נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
מה דעתכם?
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ה clean&jerk עם ה 211 היה בטכניקה מושלמת. במיוחד כשהוא הניח את המוט על הצוואר וכמעט התעלף. הוא כנראה עושה את זה גם עם 60 קילו. וגם את הבאונס הכפול הזה כשהוא נתקע בתחתית.
נגמר לו הכוח אז הטכניקה קצת התפקששה (המוט מחץ לו את קנה הנשימה) והוא לא הצליח להרים את המשקל (וכשעובדים עם משקלים כאלה הכל צריך להיות מושלם כדי להרים). מה הבעיה?ה clean&jerk עם ה 211 היה בטכניקה מושלמת. במיוחד כשהוא הניח את המוט על הצוואר וכמעט התעלף. הוא כנראה עושה את זה גם עם 60 קילו. וגם את הבאונס הכפול הזה כשהוא נתקע בתחתית.
וואו, כמה שאתם מצחיקים. גם לי לפעמים נגמר הכוח בגב התחתון ואני נופל קדימה עם הסקוואט והוא לא עולה. לא הבנתי איפה הבעיה בטכניקה בדיוק?
הטענה שלך היא שמשקולנים ברמה גבוהה מצליחים לעשות שיאים עם טכניקה שנדפקה, לא?
אה, אז שינית את הטענה שלך לזה שאם משקל כבד יש סיכוי יותר טוב שדברים יתחרבנו? זה נראה לי די ברור ואני לא רואה איך סותר את מה שטענו עד עכשיו, שבשביל לעשות תוצאה מקסימלית הכל צריך להתחבר אצלם כמו שצריך.
1. מתוכנן.
2. אם לא מתוכנן, אז זו בעיה בטכניקה בלי קשר למשקל.
3. אם זה קשור למשקל, אז זה סתם כבד ולא נחשב כבעיה טכנית.
אז ככה:
א. אני לא חושב שזה אותו עומק ואני לא בטוח שהאנלוגיה לגובה התפיסה של המוט מתאימה כ"כ. לפחות מהנסיון שלי במשקל מקסימלי הדיפ עמוק יותר, גם יש אלמנט פסיכולוגי (האינסטנקטים טועים) וגם המשקל פיסית מוריד אותך קצת יותר כי הוא יותר כבד (ואם זאת נניח כניסה שניה או שלישית אתה גם הרבה יותר עייף ויותר קשה לך להתנגד למוט).
ב. לגבי זה שאין סיבה שלמישהו שאין נטייה ממילא לדחוק קדימה לדחוק קדימה בנסיון מקסימלי אני מסכים איתך. יש אבל כמה מקרים בהם זה כן עלול לקרות כתוצאה די ישירה של המשקל. בדחיקה עצמה אתה צודק, אבל תחשוב מה קורה למישהו כשהוא קם מקלין קשה, נניח כזה שקיפל לו קצת את הגב התחתון ושבר את העליון והוא קם מהקלין בלי אוויר ודי גמור. יהיה לו הרבה יותר קשה לעמוד כמו שצריך לדחיקה ויש מצב שיפול לו קצת הגב העליון כשהוא יורד לדיפ וזה יגרום למוט ללכת קדימה (מנסיון לצערי).
קצת קשה לי לתאר מצב כזה, אני צריך לחשוב על זה קצת.
YouTube- Esparza PRs 201kg
YouTube- Just Another Day at CalStrength part 1
פה יש סקוואטים מדהימים, אחרי דקה וחצי.
כאן יש טכניקה מושלמת של קלין:YouTube- Donny Shankle Clean and Jerk 210kg
פה יש הנפה מושלמת: http://www.youtube.com/watch?v=sRbwzaxdHas
כאן עוד קלין מושלם: http://www.youtube.com/profile?user=CaliforniaStrength#p/u/29/3jH_GpOYIlY
שאף אחד לא יטעה לרגע. הכל כאן:
1. מתוכנן.
2. אם לא מתוכנן, אז זו בעיה בטכניקה בלי קשר למשקל.
3. אם זה קשור למשקל, אז זה סתם כבד ולא נחשב כבעיה טכנית.