסכם שכזה אינו ריאלי.

מרצ קוראת לעולם להכיר במדינה פלסטינית באופן חד-צדדי, ללא תלות במשא ומתן עם ישראל ואף בניגוד להסכמתה: "לשם התנעה של תהליך מדיני שכה חיוני לביטחוננו הלאומי, אנו קוראים למועצת הביטחון של האו"ם להכיר בפלסטין כמדינה עצמאית וחברה מלאה בעצרת הכללית ובארגונים הבינלאומיים של האו”ם. זאת, כמסדרון מוביל למו”מ על הסכם קבע לשלום, כאשר הצדדים מתייצבים למו”מ כשווים, מדינה מול מדינה."
מבחינה מדינית העבודה היא מפלגת שמאל.

העבודה תומכת בתהליך מדיני ובחתימת הסכמי שלום עם הפלסטינים ועם כל ארצות ערב, ובכלל זה תמכה בהסכם השלום עם מצרים והובילה את הסכמי אוסלו עם הפלסטינים ואת הסכם השלום עם ירדן. היא תמכה וקידמה גם צעדים חד-צדדיים כגון הנסיגה מלבנון, בניית גדר ההפרדה ביהודה ושומרון ופינוי רצועת עזה. כמו כן, תמכה המפלגה בפעולות צבאיות של ישראל כנגד הטרור. מפלגת העבודה תומכת בהקמת מדינה פלסטינית על בסיס מתווה קלינטון ועל העקרונות של סיפוח גושי ההתיישבות הגדולים כמעלה אדומים, אריאל וגוש עציון, ופינוי של ההתנחלויות שלא בגושים במסגרת חוק "פדיון הבית" (פינוי-פיצוי). בנוסף לזאת המפלגה תומכת בהנהגת מעמד מיוחד בעיר העתיקה. מפלגת העבודה מתנגדת לזכות השיבה הפלסטינית לתוך מדינת ישראל – היא תומכת בדיון בינלאומי על פתרון הפליטים במדינה הפלסטינית אך לא במתן זכות שיבה.

מסכים לגבי זה שהוא יכול היה לירות לו ברגל ושמי שיחליט אם ביבי זכאי או לא זה בית המשפט
קראתי את המקור וזה פשוט שרבוט של האמת , בערך אותם קפיצות לוגיות שאתה עושה בתגובות שלך הם עושים עם פיסת המידע יש להם ביד.
יודע מה הנה
ביבי אמר פעם שהוא בעד פתרון שלום , מסקנה ביבי הוא שמאל.
מנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוואטנים, מנחם בגין האם אמא של הימין שהליכוד בנוי עליו כנראה לא רק היה שמאלני אלא גם שונא לאומיות יהודית שרוצה להנפיק פה מדינת גוים

כמה קל זה לומר "כמעט הכל פה לא נכון" וזהו. רוצה לטעון אחרת? אחלה - תביא ראיות שמוכיחות את עמדתך. להגיד "אתה טועה" וזהו זה לעשות חצי עבודה.
גנץ אמר בשידור (שידור יש בקישור ששלחתי לך) גם שהוא מתכוון לקיים את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה. אולי תגיד שמישהו ערך את השידור?
השוטר בכלל לא ירה בטקה. הוא ירה ברצפה והכדור קפץ מהרצפה ופגע בטקה. עושה רושם שהוא שמר על הכללים (ירי לא למטרת הריגה).

אם לפני כמה שנים הוא היה ראש ממשלה ואמר שהוא חושב שהוא לא מתאים, ועכשיו עברו כמה שנים והוא חושב שהוא מתאים - כן, אני חושב שהדעה שלו השתנתה. זה לא שתגיד שהוא היה חבר כנסת רגיל ואמר שהוא לא חושב שהוא מתאים לנהל את המדינה, ועכשיו שהוא ראש הממשלה הוא חושב שכן. אם כשהוא היה ראש הממשלה הוא חשב שהוא לא מתאים לנהל את המדינה, ואחרי כמה שנים הוא טוען אחרת, אני באמת מאמין שהדעה שלו השתנתה כי שום דבר אחר לא השתנה

הוא אמר את זה אז :"ראש הממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל...".

קראתי את המקור וזה פשוט שרבוט של האמת , בערך אותם קפיצות לוגיות שאתה עושה בתגובות שלך הם עושים עם פיסת המידע יש להם ביד.
יודע מה הנה
ביבי אמר פעם שהוא בעד פתרון שלום , מסקנה ביבי הוא שמאל.
מנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוואטנים, מנחם בגין האם אמא של הימין שהליכוד בנוי עליו כנראה לא רק היה שמאלני אלא גם שונא לאומיות יהודית שרוצה להנפיק פה מדינת גוים
איזה מקור? לא שלחתי את המקור לך, אלא לקוצר, למרות שמוטב שגם אתה תסתכל בו.
אתה טוען שוב ושוב שאני עושה קפיצות לוגיות בתגובות שלי בלי שום היגיון, אבל אתה לא מוכן להסביר למה. ששלחתי לך הוכחות לכך שזה לא נכון, הלכת לכל מיני דברים לא קשורים כמו ההשוואה שגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והאג'נדה של העבודה הוא שמאלני, לבין זה שמנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוייטנאם הוא לכן הוא שמאלני. האמת היא שאין שום קשר בין השניים. לתמוך במפלגות הכי שמאלניות בארץ ולהצהיר שהוא מתכוון לקיים את האג'נדה שלהם זה להעיד על עצמו שהוא שמאלני, לבין לתמוך בפליטים מסכנים - שאין שום קשר בין זה לבין שמאל, רק עצם היותנו בני אדם.
הוא אמר את זה אז :"ראש הממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל...".
אז מה? מה זה מוכיח?

אתה טוען שוב ושוב שאני עושה קפיצות לוגיות בתגובות שלי בלי שום היגיון, אבל אתה לא מוכן להסביר למה. אתה רק הולך לכל מיני דברים לא קשורים כמו ההשוואה שגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והאג'נדה של העבודה הוא שמאלני, לבין זה שמנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוייטנאם הוא שמאלני.

אז מה? מה זה מוכיח?
דיברתי על הציטוט שהיה לך בתגובה למרות שכן אשמח לקבל את המקור לטענות שלך.
ואני מביא את הדוגמאות שלי כהשקפה לקפיצות הלוגיות שלך כלומר כאשר אתם שהם מוגחכות אתה בעצם מוכיח שקפיצות הלוגיות שלך עצמם מגוכחות

דיברתי על הציטוט שהיה לך בתגובה למרות שכן אשמח לקבל את המקור לטענות שלך.
קרא את הדיון.
ואני מביא את הדוגמאות שלי כהשקפה לקפיצות הלוגיות שלך כלומר כאשר אתם שהם מוגחכות אתה בעצם מוכיח שקפיצות הלוגיות שלך עצמם מגוכחות
אז החלטת להתבדח על חשבוני, אבל לא הצלחת להוכיח שיש אצלי קפיצות לוגיות בלי שום בסיס והיגיון.. התשובה היחידה באמת שקיבלתי ממך היא "אתה טועה" והיא גם לא שווה הרבה כי אתה לא מוכן לפרט למה.

אז מה? מה זה מוכיח?[/QUOTE]

שהוא בעצמו חושב שבנאדם במצב שלו לא אמור להנהיג את המדינה.
ולא, הדעה שלו בזה לא השתנתה, הוא פשוט אומר את מה שמתאים לו עכשיו. נקודה.

דבר ראשון - בהתחלה טענת שכמעט הכל לא נכון, ועכשיו אתה טוען ששום דבר לא נכון.. די סותר את עצמך מעט, אתה לא חושב?
התעצלתי לכתוב את המילה כמעט, כנראה שזה באמת היה משמעותי לדיון, כי יש הבדל עצום בין כמעט הכל להכל.
אני מסכים, העברית שם תקינה, המפלגות שם באמת קיימות, חלק מהציטוטים נכונים, אבל בערך בזה מסתיימת האמת שם

נץ בעצמו אומר שהוא שמאלני
אבל הוא לא, זה שקר שרץ במקומות כמו מקור ראשון, סרוגים, ערוץ 20 וערוץ הליכוד, אבל מעולם לא היה נכון

האמירה "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש - אני צריך להיות ראש הממשלה" - מוכיחה באופן ברור שהוא שמאלני.
אג'נדה זה אג'נדה, ומצע ותוכניות פוליטיות הם דברים שונים. הוא לא אמר שהתוכנית שלו היא התוכנית שלהם, אלא שחלק מהאג'נדה שלהם הוא מסכים, זה לא אומר כלום ושום דבר

בנוסף לכך, גנץ היה גאה בכך שהוא סיכן חיילי גולני בשביל אזרחים ערבים שיש סיכוי שהם עזרו/עוזרים למחבלים וטען שיש להמשיך בגישה הזו. גנץ מעדיף שחיילי צה"ל שמחרפים את נפשם למען עם ישראל ימותו מאשר שאזרחים ערבים שיש סיכוי שהם תומכים במחבלים ועוזרים להם ייפגעו.
פה זה כבר עניין של חילוקי דעות פוליטיות, וזה דיון שלגיטימי לנהל.
אני מאמין שעם כל הכבוד שיש לי לחיילים, צבא הוא צבא, והוא נועד לבצע את מה שצבא אמור לעשות לפי ערכי המדינה.
אני מאמין שחיילים צריכים לקחת את הסיכון כדי להציל חיים של חפים מפשע, של חולים וצוות בית החולים. הם צריכים לקחת את הסיכון כדי לוודא שהם לא פוגעים בחלשים רק כי הם יכולים.
אנחנו לא שולחים חיילים לעזה בשביל להגן עליהם, ואנחנו לא שולחים אותם לעזה כדי לטבוח ללא אבחנה

ולא הבנתי מה שכתבת לגבי העבודה.. איך זה קשור לדיון? אנחנו עוסקים באם גנץ שמאלני או לא. לא ציטטתי מתוך הקישור ששלחתי לך את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה, אלא מויקיפדיה.
זה כדי להראות כמה הכתבה הזאת חד צדדית ומחפשת לצבוע את גנץ תחת האג'נדה שלהם.
הקפיצות שלהם היא גנץ מסכים עם העבודה בחלק מהדברים - גנץ יבצע את כל מה שהעבודה יגידו לו לעשות - העבודה תמכו במהלכים שהימין לא אוהב (גם אם נעשו על ידי הימין) - משמע גנץ שונא את ישראל

קרא את הדיון.

אז החלטת להתבדח על חשבוני, אבל לא הצלחת להוכיח שיש אצלי קפיצות לוגיות בלי שום בסיס והיגיון.. התשובה היחידה באמת שקיבלתי ממך היא "אתה טועה" והיא גם לא שווה הרבה כי אתה לא מוכן לפרט למה.
אני מפרט למה אבל זה כאילו אתה לא מוכן לקשיב להעמיד פנים שאני סתם אומר שאתה טועה בלי בסיס
ורציני עכשיו בלי לפגוע באיטלגציה שלך , להסביר לך למה אפשר להשוות את זה שגנץ אומר שהוא בעד פיתרון השלום הופך אותו לשמאלני , לכך שביבי אמר אותו דבר כמה פעמים (מה שהופך אותו גם לשמלאני לפי היגיון זה) זה משהו שבאמת אין לי כוח לשבת ולהסביר לך
אני מאמין שעם כל הכבוד שיש לי לחיילים, צבא הוא צבא, והוא נועד לבצע את מה שצבא אמור לעשות לפי ערכי המדינה.
אני מאמין שחיילים צריכים לקחת את הסיכון כדי להציל חיים של חפים מפשע, של חולים וצוות בית החולים. הם צריכים לקחת את הסיכון כדי לוודא שהם לא פוגעים בחלשים רק כי הם יכולים.
אנחנו לא שולחים חיילים לעזה בשביל להגן עליהם, ואנחנו לא שולחים אותם לעזה כדי לטבוח ללא אבחנה
אנשים גם שוכחים שאנחנו תחת עין בינלאומית בלי הפסקה , אני יכול לשמוע את הבאקלאש הלאומי והפגיעה הכלכלית בישראל עם לא היינו מצילים אותם. לפעמים לעשות את הדבר הנכון אומר גם לעשות דברים לא נעימים

התעצלתי לכתוב את המילה כמעט, כנראה שזה באמת היה משמעותי לדיון, כי יש הבדל עצום בין כמעט הכל להכל.
אני מסכים, העברית שם תקינה, המפלגות שם באמת קיימות, חלק מהציטוטים נכונים, אבל בערך בזה מסתיימת האמת שם

אבל הוא לא, זה שקר שרץ במקומות כמו מקור ראשון, סרוגים, ערוץ 20 וערוץ הליכוד, אבל מעולם לא היה נכון

אג'נדה זה אג'נדה, ומצע ותוכניות פוליטיות הם דברים שונים. הוא לא אמר שהתוכנית שלו היא התוכנית שלהם, אלא שחלק מהאג'נדה שלהם הוא מסכים, זה לא אומר כלום ושום דבר

זה כדי להראות כמה הכתבה הזאת חד צדדית ומחפשת לצבוע את גנץ תחת האג'נדה שלהם.
הקפיצות שלהם היא גנץ מסכים עם העבודה בחלק מהדברים - גנץ יבצע את כל מה שהעבודה יגידו לו לעשות - העבודה תמכו במהלכים שהימין לא אוהב (גם אם נעשו על ידי הימין) - משמע גנץ שונא את ישראל
אוקיי. אז גנץ אמר "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש - אני צריך להיות ראש הממשלה" - והוא בעצם ימין. צודק. זה כמו שמחבל ערבי שמבצע פיגוע וצועק לשלום בין היהודים ובין הערבים. גנץ שמאלני, והוא אינו מכחיש זאת. איזה יפה זה לנסות להפריד בין אג'נדה לבין מצע ותוכניות פוליטיות, אבל זה פשוט לא עובד בפועל. גנץ אמר שהוא הולך לממש את האג'נדה של המפלגות הכי שמאלניות שיש, וזה מה שהוא הולך לעשות אם יהיה ראש ממשלה (אלא אם כן אתה רוצה לטעון שגנץ שקרן, ובעצם הוא לא יפקיר יותר למות חיילי גולני שמחרפים את נפשם למען המדינה הזאת לטובת אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ואף עוזרים להם, ובעצם הוא אוהב את ביבי גם ורוצה שהוא יהיה ראש הממשלה).
אני מבין שאתה מסכים עם מה שגנץ עשה, שהוא הפקיר חיילי גולני למות לטובת כמה אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ואף עוזרים להם, ואתה גאה בזה. אף מדינה בעולם לא חושבת שכך צריכה ישראל להתנהל, וכך ישראל לא מתנהלת (אלא אם כן גנץ יושב בחפ"ק). אף אדם נורמלי לא חושב שערכי המדינה צריכות להיות "עדיף למות מאשר להציל אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ועוזרים להם" - ואני לא אומר את זה חלילה כדי לפגוע בך, אלא כדי שתבין כמה חמורים הדברים שאתה אומר.
"אנחנו לא שולחים חיילים לעזה בשביל להגן עליהם, ואנחנו לא שולחים אותם לעזה כדי לטבוח ללא אבחנה" - תראה לי מדינה אחת נורמלית בעולם שתסכן את שלום החיילים שלה בשביל אנשים ששונאים אותה ורוצים במותה של המדינה. אחת!
לא באמת מעניין אותי מה כתוב בקישור. מספיק לי מה שגנץ אמר בשידור, שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה (המפלגות הכי שמאלניות שיש). אני לא חושב שגנץ שונא את ישראל, עובדה שהוא עשה משהו כמו 40 שנים בצה"ל.. אם כי בשירותו הוא סיכן חיילי גולני למות.. אבל אני לא חושב שהוא עשה את זה כי הוא שונא את ישראל, אלא כי הוא באמת מאמין שזה מה שצריך לעשות, כמוך. אני חושב שגנץ לא מתאים להיות ראש ממשלה, אבל לא אני ולא "מקור ראשון" חושבים שגנץ שונא את ישראל.

חד משמעית צריך לעוף מכל תפקידיו (הוא כמה שרים בנוסף להיותו רה"מ)
אני לא מאמין שעד לפני כמה שנים הייתי תומך שלו. צבוע, שקרן פתולוגי ומסית. כמו כן, התפוח לא נופל רחוק מהעץ ומספיק לראות את הבנו המנוול ברשת בשביל להבין במי מדובר.

אגב,
למרות כל זאת אני חושב שהוא ראש הממשלה הכי טוב שהיה לנו בעשור האחרון.

אוקיי. אז גנץ אמר "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש - אני צריך להיות ראש הממשלה" - והוא בעצם ימין. צודק. זה כמו שמחבל ערבי שמבצע פיגוע וצועק לשלום בין היהודים ובין הערבים. גנץ שמאלני, והוא אינו מכחיש זאת. איזה יפה זה לנסות להפריד בין אג'נדה לבין מצע ותוכניות פוליטיות, אבל זה פשוט לא עובד בפועל. גנץ אמר שהוא הולך לממש את האג'נדה של המפלגות הכי שמאלניות שיש, וזה מה שהוא הולך לעשות אם יהיה ראש ממשלה (אלא אם כן אתה רוצה לטעון שגנץ שקרן, ובעצם הוא לא יפקיר יותר למות חיילי גולני שמחרפים את נפשם למען המדינה הזאת לטובת אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ואף עוזרים להם, ובעצם הוא אוהב את ביבי גם ורוצה שהוא יהיה ראש הממשלה).
לא צריך להיות שמאל כדי להבין שחלק ממה שהם אומרים נכון, כמו שלא צריך להיות ימין בשביל להבין שחלק ממה שהם אומרים נכון.
זו גם סיבה שהמפה הפוליטית התהפכה בעשור האחרון. פעם השמאל היה נגד התנתקות מהפלסטינים והיום הם בעד.
ימין ושמאל הם רק הבדלים בדעות, זה הכל. הימין שמרני יותר והשמאל יותר חברתי, זה פחות או יותר מה שזה אומר. אף אחד לא מחייב אף מפלגה לקחת צד, ובגלל הצד שלהם המפלגה מחוייבת לדעות מסויימות. גנץ לדוגמא בחלק החברתי שייך יותר לשמאל, בחלק מהדברים הוא מרכז, מבחינה ביטחונית הוא מאמין יותר במה שיש לשמאל להציע (כי לימין אין מה להציע בעניין חוץ מלעד לחיות על חרבנו, ציטוט של ביבי), אבל הגישה שלו ימנית בעניין, כלומר קודם אנחנו ונעשה מה שניתן כדי שקודם כל יהיה ביטחון.
מפלגה היא קודם כל אוסף דעות, אחרת תשייך אותה לאן שבה לך, אבל זה באמת לא משנה, כי ימין ושמאל מיועד רק כדי לייצג שוני מהותי בדעות ולא מעבר. ביבי הפך את הימין ושמאל לסטראוטיפ, כמו מזרחי ואשכנזי, ואם אתה שייך למחנה אחד המחנה השני לא קיים בשבילך וכל דעותיו לא לגיטימיות לך, כי ככה קל לו יותר לשלוט. תסכים איתי שהמפלגות החרדיות לא עוזרות בשום דבר למדינה, אבל סיווגן כימין עוזר לו להקים קואליציה. תסכים איתי שלא היית רוצה את מרצ בשלטון, אבל החלק החברתי שלהם כן יש בו משהו בשבילך, אבל בגלל שהם לא תומכים בו, אפשר לסווג אותם כאויב הציבור, וככה הם יקבלו פחות קולות.

אני מבין שאתה מסכים עם מה שגנץ עשה, שהוא הפקיר חיילי גולני למות לטובת כמה אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ואף עוזרים להם, ואתה גאה בזה. אף מדינה בעולם לא חושבת שכך צריכה ישראל להתנהל, וכך ישראל לא מתנהלת (אלא אם כן גנץ יושב בחפ"ק). אף אדם נורמלי לא חושב שערכי המדינה צריכות להיות "עדיף למות מאשר להציל אזרחים ערבים שקיים סיכוי שהם תומכים במחבלים ועוזרים להם" - ואני לא אומר את זה חלילה כדי לפגוע בך, אלא כדי שתבין כמה חמורים הדברים שאתה אומר.
יש פה הגזמה רצינית. הוא לא הפקיר אף אחד למות. הוא העדיף לקחת סיכון מחושב כדי להגן על חיי אזרחים. תאמין לי שאם היה סיכוי רציני לחיי החיילים הוא לא היה לוקח אותו, אבל זה היה סיכון מחושב שכנראה לא יקרה כלום, אבל זה כן סיכון. וזה סיכון שכל קצין בכל דרג צריך לקחת לפעמים.
כל מה שנאמר שם נופח לחלוטין מפרופורציה

אתה טוען שוב ושוב שאני עושה קפיצות לוגיות בתגובות שלי בלי שום היגיון, אבל אתה לא מוכן להסביר למה. ששלחתי לך הוכחות לכך שזה לא נכון, הלכת לכל מיני דברים לא קשורים כמו ההשוואה שגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והאג'נדה של העבודה הוא שמאלני, לבין זה שמנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוייטנאם הוא לכן הוא שמאלני. האמת היא שאין שום קשר בין השניים. לתמוך במפלגות הכי שמאלניות בארץ ולהצהיר שהוא מתכוון לקיים את האג'נדה שלהם זה להעיד על עצמו שהוא שמאלני, לבין לתמוך בפליטים מסכנים - שאין שום קשר בין זה לבין שמאל, רק עצם היותנו בני אדם.

אז מה? מה זה מוכיח?

זה מוכיח שהוא בעצמו חושב שהוא צריך לפנות את המקום, נקודה.
עכשיו הוא לא מפנה נטו כי זה מדבר אליו, אבל אם היה שם כל אחד אחר הוא עדיין היה אומר את מה שאמר פעם.
אתה באמת רוצה שראש הממשלה שלך יתעסק במשפטים שלו ואיך לצאת זכאי כשהוא צריך לדאוג לכל כך הרבה דברים בתפקיד שלו ?

תמיד הדיונים האלה מסתכמים בשני צדדים,
צד אחד שמניח שביבי זכאי כי הוא מנהיג כל כך נפלא וכל מה שחרא במדינה זה בגלל ערבים,שמאלנים וסודנים וצד אחד שמניח שהוא אשם,גם בגלל דעות פוליטיות.בסופו של דבר,לא ביבי ולא המשטרה חושפים את כל הפרטים,מחכה למשפט.

אני לא מניח שהוא אשם בגלל דעות פוליטיות, אני חושב שזאת האפשרות הכי סבירה אם לוקחים בחשבון את כל העובדות. בכל מה שקשור לדעות פוליטיות אני לא מתחבר לאף מפלגה.

זכאי באקלים הנוכחי בבתי המשפט בישראל הוא לא יצא. עם זאת כל משפטן שאין לו משהו נגד נתניהו והציבור שהוא מייצג יגיד שמה שמאשימים אותו הוא חסר תקדים במדינות מערביות במיוחד כנגד ראשי ממשלות.
האפשרות היחידה שיהיה משפט צדק תהיה שהוא יקבל חסינות כל עוד הוא בתפקיד ואך ורק שהוא יסיים אותו ישפטו אותו, למה? כי אז לפקידים הבלתי נבחרים יהיה תמריץ קטן בהרבה לפגוע בו אחרי שהוא כבר לא ייצג את הציבור הימני בארץ.
כן כנראה שיתכנו מקרים כאלו של עשן בלי אש, אבל קשה להאמין שניתן לתפור תיקים לראש ממשלה, כאשר לא היה שום דבר.

אתה טועה, דווקא לראש ממשלה שלא מתיישר עם האג'נדה של מערכת המשפט, התקשורת ואנשים שנהנים משוק סגור ומונופולים יש סיכוי גבוה מאוד לתפירת תיקים משום שלבעלי עניין יש את התמריץ גבוה להעיף אותו מעמדת השפעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית