הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
אתה רציני כתבת שאין לך כוח בדיון על מערכת המשפט אבל יש לך כח לדיון על הסכסוך ישראלי-פלסטיני? דיון ארוך פי כמה וכמה? למה? כי ראית שזה לא הולך לטובתך.
דיון על מערכת המשפט לא באמת מעניין אותי

קורה למי שבאמת מושחת? גל הירש מושחת?יעקב נאמן מושחת? רפול מושחת? רובי ריבלין(!) מושחת? אפילו למנדלביט קרה סכסוך עם הפרקליטות ותפרו לו תיק. כל מי שלא מיישר קו איתם מוציאים דרך כזו או אחרת להדיח מתפקידו.
מדובר פה על קייסים הרבה פחות רציניים, הרבה פחות במספרים, וחלק פה בכלל לא הגיעו לבית משפט.
ביבי הולך למשפט על 3 תיקים די רציניים, וזה עוד כשהיועץ המשפטי עדיין לא אישר לחקור את פרשת הצוללות.
שוחד זה בין העבירות החמורות ביותר שפוליטיקאי יכול לבצע בתפקידו, והוא מואשם בזה

סבבה קח תהגדרה שזו לא נחשבת פעולת טרור, בכל זאת תקופת נתניהו היא התקופה הבטוחה ביותר לבני אדם באשר הם להסתובב בכל מקום שבא להם וזו עובדה.
זו התקופה הבטוחה ביותר למרות ביבי, לא בזכותו.
כמו שאמרתי הוא קיבל את הממשלה עם חומות מסביב לאויבנו, משם העבודה קלה יחסית
שלילי חזק ביותר. קרא ספר בסיסי של מילטון פרידמן או כל כלכלן אחר ותבין למה.
בוא תסביר לי למה נכה 100% צריך לשרוד על חצי משכר מינימום

דיון על מערכת המשפט לא באמת מעניין אותי
חבל, זה דיון הרבה יותר קונקרטי ועכשווי, גם השמאלן ההזוי ביותר לא חושב שאפשרי לקיים שלום באקלים הנוכחי.

בוא תסביר לי למה נכה 100% צריך לשרוד על חצי משכר מינימום

בוא תקח את המקרה הקיצוני ביותר בתור טיעון אה? זה גם לא נכון עובדתית.

כמו שאמרתי הוא קיבל את הממשלה עם חומות מסביב לאויבנו, משם העבודה קלה יחסית

למרות ביבי? בוא נשמע על פעולה ביטחונית אחת שאתה חושב שהיא הייתה שגויה ולמה. הוא ככל הנראה רהמ הכי פחות הרפתקני ושקול שהיה לנו. אם הוא היה רהמ ב2006 כנראה לא היינו נכנסים למלחמת לבנון המיותרת.

למשל:
שחרור מחבלים.

כי הם חוזרים לטרור

מסכים איתך. ההבדל אבל שאתה מסתכל על זה מנק' מבט ניצית וkotzer יונית ולכן שאלתי אותו. יש לציין שלמרות ההחלטה השגויה הזו עדיין נהננו מהתקופה השקטה ביותר אי פעם.
ביבי לא מושלם ולא קרוב לכך, אך בפוליטיקה הישראלית לדורותיה הוא הפוליטיקאי הטוב ביותר.

אבל רק נתניהו הוא מנהיג ימין שהוגש נגדו כתב אישום כראש ממשלה מכהן, בעצם הוא ראש הממשלה היחיד שזה קרה לו.
ושים לב שזה לא קורה לאנשים תמימים, זה קורה למי שבאמת מושחת.
מי שמושחת הוא זה שנותן שם רע למחנה שלו, לא ההפך

זה שחייל לא בחר להתגייס, לא אומר שהוא לא חייל.
טרור הוא בהגדרה כנגד אזרח לא חמוש, לא כנגד חייל חמוש שנשלח על ידי המדינה להיות שם. זה נופל תחת ההגדרה של התנגדות.
הפעולה זהה, המשמעות שונה.

גנץ לא חייב למלא את המצע של מרצ והעבודה אחד לאחד, הוא יכול לבצע מה שמתחשק לו כל עוד זה לא מתנגש עם המצע שלו.
לומר שבגלל שהוא מסכים איתם על חלק מהדברים זה אומר שהוא יהפוך להיות ראש ממשלה מטעם מרצ זה לקחת את הדברים רחוק.
נגיד הוא והם מסכימים על היפרדות מהפלסטינים. איך זה יעשה יכול להיות שונה מאוד מאיך שמרצ רוצים

וזה דבר רע בהכרח?
אני אשאל אותך ככה, נגיד ואתה גר בחיפה ויש לך קרובים בשטחים, אתה תלך לבקר אותם ביום שבת ברגוע (או במהלך השבוע אם אתה שומר שבת)? או שאתה תשים חיתול כדי לא לחרבן מפחד תוך כדי שאתה שם?
אין לנו מה לעשות בשטחים, זה שטח אויב, אתה לא יכול לזוז מילימטר בלי רובה או ליווי צבאי.
ולא חייבים לפנות, פשוט אומרים למתנחלים שמ-2021 זה שטח פלסטין, מי שרוצה מוזמן לעבור לשטח ישראל, ומי שלא יהפוך להיות אזרח פלסטין, ואז נראה מי מהם בהם ירצה להישאר בלי ילדים בני 18 עם רובה שייגנו עליו.

תחת גנץ אני מאוד בספק אם ירושלים תחולק, אבל גם אם כן, זה אותו הסיפור כמו השטחים, גם שם אתה לא יכול להסתובב חופשי

זה שבחלק מהדברים הדעה שלהם חופפת, זה לא אומר שיש להם עמדה זהה

אנחנו לא נוותר על השטחים בשבילם, אלא בשבילנו.
תבין שיש לנו אך ורק 2 אופציות: או לוותר על השטחים, או לספח אותם (או שאנחנו יכולים להמשיך עם המצב הנפיץ מאוד שקיים היום, שבטוח יגרום לארה"ב להפסיק לתמוך בנו וזה יהיה הסוף). אם אתה מספח את השטחים, אתה נותן לכל הפלסטינים תעודה כחולה (או כתומה, אבל עדיין זכות הצבעה), מוריד את הגדר, מחבר אותם למערכת התחבורה בישראל, ומשם פצצה כל יום מקריית שמונה עד אילת זה לא הזיה, כי אתה מוריד את התיווך של המערכת הביטחונית שעומדת בינך לביניהם. או שתשים את הצבא על כל ס"מ בארץ, אבל אז תצטרך גיוס חובה מגיל 18 עד 40

אבל הוא לא, הוא יממש רק את החלקים החופפים בינו לביניהם

הכוונה הייתה שהוא הפך את זה לעניין זהותי, שאתה לא יכול להיות אחד אם אתה אחר. אם אתה חלוימגדיר את עצמך ימין, אתה חייב להצביע ביבי, ואתה חייב להסכים לכל שטות שהוא עושה, אחרת אתה שמאלני פח אשפה, זבל, תמות. הוא הפך את הנושא של דעות ללא רלוונטי. אם אתה מסכים אם חלק מהדברים של השמאל אסור לך לומר את זה בקול, אחרת אתה שמאלני, גם אם כמעט בהכל אתה ימני. אם אתה לא תומך בביבי אז אתה לא תומך בימין, ואז אתה שמאלני. הוא הפך את המילה שמאלני למילת גנאי, לשווה ערך לבוגד במדינה, גם אם זה פשוט אומר שאני חושב שטובת המדינה היא בדרך שונה.

אני לא חושב שהייתי אומר מיותרות, דווקא לציבור המצביעים שלהן הן בין המפלגות הטובות ביותר, כי הן אשכרה דואגות לציבור המצביעים שלהן. אבל אני כן טוען שהן מזיקות למדינה, כי הן ירמסו את כולם, אפילו את שאר המדינה, כדי לתת אפילו עוד קצת לציבור שלהן.

אתה חושב שאין טעם להעלות את קצבת הנכות? ומה עם קצבת הזקנה? תחבורה ציבורית בשבת? רפואה ציבורית טובה יותר? אי הפללה?
זה בסדר גמור לא להסכים עם האג'נדה, גם אני לא מסכים עם האג'נדה שלהם, אבל אין להם מספיק כוח כדי לממש אותה, וגם אף פעם לא יהיה להם, אבל מה שכן יש יכול להיות להם זה מספיק כוח כדי לתת הצעות חוק שתורמות לציבור, בלי להפוך אותנו לקומוניזם
אתה צודק, גנץ יכול לעשות כרצונו.. אבל אם גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה מה גורם לך לחשוב שגנץ לא יעשה את זה?
לא אמרתי שגנץ יהפוך להיות "ראש ממשלה מטעמם של מרצ" אם יהפוך לראש ממשלה.. גנץ בעצמו אמר את זה.. הוא אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם - מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא מסכים איתם רק על חלק קטן מהדברים? אתה מנסה להפוך את גנץ לצדיק ולהסביר שהחלוקה שגנץ רוצה לעשות היא לא כמו שמרצ רוצים, אבל זה פשוט לא עובד. הציבור לא טיפש, ולא מתיימר להאמין שגנץ התכוון לזה בצורה אחרת ( אני לא קורא לך טיפש).
אתה שואל אם זה דבר רע שבאים אליך הביתה, מקום שבו גרת כל חייך, דופקים לך על הדלת ואומרים לך לפנות את הבית ולעבור למקום אחר כדי שהשונאים שלך ואלה שרוצים במותך ורוצים לראות אותך נופל יחיו כאן במקומך? כן, זה בהכרח רע. ואני עוד בכלל לא לוקח בחשבון שאם התוכנית של גנץ חלילה תקרה הערבים יחלו במרד אלים, כפי שהיה בעבר, שלא הספיק להם חלוקת הארץ בין הערבים והיהודים לכן הם ניסו להשמיד את היהודים ולהשתלט על כל הארץ. אגב, אין לי מושג על מה אתה מדבר. יש לי חברים שגרים בהתנחלויות ואין להם שום בעיות עם ערבים וכן, באתי לבקר את חלקם.. ולא הרגשתי פחד ולא חוויתי בעיות עם ערבים. למעשה - לא פגשתי כאלה שם (נראה לי)
אני לא מבין למה יש לך ספק שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה? הרי אתה יודע שגנץ אמר בביטחון שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה.. אם גנץ היה אומר שהוא בעד שלום הייתי מסכים אתך שלא ניתן לומר שהוא שמאלני ושלא ניתן לומר שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה.. ולמה בעצם? מפני שלהגיד "אני רוצה שלום" זהו דבר הרבה יותר כוללני.. לעומת להגיד "אני אממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם אהיה ראש ממשלה" ששם מפורט בדיוק איך "תהליך השלום" אמור להיראות!! וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם! הוא לא אמר פשוט "אני בעד שלום" ואם אתה חושב עדיין שגנץ לא שמאלני ולא הולך לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אתה בטח חושב שגנץ שקרן.. ואם אתה חושב כך, אז הוא בטח שיקר על זה שאמר שלא ישב עם הערבים בכנסת.. אגב.. איימן עודה הולך להיות שר ביטחון אם גנץ יתמנה לראשות הממשלה.. עושה רושם שגנץ שקרן? יופי, אני לא יכול להסתובב חופשי בשטחים ובירושלים (אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי ירושלים.. לגבי השטחים אני לא מבין מספיק) אז אני מחליט לתת את הזכות לשונאים שלי לדרוך עליי ולקחת ממני את הזכות לדרוך על האדמה שלי.ממש רעיון גאוני.. זה כמו מישהו שעושה butt wink בלי כוונה בסקוואט עם 250 קילו ומחליט להוסיף גם קריסת ברכיים בכוונה כדי להיפצע בכל הגוף ולא רק בגב..
למה אתה חושב שגנץ מסכים עם מרצ והעבודה רק בחלק מהדברים? גנץ לא אמר שהוא מסכים רק עם העמדה הכלכלית-חברתית שלהם. הוא דיבר על הכל. וגם אם גנץ מסכים רק עם העמדה המדינית (לא קונה את זה) רק זה אוי לנו אם יהיה ראש ממשלה.
אל תדאג, זה בסדר, אנחנו לא מוותרים על השטחים - לא בשבילם ולא "בשבילנו". המצב בהתנחלויות בסדר גמור, כפי שכבר ציינתי מקודם. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי אבל המציאות בהתנחלויות שונה לגמרי ממה שאתה מתאר, אחרת כל המתנחלים כבר היו מפונים מבתיהם בעקבות סכנה ממשית לחייהם. ולא הבנתי למה אתה חושב שארה"ב יפסיקו לתמוך בנו? בניגוד למה שאתה חושב, טראמפ לא יפסיק לתמוך בנו רק כי אנחנו שומרים על העקרונות שלנו שיש בהם בסיס והיגיון והעקרונות הן טובות. אם ארה"ב לא היתה אוהבת את זה שיש מתנחלים אז כבר בתקופת אובמה היינו מפסיקים לקבל תמיכה מהם. להזכירך - אובמה לא מת עלינו.
בנוסף לכך, יש הרבה סיבות לכך שמתנחלים בוחרים לגור בהתנחלויות, ולא, הם לא יפסיקו להתגורר שם רק כי אתה מאמין שאם נמשיך ככה ארה"ב תפסיק לתמוך בנו. להלן, הסיבות להתיישבות בהתנחלויות:
חלק ניכר מתושבי ההתנחלויות התיישבו ממניעים אידאולוגיים וראו בהתיישבותם חלק מהגשמת מטרה חשובה יותר, כגון מצווה דתית, הקדמת הגאולה המשיחית, תרומה לביטחון ישראל, הגשמת הציונות והזדמנות להקים חברת מופת במסגרת התיישבות חלוצית הרחק מחיי העיר הסואנת. טיעונים ומניעים מקובלים למפעל ההתנחלויות הם:

ביטחון ישראל ומניעים מדיניים
חלק מהתומכים בקיומן של ההתנחלויות מנמקים זאת בחשיבותן עבור ביטחונה של מדינת ישראל או של אזורים ותשתיות רגישים בה - גבולות בני הגנה. טענה מרכזית המושמעת בהקשר זה היא שללא שטחי יהודה ושומרון רוחבה המינימלי של מדינת ישראל הוא כ-15 קילומטרים, ולכן ניתן לפצלה לשניים במתקפת בזק מהירה. עוד נטען שהרי יהודה וגבעות השומרון חולשים על מישור החוף, גוש דן וירושלים וללא התנחלויות, טרוריסטים פלסטינים ומדינות ערב העוינות את ישראל, ינצלו אותם כבסיסים להתקפות רקטות וטילים על ריכוזי האוכלוסייה והתשתיות של ישראל. טיעונים דומים מושמעים בזכות ההתיישבות בבקעת הירדן, המהווה טריז בין ערביי השטחים לערביי ירדן, עיראק וסוריה ומונעת יצירת חזית ערבית מאיימת מהמזרח הנושקת לעורפה של ישראל.

מנגד, המתנגדים להתנחלויות אומרים שהגנתן היא נטל הפוגע בביטחון ישראל ובכלכלתה. בפרט בלט הדבר בדיונים על גדר ההפרדה. יש הסבורים כי ההתנחלויות והמאחזים הוקמו ומוקמים במגמה למנוע מסירת שטחים אלו במסגרת הסדר שלום עם הפלסטינים. עוד נטען כי מרביתם של המתנחלים הם "מתנחלי איכות חיים" שאינם מוכנים להתיישב באזורים מבודדים יחסית, ומעדיפים אזורים בעלי גישה נוחה ומהירה לערים הגדולות. טענה זו מתבססת על העובדה כי רק כשליש מהמתנחלים יושבים באזורים שאינם סמוכים לקו הירוק.

זיקה דתית והיסטורית
טיעונים היסטוריים מתבססים על כך ששטחי יהודה ושומרון הם חלק מרכזי מארץ ישראל ההיסטורית וערש תרבות התנ"ך. על פי התנ"ך ועל פי מקורות אחרים, שטחים אלו ברובם היו בריבונות יהודית בתקופת מלכות יהודה וישראל ובתקופת החשמונאים. עיקר הטענה מוסב על שטחי יהודה ושומרון שבהם היה עיקר ההתיישבות היהודית בעת העתיקה ולא במישור החוף בו מרוכזת מרבית ההתיישבות היום. מסיבות אלו נטען כי אין לוותר על שטחים אלו בשל הזכות ההיסטורית שיש לעם היהודי על ארץ ישראל. גם החשמונאים התבססו בכיבושיהם על זכויות היסטוריות (לרבות במישור החוף) וידועה תשובתו של שמעון החשמונאי (שכבש את יפו ואת גזר) לשליח אנטיוכוס השביעי שבא בדרישות טריטוריאליות: "לא ארץ נוכריה לקחנו ולא ברכוש זרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו, אשר בידי אויבינו בעת מן העיתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר הייתה לנו עת, הושיבונו נחלת אבותינו".

טיעונים דתיים - שעיקרם הדגשה גוברת והולכת של מצוות יישוב ארץ ישראל, עד כדי טענה שהיא מהחשובות שבמצוות - העלה בין היתר הרב צבי יהודה קוק, שהגותו שילבה בין הצד המעשי בציונות המעשית, הצד הלאומי אצל המחנה הרוויזיוניסטי, והתפיסה של מדינת ישראל כתחילת תהליך הגאולה מהאידאולוגיה של אביו.

התיישבות אידאולוגית
מתנחלים רבים (בהם תמכו גם אנשי שמאל וקיבוצים מתנועת ארץ ישראל השלמה כמו יצחק טבנקין, מנהיג הקיבוץ המאוחד) רואים את עצמם כממשיכי דרכם של הקיבוצים ושל יישובי חומה ומגדל המממשים את הקריאה הציונית להתיישב בכל ארץ ישראל, אף בלב יישוב ערבי (כדוגמת תל חי שהייתה דגל הציונות וחניתה שהייתה סמל ליישובי חומה ומגדל), שכן "במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו" (יוסף טרומפלדור. חרף זאת, לא זכתה תנועת "גוש אמונים" לתמיכה רבה בקרב אנשי ההתיישבות העובדת.

חלק מהמתנחלים ראו בהתנחלויות בחבלי ארץ התנ"ך הזדמנות להקים חברת מופת המשלבת תורה ועבודה, יהדות וציונות. כך, למשל, נטען על ידי המתנחלים שדגם היישוב הקהילתי, השכיח באזורים רבים בארץ, הומצא לראשונה ביישוב עפרה. רבות מההתנחלויות הן בעלות אופי של יישוב קהילתי-דתי, ובלא מעט מהן הוקמו מוסדות חינוך ממלכתיים-דתיים ותורניים, לרבות ישיבות, ישיבות הסדר ומכינות קדם-צבאיות (המכינה הקדם צבאית הראשונה, מכינת בני דוד, הוקמה בהתנחלות עלי). רבים מתושבי גוש קטיף התגאו בקהילה שהקימו ובנווה המדבר הירוק שהקימו בלב החולות של רצועת עזה. רוב היישובים הללו היו יחסית סגורים ואפשרו הקפדה על אורח חיים דתי אדוק, ובמקומות מסוימים אף חרדי.

אחרים רואים בשטחים הזדמנות להתחבר לטבע ולהתנתק מהעיר והעולם המערבי המתועש. כתוצאה מכך, בהתנחלויות ובמאחזים פרחו ענפים של חקלאות אורגנית, ובהרבה מאחזים יש תושבים העוסקים בחקלאות ולעיתים אף ברעיית צאן. חלק מתושבי המאחזים הם נוער הגבעות, וכן חסידי ברסלב וחוזרים בתשובה המחפשים אחרי הארה רוחנית בנוף שמציעים מדבר יהודה וגבעות השומרון, עם ההיסטוריה רבת השנים שלהם, עוד מתקופת התנ"ך.

התיישבות חרדית
ברחבי יהודה ושומרון קיימים מספר יישובים עירוניים בעלי אוכלוסייה חרדית: ביתר עילית ומודיעין עלית (קריית ספר) שהן שתי ההתנחלויות הגדולות ביותר, עמנואל ותל ציון (שכונה של כוכב יעקב). האידאולוגיה של התנחלויות אלה מבוססת על הרצון לחיות ביישוב שיהיו בו חרדים בלבד, והקמתן נבעה כפתרון דיור ולא ממניעים אידאולוגיים לאומיים. בחלק מיישובים אלה פועלת ועדת איכלוס, אשר תפקידה לדאוג לצביונה החרדי של אוכלוסיית העיר. התיישבות החרדים איננה זוכה להדים רבים בשיח אודות ההתנחלות, אף על פי שהם מהווים חלק לא מבוטל מאוכלוסיית ההתנחלויות. בחלק מיישובים אלה קצב גידול האוכלוסייה הוא המהיר ביותר, הן מילודה והן ממעבר ממקומות אחרים
יונתן, הטענה שלך שביבי הפך את הימין והשמאל לעניין זהותי שגויה. ביבי בעצמו אמר שהוא בעד שלום.. אם ביבי אכן היה מאמין והופך את כל מי שיש לו דעה אחת שהיא לא ימנית לשמאלני גמור אזי גם ביבי היה נקרא שמאלני מפני שהוא אמר שהוא בעד שלום. ולפני שאתה קופץ ורץ לומר "נו בדיוק.. ביבי אמר שהוא רוצה שלום.. גם גנץ אמר וקראת לו "שמאלני" אז אל תשכח שביבי אמר שהוא בעד שלום, וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה שבמפלגות אלו העמדה המדינית מפרטת היטב איך "תהליך השלום" אמור להיראות, מא' עד ת'.
יש רצון בטובת המדינה, ויש את טובת המדינה. כמו שאם אני אבצע פיגוע ואחסל 150 פלסטינים ואגיד שזה היה לטובת המדינה ואני באמת ובלבב שלם מאמין שעשיתי זאת לטובת המדינה.. זה אומר שבאמת עשיתי משהו טוב בעבור המדינה? כמו שמישהו שחושב שלגרש מתנחלים מבתיהם רק כי הוא פוחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו זאת טובת המדינה, והוא בטוח שזאת טובת המדינה (למרות שההיסטוריה מראה שהערבים לא יפסיקו עד שכל הארץ תהיה בידיהם) אז הוא באמת עשה טובה למדינה?
אם המפלגות החרדיות היו עושות הכל בשביל כוח הן היו בוגדות בביבי וחוברות לגנץ כשזה הזמין אותם לאחר הבחירות, וכעת היו מחזיקות בכוח הרבה יותר גדול. מה לעשות? המציאות מראה אחרת.
קוצר, אנא שים לב לדבריי. כתבתי שאני לא מסכים עם רוב העמדה הכלכלית-חברתית של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.. לא כתבתי שאני לא מסכים עם שום דבר.
אגב, אני כן נגד תחבורה ציבורית בשבת
אתה רציני כתבת שאין לך כוח בדיון על מערכת המשפט אבל יש לך כח לדיון על הסכסוך ישראלי-פלסטיני? דיון ארוך פי כמה וכמה? למה? כי ראית שזה לא הולך לטובתך.

קורה למי שבאמת מושחת? גל הירש מושחת?יעקב נאמן מושחת? רפול מושחת? רובי ריבלין(!) מושחת? אפילו למנדלביט קרה סכסוך עם הפרקליטות ותפרו לו תיק. כל מי שלא מיישר קו איתם מוציאים דרך כזו או אחרת להדיח מתפקידו.

סבבה קח תהגדרה שזו לא נחשבת פעולת טרור, בכל זאת תקופת נתניהו היא התקופה הבטוחה ביותר לבני אדם באשר הם להסתובב בכל מקום שבא להם וזו עובדה.
כמו כן אם כבר נכנסת לזה, היציאה מהשטחים לא תקרה מעולם, לא היום לא מחר ואף פעם לא. לא ריאלי להוציא תוכנית כזו אשכרה חצי מיליון אנשים גרים שם וזה רק הולך ועולה.
בגוש קטיף שגירשו 10 אלף אנשים היינו פסיעה ממלחמת אזרחים, מה אתה חושב שיקרה אם תנסה לגרש חצי מיליון?

שלילי חזק ביותר. קרא ספר בסיסי של מילטון פרידמן או כל כלכלן אחר ותבין למה.

שותפות קואליציוניות נוחות מאוד.
מעדיף בכל יום בשבוע את גפני וליצמן איתי בממשלה מאשר עמיר פרץ, סתיו שפיר ותמר זנדברג. החרדים דואגים לתקציב של מיליארדים בודדים לציבור הבוחרים שלהם, מרצ והעבודה וילדים מכחול לבן רוצים פשוט להעלות את תקציב המדינה בעשרות אחוזים ולחלק כסף כאילו הוא גודל על עצים. אלוהים אם הם אי פעם יחזרו לממשלה אנחנו נתפלל שכחלון יחזור.
מוניטין!!!

נערך לאחרונה:
חבל, זה דיון הרבה יותר קונקרטי ועכשווי, גם השמאלן ההזוי ביותר לא חושב שאפשרי לקיים שלום באקלים הנוכחי.
זה לא דיון כזה קונקרטי. בימין של ביבי הוא הרבה יותר קונקרטי כי מלא הצעות חוק נופלות כי הן נוגדות את הדמוקרטיה הישראלית, אבל לפני תקופת הצורך בחסינות של ביבי זו לא הייתה בעיה ממשית, רק בשנים האחרונות קמו צעקות בנושא.

בוא תקח את המקרה הקיצוני ביותר בתור טיעון אה? זה גם לא נכון עובדתית.
  • דרגה מלאה (100% או 75%) - קצבה חודשית מלאה בסך 3,312 ש"ח .
  • דרגה חלקית בשיעור 74% - קצבה חודשית חלקית בסך 2,236 ש"ח .
  • דרגה חלקית בשיעור 65% - קצבה חודשית חלקית בסך 2,022 ש"ח .
  • דרגה חלקית בשיעור 60% - קצבה חודשית חלקית בסך 1,903 ש"ח .
שכר מינימום - 5300 שקל.
כלומר בלי תוספות (ילדים ובני/בנות זוג שעונים לתנאים מסויימים), אתה מקבל במקסימום קצת יותר מחצי משכר מינימום

למרות ביבי? בוא נשמע על פעולה ביטחונית אחת שאתה חושב שהיא הייתה שגויה ולמה. הוא ככל הנראה רהמ הכי פחות הרפתקני ושקול שהיה לנו. אם הוא היה רהמ ב2006 כנראה לא היינו נכנסים למלחמת לבנון המיותרת.
חוסר מגעים לשלום (אפשר להאשים את אבו מאזן כל היום, אבל גם ביבי לא עשה כלום בנושא), שחרור מחבלים כמו שאמר אושר, התייחסות לדרום בוער ומופצץ כרגיעה, כי למי אכפת מהדרום.

ביבי לא מושלם ולא קרוב לכך, אך בפוליטיקה הישראלית לדורותיה הוא הפוליטיקאי הטוב ביותר.
ביבי פוליטיקאי מעולה, באמת אחד הטובים אם לא הכי טוב, אבל בשנים האחרונות, מאז שעלו חשדות לשחיתות, הוא הפסיק לעבוד למען המדינה ואזרחיה, והתחיל לעבוד רק בשבילו, הוא הפסיק להתראיין (מי שמע על ראש מדינה שלא נותן תשובות לעם), ופשוט התחיל לקדם כל מהלך שישמור אותו בשלטון.

אבל אם גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה מה גורם לך לחשוב שגנץ לא יעשה את זה?
מי אמר שהוא מתכוון לזרוק את האג'נדה והמצע שלו לפח כדי לתת למרצ והעבודה את שלהם?
באמת לקחת משפט אחד רחוק מדי.
אין כזה דבר בפוליטיקה שמישהו מוותר על הערכים שלו בשביל לממש את של האחרים. האג'נדה של מרצ והעבודה במקומות מסויימים חופפים לאלה של כחול לבן, ולכן חלק מהאג'נדה שלהם יכול להתממש, וזו הייתה כוונת המשורר. הוא לא אמר "אני מתכוון לממש את כל מצע מרצ והעבודה, גם אם זה יסתור את שלי", ממש לא. זה היה משפט כללי מאוד, שאין לך מושג מה זה אומר בכלל

אתה שואל אם זה דבר רע שבאים אליך הביתה, מקום שבו גרת כל חייך, דופקים לך על הדלת ואומרים לך לפנות את הבית ולעבור למקום אחר כדי שהשונאים שלך ואלה שרוצים במותך ורוצים לראות אותך נופל יחיו כאן במקומך? כן, זה בהכרח רע.
ברור שזה רע, עכשיו תנסה להסתכל על זה מהצד של הפלסטינים שהצבא בא אליהם באמצע הלילה ואומר להם שהם צריכים להתפנות מעכשיו לעכשיו כי הישוב היהודי לידם רוצה להתרחב. זה נשמע הזוי, אבל זו המציאות.
פינוי זה אף פעם לא כיף, אבל כשאתה בונה בצורה לא חוקית בשטח לא שלך, זו אפשרות שאתה עלול לקבל.

ואני עוד בכלל לא לוקח בחשבון שאם התוכנית של גנץ חלילה תקרה הערבים יחלו במרד אלים, כפי שהיה בעבר, שלא הספיק להם חלוקת הארץ בין הערבים והיהודים לכן הם ניסו להשמיד את היהודים ולהשתלט על כל הארץ.
יש לנו מספיק כוח צבאי כדי שזה לא ידאיג אותי, זה עלול לקרות גם עכשיו בגלל המצב הנפיץ שיש כרגע, וזה עלול לא לקרות בכלל אחרי שהם יקבלו את השטחים. תכלס הכל יכול לקרות, ואני לא מודאג יותר מדי מהאפשרות שהם כן יתקפו.

יש לי חברים שגרים בהתנחלויות ואין להם שום בעיות עם ערבים וכן, באתי לבקר את חלקם.. ולא הרגשתי פחד ולא חוויתי בעיות עם ערבים. למעשה - לא פגשתי כאלה שם (נראה לי)
לא פגשת כי יש הפרדה פיזית בינך לביניהם, הכבישים שלהם לא מתחברים לכבישים שלנו חוץ מדרך מחסומים. עכשיו תחשוב מה יקרה אם ההפרדה הזאת תיעלם (סיפוח של הגדה)

הרי אתה יודע שגנץ אמר בביטחון שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה
אבל הוא מעולם מעולם לא אמר את זה, שוב חוזר למשפט אחד שהפכת אותו לתורה מדינית שלמה

למה אתה חושב שגנץ מסכים עם מרצ והעבודה רק בחלק מהדברים?
כי אם תסתכל על המצעים שלהם, תראה שבמקומות מסויימים הם מסכימים, זה לא אומר שהם זהים, וזה לא אומר שגנץ יסכים לוותר על מה שהוא לא מאמין בו בשבילם. זה מעולם לא קרה בפוליטיקה, למה אתה חושב שזה יקרה עכשיו?

המצב בהתנחלויות בסדר גמור, כפי שכבר ציינתי מקודם
אז אתה חי בבועה. הוא בסדר בגלל שיש לך צבא שמגן עליהם מקרוב, זה לא נקרא בסדר, זה נקרא אסון מבוקר.

לא הבנתי למה אתה חושב שארה"ב יפסיקו לתמוך בנו?
כי כבר עכשיו פחות ופחות פוליטיקאים מרוצים מישראל. הזקנים לאט לאט מפסיקים להאמין שישראל באמת רוצה שלום ובאמת רוצה לשרת את האינטרסים האמריקאיים במזרח התיכון, וגם הם לאט לאט מוחלפים בפוליטיקאים צעירים יותר, שבהם אחוז הקבלה החיובית של ישראל הוא משמעותית נמוך יותר. ולטראמפ במקרה הטוב יש עוד כהונה אחת, ואם אחריו יבוא שמאלני? כנראה אכלנו אותה. אובמה עוד היה יחסית נחמד אלינו, אבל אנחנו תמיד בסיכון שהשמאל שם פשוט ייתן לנו אולטימטום.

חלק מהתומכים בקיומן של ההתנחלויות מנמקים זאת בחשיבותן עבור ביטחונה של מדינת ישראל או של אזורים ותשתיות רגישים בה - גבולות בני הגנה. טענה מרכזית המושמעת בהקשר זה היא שללא שטחי יהודה ושומרון רוחבה המינימלי של מדינת ישראל הוא כ-15 קילומטרים, ולכן ניתן לפצלה לשניים במתקפת בזק מהירה. עוד נטען שהרי יהודה וגבעות השומרון חולשים על מישור החוף, גוש דן וירושלים וללא התנחלויות, טרוריסטים פלסטינים ומדינות ערב העוינות את ישראל, ינצלו אותם כבסיסים להתקפות רקטות וטילים על ריכוזי האוכלוסייה והתשתיות של ישראל. טיעונים דומים מושמעים בזכות ההתיישבות בבקעת הירדן, המהווה טריז בין ערביי השטחים לערביי ירדן, עיראק וסוריה ומונעת יצירת חזית ערבית מאיימת מהמזרח הנושקת לעורפה של ישראל.
הטענה שההתנחלויות מגינות עלינו היא פארסה ללא שום הצדקה. בפועל ההתנחלויות לא מגינות עלינו, אלא אנחנו עליהן. אנחנו צריכים לשלוח משמעותית הרבה יותר חיילים לתוך שטח אויב כדי להגן עליהם, אנחנו מפזרים את כוחותינו על שטח נרחב יותר, אנחנו חייבים להישאר ביחסים קרובים עם הפלסטינים, גם אוכלוסיה אזרחית וגם צבאית, וחוסר התנתקות פשוט מאפשר להם להגיע אלינו יותר בקלות.
גם היום יש לנו מערכת מודיעינית וטכנולוגית מספק טובה כדי לזהות איום מספיק זמן כדי להגיב. ואם נתנתק, יש לנו את היכולת להגיב יותר בחריפות לאגרסיה, כמו שאנחנו עושים בעזה

מנגד, המתנגדים להתנחלויות אומרים שהגנתן היא נטל הפוגע בביטחון ישראל ובכלכלתה. בפרט בלט הדבר בדיונים על גדר ההפרדה
גדר ההפרדה הוא גם משהו חשוב. ידעת שגדר ההפרדה בינינו לביניהם היא רק חלקית נטו בגלל ההתנחלויות? אנחנו לא יכולים לסיים את הגדר בגלל שזה ישאר התנחלויות מסויימות בחוץ

זיקה דתית והיסטורית
יופי, אני לא רוצה למות בגלל זיקה דתית של מישהו אחר. אם האדמה חשובה לך יותר מחיי אדם, אל תערב אותי. שהמתנחלים ילכו לשם ללא ליווי צבאי וללא תמיכת המדינה.

הטענה שלך שביבי הפך את הימין והשמאל לעניין זהותי שגויה
מה שגויה? מספיק כניסה קטנה לפייסבוק כדי לראות שמזמן השאלה היא לא רעיונות, אלא מי שמאלני ומי ימני. כל מי שמתבטא כנגד ביבי הוא שמאלן וזה בעיה. המפכ"ל הדתי ומינוי של ביבי הוא שמאל כי הוא חקר את ביבי. מנדלבליט שגם הוא מינוי של ביבי הוא שמאל כי הוא מוציא את תיקי האישום, בית המשפט הוא שמאל כי ביבי נתבע. משום מה כולם שמאל. ולמה זה משנה שהם שמאל?

ביבי בעצמו אמר שהוא בעד שלום
ביבי אמר המון דברים, מאז מעולם לא ראיתי שהוא באמת מתכוון לזה או מקיים את מה שהוא אומר.
הוא אמר גם שראש ממשלה תחת חקירה צריך לפנות את הכסא, לא נראה שאכפת לו יותר מדי מדבריו.

אם המפלגות החרדיות היו עושות הכל בשביל כוח הן היו בוגדות בביבי וחוברות לגנץ כשזה הזמין אותם לאחר הבחירות, וכעת היו מחזיקות בכוח הרבה יותר גדול. מה לעשות?
המפלגות החרדיות יודעות שהן לעולם לא יקבלו אפילו עשירית ממה שהן מקבלות מביבי, זה למה הן חוברות אליו

אתה צודק, גנץ יכול לעשות כרצונו.. אבל אם גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה מה גורם לך לחשוב שגנץ לא יעשה את זה?
לא אמרתי שגנץ יהפוך להיות "ראש ממשלה מטעמם של מרצ" אם יהפוך לראש ממשלה.. גנץ בעצמו אמר את זה.. הוא אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם - מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא מסכים איתם רק על חלק קטן מהדברים? אתה מנסה להפוך את גנץ לצדיק ולהסביר שהחלוקה שגנץ רוצה לעשות היא לא כמו שמרצ רוצים, אבל זה פשוט לא עובד. הציבור לא טיפש, ולא מתיימר להאמין שגנץ התכוון לזה בצורה אחרת ( אני לא קורא לך טיפש).
אתה שואל אם זה דבר רע שבאים אליך הביתה, מקום שבו גרת כל חייך, דופקים לך על הדלת ואומרים לך לפנות את הבית ולעבור למקום אחר כדי שהשונאים שלך ואלה שרוצים במותך ורוצים לראות אותך נופל יחיו כאן במקומך? כן, זה בהכרח רע. ואני עוד בכלל לא לוקח בחשבון שאם התוכנית של גנץ חלילה תקרה הערבים יחלו במרד אלים, כפי שהיה בעבר, שלא הספיק להם חלוקת הארץ בין הערבים והיהודים לכן הם ניסו להשמיד את היהודים ולהשתלט על כל הארץ. אגב, אין לי מושג על מה אתה מדבר. יש לי חברים שגרים בהתנחלויות ואין להם שום בעיות עם ערבים וכן, באתי לבקר את חלקם.. ולא הרגשתי פחד ולא חוויתי בעיות עם ערבים. למעשה - לא פגשתי כאלה שם (נראה לי)
אני לא מבין למה יש לך ספק שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה? הרי אתה יודע שגנץ אמר בביטחון שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה.. אם גנץ היה אומר שהוא בעד שלום הייתי מסכים אתך שלא ניתן לומר שהוא שמאלני ושלא ניתן לומר שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה.. ולמה בעצם? מפני שלהגיד "אני רוצה שלום" זהו דבר הרבה יותר כוללני.. לעומת להגיד "אני אממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם אהיה ראש ממשלה" ששם מפורט בדיוק איך "תהליך השלום" אמור להיראות!! וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם! הוא לא אמר פשוט "אני בעד שלום" ואם אתה חושב עדיין שגנץ לא שמאלני ולא הולך לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אתה בטח חושב שגנץ שקרן.. ואם אתה חושב כך, אז הוא בטח שיקר על זה שאמר שלא ישב עם הערבים בכנסת.. אגב.. איימן עודה הולך להיות שר ביטחון אם גנץ יתמנה לראשות הממשלה.. עושה רושם שגנץ שקרן? יופי, אני לא יכול להסתובב חופשי בשטחים ובירושלים (אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי ירושלים.. לגבי השטחים אני לא מבין מספיק) אז אני מחליט לתת את הזכות לשונאים שלי לדרוך עליי ולקחת ממני את הזכות לדרוך על האדמה שלי.ממש רעיון גאוני.. זה כמו מישהו שעושה butt wink בלי כוונה בסקוואט עם 250 קילו ומחליט להוסיף גם קריסת ברכיים בכוונה כדי להיפצע בכל הגוף ולא רק בגב..
למה אתה חושב שגנץ מסכים עם מרצ והעבודה רק בחלק מהדברים? גנץ לא אמר שהוא מסכים רק עם העמדה הכלכלית-חברתית שלהם. הוא דיבר על הכל. וגם אם גנץ מסכים רק עם העמדה המדינית (לא קונה את זה) רק זה אוי לנו אם יהיה ראש ממשלה.
אל תדאג, זה בסדר, אנחנו לא מוותרים על השטחים - לא בשבילם ולא "בשבילנו". המצב בהתנחלויות בסדר גמור, כפי שכבר ציינתי מקודם. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי אבל המציאות בהתנחלויות שונה לגמרי ממה שאתה מתאר, אחרת כל המתנחלים כבר היו מפונים מבתיהם בעקבות סכנה ממשית לחייהם. ולא הבנתי למה אתה חושב שארה"ב יפסיקו לתמוך בנו? בניגוד למה שאתה חושב, טראמפ לא יפסיק לתמוך בנו רק כי אנחנו שומרים על העקרונות שלנו שיש בהם בסיס והיגיון והעקרונות הן טובות. אם ארה"ב לא היתה אוהבת את זה שיש מתנחלים אז כבר בתקופת אובמה היינו מפסיקים לקבל תמיכה מהם. להזכירך - אובמה לא מת עלינו.
בנוסף לכך, יש הרבה סיבות לכך שמתנחלים בוחרים לגור בהתנחלויות, ולא, הם לא יפסיקו להתגורר שם רק כי אתה מאמין שאם נמשיך ככה ארה"ב תפסיק לתמוך בנו. להלן, הסיבות להתיישבות בהתנחלויות:
חלק ניכר מתושבי ההתנחלויות התיישבו ממניעים אידאולוגיים וראו בהתיישבותם חלק מהגשמת מטרה חשובה יותר, כגון מצווה דתית, הקדמת הגאולה המשיחית, תרומה לביטחון ישראל, הגשמת הציונות והזדמנות להקים חברת מופת במסגרת התיישבות חלוצית הרחק מחיי העיר הסואנת. טיעונים ומניעים מקובלים למפעל ההתנחלויות הם:

ביטחון ישראל ומניעים מדיניים

מנגד, המתנגדים להתנחלויות אומרים שהגנתן היא נטל הפוגע בביטחון ישראל ובכלכלתה. בפרט בלט הדבר בדיונים על גדר ההפרדה. יש הסבורים כי ההתנחלויות והמאחזים הוקמו ומוקמים במגמה למנוע מסירת שטחים אלו במסגרת הסדר שלום עם הפלסטינים. עוד נטען כי מרביתם של המתנחלים הם "מתנחלי איכות חיים" שאינם מוכנים להתיישב באזורים מבודדים יחסית, ומעדיפים אזורים בעלי גישה נוחה ומהירה לערים הגדולות. טענה זו מתבססת על העובדה כי רק כשליש מהמתנחלים יושבים באזורים שאינם סמוכים לקו הירוק.

זיקה דתית והיסטורית
טיעונים היסטוריים מתבססים על כך ששטחי יהודה ושומרון הם חלק מרכזי מארץ ישראל ההיסטורית וערש תרבות התנ"ך. על פי התנ"ך ועל פי מקורות אחרים, שטחים אלו ברובם היו בריבונות יהודית בתקופת מלכות יהודה וישראל ובתקופת החשמונאים. עיקר הטענה מוסב על שטחי יהודה ושומרון שבהם היה עיקר ההתיישבות היהודית בעת העתיקה ולא במישור החוף בו מרוכזת מרבית ההתיישבות היום. מסיבות אלו נטען כי אין לוותר על שטחים אלו בשל הזכות ההיסטורית שיש לעם היהודי על ארץ ישראל. גם החשמונאים התבססו בכיבושיהם על זכויות היסטוריות (לרבות במישור החוף) וידועה תשובתו של שמעון החשמונאי (שכבש את יפו ואת גזר) לשליח אנטיוכוס השביעי שבא בדרישות טריטוריאליות: "לא ארץ נוכריה לקחנו ולא ברכוש זרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו, אשר בידי אויבינו בעת מן העיתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר הייתה לנו עת, הושיבונו נחלת אבותינו".

טיעונים דתיים - שעיקרם הדגשה גוברת והולכת של מצוות יישוב ארץ ישראל, עד כדי טענה שהיא מהחשובות שבמצוות - העלה בין היתר הרב צבי יהודה קוק, שהגותו שילבה בין הצד המעשי בציונות המעשית, הצד הלאומי אצל המחנה הרוויזיוניסטי, והתפיסה של מדינת ישראל כתחילת תהליך הגאולה מהאידאולוגיה של אביו.

התיישבות אידאולוגית
מתנחלים רבים (בהם תמכו גם אנשי שמאל וקיבוצים מתנועת ארץ ישראל השלמה כמו יצחק טבנקין, מנהיג הקיבוץ המאוחד) רואים את עצמם כממשיכי דרכם של הקיבוצים ושל יישובי חומה ומגדל המממשים את הקריאה הציונית להתיישב בכל ארץ ישראל, אף בלב יישוב ערבי (כדוגמת תל חי שהייתה דגל הציונות וחניתה שהייתה סמל ליישובי חומה ומגדל), שכן "במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו" (יוסף טרומפלדור. חרף זאת, לא זכתה תנועת "גוש אמונים" לתמיכה רבה בקרב אנשי ההתיישבות העובדת.

חלק מהמתנחלים ראו בהתנחלויות בחבלי ארץ התנ"ך הזדמנות להקים חברת מופת המשלבת תורה ועבודה, יהדות וציונות. כך, למשל, נטען על ידי המתנחלים שדגם היישוב הקהילתי, השכיח באזורים רבים בארץ, הומצא לראשונה ביישוב עפרה. רבות מההתנחלויות הן בעלות אופי של יישוב קהילתי-דתי, ובלא מעט מהן הוקמו מוסדות חינוך ממלכתיים-דתיים ותורניים, לרבות ישיבות, ישיבות הסדר ומכינות קדם-צבאיות (המכינה הקדם צבאית הראשונה, מכינת בני דוד, הוקמה בהתנחלות עלי). רבים מתושבי גוש קטיף התגאו בקהילה שהקימו ובנווה המדבר הירוק שהקימו בלב החולות של רצועת עזה. רוב היישובים הללו היו יחסית סגורים ואפשרו הקפדה על אורח חיים דתי אדוק, ובמקומות מסוימים אף חרדי.

אחרים רואים בשטחים הזדמנות להתחבר לטבע ולהתנתק מהעיר והעולם המערבי המתועש. כתוצאה מכך, בהתנחלויות ובמאחזים פרחו ענפים של חקלאות אורגנית, ובהרבה מאחזים יש תושבים העוסקים בחקלאות ולעיתים אף ברעיית צאן. חלק מתושבי המאחזים הם נוער הגבעות, וכן חסידי ברסלב וחוזרים בתשובה המחפשים אחרי הארה רוחנית בנוף שמציעים מדבר יהודה וגבעות השומרון, עם ההיסטוריה רבת השנים שלהם, עוד מתקופת התנ"ך.

התיישבות חרדית
ברחבי יהודה ושומרון קיימים מספר יישובים עירוניים בעלי אוכלוסייה חרדית: ביתר עילית ומודיעין עלית (קריית ספר) שהן שתי ההתנחלויות הגדולות ביותר, עמנואל ותל ציון (שכונה של כוכב יעקב). האידאולוגיה של התנחלויות אלה מבוססת על הרצון לחיות ביישוב שיהיו בו חרדים בלבד, והקמתן נבעה כפתרון דיור ולא ממניעים אידאולוגיים לאומיים. בחלק מיישובים אלה פועלת ועדת איכלוס, אשר תפקידה לדאוג לצביונה החרדי של אוכלוסיית העיר. התיישבות החרדים איננה זוכה להדים רבים בשיח אודות ההתנחלות, אף על פי שהם מהווים חלק לא מבוטל מאוכלוסיית ההתנחלויות. בחלק מיישובים אלה קצב גידול האוכלוסייה הוא המהיר ביותר, הן מילודה והן ממעבר ממקומות אחרים
יונתן, הטענה שלך שביבי הפך את הימין והשמאל לעניין זהותי שגויה. ביבי בעצמו אמר שהוא בעד שלום.. אם ביבי אכן היה מאמין והופך את כל מי שיש לו דעה אחת שהיא לא ימנית לשמאלני גמור אזי גם ביבי היה נקרא שמאלני מפני שהוא אמר שהוא בעד שלום. ולפני שאתה קופץ ורץ לומר "נו בדיוק.. ביבי אמר שהוא רוצה שלום.. גם גנץ אמר וקראת לו "שמאלני" אז אל תשכח שביבי אמר שהוא בעד שלום, וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה שבמפלגות אלו העמדה המדינית מפרטת היטב איך "תהליך השלום" אמור להיראות, מא' עד ת'.
יש רצון בטובת המדינה, ויש את טובת המדינה. כמו שאם אני אבצע פיגוע ואחסל 150 פלסטינים ואגיד שזה היה לטובת המדינה ואני באמת ובלבב שלם מאמין שעשיתי זאת לטובת המדינה.. זה אומר שבאמת עשיתי משהו טוב בעבור המדינה? כמו שמישהו שחושב שלגרש מתנחלים מבתיהם רק כי הוא פוחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו זאת טובת המדינה, והוא בטוח שזאת טובת המדינה (למרות שההיסטוריה מראה שהערבים לא יפסיקו עד שכל הארץ תהיה בידיהם) אז הוא באמת עשה טובה למדינה?
אם המפלגות החרדיות היו עושות הכל בשביל כוח הן היו בוגדות בביבי וחוברות לגנץ כשזה הזמין אותם לאחר הבחירות, וכעת היו מחזיקות בכוח הרבה יותר גדול. מה לעשות? המציאות מראה אחרת.
קוצר, אנא שים לב לדבריי. כתבתי שאני לא מסכים עם רוב העמדה הכלכלית-חברתית של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.. לא כתבתי שאני לא מסכים עם שום דבר.
אגב, אני כן נגד תחבורה ציבורית בשבת

מוניטין!!!

1) תקצר. לא מבינים הרבה ממה שרשמת.

2) תפסיק לאכול את השקרים שפוליטיקאים אומרים על מנת להסית את הציבור נגד הצד השני.

3) גנץ אמר שאיימן עודה הולך להיות שר הביטחון אם הוא יקים ממשלה? מעניין אותי לראות מקור אמין לכך.

4) מרד אלים? לא הייתה שום מרידה. הערבים ב-48' לא הסכימו לתכנית החלוקה ולכן צבאות ערב פלשו לארץ ישראל על מנת לכבוש שטח.
ב-67' זה היה נוסף נוסף של המדינות השכנות לכבוש אותנו (שלא צלח).
לא היה שום מרד משום שהמלחמה שלנו הייתה נגד מדינות אחרות ולא נגד ערבים ישראלים.

5) נחמד לראות שאין לך ולחברים שלך שום בעיה עם הערבים כשמשפט קודם לכן כתבת שהם שונאים אותנו שנאת מוות ורוצים להשמיד אותנו.

6) אני לא אכנס לפוליטיקה כאן אבל אגיד שבעיניי ראש ממשלה צריך להתפטר אם עומדים נגדו כתבי אישום.
יצחק רבין התפטר בגלל שלאשתו היה חשבון בנק זר.
זה לא היה החשבון שלו, אלו היו הדולרים של אישתו. אבל הוא עשה את המעשה הנכון והתפטר מתפקידו בתור ראש ממשלה.
נגד בינימין נתניהו עומדים כתבי אישום של שוחד והפרת אמונים, סחיטת סיקור אוהד בתקשורת וסעיפים נוספים.
חוץ מרצח עם הוא כבר מואשם בהכל.
למה רבין התפטר על דבר פחות נורא וביבי עדיין נאחז בתפקידו בקנאות?
תאבת בצע.
אחרת הוא כבר היה מתפטר ומנהל את משפטו בתור אדם פרטי מבלי להכתים מדינה שלמה.

לא דיון כזה קונקרטי. בימין של ביבי הוא הרבה יותר קונקרטי כי מלא הצעות חוק נופלות כי הן נוגדות את הדמוקרטיה הישראלית, אבל לפני תקופת הצורך בחסינות של ביבי זו לא הייתה בעיה ממשית, רק בשנים האחרונות קמו צעקות בנושא

טעות. כבר ב96' יעקב נאמן קידם את פיצול תפקיד היועץ המשפטי.

• מלאה (100% או 75%) - קצבה חודשית מלאה בסך 3,312 ש"ח .
שכר מינימום - 5300 שקל.
כלומר בלי תוספות (ילדים ובני/בנות זוג שעונים לתנאים מסויימים), אתה מקבל במקסימום קצת יותר מחצי משכר מינימום

כמו שאמרתי, לא נכון עובדתית.

חוסר מגעים לשלום (אפשר להאשים את אבו מאזן כל היום, אבל גם ביבי לא עשה כלום בנושא), שחרור מחבלים כמו שאמר אושר, התייחסות לדרום בוער ומופצץ כרגיעה, כי למי אכפת מהדרום.

הוא אשכרה שם את ציפי לבני האחראית מו"מ, עשה את נאום בר אילן, שיחרר מחבלים עם דם על הידיים בשביל להראות כוונה טובה. כל זה לא לעשות כלום לכיוון שלום? חייב להיות גבול כלשהו.
כמי ששירת בתקופה חמה ביותר בגבול עזה(יוני-אוקטובר 18') אומר לך לא בוער ולא נעליים. כמובן שלא מושלם אבל בשביל מה שיש שם לא יוצאים למלחמה, משתיקים את המשק לחודשיים, מקריבים עשרות חיילים ובשביל מה? לחזור לאותו מצב הרי לא נכבוש מחדש את עזה בעתיד הנראה לעין.

ביבי פוליטיקאי מעולה, באמת אחד הטובים אם לא הכי טוב, אבל בשנים האחרונות, מאז שעלו חשדות לשחיתות, הוא הפסיק לעבוד למען המדינה ואזרחיה, והתחיל לעבוד רק בשבילו, הוא הפסיק להתראיין (מי שמע על ראש מדינה שלא נותן תשובות לעם), ופשוט התחיל לקדם כל מהלך שישמור אותו בשלטון.

שהתקשורת כ"כ עוינת אותך ואת משפחתך ומנגד מלטפת את יריבך למה שהוא יבחר להתראיין אצלם? תראה ראיון של יונית לוי איתו מלפני כמה שנים לעומת הראיון שהיא עשתה לגנץ.

אין כזה דבר בפוליטיקה שמישהו מוותר על הערכים שלו בשביל לממש את של האחרים. האג'נדה של מרצ והעבודה במקומות מסויימים חופפים לאלה של כחול לבן, ולכן חלק מהאג'נדה שלהם יכול להתממש, וזו הייתה כוונת המשורר. הוא לא אמר "אני מתכוון לממש את כל מצע מרצ והעבודה, גם אם זה יסתור את שלי", ממש לא. זה היה משפט כללי מאוד, שאין לך מושג מה זה אומר בכלל

אתה תמים אם זה מה שאתה חושב על פוליטיקה.
אולי אנשים נכנסים לפוליטיקה בשביל לקדם ערכים, אך נשארים שם בשביל כוח לכן צריך שיהיה לפוליטיקאים כמה שפחות ממנו.

ברור שזה רע, עכשיו תנסה להסתכל על זה מהצד של הפלסטינים שהצבא בא אליהם באמצע הלילה ואומר להם שהם צריכים להתפנות מעכשיו לעכשיו כי הישוב היהודי לידם רוצה להתרחב. זה נשמע הזוי, אבל זו המציאות.
פינוי זה אף פעם לא כיף, אבל כשאתה בונה בצורה לא חוקית בשטח לא שלך, זו אפשרות שאתה עלול לקבל.

99% מהשטחים שבונים עליו הם שלנו ואפילו שמגר האקטביסט הכשיר את זה.
לא מספיק בקיא בנושא עמונה בשביל לדעת מה קרה שם. וגם אם בנו על שטח פרטי זה סהכ כמה עשרות.

יש לנו מספיק כוח צבאי כדי שזה לא ידאיג אותי, זה עלול לקרות גם עכשיו בגלל המצב הנפיץ שיש כרגע, וזה עלול לא לקרות בכלל אחרי שהם יקבלו את השטחים. תכלס הכל יכול לקרות, ואני לא מודאג יותר מדי מהאפשרות שהם כן יתקפו.

אם עכשיו הערבים יתקפו, זו תהיה שריטה קטנה למה שהם יעשו למדינה לעומת מה שהם יוכלו לעשות שיהיה להם מדינה משלהם.
ממליץ לך לקרוא את הספר מלכוד 67, ספר קצר יחסית.

לא פגשת כי יש הפרדה פיזית בינך לביניהם, הכבישים שלהם לא מתחברים לכבישים שלנו חוץ מדרך מחסומים. עכשיו תחשוב מה יקרה אם ההפרדה הזאת תיעלם (סיפוח של הגדה

אני עכשיו בקו בגוש עציון, הדבר הבעייתי ביותר שהיה לנו בחודש אחרון זו זריקת אבנים של כמה ילדים.

אבל הוא מעולם מעולם לא אמר את זה, שוב חוזר למשפט אחד שהפכת אותו לתורה מדינית שלמה

עזוב את המשפט הזה .
יש לו אנשים במפלגתו שהם שמאל קיצוני והזוי כמו יעל גרמן, עופר שלח וכמובן מנהיגם הבלתי מעורער יאיר לפיד.

כי אם תסתכל על המצעים שלהם, תראה שבמקומות מסויימים הם מסכימים, זה לא אומר שהם זהים, וזה לא אומר שגנץ יסכים לוותר על מה שהוא לא מאמין בו בשבילם. זה מעולם לא קרה בפוליטיקה, למה אתה חושב שזה יקרה עכשיו?

המצע שלהם הרבה יותר דומה מאשר לא.
צריך גם להפסיק לחשוב שפועלים ע"פ המצע, תראה מה חברי מפלגתו אומרים ומה הם עשו.

אז אתה חי בבועה. הוא בסדר בגלל שיש לך צבא שמגן עליהם מקרוב, זה לא נקרא בסדר, זה נקרא אסון מבוקר.

אז לאותם אנשים שלדברייך בקושי לשלוט בהם עם צבא צמוד אליהם אתה רוצה להביא מדינה שלא יהיה מי שייבקר על מה שהם עושים ומתכננים?

כי כבר עכשיו פחות ופחות פוליטיקאים מרוצים מישראל. הזקנים לאט לאט מפסיקים להאמין שישראל באמת רוצה שלום ובאמת רוצה לשרת את האינטרסים האמריקאיים במזרח התיכון, וגם הם לאט לאט מוחלפים בפוליטיקאים צעירים יותר, שבהם אחוז הקבלה החיובית של ישראל הוא משמעותית נמוך יותר. ולטראמפ במקרה הטוב יש עוד כהונה אחת, ואם אחריו יבוא שמאלני? כנראה אכלנו אותה. אובמה עוד היה יחסית נחמד אלינו, אבל אנחנו תמיד בסיכון שהשמאל שם פשוט ייתן לנו אולטימטום.

אתה מדבר על השוליים של המפלגה הדמוקרטית, שוליים אנטישמים.
גם אם הם יהפכו למיינסטרים, לארהב יש מערכת שלמה שתומכת בישראל ובגלל כהונה או שניים של שונא ישראל המדינה לא תקרוס(בכל זאת עברנו את חוסיין). לעולם יהיה רוב בקונגרס ובסנאט לטובתו.

מה שגויה? מספיק כניסה קטנה לפייסבוק כדי לראות שמזמן השאלה היא לא רעיונות, אלא מי שמאלני ומי ימני. כל מי שמתבטא כנגד ביבי הוא שמאלן וזה בעיה. המפכ"ל הדתי ומינוי של ביבי הוא שמאל כי הוא חקר את ביבי. מנדלבליט שגם הוא מינוי של ביבי הוא שמאל כי הוא מוציא את תיקי האישום, בית המשפט הוא שמאל כי ביבי נתבע. משום מה כולם שמאל. ולמה זה משנה שהם שמאל?

הגיע הזמן שכל מי שבאידאולוגית שמאל יובך.
אידאולוגיה שחלילה אם תאוסר בחוק, אבל אם ביום מין הימים ניישם אותה נדרדר לתהום שלא בטח שנצליח לחזור ממנו.
המינוי של נתניהו למפכל הוא גל הירש, נחש מה קרה לו?
לתפקיד היועץ היה לממשלה 4 מועמדים, מה קרה להם? וועדת איתור פסלה 3 והשאירה את מי שיכול לשחק לטובתה.

הוא אמר גם שראש ממשלה תחת חקירה צריך לפנות את הכסא, לא נראה שאכפת לו יותר מדי מדבריו.

"מדינה פלסטינית בגדה תהיה תחילת הסוף של ישראל."
"מדינה פלסטינית בין ישראל לירדן תהיה סרטן בלב המזרח התיכון."
אתה באמת לוקח משפט שלו מלפני 12 שנה?
תנחש מי אמר את המשפטים האלה, יצחק רבין שחתם על הסכמי אוסלו.

המפלגות החרדיות יודעות שהן לעולם לא יקבלו אפילו עשירית ממה שהן מקבלות מביבי, זה למה הן חוברות אליו

הן יקבלו הרבה יותר. למה אתה חושב גנץ התרפס מאז הבחירות בפניהן? בשביל להעיף את ביבי הכל כשר, גם בגידה ב"עקרונות".
6) אני לא אכנס לפוליטיקה כאן אבל אגיד שבעיניי ראש ממשלה צריך להתפטר אם עומדים נגדו כתבי אישום.
זה לא היה החשבון שלו, אלו היו הדולרים של אישתו. אבל הוא עשה את המעשה הנכון והתפטר מתפקידו בתור ראש ממשלה.
נגד בינימין נתניהו עומדים כתבי אישום של שוחד והפרת אמונים, סחיטת סיקור אוהד בתקשורת וסעיפים נוספים.
תאבת בצע.

לכל שאר הטענות שלך הגבתי בתגובה למעלה.
אבל זה, זה פשוט שקר שהתקשורת מריצה כבר עשרות שנים.
לפחות במשך חצי שנה היה רבין מודע היטב, לא רק לעובדה שהוא מבצע עבירה חמורה, אלא גם לעובדה שהדבר נחשף ויש כבר מי שבודקים אותו. הוא הוזהר מפורשות לסגור את החשבון, היות ומדובר בשחיתות שלטונית חמורה, אבל זלזל באזהרות והתעלם מהן.

ה"עבירה הטכנית של מטבע זר" לא היתה טכנית וגם לא עבירה של לאה רבין בלבד. רבין היה שותף מלא ורשמי בחשבון והכספים האסורים שהצטברו בו, (לפי ה'ניו יורק טיימס' כ 90 אלף דולר של אז, הון תועפות), התקבלו מפעילות אסורה ומושחתת של רבין בעצמו – גביית כסף פרטי על חסויות לאירועים, אותן העניק מתוקף תפקידו ומעמדו כשגריר ישראל בארה"ב. כסף "שחור" ופסול שכמובן לא דווח ע"י השגריר לרשויות המס, לא בארץ ולא בארה"ב.
ולא, רבין לא התפטר למרות שזה קרה לאשתו בכלל, הוא התפטר כי היועמ"ש אמר שאם לא הוא יעמיד אותו לדין. הנחה גדולה מאוד.

לכל שאר הטענות שלך הגבתי בתגובה למעלה.
אבל זה, זה פשוט שקר שהתקשורת מריצה כבר עשרות שנים.
לפחות במשך חצי שנה היה רבין מודע היטב, לא רק לעובדה שהוא מבצע עבירה חמורה, אלא גם לעובדה שהדבר נחשף ויש כבר מי שבודקים אותו. הוא הוזהר מפורשות לסגור את החשבון, היות ומדובר בשחיתות שלטונית חמורה, אבל זלזל באזהרות והתעלם מהן.

ה"עבירה הטכנית של מטבע זר" לא היתה טכנית וגם לא עבירה של לאה רבין בלבד. רבין היה שותף מלא ורשמי בחשבון והכספים האסורים שהצטברו בו, (לפי ה'ניו יורק טיימס' כ 90 אלף דולר של אז, הון תועפות), התקבלו מפעילות אסורה ומושחתת של רבין בעצמו – גביית כסף פרטי על חסויות לאירועים, אותן העניק מתוקף תפקידו ומעמדו כשגריר ישראל בארה"ב. כסף "שחור" ופסול שכמובן לא דווח ע"י השגריר לרשויות המס, לא בארץ ולא בארה"ב.
ולא, רבין לא התפטר למרות שזה קרה לאשתו בכלל, הוא התפטר כי היועמ"ש אמר שאם לא הוא יעמיד אותו לדין. הנחה גדולה מאוד

כמה זמן חוקרים את נתניהו? כמה תיקים כבר נצברו נגדו?

את ביבי כבר מעמידים לדין, הוא פשוט נאחז בסיכוי הקלוש הזה שהוא יוכל לגרום לעם לשנוא לחלוטין את הרשות המבצעת, לפקפק באמינותה של הרשות השופטת, ולגרום לכך שייצא זכאי מבלי משפט.
הרי אין שום מצב שניתן לבית המשפט המושחת הזה לשפוט את ביבי!
שישפוט את עצמו!
ככה אין שום סיכוי שייטו נגדו את פסק-הדין.
למעשה, הוא כל כך הוגן וצודק שצריך לתת לו את תפקיד האלוהים. רק ביבי!

שאלה חשובה - רבין היה צריך להתפטר או להמשיך בתפקידו בתור ראש ממשלת ישראל?
מעוניין לשמוע את דעתך וההסבר לדבריך.

אולי אנשים נכנסים לפוליטיקה בשביל לקדם ערכים, אך נשארים שם בשביל כוח לכן צריך שיהיה לפוליטיקאים כמה שפחות ממנו.
חבל שעם בנימין נתניהו זה דווקא לא עבד.

נערך לאחרונה:
כמה זמן חוקרים את נתניהו? כמה תיקים כבר נצברו נגדו?

את ביבי כבר מעמידים לדין, הוא פשוט נאחז בסיכוי הקלוש הזה שהוא יוכל לגרום לעם לשנוא לחלוטין את הרשות המבצעת, לפקפק באמינותה של הרשות השופטת, ולגרום לכך שייצא זכאי מבלי משפט.
הרי אין שום מצב שניתן לבית המשפט המושחת הזה לשפוט את ביבי!
שישפוט את עצמו!
ככה אין שום סיכוי שייטו נגדו את פסק-הדין.
למעשה, הוא כל כך הוגן וצודק שצריך לתת לו את תפקיד האלוהים. רק ביבי!

שאלה חשובה - רבין היה צריך להתפטר או להמשיך בתפקידו בתור ראש ממשלת ישראל?
מעוניין לשמוע את דעתך וההסבר לדבריך.

חבל שעם בנימין נתניהו זה דווקא לא עבד.

שלוש שנים ושלוש תיקים שאין בהם שום בשר.
בכהונתו הראשונה גם ניסו לעשות לו את זה, למזלנו לא הצליחו כבר אז רק ה' היה יודע איך המדינה היית נראית ככה.
בנוסף ההבדל בין התיקים הוא כמו הבדל בין דלקת בשתן לאיידס.

לדעתי לרהמ צריך להיות חסינות עד שהוא מסיים את תפקידו כי רק אז הוא יוכל לזכות במשפט צדק, למעט מקרים חמורים. המקרה של רבין הוא חמור מאוד, הוא ביודעין העלים מס וזייף מסמכים.
מה לא נכון אמא שלי נכה 100% ובלי עזרה כספית מאבא שלי היא לא יכולה לשרוד, המחלה שודדת לה מהקצבה גם מין התרופות מבוססדות
ודרך אגב
הסכומים שהוא נתן נכונים עובדתית
https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/שיעורי הקצבה.aspx

הוא טען שזה חצי משכר המינימום גבר לכן כתבתי שזה לא נכון עובדתית.

שלוש שנים ושלוש תיקים שאין בהם שום בשר.
בכהונתו הראשונה גם ניסו לעשות לו את זה, למזלנו לא הצליחו כבר אז רק ה' היה יודע איך המדינה היית נראית ככה.
בנוסף ההבדל בין התיקים הוא כמו הבדל בין דלקת בשתן לאיידס.

לדעתי לרהמ צריך להיות חסינות עד שהוא מסיים את תפקידו כי רק אז הוא יוכל לזכות במשפט צדק, למעט מקרים חמורים. המקרה של רבין הוא חמור מאוד, הוא ביודעין העלים מס וזייף מסמכים.

הוא טען שזה חצי משכר המינימום גבר
שכר המנימום הוא
5300\2
2650
3200זה קצת יותר מ2650 מה הבעיה עם זה?
וחוץ מזה זה ממש להתקע על קטנות

שכר המנימום הוא
5300\2
2650
3200זה קצת יותר מ2650 מה הבעיה עם זה?
וחוץ מזה זה ממש להתקע על קטנות

אוקיי
אני תומך במס הכנסה שלילי כי זה לא מדכא תמריץ יציאה לעבודה כמו קצבאות שתלויות בגובה המשכורת שלך.
לא חושב שקצבת נכות במדינה במצב הנוכחי הוא כ"כ נורא אבל במצב אידאלי של מדינה עם חירות אמיתית אין צורך בכלל.

אוקיי
אני תומך במס הכנסה שלילי כי זה לא מדכא תמריץ יציאה לעבודה כמו קצבאות שתלויות בגובה המשכורת שלך.
לא חושב שקצבת נכות במדינה במצב הנוכחי הוא כ"כ נורא אבל במצב אידאלי של מדינה עם חירות אמיתית אין צורך בכלל.
בתור אחד שבילה זמן מה במדינות שבהן אין רווחה בכלל ( יפן וארצות הברית) אני יכול להגיד שלפי דעתי הגישה הזאת שגויה זה נחמד לחשוב בתיאוריה שהעשירים המלמדים יעסיקו ויתרמו לנכים כי בא להם אבל שיש לכם נכים שפשוט אין להם יכולת תפקוד אז אתה מוצא אותם במוסדות עניים שבקושי משאירים אותם בחיים, מעבר לכך בתור אחד שעובד במסגרת שיקום אני יכול להגיד לך שהרבה מחברות שמקבלים מענקים מהמדינה פשוט מנצלים אותם להטבות עם טריקים מלוכלכים כמו לתת להם שעה אחת של עבודה ביום ולשלוח אותם ''להפסקות"" ארוכות כדיי לקצץ להם בשכר.

טעות. כבר ב96' יעקב נאמן קידם את פיצול תפקיד היועץ המשפטי.
אבל איך זה קשור למה שאמרתי?

כמו שאמרתי, לא נכון עובדתית.
מה לא נכון? הוצאתי את הנתונים האלה מהאתר של ביטוח לאומי

הוא אשכרה שם את ציפי לבני האחראית מו"מ
ולפני כמה שנים זה היה? מאז הוא לא ניסה לקדם הרבה

עשה את נאום בר אילן
ומאז מה הוא עשה אשכרה כדי להוביל מילים למעשים? כלום. אפילו עושה את ההפך שהוא מוביל אותנו לסיפוח

שיחרר מחבלים עם דם על הידיים בשביל להראות כוונה טובה.
זה מעולם לא היה מכוונות טובות

כמי ששירת בתקופה חמה ביותר בגבול עזה(יוני-אוקטובר 18') אומר לך לא בוער ולא נעליים. כמובן שלא מושלם אבל בשביל מה שיש שם לא יוצאים למלחמה, משתיקים את המשק לחודשיים, מקריבים עשרות חיילים ובשביל מה? לחזור לאותו מצב הרי לא נכבוש מחדש את עזה בעתיד הנראה לעין.
עם המצב היום אי אפשר לעשות הרבה, אבל זה בידיוק למה צריך להמשיך לחתור לשינוי, כי אפשר אפשר לשמור על הסטטוס קוו הזה

שהתקשורת כ"כ עוינת אותך ואת משפחתך ומנגד מלטפת את יריבך למה שהוא יבחר להתראיין אצלם? תראה ראיון של יונית לוי איתו מלפני כמה שנים לעומת הראיון שהיא עשתה לגנץ.
התקשורת לא עוינת כלפיו, לא טענו נגדו שום טענה שהיא לא נכונה.
והוא מוזמן לעלות לשידור ולהפריך את הטענות, עובדה שהוא לא עושה את זה, ושולח אנשים כמו מירי רגב, מיקי זוהר, וישראל כץ שידברו בשמו, אנשים שחוץ מלעשות רוח ולשקר לא יודעים לעשות כלום, אז ברור שהתקשורת תהיה קשוחה.

בין להתפשר ובין לוותר לגמרי על האידיאולוגיה עומד תהום רחב.

99% מהשטחים שבונים עליו הם שלנו ואפילו שמגר האקטביסט הכשיר את זה.
לא מספיק בקיא בנושא עמונה בשביל לדעת מה קרה שם. וגם אם בנו על שטח פרטי זה סהכ כמה עשרות.
צר לי לומר לך, אבל אף אחד מהשטחים לא חוקית שלנו. מעולם לא סיפחנו את השטחים. הם נמצאים תחת שלטון צבאי של מדינת ישראל, אבל הם לא נחשבים חלק מהמדינה.
יש פרצות בחוק שמאפשרות הכשרה רטרואקטיבית, אבל זה הכל.

אם עכשיו הערבים יתקפו, זו תהיה שריטה קטנה למה שהם יעשו למדינה לעומת מה שהם יוכלו לעשות שיהיה להם מדינה משלהם.
ממליץ לך לקרוא את הספר מלכוד 67, ספר קצר יחסית.
עד שיהיה להם מספיק כוח כדי לעשות משהו עם צבא משלהם יעברו עשרות שנים, מספיק זמן כדי לקדם תהליך שלום.

אני עכשיו בקו בגוש עציון, הדבר הבעייתי ביותר שהיה לנו בחודש אחרון זו זריקת אבנים של כמה ילדים.
אני מקווה שבאמת לא יקרה לך יותר מזה, אבל אתה יודע טוב בידיוק כמוני שדברים הרבה יותר גרועים קורים באיזור.

יש לו אנשים במפלגתו שהם שמאל קיצוני והזוי כמו יעל גרמן, עופר שלח וכמובן מנהיגם הבלתי מעורער יאיר לפיד.
ועדיין הם חלק ממפלגה גדולה יותר שמכילה אנשים מכל המפה הפוליטית.

אז לאותם אנשים שלדברייך בקושי לשלוט בהם עם צבא צמוד אליהם אתה רוצה להביא מדינה שלא יהיה מי שייבקר על מה שהם עושים ומתכננים?
ברגע שיש להם צבא זה משנה את כל התמונה, לישראל הרבה יותר קל להילחם מול צבא ממחבלים בודדים

אתה מדבר על השוליים של המפלגה הדמוקרטית, שוליים אנטישמים.
גם אם הם יהפכו למיינסטרים, לארהב יש מערכת שלמה שתומכת בישראל ובגלל כהונה או שניים של שונא ישראל המדינה לא תקרוס(בכל זאת עברנו את חוסיין). לעולם יהיה רוב בקונגרס ובסנאט לטובתו.
היום זה כבר לא שוליים אנטישמיים, זה הופך לאט לאט למיינסטרים.
ומספיק נשיא אחד לא טוב כדי לגרום המון נזק.
תחשוב שעכשיו אין יותר מימון לכיפת ברזל, כבר יש לך נזקים במרכז הארץ.

הגיע הזמן שכל מי שבאידאולוגית שמאל יובך.
אידאולוגיה שחלילה אם תאוסר בחוק, אבל אם ביום מין הימים ניישם אותה נדרדר לתהום שלא בטח שנצליח לחזור ממנו.
המינוי של נתניהו למפכל הוא גל הירש, נחש מה קרה לו?
והנה בידיוק מה שאני אומר. עד לפני כמה שנים להיות שמאל הייתה פשוט דעה פוליטית שונה מהימין, חלק הסכימו איתה וחלק לא, היום להיות שמאל שם אותך אשכרה בסיכון.

לתפקיד היועץ היה לממשלה 4 מועמדים, מה קרה להם? וועדת איתור פסלה 3 והשאירה את מי שיכול לשחק לטובתה.
ופסלה למה? כי הם לא התאימו לתפקיד

היום זה 12 שנה, כשהתחילו החקירות זה היה הרבה פחות, וזה לא אומר שזה פחות רלוונטי היום מפעם.
אם ראש הממשלה היה משמאל, אז היית משאיר אותו בכסאו מחזקת החפות? קשה לי להאמין. ואין לך את הזכות לבחור האם כדאי להשאיר אותו או לא רק בגלל שאתה מאמין בדרכו, לא ככה עובד החוק.

"מדינה פלסטינית בגדה תהיה תחילת הסוף של ישראל."
"מדינה פלסטינית בין ישראל לירדן תהיה סרטן בלב המזרח התיכון."
תנחש מי אמר את המשפטים האלה, יצחק רבין שחתם על הסכמי אוסלו.
אוקי, ואיך רבין קשור למה שביבי עושה עכשיו?

הן יקבלו הרבה יותר. למה אתה חושב גנץ התרפס מאז הבחירות בפניהן? בשביל להעיף את ביבי הכל כשר, גם בגידה ב"עקרונות".
מתי הוא התרפס בפניהם? למיטב ידיעתי הוא אפילו לא הציע להם להצטרף לקואליציה, או מקסימום הזמנה רשמית רגילה

זה לא דיון כזה קונקרטי. בימין של ביבי הוא הרבה יותר קונקרטי כי מלא הצעות חוק נופלות כי הן נוגדות את הדמוקרטיה הישראלית, אבל לפני תקופת הצורך בחסינות של ביבי זו לא הייתה בעיה ממשית, רק בשנים האחרונות קמו צעקות בנושא.

• דרגה מלאה (100% או 75%) - קצבה חודשית מלאה בסך 3,312 ש"ח .
שכר מינימום - 5300 שקל.

לא פגשת כי יש הפרדה פיזית בינך לביניהם, הכבישים שלהם לא מתחברים לכבישים שלנו חוץ מדרך מחסומים. עכשיו תחשוב מה יקרה אם ההפרדה הזאת תיעלם (סיפוח של הגדה)

הטענה שההתנחלויות מגינות עלינו היא פארסה ללא שום הצדקה. בפועל ההתנחלויות לא מגינות עלינו, אלא אנחנו עליהן. אנחנו צריכים לשלוח משמעותית הרבה יותר חיילים לתוך שטח אויב כדי להגן עליהם, אנחנו מפזרים את כוחותינו על שטח נרחב יותר, אנחנו חייבים להישאר ביחסים קרובים עם הפלסטינים, גם אוכלוסיה אזרחית וגם צבאית, וחוסר התנתקות פשוט מאפשר להם להגיע אלינו יותר בקלות.
גם היום יש לנו מערכת מודיעינית וטכנולוגית מספק טובה כדי לזהות איום מספיק זמן כדי להגיב. ואם נתנתק, יש לנו את היכולת להגיב יותר בחריפות לאגרסיה, כמו שאנחנו עושים בעזה

גדר ההפרדה הוא גם משהו חשוב. ידעת שגדר ההפרדה בינינו לביניהם היא רק חלקית נטו בגלל ההתנחלויות? אנחנו לא יכולים לסיים את הגדר בגלל שזה ישאר התנחלויות מסויימות בחוץ

יופי, אני לא רוצה למות בגלל זיקה דתית של מישהו אחר. אם האדמה חשובה לך יותר מחיי אדם, אל תערב אותי. שהמתנחלים ילכו לשם ללא ליווי צבאי וללא תמיכת המדינה.

ביבי אמר המון דברים, מאז מעולם לא ראיתי שהוא באמת מתכוון לזה או מקיים את מה שהוא אומר.

מה אכפת לי שגנץ הולך לשמר את האג'נדה שלו???????? גנץ אמר שאם יהיה ראש הממשלה הוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה, זה מה שמעניין.. במיוחד כשאנחנו יודעים שהעמדה המדינית-כלכלית שלהם היא לחלק את הארץ לכל מדינה ערבית ששונאת אותנו (וזו רק חלק מהאג'נדה שלהם). אם גנץ יממש את האג'נדה שיש לו בלי קשר למחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה זה באמת לא קשור לכך שהוא הולך לחלק את הארץ לאויבים. אגב, איך בדיוק הבנת שגנץ הולך לממש רק חלק מהאג'נדה שלהם? דווקא על פי זה שהוא אמר "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש אני צריך להיות ראש הממשלה" - זה לא שגנץ אמר "בשביל שהאג'נדה הכלכלית-חברתית של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה תתממש" או האג'נדה המדינית (כאילו שזה לא מספיק אסון גדול) ששם באמת יכולת להגיד את זה.
מצטער, אבל אני לא מצליח להבין באמת איך הבנת שגנץ הולך לממש רק חלק מהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה. ומה שמצחיק באמת הוא שכתבת לי שאני לא מבין בכלל למה אדון גנץ התכוון..
אני לא מצליח להבין את ההשוואה שעשית.. מה הקשר בין זה שחיילי צה"ל מפנים פלסטינים מבתיהם כי היישוב היהודי שלידם רוצה להתרחב, לבין זה שיגורשו מבתיהם כחצי מיליון יהודים כי אתה מפחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו? אתה בעצמך טענת שצריך לפנות את היהודים מההתנחלויות כדי שהערבים יוכלו לגור שם ולא יהיה סכנה לחיי היהודים.. רק תן לערבים את מה שהם רוצים (גישת השמאל הפחדן). בנוסף לכך - ציינת שאחת הסיבות שהיהודים צריכים להתפנות מההתנחלויות זה שימוש בחיילים.. עושה רושם שבעיניך יהודים מתנחלים לא מגיע להם שמירה מהצבא כשהם בסכנת חיים.. אבל כשמדובר בפלסטינים שכנראה תומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם להימלט מחיילי צה"ל שברגע זה מחפשים אותם - אז במקרה הזה עדיף שחיילי צה"ל ימותו ולא פלסטינים.. אבל מה? מוסר אחי. יישר כוח.
אגב, מה הקשר בין שטח לא חוקי לפינוי היהודים מהתנחלויות? אתה טענת שצריך לפנות את היהודים מההתנחלויות בגלל שהם בזבוז משאבים לצה"ל ובגלל שאתה מפחד מהערבים אז אתה מוכן לוותר להם על הכל (גישת השמאל הפחדן) ובגלל שאתה פוחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו. אין פה שום קשר לשטח חוקי או לא - אתה טענת שאתה בעד לגרש מתנחלחם יהודיים מבתיהם רק בגלל עצם היותם מתנחלים יהודיים - וזאת גזענות.
גם בזמן מלחמת ששת הימים היה לנו כוח צבאי חזק מספיק כדי לנצח - ועדיין, איבדנו יהודים יקרים בדרך.. למרות שאתה מעדיף שחייל צה"ל שמחרף את נפשו למען המדינה ימות מאשר אזרח פלסטיני שכנראה שונא אותנו, תומך ברוצחינו, ואולי אף עוזר לו. ואתה מתחמק מהשאלה - מה גורם לך לחשוב שאם נחלק את הארץ כמו ב67 הערבים לא יחלו שוב במרד אלים? הערבים לא מכחישים שהם רוצים את כל הארץ גם אז וגם עכשיו, מאז מלחמת ששת הימים - הדעה שלהם לא השתנתה.. אז למה שהם לא יחלו במרד אלים כמו שקרה במלחמת ששת הימים?
למה אתה חושב שההפרדה בהתנחלויות בין הערבים ליהודים תיעלם?
אתה אמיתי? באמת כתבת שגנץ לא אמר שהוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אחרי ששלחתי לך קישור שמראה את גנץ בשידור אומר בפירוש? אולי שכחת אז אזכיר לך: https://www.makorrishon.co.il/opinion/171235/
שוב, למה אתה חושב שגנץ צריך לבגוד באג'נדה שלו כדי שהוא יממש את כל האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה? גנץ שמאלני מוצהר - והדעות שלו וההתנהגות שלו לא מותירות ספק שהוא אומר את האמת (סיכון חיילי גולני למען אזרחים ערבים שתומכים ברוצחינו ואולי אף עוזרים להם ורוצים במותנו, הצהרת גנץ שאם יהיה ראש הממשלה יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה. זה לא שגנץ ימני, והוא אמר שיממש אג'נדות של מפלגות שמאלניות אם יהיה ראש הממשלה. גנץ שמאלני - והוא אמר שיממש אג'נדות של מפלגות שמאלניות אם יהיה ראש הממשלה.
מה הקשר שההתנחלויות מוגנות בזכות זה שצה"ל שומר? מה התירוץ הגרוע הזה? זה כמו שאגיד לך שמחבלים לא נכנסים מעזה לישראל מפני שצה"ל שומר.. אז אולי אתה חושב שצריך לפנות את כל מדינת ישראל? כי בלי השמירה של צה"ל היו נכנסים מחבלים מעזה לישראל כל הזמן..
מה שכתבת לגבי ארה"ב - גישה של השמאל הפחדן שוב. אתה מוכן לתת לערבים הכל רק שהכל יבוא על מקומו בשלום.. טראמפ ימשיך לכהן כמות זמן נכבדת, תהיה בטוח, וכמו שכבר ציינתי, אובמה, שלא אוהב את ישראל במיוחד לא הפסיק את התמיכה בישראל - אז למה אתה חושב שהתמיכה תיפסק? להגיד "אולי אחרי טראמפ יבוא שמאלני" זה תירוץ גרוע מפני שאם באמת יבוא שמאלני הוא יפסיק את התמיכה בישראל בלי שום קשר למה שנעשה או שלא נעשה והוא ייאחז בתירוצים גם מלפני 40 שנים אם צריך..
טענת שהטענה שההתנחלויות מועילות לישראל לא נכונה, הבאת הסברים ונימוקים למה צריך להתנתק - אבל שכחת לכתוב למה הטענה שההתנחלויות מועילות לישראל לא נכונה. שכחת לציין שברגע שנתנתק מההתנחלויות ההתנחלויות ישמשו טרוריסטים ישתמשו בהתנחלויות לצורכי מלחמה כנגדנו.. למה שפשוט לא תיתן להם נשק, ותעמיד את כל היהודים בכיתת יורים? זה יחסוך זמן. מה בדיוק קרה עם השטחים שנתנו לערבים? כולם הפכו להיות מקום לצורכי מלחמה כנגדנו (כבר ציינתי שהערבים לא יפסיקו עד שיקבלו את כל הארץ? כבר ציינתי שהדעה שלהם לגבי זה שכל המדינה צריכה להיות שלהם לא השתנתה מאז מלחמת ששת הימים שבה הם לא היו מרוצים מזה שהם לא קיבלו את כל הארץ לעצמם אז החלו לשחוט יהודים? זאת ראייה נוספת לכך שחלוקת הארץ לערבים כפי שאתה מציע הוא רעיון גרוע).
אתה טוען שברגע שנפנה את המתנחלים מבתיהם - הכל יהיה טוב ויפה. בפועל - ההתנחלויות ישמשו לצורכי מלחמה כנגדנו.. ופה באמת אתה הורג אנשים.. אגב, ציינת שלא תרצה למות בעבור זיקה דתית והיסטורית - אבל תמכת בגנץ שהפקיר חיילי גולני למות כדי שאזרחים פלסטינים שתומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם יוכלו לחיות.. אז כשזה נוגע לחיי חיילי גולני עדיף שימותו כי אנחנו "צבא מוסרי אחי" אבל כשמדובר פה על יהודים - שיסתדרו לבד בהתנחלויות מול הערבים ומצדך שימותו..
1) תקצר. לא מבינים הרבה ממה שרשמת.

2) תפסיק לאכול את השקרים שפוליטיקאים אומרים על מנת להסית את הציבור נגד הצד השני.

3) גנץ אמר שאיימן עודה הולך להיות שר הביטחון אם הוא יקים ממשלה? מעניין אותי לראות מקור אמין לכך.

4) מרד אלים? לא הייתה שום מרידה. הערבים ב-48' לא הסכימו לתכנית החלוקה ולכן צבאות ערב פלשו לארץ ישראל על מנת לכבוש שטח.
ב-67' זה היה נוסף נוסף של המדינות השכנות לכבוש אותנו (שלא צלח).
לא היה שום מרד משום שהמלחמה שלנו הייתה נגד מדינות אחרות ולא נגד ערבים ישראלים.

5) נחמד לראות שאין לך ולחברים שלך שום בעיה עם הערבים כשמשפט קודם לכן כתבת שהם שונאים אותנו שנאת מוות ורוצים להשמיד אותנו.

תאבת בצע.
אחרת הוא כבר היה מתפטר ומנהל את משפטו בתור אדם פרטי מבלי להכתים מדינה שלמה.
פלטת פה כל כך הרבה שטויות שאני לא יודע מאיפה להתחיל. יש לי רעיון - אתה תתחיל. תלמד את הבסיס על העם שלך מאז העלייה לארץ ועד אחרי מלחמת ששת הימים, ואז יהיה על מה לדבר.

מה אכפת לי שגנץ הולך לשמר את האג'נדה שלו???????? גנץ אמר שאם יהיה ראש הממשלה הוא יממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה, זה מה שמעניין.. במיוחד כשאנחנו יודעים שהעמדה המדינית-כלכלית שלהם היא לחלק את הארץ לכל מדינה ערבית ששונאת אותנו (וזו רק חלק מהאג'נדה שלהם). אם גנץ יממש את האג'נדה שיש לו בלי קשר למחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה זה באמת לא קשור לכך שהוא הולך לחלק את הארץ לאויבים. אגב, איך בדיוק הבנת שגנץ הולך לממש רק חלק מהאג'נדה שלהם? דווקא על פי זה שהוא אמר "בשביל שהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) תתממש, בשביל שהאג'נדה של העבודה תתממש אני צריך להיות ראש הממשלה" - זה לא שגנץ אמר "בשביל שהאג'נדה הכלכלית-חברתית של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה תתממש" או האג'נדה המדינית (כאילו שזה לא מספיק אסון גדול) ששם באמת יכולת להגיד את זה.
מצטער, אבל אני לא מצליח להבין באמת איך הבנת שגנץ הולך לממש רק חלק מהאג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה. ומה שמצחיק באמת הוא שכתבת לי שאני לא מבין בכלל למה אדון גנץ התכוון..
לקחת משפט אחד ויח, שנאמר פעם אחת, ללא שום קונטקסט, והפכת אותו לתורה מסיני. ממדיניות חוץ, פנים, סיעוד, תחבורה ועד מי ינקה נעליים למי. הכל ממשפט אחד.
אי אפשר לדיון דיון הגיוני על זה.

אני לא מצליח להבין את ההשוואה שעשית.. מה הקשר בין זה שחיילי צה"ל מפנים פלסטינים מבתיהם כי היישוב היהודי שלידם רוצה להתרחב, לבין זה שיגורשו מבתיהם כחצי מיליון יהודים כי אתה מפחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו? אתה בעצמך טענת שצריך לפנות את היהודים מההתנחלויות כדי שהערבים יוכלו לגור שם ולא יהיה סכנה לחיי היהודים.. רק תן לערבים את מה שהם רוצים (גישת השמאל הפחדן)
בוא נשים רגע את עניין ארה"ב בצד כי אני אגע בזה יותר מאוחר.
ההשוואה הזאת היא חשובה מאוד, כי לא מדובר על מצב של אדמה ריקה ואתה צריך להחליט מי יקבל אותה. מדובר על יהודים שנכנסים בכוח לשטח אויב, לא אכפת להם ממי נמצא שם, ומנצלים את הצבא שיעשה להם את העבודה השחורה ויפנו את הערבים שכבר גרים שם, כדי שהם יוכלו להתיישב שם כי בא להם. הערבים כן חיים שם בצורה חוקית, אבל אתה רוצה שמי שבא לשם בצורה לא חוקית הוא זה שישאר.
אולי אני פשוט אבוא לבית שלך עם רובה ואחייב אותך לצאת, ואז אבכה כשאתה מסלק אותי משם, כי לאן אני אלך עכשיו?

בנוסף לכך - ציינת שאחת הסיבות שהיהודים צריכים להתפנות מההתנחלויות זה שימוש בחיילים.. עושה רושם שבעיניך יהודים מתנחלים לא מגיע להם שמירה מהצבא כשהם בסכנת חיים.. אבל כשמדובר בפלסטינים שכנראה תומכים במחבלים ואולי אף עוזרים להם להימלט מחיילי צה"ל שברגע זה מחפשים אותם - אז במקרה הזה עדיף שחיילי צה"ל ימותו ולא פלסטינים.. אבל מה? מוסר אחי. יישר כוח.
הצבא הוא לא חברת הביטוח של המתנחלים, זה לא שמירה בהשכרה. הצבא מחוייב להגן על אזרחי המדינה, אבל אם אזרחים הולכים בכוח לשטח אויב, ובכוונה מתגרים בו, הצבא לא צריך להישאר שם ולהגן עליהם. תפקיד הצבא יהיה להגן עליהם תוך שמירה על הגבולות וחיי אדם, כלומר הדבר ההגיוני ביותר יהיה להוציא אותם משטח האויב, לא למצוא דרכים לאפשר להם להישאר, ואם הם בכוח רוצים להיהרג, הצבא חייב לעצור אותם.

אגב, מה הקשר בין שטח לא חוקי לפינוי היהודים מהתנחלויות? אתה טענת שצריך לפנות את היהודים מההתנחלויות בגלל שהם בזבוז משאבים לצה"ל ובגלל שאתה מפחד מהערבים אז אתה מוכן לוותר להם על הכל (גישת השמאל הפחדן) ובגלל שאתה פוחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו. אין פה שום קשר לשטח חוקי או לא - אתה טענת שאתה בעד לגרש מתנחלחם יהודיים מבתיהם רק בגלל עצם היותם מתנחלים יהודיים - וזאת גזענות.
אבל זה גירוש משטח לא חוקי, אתה לא יכול לשלוף את קלף הגזענות מתי שנוח לך, אני יהודי בידיוק כמוך!
אני לא אומר לפנות אותם בגלל שהם יהודים, מצידי שיהיו סינים, אבל הם בונים בתים על שטח לא שלהם, ומסכנים חיי אדם בתהליך.
אם כבר אתה גזען, כי אם זו הייתה אדמת יהודי אחר זה היה סיפור שונה לחלוטין בשבילך.

מה גורם לך לחשוב שאם נחלק את הארץ כמו ב67 הערבים לא יחלו שוב במרד אלים?
כי ב-67 לא היה מרד אלים

למה אתה חושב שההפרדה בהתנחלויות בין הערבים ליהודים תיעלם?
כי אתה תהפוך את האדמה שחיים בה ערבים לחלק מהמדינה. מה תעשה עם הערבים? תשים אותם בכלובים ותוציא אותם לטיול 3 פעמים ביום?

אז למה אתה חושב שהתמיכה תיפסק?
כי אחוז התמיכה בישראל יורד משמעותית עם השנים, במיוחד בשנים האחרונות בין יהודי התפוצות תחת שלטון נתניהו, שמנתק אותם מאיתנו.
בסוף יגיע הזמן שבו לא יהיה רוב שייגן על ישראל

ברגע שנתנתק מההתנחלויות ההתנחלויות ישמשו טרוריסטים ישתמשו בהתנחלויות לצורכי מלחמה כנגדנו
מה הם יעשו עם ההתנחלויות, יפרקו את הלבנים וינסו לזרוק אותן מעל החומות?

מה בדיוק קרה עם השטחים שנתנו לערבים? כולם הפכו להיות מקום לצורכי מלחמה כנגדנו
זה שקר שתומכי ההתנחלויות אומרים, בפועל השטחים בעזה לא הפכו להיות מוקדי טרור (או לפחות לא יותר משאר הרצועה), ומספר ההרוגים ב-10 השנים אחרי ההתנתקות הוא משמעותית נמוך יותר ממספר ההרוגים ב-5 השנים לפני, וזה כולל הרוגים מהמבצעים הצבאיים.

אתה טוען שברגע שנפנה את המתנחלים מבתיהם - הכל יהיה טוב ויפה
לא אמרתי את זה, אבל בהחלט יהיה שיפור

בפועל - ההתנחלויות ישמשו לצורכי מלחמה כנגדנו.. ופה באמת אתה הורג אנשים.
אתה יודע מה הורג אנשים? לשים אותם מול האויב ולקוות לטוב.
אם אתה לא רוצה להידרס אתה לא נעמד באמצע איילון עם קונוסים, אתה מטיס את עצמך מהכביש כמה שיותר מהר, ומבין שלעמוד על הכביש היה רעיון מטומטם ומיותר מלכתחילה

לפני שנתיים שלוש אני אמרתי שאני לא אלך ללמוד באוניברסיטה/ מכללה וזה לא מעניין אותי. אנשים משתנים. ביבי עושה עבודה נפלאה בתור ראש ממשלה.. שים את גנץ בתור ראש ממשלה ותראה איך אנחנו הופכים למדינת יהודים ערבים.. עד שהם יחליטו למרוד לגמרי ולנסות להשתלט על הכל (הם לא מכחישים שהם רוצים את כל המדינה לעצמם.. וגם ב67 שהיתה חלוקה של גבולות הארץ בין הערבים ליהודים הערבים החלו במרד מאוד אלים כנגד היהודים)

המשטרה מטייחת כדי לא לגרום לבני העדה האתיופית להתחיל שוב במחאות האלימות שלהם. מה לדעתך נשמע טוב יותר לבני העדה האתיופית ובעיקר למשפחה? "זכאי משום הגנה עצמית" או "אשם בגרימת מוות ברשלנות" ואני יודע, תסתכל על הקישור ששלחתי לYeti - מדובר שם על גזר הדין של המשטרה.

אח יקר, אנחנו כבר עכשיו מדינת יהודים וערבים. יש למעלה מ20% ערבים במדינה.

מעבר לכך, יהדות המזרח הם גם ערבים. זה אולי ישמע כמו משהו נוראי להגיד עליהם, אבל מי שהגיע מעיראק, תימן וכו׳ - ערבי.

ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם ״נגד ערבים״.

ערבים זה לא לאום, זה שיוך גיאוגרפי. יהודים זה לאום.

מפני שהערבים מאמינים שכל המדינה שייכת להם, והם לא יפסיקו עד שיקבלו את כולה. בנוסף לכך, ב67 אחרי חלוקת הארץ הערבים החלו במרד אלים כנגד היהודים במטרה לכבוש את כל הארץ (מלחמת ששת הימים).

ברור שאם מישהו רצח ובאמת יתשנה - עדיין מגיע לו עונש על רצח.
מי דיבר על עבירה על החוק? הדיבור היה על מה שביבי אמר.. לא על האם הוא עבר על החוק. אם בגיל 16 אמרתי שאני לא אלמד לימודים גבוהים, ובגיל 18 הדעה שלי השתנתה - אז לא מגיע לי ללמוד לימודים גבוהים בגלל שבגיל 16 אמרתי שאני לא אלמד לימודים גבוהים?

תפסיק להכליל.
יש לך ערבים נוצרים
יש לך ערבים מוסלמים
יש לך ערבים שמזדהים כפלשתינאים
יש לך ערבים יהודים

לא כולם חושבים אותו דבר, בדיוק כמו שלא כל היהודים חושבים אותו דבר (הנה תראה אנחנו מתווכחים כאן וחושבים אחרת...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית